doll Zverejnené 8. November, 2010 Zverejnené 8. November, 2010 Bežných ľudí nezaujíma čo hovoria tí tzv. odborníci a už vôbec nie médiá. Bežných ľudí zaujíma to aby z platu mohli zaplatiť nájomne, stravu, poistky vrátane všetkých iných poplatkov a žiť na úrovni. To sa bohužiaľ nedeje už niekoľko dlhých rokov. a preco sa to nedeje uz niekolko dlhych rokov? pretoze tito ludia volia slubotechny, nepocuvaju odbornikov, nezaujimaju sa aj o pozadie a potom ked sa maju veci pohnut aspon nejakym smerom, a im hrozi o euro menej, tak zle je.. ja by som ludom, ktori hladia iba na to aby neprisli o dochodok, alebo aby nebola dialnicna znamka o euro vyssia, zakazala volit.. ruinovanie beznych ludi? ... cakala by som ine vyjadrovanie od niekoho, kto studuje politologiu..
Sniper Zverejnené 8. November, 2010 Zverejnené 8. November, 2010 Napríklad čo si také ty čakala? No počúvame. Nie je to skôr potreba si zarýpať?
Sniper Zverejnené 8. November, 2010 Zverejnené 8. November, 2010 Mal som taký dojem, takže som úprimne rád, že som sa mýlil. Tak mi napíš čo si čakala. Myslím, že aj (bývalý) volič pravice má právo povedať čo si myslí, po tých dlhých rokoch čo jej dával hlas a vždy z toho bol jalový výsledok.
doll Zverejnené 8. November, 2010 Zverejnené 8. November, 2010 takze po tej stovke dni usudzujes, ze sa jedna o jalovy vysledok?vies mi povedat na zaklade coho tak usudzujes?preto, lebo ti hrozi mensia vyplata? ci?
lopata555 Zverejnené 8. November, 2010 Zverejnené 8. November, 2010 ja by som ludom, ktori hladia iba na to aby neprisli o dochodok, alebo aby nebola dialnicna znamka o euro vyssia, zakazala volit.. a už by sme zakazovali ľudom voliť :) ... no ešte že o tom nerozhoduješ ... dobre už idem preč 2
Sniper Zverejnené 8. November, 2010 Zverejnené 8. November, 2010 Bez ohľadu aké deformy táto vláda schváli moju výplatu to neovplyvní, pretože výplatu si určujem ja sám po dohode s klientom, ledaže by vláda nastavila brutálne vysoké odvody, tak ako to Mikološ s Mihálom chceli od začiatku roka, ibaže Radičová im to našťastie stopla, takže tento problém sa ma už (snáď) netýka. S vládou nie som spokojný z toho dôvodu, že od vlády tohto zloženia očakávam liberálno-konzervatívnu politiku (preto som ju volil), bohužiaľ žiadne reformy tejto politike nenasvedčujú. Nezamestnanosť sa vláde nedarí znižovať, a keď minister sociálnych vecí navrhne ju znížiť tak že ľudí posiela preč do zahraničia tak to skôr považujem za výsmech ako radu. Vláda sa nevie dohodnúť ani na spoločnom postupe, kauzy "hayekovci" resp. "harabín" dobre že ju nezložili, nehovoriac o najnovšej kauze "trnka". Ďalej také veci ako rozpoltenosť SaS vďaka Obyčajným ľuďom netreba ani spomínať, stabilite koalície to neprospieva. A nakoniec keď sa na mňa usmieva Branko Celler z billboardov kde hovorí o istote a stabilite a po celý čas nedokázal postaviť druhý most, ktorý po celý ten istý čas sľuboval a ešte mestu vyrobí sekeru (o tom sa ešte diskutuje), tak si myslím, že voľba je jasná. Tejto koalícii želám len úspechy, ale zatiaľ má od nich ďaleko. Žiadna koalícia čo mala hneď od začiatku vnútorné problémy sa neudržala a padla. Ak sa zosype kvôli tomu, že sa nedokáe dohodnúť na základných pravidlách, tak Fico tu bude ako na koni. A jalovým výsledkom som nemyslel len tých 100 dní. Dúfam že na stručné vysvetlenie od politológa to stačí.
slimak Zverejnené 8. November, 2010 Autor Zverejnené 8. November, 2010 Takto upokojim pracujucich - zamestnacov. Mensia vyplata nehrozi, ak nemate DDS,nejazdite na zahranicne cesty,nebudete prepusteny ci nebudete ma zivotne jubileum. 50 az 100 eur vam mesacne zoberu cez ine vase zdanenie ci.. Ale 100 vka by aj usla,keby ze aj sebe zoberu aspon 100. No zmieriť sa s tým, že celý štátny aparát ho stojí ďalších €300 mesačne, je už ťažšie. http://izip.blog.sme.sk/c/246814/Kolko-nas-stoji-vlada.html Zamestnanci zarobite 1000 eur,ale maximalne rozhodujete- teda zijete a alokujete 400 eur.
Sniper Zverejnené 8. November, 2010 Zverejnené 8. November, 2010 slimak ja som dlho za názorom, že zamestnanec je novodobý otrok v tomto štáte. Spočítal som si moje zárobky, momentálne mi vychádza o dosť lepšie byť na živnosti ako byť zamestnancom. S chalanmi potichu uvažujeme nad s.r.o., ale to sú len úvahy, čakáme čím nás "prekvapí" táto vláda.
slimak Zverejnené 8. November, 2010 Autor Zverejnené 8. November, 2010 Rozdiel medzi zivnostnikom a zemastnancom, by nemal byt podla toho co odvadza statu. Jasne,ze zamestnanec,musi platit viac ,ked chce a vlastne aj potrebuje odborarske vyhody. Zamestnanec je podla mna osoba zavisla na jednej penezenke co ho krmi a pre koho robi. Zivnostnik je uz nieco viac, sam vie co si ma do roboty obliect(aj si to kupy) viac menej ma vlastne naradie(kruzidlo),ale hlavne ma mat pocas roka viac zdrojov(penazeniek) a potom uz eliminuje iste rizika,voci ktorym zamestnanec nemusi byt schopny byt odolny. Zivnostnik nepotrebuje PN, nepotrebuje poistenie v nezamestnanosti a xyz dalsich poisteni, on to nevyuzije,ci odstupne dovolenku, Pecko atd. Mihal toto nechce(netvrdim,ze o tom nevie) vidiet a chce aby vsetci platili rovnako,zroznych druhov prijmu. On to robi kvoli OB. SRO? Ja som si ju zalozil,kvoli tomu ze som nemal na odvody ako zivnostnik. Dnes to(odvody) stoji minimalne cca 140 eur. Nemam na to ani dnes a robim povacsine ako dohodar. Ale ak mas zivnost,nie velke naklady a 140 eur pre teba nieje vela, vyuzival by som pausalne vydavky(40% z prijmu). Nemam kalkulacku pri sebe ale je hranica cca 10000 eur ked zaplatis tie minimalne odvody a trosku dane. Az do vysky 50000 ak nedokazes vydokladovat co ja viem aspon 30% vydavkov sa to asi oplati. No pri tych 50000 rocne uz vyjdu dane a odvody 12 000eur za rok(pri zivnosti). SRO ak mas 20% naklady tak ZD 40000 a ztoho 19% dan plus od buducna 14% zdravotne poistenie z polovice teda 20000 teda 11,500(dan a zdravotne p.)
majuska Zverejnené 8. November, 2010 Zverejnené 8. November, 2010 Bez ohľadu aké deformy táto vláda schváli moju výplatu to neovplyvní, pretože výplatu si určujem ja sám po dohode s klientom, ledaže by vláda nastavila brutálne vysoké odvody, tak ako to Mikološ s Mihálom chceli od začiatku roka, ibaže Radičová im to našťastie stopla, takže tento problém sa ma už (snáď) netýka. S vládou nie som spokojný z toho dôvodu, že od vlády tohto zloženia očakávam liberálno-konzervatívnu politiku (preto som ju volil), bohužiaľ žiadne reformy tejto politike nenasvedčujú. Nezamestnanosť sa vláde nedarí znižovať, a keď minister sociálnych vecí navrhne ju znížiť tak že ľudí posiela preč do zahraničia tak to skôr považujem za výsmech ako radu. Vláda sa nevie dohodnúť ani na spoločnom postupe, kauzy "hayekovci" resp. "harabín" dobre že ju nezložili, nehovoriac o najnovšej kauze "trnka". Ďalej také veci ako rozpoltenosť SaS vďaka Obyčajným ľuďom netreba ani spomínať, stabilite koalície to neprospieva. A nakoniec keď sa na mňa usmieva Branko Celler z billboardov kde hovorí o istote a stabilite a po celý čas nedokázal postaviť druhý most, ktorý po celý ten istý čas sľuboval a ešte mestu vyrobí sekeru (o tom sa ešte diskutuje), tak si myslím, že voľba je jasná. Tejto koalícii želám len úspechy, ale zatiaľ má od nich ďaleko. Žiadna koalícia čo mala hneď od začiatku vnútorné problémy sa neudržala a padla. Ak sa zosype kvôli tomu, že sa nedokáe dohodnúť na základných pravidlách, tak Fico tu bude ako na koni. A jalovým výsledkom som nemyslel len tých 100 dní. Dúfam že na stručné vysvetlenie od politológa to stačí. tvoju vyplatu neovplyvni, pretoze si ju urcujes sam .................... + ledaze by vlada nastavila brutalne odvody ktore Radicova stopla ........ + nezamestnanost sa nedari znizovat ........................... PO STO DNOCH???? vlada sa nevie dohodnut ani na.....dobre ze ju nezlozili - ........ + Celer ............................................................ to ries na komunalnych volbach Tejto koalicii zelam len uspechy................................... to som sa v tvojich predchadzajucich riadkoch nedocitala Fico je hlavne na koni ked vidi hromzit ludi na terajsiu vladu
Sniper Zverejnené 9. November, 2010 Zverejnené 9. November, 2010 Nechápem pointu tvojho príspevku, ale to nie je podstatné. Pre mňa je Fico ukradnutý, nech si myslí čo chce. To, že nie som spokojný s doterajším vládnutím novej koalície, neznamená, že prejavujem sympatie Ficovi. To už by som musel na niečom inom dobre šlapať aby som začal sympatizovať s ľavicou. A verím tomu, že aj sama Radičová by musela pripustiť, že doterajšie vládnutie je veľmi rozpačité s neistým výsledkom v budúcnosti.
Yellow Zverejnené 12. November, 2010 Zverejnené 12. November, 2010 Ja síce som miernym optimistom som,ale nemyslím,že sto dní je hranica,po ktorej uplynutí nám tu začnú lietať pečené holuby do huby..ale ani za tie dva roky,ktoré tu prognostikuje Majuška..doll vraví,že o euro zdražie diaľničná známka,to je somarina,je to o zhruba 14e....ja to vidím tak,že optimisti (nebudem ich menovať)tvrdia,že peniaze budú,pesimisti(tiež nebudem menovať)tvrdia,že peniaze nebudú a ja (seba menujem) tvrdím,že peniaze u niekoho budú a u niekoho (drvivej väčšiny)nebudú..to,čo teraz Axel vidí a ako to vidí,tak som to ja predvídal pred voľbami a preto som túto garnitúru voliť nešiel,podľa mňa je to len nekoncepčná a rozhádaná skupina ľudí,ktorí sa už pomaly nevedia dohodnúť na ničom (aspoň nie na prvýkrát) a rozhodne si nemyslím,že ich stmelí dokopy žena roka,s ktorou spoločne dostali titul aj nejaké královny z Trinidadu-Tobago alebo z ktorej to významnej krajiny alebo pár dievčeniec filmového a posteľného plátna (i keď isteže titul dostali v minulosti aj pani Merkelová či Obamová)..tak sa pýtam Majušky,za čo to teda dostala,keď sama priznáva,že za svojich sto dní toho veľa nedokázala..rozhodne nie som Ficovým obhajcom a ani jeho som vtedy nevolil,ale ani nemienim rozoberať jeho vládnutie,veď tým sa bohato zaoberá terajšia koalícia a jej horliví zastánci..súhlasím s Axelom,že bežný obyčajný človek sa pozerá na svoju peňaženku a čím ďalej častejšie na jej dno a nie na bohorovno a provládnomienkotvorne koncipované rozbory naslovovzatých finančných a hospodárskych expertov,ktorí tvrdia,že treba im ubrať,lebo Fico,treba počkať,lebo Fico,treba sa uskromniť,lebo Fico a treba vydržať s natenko utiahnutým opaskom ešte dva roky,lebo Fico..dokedy ešte má našinec čakať,veď už po revolúcii nám sľubovali,že za desať,max.dvadsať rokov tu budeme mať Ameriku a Švajčiarsko dohromady..čo máme?..zo Švajčiarska v obchode čokoládu a z Ameriky filmy a mafiu..ani JEDNA vláda nič prevratné nedokázala a ako sa ukazuje,aj táto vláda nám z toho mála,čo máme,iba ukrajuje a hlavne po novom roku ukrajovať bude,lebo Fico..ako keby tu iná vláda za tie dlhé roky nevládla..každá urobila niečo dobré,niečo zlé,každá si nahrabala,čo sa dalo,takže hádať sa tam,či tu,hľadať u nás ideálne politické zoskupenie,ktoré konečne v každom smere posunie tento štát dopredu a jeho národ k normálnemu a spokojnému životu,je podľa mňa iluzórne.. 1 1
slimak Zverejnené 2. December, 2010 Autor Zverejnené 2. December, 2010 http://www.sme.sk/c/5666017/opakovanu-volbu-prokuratora-koalicia-odlozila-na-utorok.html Zena roka neposlucha? Zaujimalo by ma ako hlasovala Malikova. Ci ju uz nechceli popravit dnes.
weirdo Zverejnené 2. December, 2010 Zverejnené 2. December, 2010 ... finančných a hospodárskych expertov,ktorí tvrdia,že treba im ubrať,lebo Fico,treba počkať,lebo Fico,treba sa uskromniť,lebo Fico a treba vydržať s natenko utiahnutým opaskom ešte dva roky,lebo Fico..dokedy ešte má našinec čakať,veď už po revolúcii nám sľubovali,že za desať,max.dvadsať rokov tu budeme mať Ameriku a Švajčiarsko dohromady..čo máme?..zo Švajčiarska v obchode čokoládu a z Ameriky filmy a mafiu..ani JEDNA vláda nič prevratné nedokázala a ako sa ukazuje,aj táto vláda nám z toho mála,čo máme,iba ukrajuje a hlavne po novom roku ukrajovať bude,lebo Fico.. hovori sa tomu "rozhadzal si si, tak nezeres" .. butatoti si zvolili vladu, ktora rozhadzala, teraz nebudu zrat. lebo Fico. 1 1
slimak Zverejnené 7. December, 2010 Autor Zverejnené 7. December, 2010 Volili sme si poslancov a strany. Nevolili sme si tuto koaliciu. Strany a poslanci sa na nej dohodli. Neviem ako vy , ale ja mam zaujem sa dozvediet o com sa presne debatuje na koalicnej rade. Ked uz poslanci SaS niesu slobodni a maju pocuvat co sa dohodne na koalicnej rade, chcem vediet kto moju stranu a ako ju tam zastupuje. Chcem vediet co je zac radicova, ci sulik ci iny. mame na to pravo? Iste.
slimak Zverejnené 11. December, 2010 Autor Zverejnené 11. December, 2010 „Hlasovala som za neho preto, lebo nebola žiadna iná alternatíva,"
slimak Zverejnené 16. December, 2010 Autor Zverejnené 16. December, 2010 Zamestnancom v štátnej a verejnej službe sa budúci rok predĺži dovolenka o jeden týždeň, nebudú sa ale zvyšovať platové tarify. O tých sa má rokovať od mája 2011. http://ekonomika.sme.sk/c/5684633/tarifne-platy-v-statnej-a-verejnej-sluzbe-sa-menit-nebudu.html Najprv o Sme , tento clanok dali na stranku asi na minutku. vsimnite si casy v diskusii a vydanie clanku, ale hlavne nebudu sa zvysovat tarify. Je to v teme o radicovej a hladal som na googlu nejaky vyrok o znizovani platov, nenasiel som mozno o usporach na uradnikoch o 10 %. chcel som odhalit dalsie klamstvo. nevravim ze naozaj tim chudakom uradnikom, co nieco robia treba ubrat. Ja im nezavidim a teda nie. Vojakom hej, tym zavidim. Ale hlavne o com to je? Poslanci si splatu realne zoberu max. 1% uradnici mozno nic a budu mat navyse jeden tyzden zaplateny. Zrejme nikoho neprepustia, kto bude za nich "robit " pocas dovolenky. Mne by to nevadilo, keby ze neviem ze mne prijem na buduci rok klesne mozno o 20%. Teda by som rad ked uradnik navyse o tyzden navyse pri Jadrane, ja aaspon tyzdnove danove prezdniny. Nie nechcem znizit dane o hodnotu celej tyzdnovej dovolenky, stacilo byt skratit den deanovaj slobody o 1 tyzden. Ozaj to nejde pani radicova?
slimak Zverejnené 16. December, 2010 Autor Zverejnené 16. December, 2010 Teraz vysvetlim, koho chcu prepustat, ked chcu o tyzden viac dovoleniek, Co robili do teraz?Ako chcu znizovat mzdove naklady ked neznizuju tarifu? Pred siedmimi rokmi ked som zacal robit sa pri mzdovej agende vypisovali 3 tlaciva. vypisovali rucne. robil som to a pisal to rucne cez kopirak aby som mal kopiu. ruky ma boleli, ale po mne to musel niekto citat a niekde zapisovat(u nich do systemu), neskor boli vykazy dva(prv urad prace, socialna poistovna a zdravotna, UP vypadol ako prvy vypadol), potom neskor sme to uz nevypisovali rucne ale do tlaciv v pocitaci, to znamena ze oni to len oskenovali. Nemuseli to citat a niekde pisat. neskor sme to prepisovali a posielali elektronicky, uz to nik fyzicky nepreberal, nik nedaval peciatku a nemusel citat. A dnes uz je to aj pre nas zjednodusene, nemusime to prepisovat, priamo z programu sa to posle do SP. Uz vobec nenastevujeme ci uz zdravotnu ci social.poistovnu. Teda im uz museli dost podstatne klesnut naklady. my sme znizili cenu o 20 %.
slimak Zverejnené 21. December, 2010 Autor Zverejnené 21. December, 2010 http://nazory.pravda.sk/radicovej-bezmoc-0k6-/sk-nkom.asp?c=A101220_194644_sk-nkom_p12 http://komentare.sme.sk/c/5692312/nekonecna-mnozina.html Verte ci nie ja som kritik ale uz som z toho smutny. Kto videl vcera tlacovku ale podobne sceny boli uz viac krat(s dzurindom a pod.) a vcera Sulik ci Chren. Bolo jej to treba? Horsie je jej vlada a hospodarenie sa ma bytostne dotyka. A je to zle. http://ekonomika.sme.sk/c/5688487/e-aukcie-vyhnali-podla-sefa-lesov-ceny-dreva-na-nerealne-urovne.html Cisla u nas su skoro dvojnasobne ako v clanku.A niektore pily dostanu 20% co dostavali v minulosti(potrebuju), niektora samozrejme viac. keby ludia to vedeli tie ceny vyletia inak do vysav. Neskutocny hnus.
tomassi Zverejnené 7. Január, 2011 Zverejnené 7. Január, 2011 skvelá esej od jedného gymnazistutakto to má vyzerať, keď sa skĺbi forma s obsahom http://www.konzervativizmus.sk/article.php?3695
slimak Zverejnené 12. Január, 2011 Autor Zverejnené 12. Január, 2011 Tento stat funguje na nenormalnom okradani svojich obcanov. Ak sa smejete co fico tliachal o privatizaci, zial mal pravdu. Ak sa smejete na II.pilierom. To je dalsie okradanie. Ale aj dnes mame Radicovu a jej sujtu(vladu). Nenormalne aj ona nas okrada, a to nebolo ani za Fica. Strasne mi je smutno. Strazte si svoje peniaze, optimalizujte dane. Volil som stranu dnesnej vlady, vlastne som bol rad ze je taka vlada. Ale platit dane s hrdostou budem az ked prestanu kradnut. Kym neprestanu ... Kazdy cent co im poslete ich len posilni, nemaju na to narok a mali by hnit v kobke. Je mi smutno ze to uz aj pisem verejne,ale inej cesty niet, musia sa spamatat. zdroje co ma tetno stat su velke, alebo co by mohol mat. Len sa neefektivne vynakladaju ci sproste rozkradnu. Stat ma mensie a mensie prijmy aj bude mat, lebo danovnici uz pochopili ako ich o***avaju. To je fakt ako prkl. si pozrite diskusie na sme, trend ci tyzden - klamu a uz si to zozeru , nielen v diskusii ale aj citanosti ci predajnosti tlacovin. Klamat sa vecne neda. 1
slimak Zverejnené 13. Január, 2011 Autor Zverejnené 13. Január, 2011 Ja osobne som kruzkoval tohto clenahttp://fort.blog.sme.sk/c/253077/Dnes-ma-narodeniny-Richard-Sulik.html Nema priatelov buzerantov , mna do jeho zivota nic ale volil som ho kvoli tomu aby nastoloval jemu potrebne veci. jemu je to zrejme jedno ... Ale ked sa dostal do parlamentu a odsuhlasil zakon o zdravot. poisteni. Priklad z praxi. nie moj, to by som ich zamordoval. Nie v skutocnosti. Mne zobrali ovela menej ako som si povodne myslel. Ale.. Matka na materskej(ci dochodca s nizkym dochodkom, vlastne je to jedno). proste doteraz bol poistencom, za ktoreho platil stat zdravotne poistenie.Ak ma mesacne najom 50 eur, tak na zdravotne poistenie da 46.teoreticky ak ma prijem 44 tak mesacne bude stratovy dve eura. Pisal som,keby sa mna to tykalo by som ich zamordoval,ale nic ine ako lamanie na kolese im nepatri. Ano iste nejaky bratislavcan sa ozve kto by prenajimal co za 50 eur. ...
slimak Zverejnené 13. Január, 2011 Autor Zverejnené 13. Január, 2011 este dovetok. nevedel som spat tak som videl zo zaznamu od 3:00 do 8.30 som sledoval parlament, bolo to o socialnom poisteni rodicovskom a o zdravotnom poisteni. A pri zdravotnom sa tam okrem troch nik, neozval a co si pamatam, rasi chcel zvysit platby statu(v percentach 4,32 na cca 4,75) nejaky SDk chcel znizit sadzbu pre dividendy(zo 14 na 10) to mu preslo,a este nejaka vec, ale nik neprisiel na absurditu co prijali, zamer ci debilizmus? Je to jedno.Ale co ma robit clovek co prijme najom 44 a ma zaplatit 46. A z coho? Nuti ho stat klamat? Iste. Zlaty zajac. Ja si dodnes pamatam jeho vetu v nocnych dialogoch, kto si nevie zarobit na minimalne odvody,nech ide robit na urad prace. Od vtedy mam s.r.o. Nemal som a nemam na minimalne odvody. Dnes su minimalne odvody v rakusku rovnake ako u nas. Aspon co som videl co platia opatrovatelky.
slimak Zverejnené 15. Január, 2011 Autor Zverejnené 15. Január, 2011 http://tv.sme.sk/v/18927/radicova-uz-to-nie-je-pokus-omyl.html zaujimavy rozhovor Mna zaujala tajna volba v primarkach ci celych volbach v SDKU. Oni si dovolia volit tajne. mafiani. blondyna chce vediet ako voli moj poslanec. Al enechce vediet ako a kvoli comu sa on ci iny dostali na kandidatku.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz