Skočiť na obsah

Súdy a súdnictvo na Slovensku


Sniper

Odporúčané príspevky

Súdy a súdnictvo na Slovensku sú kategóriou samou o sebe. Všeobecne sa prijíma fakt, že vzhľadom na to o aké významné posty ide (a nie málo platené), tak súdnictvo na Slovensku prežíva, nebojím sa povedať, agóniu. Netreba sa preto čudovať, prečo mnohé súdne procesy (napr. M. Černák) trvali alebo aj trvajú celé roky.

V posledných dňoch verejnosťou rezonuje vražda mladej, len 20-ročnej Anikó z Dunajskej Stredy. Jej priateľ Dávid B., s ktorým chodila až 6 týždňov ju ubodal na smrť, pravdepodobne preto, lebo zistila čo je to za digestora a chcela sa s ním rozísť. Psychicky labilný Dávid B. to neuniesol a riešil to po svojom.

Na pohrebe mala asi 500 ľudí, ale toto všetko nemuselo byť, keby Okresný súd v Bratislave s Dávidom B. neriešil s ním zločiny ako znásilnenie, ublíženie na zdraví a úverový podvod. Ako je možné, že takýto deviant voľna behá po svete, napriek tomu že pre spoločnosť je veľmi nebezpečný? Teda už nebehá, za vraždu je momentálne vo vyšetrovacej väzbe a hrozí mu 20-25 rokov. Keby súdy neboli také nemohúce ako sú, už dávno mohol sedieť a Anikó mohla žiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Súdy a súdnictvo na Slovensku sú kategóriou samou o sebe. Všeobecne sa prijíma fakt, že vzhľadom na to o aké významné posty ide (a nie málo platené), tak súdnictvo na Slovensku prežíva, nebojím sa povedať, agóniu. Netreba sa preto čudovať, prečo mnohé súdne procesy (napr. M. Černák) trvali alebo aj trvajú celé roky.

 

... Keby súdy neboli také nemohúce ako sú, už dávno mohol sedieť a Anikó mohla žiť.

 

Lady Justice depicts justice as equipped with three symbols: a sword symbolizing the court's coercive power; a human scale weighing competing claims in each hand; and a blindfold indicating impartiality- Bohyňa justícia má zviazané oči preto,aby bola nestranná, ale v mnohých prípadoch je to skôr inak- Spravodlivosť býva slepá!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Ďalší príklad toho, že slovenské súdnictvo riadia cirkusanti:

 

 

Dievčatá kričali, aby Paťo spomalil. Obe zomreli. Vodič dostal 2,5 roka

Pozostalí sú s rozsudkom nespokojní. Dva a pol roka za dva ľudské životy je podľa nich málo.

 

NITRA. Na Patrikovu (20) šialenú jazdu doplatili životom jeho dve kamarátky. Hoci kričali a plakali, aby spomalil, neposlúchol.

 

Trest, ktorý Patrik dostal, pozostalých pobúril. Za smrť dvoch dievčat a zmrzačenie dvoch ďalších mladých ľudí ho odsúdili na 30 mesiacov nepodmienečne. Okresný súd tento týždeň schválil dohodu o vine a treste, ktorú obvinený uzavrel s prokurátorom.

 

 

Čítajte viac: http://nitra.sme.sk/c/5273173/dievcata-kricali-aby-pato-spomalil-obe-zomreli-vodic-dostal-25-roka.html#ixzz0hZbWcvJC

V článku sa ešte dočítate, že išiel približne 168km/h. Takže ak prekročíte maximálnu povolenú rýchlosť o 78 km/h a pritom zabijete dvoch ľudí a ďalších dvoch ľudí zmrzačíte tak prokurátor je ochotný sa s vami dohodnúť na 2,5 ročnom treste a súd je schopný túto zmluvu s diablom schváliť. Dobré nie? Dal by som ich zbičovať všetkých.

 

Doplnenie: na tej ceste bola povolená dokonca len 40-tka... vraj...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem čo hovoria zákony, nie som právnik, ale spomeniem jeden prípad keď v nejakom hypermarkete nejaký týpek chcel podrezať pokladníčku za to, že sa s ním rozišla. Porezal ju na krku, našťastie prežila, takže súd do klasifikoval "len" ako pokus o zabitie a vymeral mu 25 rokov natvrdo.

 

Takéto prípady, ako ten vyššie spomenutý s tým autom by sa mali klasifikovať podobne. Nech mi nikto ani zo srandy nehovorí, že ten týpek keď sa hnal 168 km/h po ceste kde je povolená 40-tka, že jazdil s tým, že to nemôže zostať bez následkov. Ide o jav keď vodič vyslovene hazardoval so životmi celej posádky, nielenže zabil dvoch ľudí a dvoch ťažko zranil, mohol ohroziť aj okoloidúcich (tak ako ich ohrozil Žitný) a ako to dopadlo v oboch prípadoch? 2,5 roka za toto je výsmech spravodlivosti. Je tu diera v zákonoch, ktorá musí byť bezodkladne zalátaná. Rýchlo idúce auto je ako projektil. Obaja vodiči zrejme necítili zodpovednosť a to je to najhoršie čo môže byť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby súdy neboli také nemohúce ako sú, už dávno mohol sedieť.....

 

nemohuce su v com?

vo vseobecnosti su podla mna sudcovia uz taki doleziti a taki ignoranti, na vsetko kaslu, a preto vsetko trva roky... nemyslim, ze ide o nemohucnost, ale o nezaujem...

 

v konkretnom pripade musel sudca rozhodovat o vazbe, ale vieme svoje, ze vazobni sudcovia maju veeeelmi velke vrecka....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V podstate je jedno či ide o nemohúcnosť alebo nezáujem, v oboch prípadoch si neplnia svoje povinnosti a mali by byť odvolaní. Bez nároku na odstupné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

k blamážam súdov a súdnictva pridal jej matúš čák pán váhu a súdov a tatier pardon, veľkoknieža Harabin ďalšou lopatou po hlave spravodlivosti, právu, vláde, občanom, a každému, kto si bláhově myslel, že snáď ...

 

nič také sa nedeje ...

 

Harabin sa znova vyhol kontrole, v stredu ho čaká ďalšia

Najvyšší súd začína pripomínať nedobytnú pevnosť. Kontrolóri ministerstva financií sa tam nedostali ani v utorok.

 

Kontrola sa tak znova odložila na stredu ráno. Harabin ministrovi financií Ivanovi Miklošovi odkázal, že sa mu ho nepodarí zastrašiť, tak ako sa to v Nórsku nepodarilo Hitlerovi. To, či kontrolu vpustí do svojho úradu, nie je stále jasné.

 

O audit na Najvyššom súde sa kontrolóri pokúšali už po tretí raz.

 

celý článok - zdroj

 

nórsko a hitler !

toto my máme na krku ... ukloňte sa pekne :

 

Predseda Súdnej rady a Najvyššieho sudu SR Štefan Harabin

bez bázne a hany

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no celé súdnictvo, česť výnimkám, je akési čudné a Harabina si neviem predstaviť, že by nerobil niečo nekalé ... celý chlap je krivý ako paragraf, namiesto riešenia vyrába kauzy, čo je na predsedu Najvyššieho súdu úctyhodný výkon, ne tak ? :)

 

a najzaujímavejšie, že niet tej moci, čo by ním zatriasla ;)

 

 

Minister financií Ivan Mikloš zvažuje podanie trestného oznámenia na predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina. Harabin sa opakovaným odmietnutím kontroly ministerstva financií podľa Mikloša mohol dopustiť trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa. Záležitosť dal analyzovať právnikom.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5494578/miklos-zvazuje-ze-poda-trestne-oznamenie-na-harabina.html#ixzz0vkXbVPAt

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nastastie sa riesenie vsetkych neduhov slovenskej justicie rysuje. Je nim Miklosov financny audit. Potom nastane na Slovensku spravodlivost, pachatelia budu odsudeni a nespravodlivo odsudeni medializovani budu oslobodeni.

 

Dalsim krokom bude, ze sa znovu objavia vyhody nezavisleho sudnictva. To pre pripad, ze by Fico vyhral buduce volby a rozhodol sa urobit audit najvyssieho sudu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nastastie sa riesenie vsetkych neduhov slovenskej justicie rysuje. Je nim Miklosov financny audit.

S auditom ministerstva financií nemá problém ani ústavný súd. A doteraz ho nemal ani Najvyšší súd.

 

Dôkazom o oprávnenosti kontroly má byť aj korešpondencia medzi novinárom súkromného rádia a NS, z ktorej dnes Mikloš citoval na tlačovej konferencii. Novinár žiadal o sprístupnenie informácií, týkajúcich sa nakladania s majetkom štátu. Z dvoch odpovedí riaditeľa Správy súdu Jána Urbana vyplynulo, že kontrolu hospodárenia s rozpočtovými prostriedkami NS vykonáva výlučne ministerstvo financií a Najvyšší kontrolný úrad.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5503433/miklos-poda-na-harabina-trestne-oznamenie.html#ixzz0wQcxNFy3

 

Dalsim krokom bude, ze sa znovu objavia vyhody nezavisleho sudnictva.

Nie je problém skôr v tom, že pod pojmom "nezávislé" si každá strana predstavuje čosi iné?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nezavisle sudnictvo je jednoduchy koncept. Nie je zavisle na vlade ani pod vplyvom natlaku ministra financii.

A zaroven by nemalo byt zavisle ani na minulej vlade a na minulom ministrovi spravodlivosti.
  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

ani na vonkajších vplyvoch, vnútorných vplyvoch, nátlaku, skorumpovanosti, predstava tej slepej dámy s váhami, rovnako spravodlivej pre všetkých, čistej a bez povahových kazov je dokonale príťažlivá, krásna, jasná, a vzbudzuje v človeku dôveru.

nie ?

 

netreba ísť až k harabinovi

 

Sudkyni uverili, až keď zomrela

 

Polícia stále vyšetruje prípad nátlaku na sudkyňu.

 

Sudkyňa Marta Lauková sa príplatku k nemocenskej nedožila. Súdna rada jej chorobu uznala až po smrti.

 

Laukovej problémy sa vystupňovali potom, ako upozornila na nátlak v talári.

Lauková vlani na polícii oznámila, že vtedajšia predsedníčka Okresného súdu Bratislava I Gabriela Buľubašová ju chcela ovplyvniť, keď rozhodovala o kauze medzinárodného prevádzačského gangu.

 

... Sudkyňa Lauková krátko potom, ako ovplyvňovanie zverejnila, prišla ešte rozhodnutím Buľubašovej o agendu trestného práva. Buľubašovej nástupkyňa Helena Kožíková neskôr na Súdnej rade navrhla pozastaviť Laukovej dávku.

 

... Buľubašová, ktorá po prevalení kauzy prišla o funkciu, naďalej súdi.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5542488/sudkyni-uverili-az-ked-zomrela.html#ixzz0z9gmZUVI

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

Čítam spravodajstvo a naďabil som na dve správy:

 

Zlatú retiazku jej strhol z krku

 

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Hádka bezdomovcov skončila smrťou

 

Mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Ako je možné, že za vraždu páchateľ môže vyfasovať v priemere o 4 roky menej?? To má byť akože naznačenie, že radšej zabiť ako okradnúť?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

A niečo podobné:

 

Košičanka Eva Varholíková-Rezešová zavinila v utorok na maďarskej diaľnici tragickú haváriu. V aute, do ktorého vrazila, zhoreli traja (pozn: štvrtý zomrel neskôr v nemocnici) ľudia. Podľa maďarskej polície mala vypité. Hrozí jej väzenie na 2 až 8 rokov.

 

Čítajte viac: http://kosice.korzar...l#ixzz24TVdipPO

 

Tínedžer hodil kameň, plavcovi zlomil lebku. Obvinený hodil z brehu jazera kameň približne 30 metrov smerom do vody, kde trafil do hlavy poškodeného muža. Obvinenému tak za tento skutok hrozí po preukázaní viny trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov.

 

Čítajte viac: http://bratislava.sm...l#ixzz24TViAMCI

Radšej štyroch zabiť ako jedného zraniť.
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"Nám nič nebránilo na prvej schôdzi Národnej rady opätovne zvoliť kandidáta na generálneho prokurátora, zrušili by sme rozhodnutie o voľbe pána Čentéša a toto rozhodnutie s novým kandidátom by sme predložili pánovi prezidentovi," hovoril.

http://www.sme.sk/c/6511810/fico-nevymenovanie-centesa-je-v-poriadku.html

 

Keby to bolo tak ako si mysl---,resp hovori pan premier by to spravil davno. MOzno volit mozu aj 7 kandidadov na GP,ale jedneho uz zvoleneho maju a neviem a pochybujem ci mozu a nejaku volbu zrusit. A kedze ani ustavny sud nevie vyhoviet prezidentovi, tak o com to je? O nerespektovani zakona? Pekne. Fico skonci velmi zle.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Súdy a súdnictvo na Slovensku sú kategóriou samou o sebe. Všeobecne sa prijíma fakt, že vzhľadom na to o aké významné posty ide (a nie málo platené), tak súdnictvo na Slovensku prežíva, nebojím sa povedať, agóniu.

 

tak po tomto rozhodnutí:

Bývalý prezident podľa súdu nesmie Lexu viniť z únosu svojho syna, ani keby to bola pravda.

sa už nedá hovoriť o agónii ale hádam o ťažkej paranoji alebo totálnej strate súdnosti.

tak alebo tak, spravodlivosť zase raz dostala od justície po papuli, a riadne.

 

celý článok je tu: http://www.sme.sk/c/6589417/kovac-sa-ma-ospravedlnit-a-platit-lexovi.html

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

áno, večer som čítala nadpis článku ...

Kováč sa má ospravedlniť a platiť Lexovi

... stačilo to na to, aby mi došlo blivno. a hneď po tom, ako pred pár dňami boli v titulkoch správy, ako človek ako Harabin zasa pred niekoľkými dňami na komsi vysúdil stovky tisíc eur ...

 

ten zvyšok článku bol už len o tom, aby človek utekal pre žalúdočné kvapky a striasol hnus. pokiaľ hnus ide striasť.

 

„Ospravedlňujem sa vám týmto listom za výroky, ktorými som urážal a kriminalizoval vašu osobu,“ musí podľa právoplatného rozsudku napísať Michal Kováč niekdajšiemu šéfovi Slovenskej informačnej služby Ivanovi Lexovi a zaplatiť mu 3319 eur.

V júni tohto roka tak rozhodol Krajský súd v Bratislave. Ústavný súd v utorok navyše odmietol Kováčovu sťažnosť proti verdiktu ako „neprípustnú“.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2B70K9glm

 

ad absurdum.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Kamaratovi sestra sa stala sudkinov minuly rok(teda sa tam da dostat - bez protekcie, teda pracou a sikovnostou). Jeho aj ju(celu rodinu) v podstate poznam 26 rokov(mam 36). Ake by to bolo krasne mat slusnych sudcov.

 

Som si isty -ze to ziena - je mladsia(ma 31?)ako ja ,bude spravodliva a nikdy nezoberie uplatok(za to sa ako neveriaci budem aj modlit - ci modlim)za to dam svoju ruku.

 

http://www.sme.sk/c/7158945/smer-zvolil-piatich-kandidatov-na-ustavnych-sudcov-vyber-je-sporny.html

 

Mna uz politika nebavi - nebavi ma sledovat ani tieto clanky. Na co to je?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pamataj si, ze nikto sa nerodi zlodejom a ani nejakym spravodlivym pracovnikom v justicii. Vsetko sa ukaze casom a v tom case cas vykona svoje dielo.....a to, ze "vychova" s cloveka jedno alebo druhe :) .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Smer to ale vyriešli.

 
Smer zvolil piatich svojských kandidátov na ústavných sudcov

Harabinova kandidátka, notár, Ficova spolužiačka, rodinkársky sudca a neúspešný žalobca poslanca HZDS.

 
z nich má prezident vybrať troch  ... toľko k súdnictvu na slovensku.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Chybou prokurátora sa dostal na slobodu sýkorovec Jašter

 

Chybou prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry sa dostal z väzby na slobodu Michal Blažíček prezývaný Jašter. Významnejšieho člena bratislavskej skupiny sýkorovcov v minulosti zbavili spod obžaloby z vraždy študenta Daniela Tupého.

 

Koncom apríla tohto roka ho musel prepustiť na slobodu Špecializovaný trestný súd v Pezinku, keďže prokurátor podal návrh na predĺženie lehoty väzby oneskorene.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7194831/chybou-prokuratora-sa-dostal-na-slobodu-sykorovec-jaster.html#ixzz3135z8Gxq

 

 

 

 

 

Šéf bankomatovej mafie sa pre prieťahy sudcu dostal na slobodu

 

Dvoch ďalších obžalovaných prepustili z väzby už na jeseň. Sudca Juraj Mihál mal pochybiť vo viacerých prípadoch. (...) Ich prepustenie riešila aj šéfka okresného súdu Eva Fulcová podaním návrhu na disciplinárne konanie voči sudcovi. Na prípad vtedy upozornila Televízia Markíza.

 

Sudca podľa televízie síce obom obvineným väzbu predĺžil, tí si však podali sťažnosť, ktorú sudca nestihol v termíne poslať na krajský súd.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7194524/sef-bankomatovej-mafie-sa-pre-prietahy-sudcu-dostal-na-slobodu.html#ixzz3136IQp2n

 

 

Ja fakt už neviem, čo si na tých súdoch vajcá celé dni škrábu? Asi by tam niekto mal stáť s bičom ako kedysi Bismarck v Nemeckom parlamente!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov