Skočiť na obsah

Ako si nájsť lepšiu prácu?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zatiaľ som nikam nešiel. Len vravím že v reklame zavádzajú ľudí. To je ako keby som vám chcel predať telefón ktorý nemá fotoaparát ale ja by som tvrdil že má. Aj Jaguar Landrover mali napísať pravdu a nie zavádzať. Však nech sú úprimní k ľuďom. Aj tam bolo v reklamách skoro dvojnásobok čo potom televíztny reportér zistil skutočnosť. Alebo vám dám inzerát že predám mobil za 20€ a keď si pre neho prídete tak už zrazu bude za 30? To je načo dobré?

Zverejnené

Len vravím že v reklame zavádzajú ľudí. To je ako keby som vám

... sľuboval, že začnem sporiť, že začnem chudnúť, že začnem študovať na vodičák,........... hej vieme, poznáme, nemusíš vysvetľovať jak v osobitnej škole.

• Pridať bod 3
Zverejnené

Tomas ty tu odrbavas, zavadzas a klames uz roky, tak co sa rozculujes ked niekto zavadza teba, hahaha... Este nieco?

Zverejnené

momentálne máš zamestnanie s platom zhruba raz takým ako si mal v tej dedinskej SBS a podstatne lepšími pracovnými podmienkami - prácu zvládaš a stíhaš, nikto ti pri práci nesťahuje gate, ani po tebe nehádžu matice, + neviem čo všetko ešte ti robili v predošlých zamestnaniach... dokonca si aj cestou do/z práce stihneš aplikovať niekoľko dávok mozgových anestetík v podobe nasprostastých TV seriálov. čiže dá sa konštatovať, že v terajšej situácii sa vlastne nemáš na čo sťažovať.

V amazone max tri dni! pôvodne som chcel napísať týždeň, ale tri dni bude práve doba, počas ktorej prídu reklamácie prvých troch tebou vybavených objednávok - to bude vtedy, keď Predstavenej kláštora doručia leporelá s Mackom Pu, do materskej školy dodá kuriér sadu pomôcok pre Sado/Maso, a Domine v bordeli doručia Jednotný Katolícky spevník :D o ďalších reklamáciach sa už dozvedieť nestihneš, lebo už budeš z Amazonu spoľahlivo vonku. 

Takže ak na viac nemáš tak zacvakávaj dzindzíky za 450 a ešte aj to je veľa ja by som ti nedal ani tých 450! Ámen. (hovoril som axelovými slovami)

Zverejnené

Tomáš, dôraz je na tej prvej časti... a tú si elegantne obišiel:

momentálne máš zamestnanie s platom zhruba raz takým ako si mal v tej dedinskej SBS a podstatne lepšími pracovnými podmienkami - prácu zvládaš a stíhaš, nikto ti pri práci nesťahuje gate, ani po tebe nehádžu matice, + neviem čo všetko ešte ti robili v predošlých zamestnaniach... dokonca si aj cestou do/z práce stihneš aplikovať niekoľko dávok mozgových anestetík v podobe nasprostastých TV seriálov. čiže dá sa konštatovať, že v terajšej situácii sa vlastne nemáš na čo sťažovať.

a obišiel si ešte spústu ďalších vecí - momentálne ťa nikto netýra, odvezú ťa dovezú ťa, v buse môžeš dospať, netreba furt týrať mobil, prácu zvládaš, skutočne si zabudol, ako a za aký plat si robil v dedinskej firme a čo všetko?
ako ťa šikanovali miestni cigáni?

ako si známy po celej Galante a okolí, a šikanujú ťa kdejakí paraziti aj na ulici, tu ťa nikto nepozná, môžeš začať od začiatku, plat máš skutočne slušný... čo zasa sa ti nepáči?
nedokážeš vydržať, páli ťa už zasa zadok na dobrom mieste?

nedokážeš prekonať pohľad na výplatu Saši, aj sa ti o tom sníva... ako keď je somárovi dobre a ide na ľad tancovať.

ten blbý Amazon tam ešte nejaký čas bude, počká... a vrátiš sa tam k miestnym cigánom, ktorí ťa šikanujú, keď sa ti len to žiada, tak to sprav.

Zverejnené

ty si vlastne už teraz rozhodnutý, že do toho Amazonu pôjdeš, že Tomike? len to potrebuješ nejak zdôvodniť - pre seba, aj pre zvyšok fóra. predpokladám, že teraz čakáš len na nejakú vhodnú zámienku, aby si v terajšej robote mohol chytiť hysterický záchvat, prásknuť za sebou dvermi a ísť do tvojho vysneného Amazonu. rozmýšľam čo by mohla byť pre teba taká vhodná zámienka, a tak z fleku ma napadajú hneď tri: 1. napomenie ťa majster pre nejakú banalitu, 2. kolega na teba škaredo pozrie, 3. kuchárka v jedálni ti dá na misku trochu menej šalátu ... a keby sa aj nič z toho neudialo, v tomto smere si kreatívny dosť, čiže nemám obavu, že si nejaký "vážny dôvod" nenájdeš... Toš hodně štěstí s tým pertinaxem Amazonem - fakt som zvedavý koľko dní tam vydržíš...

naco take pseudodovody..ved Tomas nema cestou do tejto terajsej prace celu minutut a pol internetove pripojenie!!!  :w00t:  toto je do neba volajuca nespravodlivost, ktora sa neda tolerovat..

Tomas id do toho amazonu..id...a uzi si rovnaky bufet :huraa:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tomas, mal by si tam ist. Zarabaju tam brutalne dobre, hovorili mi to dvaja co ich poznam. Vela zamestnaneckych vyhod, pomala kludna praca bez stresu. Na vyber 4 jedla denne plus dezert. Ziadne sikanovanie, velmi prijemny a ludsky pristup. Vraj ak mas zaujem, robia prehliadky kazdu sobotu od 9:00 do 11:00 s tym ze si vies vyskusat pracovnu poziciu. Treba tam byt na 9:00, na vratnici povedat ze ides si vyskusat a pytat sa na pana Karvay. Treba si priniest uterak a slapky, kvoli hygiene je nutna sprcha- v pripade prace s objednavkami kde sa nachadzaju trvanlive potraviny.

Zverejnené

Tomáš si nezaslúži, aby mu niekto dával dobré rady. Tak ja mu ten Amazon vrelo odporúčam, keď tam tak velice chce ísť.

Zverejnené

Už ho stále neodhovárajte do allaha!! Keď chce tupoň ísť do Amazonu, nech si ide, čo sa stále staráte do blbca!

Zverejnené

takže Amazon stratil zjavne kredit, zatiaľ, lepšia práca sa už našla :)

na chvíľu?

Zverejnené

Amazon je v zálohe. Ak mi toto nevyjde tak už kašlem na to a aj keď za menej peňazí ale už ostanem v Galante alebo Šali aby som to mal blízo a v pohodičke dochádzal. Neviem však či v SHC majú bufet to som ešte nezistil. To je Kórejská firma ako sa ide z Veči smerom na Duslo. Tam robí aj Jana. Dnes mala ísť na konkurz do Amazonu ale nešla. Ona mi hovorila že je tam 2,60 na hodinu a amazon ponúka 4,60 v hrubom ale neviem či tých 2,60 je netto alebo brutto to nevravela. Lebo ak to prečítala na zmluve tam je vždy brutto. Pochybujem že by na kalkulačke prerátavala plat čo jej došiel na účet a vydelila odrobenými hodinami.

Zverejnené

Neviem však či v SHC majú bufet to som ešte nezistil.

Ako je vôbec možné, že takúto životne dôležitú informáciu nemáš ešte zistenú?! No ale aspoň vidíme, že sa tam zasieraš hneď od začiatku.

Ona mi hovorila že je tam 2,60 na hodinu a amazon ponúka 4,60 v hrubom ale neviem či tých 2,60 je netto alebo brutto to nevravela.

Keby teba nezaujímali len také veci, aký je kde bufet alebo či budeš mať na páske aspoň 800 v čistom, tak by si vedel, že 2,60 v hrubom je už pod zákonom stanovenú minimálnu mzdu. Ale to by si musel vedieť aspoň Google používať.

Zverejnené

no,   myslim ze tomasov foodblog o kvalite bufetov by mohol mat uspech.  Uz dnes pozna viac bufetov ako my vsetci dohromady

Zverejnené

takže bude pravdepodobne o dôvod menej, prečo musel Tomáš hysterčiť a nadávať majstrom a lietať ako severák medzi fabrikami...

Pri pohľade na pracovné inzeráty budete hneď vedieť, kam ani nemáte posielať životopis, pretože ponúkajú málo peňazí. Asi také sú očakávania po tom, čo parlament schválil novelu Zákonníka práce, na základe ktorej bude musieť byť ponúkaný plat zo zákona povinnou súčasťou inzerátu. Konkrétne hodinová sadzba hrubej mzdy. Tú potom bude musieť zamestnávateľ dodržať.

Od novely sa očakáva, že zamestnávateľom aj zamestnancom ušetrí čas, keďže ľudia nebudú chodiť na pohovory, ak ich mzdová ponuka v inzeráte neuspokojí. Zverejňovanie platov by tiež malo tlačiť na zvyšovanie miezd tam, kde na ne zamestnávatelia majú peniaze, ale doteraz neboli nútení platy zvyšovať. Posilní sa teda súťaž a bude tlak na vyššie mzdy v odvetviach, ktoré na to majú.

....

https://profesia.pravda.sk/ludske-zdroje/clanok/459067-ponuky-prace-budu-povinne-aj-s-platmi/

bo takú sprostosť urobiť, ako naposledy vo VW a v tej nemenovanej novej firme, už snáď nebude treba, ale ani v tejto krajine, ani u Tomáša jeden nikdy nevie... :(

Zverejnené

Zverejňovanie platov z vyššie uvedených dôvodov je síce dobrá vec, ale keďže firmy sa pravdepodobne budú predbiehať v ponuke lepších platov, adekvátne budú žiadať vyššie výkony od zamestnancov, čo môže priniesť prísnejšie podmienky v skúšobnej lehote, čo bude viesť k vyššej fluktuácii.

Zverejnené

bude musieť byť ponúkaný plat zo zákona povinnou súčasťou inzerátu. Konkrétne hodinová sadzba hrubej mzdy. Tú potom bude musieť zamestnávateľ dodržať.

Od novely sa očakáva, že zamestnávateľom aj zamestnancom ušetrí čas, keďže ľudia nebudú chodiť na pohovory, ak ich mzdová ponuka v inzeráte neuspokojí.

takže bude pravdepodobne o dôvod menej, prečo musel Tomáš hysterčiť a nadávať majstrom a lietať ako severák medzi fabrikami...

bo takú sprostosť urobiť, ako naposledy vo VW a v tej nemenovanej novej firme, už snáď nebude treba, ale ani v tejto krajine, ani u Tomáša jeden nikdy nevie... :(

Presno o to ide. Teraz to trafila game. Ale toto by malo byť samozrejmosťou len v tomto štáte na všetko treba zákon. Však sme jediný štát v strednej európe kde bolo treba zákonom donútiť cyklistov aby nosili prilby. V zahraničí na to niesu zákony. Lebo všetci vedia že ak si nechce rozbiť hlavu tak si ju dá. Alebo spraviť tak že na vlastnú zodpovednosť že proste ak niekto nechce nosiť prilbu a roztrepe si gebulu tak mu poisťovňa povie že mal si mať prilbu a neuhradí mu nič. Ale vtedy by mnoho cyklistov zase len tú prilbu nenosilo a takto to je aj so zamestnávateľmi, proste oni kým budú môcť tak budú klamať a jedine ak budú donútení vtedy prestanú. A to že v inzerátoch treba zverejňovať presne platy nie to čo sa teoreticky dá dosiahnúť tak by fakt nemuseli ľudia chodiť na pohovory zbytočne alebo po prvej výplate zdrhnúť čo napríklad v Leare (kde sme vyrábali sedačky) jeden rumun ktorému sľubovali nejaký plat a nedostal to tak odišiel. On aj sám povedal že keby mu dali to čo sľúbili tak by zostal.

Veď aj ja keď chcem predať susedovi telefón tak mu nepoviem že vieš čo Fero, predám ti ho za dvacku... Ok tak zbehnem pre peniaze, vráti sa a podáva mi dvacku a ja na to mnooo vieš Ferko ale ten telefón stojí 30 nie 20... Chápete lebo tak kľudne by som ostal v Galante v Samsungu za 350 kde som stíhal alebo kde sme robili tie dvere tam som mal dokonca viac ako minimálku lebo vďaka manipulácii s odvodmi vedeli dať na ruku aj 450 tak som sa nemusel trepať do Bratislavy za 500 napríklad. Som vám to aj fotil že v reklame stálo 1050 a mne došlo na účet 407 s tým že som nastúpil až v druhom týždni ale tých pár dní čo mi chýbalo by nespravilo viac ako 500. To už sa dá logicky vyrátať že to bude maximum päťstovka... Lebo nastúpil som 8.1. čo znamená že 3 týždne z januára som mal platené len jeden týždeň chýbal. Jeden týždeň nespraví viac ako stovku nijako takže reálny plat by bol 500.

K tomu zverejňovaniu: Na jednej strane má pravdu aj axel v tom že oni vlastne nie tak úplne klamú lebo tam uvedú sumu ktorá sa dá zarobiť za určitých podmienok teda že ak tam je nejaký príplatok za víkendy/sviatky, niesu započítané zrážky za dopravu/ubytovanie, tak možno človek aj má ale aspoň keby uverejnili aj reálny plat dám vám príklad ako by mohol inzerát vyzerať:

Poďte pracovať do automobilového priemyslu v Bratislave

Možnosť zárobku až 1050 v hrubom ale len po splnení určitých podmienok

Priemerný mesačný plat pre začiatočníka je cca 600 v hrubom

Takto keby to napísali tak človek má prehľad. A ten kto fakt žije na východe a nemá prácu tak tam príde lebo bude rád že sa vie hneď zamestnať a bude mať pravdieľný príjem 450-500 v čistom. Ale ide o ľudí ktorý prácu majú doma, že kúsok od domu robia za 350 minimálku alebo 400 keď majú aj nadčas a tak vie že sa mu kvôli 50 eurám neoplatí nechať prácu kde už je roky a skúšať niečo nové neisté kde sa pridá cestovanie atď.

Zverejnené

EÚ chce robiť zmeny, myslia to dobre, ale či to prejde a ako to bude fungovať priamo vo výrobných podnikoch, ale svojím spôsobom budú pracovníci ako Tomáš chránení - resp. nie ako Tomáš, lebo nevydrží pol roka na jednom mieste...

Namiesto troch mesiacov až šesť. Tak by mohla po novom vyzerať skúšobná lehota v novom zamestnaní. Hovorí o tom návrh európskej smernice o transparentných a predvídateľných pracovných podmienkach. Brusel chce návrhom na pevne stanovenú hranicu trvalého pracovného pomeru po odpracovaní polroka zatočiť s neštandardnými úväzkami. V únii sa totiž každý štvrtý človek zamestná inak ako na trvalý pracovný pomer. Výsledkom sú nižšie mzdy a väčšia neistota pracovníkov.

Dlhšia skúšobná lehota (skúčobná doba) by mohla na Slovensku priniesť neistotu napríklad desaťtisícom operátorov výroby. Pre kolísajúce objednávky totiž napríklad firmy pôsobiace v elektrotechnickom priemysle potrebujú v lete oveľa menej robotníkov ako v zime. Výroba kopíruje dopyt a ľudia si viac nových televízorov kupujú pred Vianocami ako počas roka. Pred sviatkami tak vo výrobných halách výrazne rastú počty pracujúcich ľudí.

„Predĺženie skúšobnej doby na pol roka určite výrazne zvýši neistotu pracujúcich ľudí. O takto dlhej pracovnej dobe sa môžeme baviť pri vysokokvalifi­kovaných pozíciách, kde sa naozaj nedá po pár mesiacoch zhodnotiť, ako bude zamestnanec zvládať novú robotu. No pri pozíciach, kde zaučenie trvá len pár dní, rozhodne nevidím dôvod na predĺženie skúšobnej doby,“ povedal šéf odborov OZ KOVO Emil Machyna.

Priemyselné podniky môžu v snahe ušetriť na mzdových nákladoch v budúcnosti zamestnávať časť ľudí len na skúšobnú lehotu. Podľa slovenského Zákonníka práce má totiž zamestnanec po uplynutí skúšobnej lehoty v prípade prepustenia nárok na vyplatenie odstupného vo výške jeho priemerného mesačného zárobku.

Takto nastavený systém sťažuje firmám prepúšťanie, no na druhej strane zvyšuje ochranu zamestnancov.

https://profesia.pravda.sk/zamestnanie/clanok/460065-skusobna-lehota-moze-trvat-az-pol-roka/

Zverejnené

V únii sa totiž každý štvrtý človek zamestná inak ako na trvalý pracovný pomer. Výsledkom sú nižšie mzdy a väčšia neistota pracovníkov

Presne o to ide. Klik na príspevok

Zverejnené

Trh sa riadi ponukou a dopytom. Pre firmy nemá zmysel zamestnávať viac ľudí ako potrebujú mať. Preto pre sezónne výkyvy je lepšie ľudí dočasne zamestnať a potom prepustiť, keď sezóna skončí. Väčšina firiem to obyčajne robí tak, že aj spomedzi sezónnych pracovníkov si vedia vybrať ľudí, ktorých si ponechajú natrvalo. Najväčšie obavy o zamestnanie majú nemehlá, ktorým nič nie je dobré, nič nevedia poriadne spraviť a hľadia len na peniaze.

Zverejnené

Mnohí nadávajú na agentúry a kritizujú to že načo vlastne sú, je to zbytočnosť a ako ošmeknú ľudí o peniaze ale vlastne presne na toto sú agentúry efektívne a potrebné:

Trh sa riadi ponukou a dopytom. Pre firmy nemá zmysel zamestnávať viac ľudí ako potrebujú mať. Preto pre sezónne výkyvy je lepšie ľudí dočasne zamestnať a potom prepustiť, keď sezóna skončí. Väčšina firiem to obyčajne robí tak, že aj spomedzi sezónnych pracovníkov si vedia vybrať ľudí, ktorých si ponechajú natrvalo.

Toto je vlastne význam agentúr. Fabrika má High Season, potrebuje na 4 mesiace 20 ľudí do počtu, tak zavolá agentúre a agentúra ich dodá. High Season skončí Treba ich prepustiť tak ich vráti agentúre a tí už nech si snimi ďalej robia čo chcú (preradenie do inej fabriky, výpoveď atď.) tým fabrika nemá žiadnu personálnu birokraciu s nimi, nemusí robiť nábory, zmluvy, mzdy, všetko robí agentúra... A že agentúra si z toho strhne svoje je preto lebo všetko funguje tak. Ak predávate byt cez realitku tiež si zoberú z toho rabat. Proste to tak je. 

Zverejnené

Tak prečo sa nesnazis zamestnať sa bez agentúry?

Aha, pardon, Tebe vlastne neprekáža presúvať sa z fabriky do fabriky ob mesiac/týždeň/deň.

Čo Ti vlastne prekáža?

Skús vydržať vo fabrike dlhšie, zaučiť sa, a po čase Ti zdvihnú, lebo nechcú prísť o šikovného zamestnanca.

Aha, pardon, toto nie je Tvoj prípad.

Stále dookola to isté.

Nehanbíš sa? Odpovedz!

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nie. Nehanbi sa. On nehlada pracu ale zasivaren, kde sa moze pregrciavac cely den, slintat okolo bufetu a s potesenim cakat 1000 v hrubom na vyplatnej paske. Realita je vsak taka ze ho postavia na poziciu a chlapec musi zacat makat. A tak si najde minimalne 4 dovody preco z tej prace musi odist - samozrejme na vine je VZDY niekto iny.

Ja by som tak strasne chcel vediet skutocne dovody jeho odchodov- to co jam tu predklada su KLAMSTVA.

• Pridať bod 1
  • Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Ja som si našiel takto:

Utorok (minulý týždeň) som si poslal životopis

V stredu som bol na pohovore

Štvrtok som nastúpil

Piatok ma zaradili na jednu z menších vedúcich pozícií

Koordinujem prácu dvoch ľudí, moja náplň spočíva v inštalácii, nastavení a riešení vylepšení webového software. (Tomáš, skús aj ty tak, však takú kapacitu jak ty, musia chcieť všade, nie?)

Zatiaľ v pohode, uvidíme za mesiac, dva, ako sa rozbehne projekt. Ináč tých dvoch, čo som zaúčal, veľmi šikovní. Raz som im vysvetlil, čo a ako majú robiť a už pracovali jak včeličky. Kebyže tam mám debila, ktorému musím všetko 10 rázy vysvetliť a aj tak to nepochopí alebo robí zle, tak už by tam asi nebol.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov