starsi Zverejnené 10. December, 2009 Zverejnené 10. December, 2009 Mali by sa azylanti žiadajúci o azyl zriecť svojej viery úplne čiastočne, vôbec? Alebo do akej miery by sa mali prispôsobiť štátu kde žiadajú o azyl?
elfant Zverejnené 10. December, 2009 Zverejnené 10. December, 2009 v ktorej krajine je podmienkou udelenia azylu zrieknutie sa viery ?... teda ak predpokladam, ze malokto bude ziadat o azyl v severnej Korei napriklad, alebo v inom totalitarnom state
starsi Zverejnené 10. December, 2009 Autor Zverejnené 10. December, 2009 To je len teoretická otázka. Ak áno prečo? Ak nie čo z toho vyplýva do budúcnosti?
Fantozzi Zverejnené 10. December, 2009 Zverejnené 10. December, 2009 Zdá sa mi to dosť nezmyselné. Predovšetkým: prečo by sa mal azylant zriekať svojej viery? A ďalej: viera je otázka vnútorného, duchovného presvedčenia človeka. Ako zistíš u človeka chodiaceho do kostola, či má naozaj nejakú vieru? Podľa môjho odhadu mnohí nemajú. Takisto: ako budeš vedieť, že sa jej niekto zriekol? Môže sa od nej samozrejme oficiálne, vonkajškovo dištancovať. Ale vnútorne - kto vie??? Mohol by si najprv bližšie objasniť k čomu to zrieknutie sa viery má byť dobré? 1
slimak Zverejnené 10. December, 2009 Zverejnené 10. December, 2009 Viera? Prisposobit sa? Co sme islamisti?Kvoli azylu, ako zabezpecis naco sa pytas? Mas vaznice? Ci ludi ochotnych kamenovat?S manzelkou do bytu som priniesol viditelne nabozenstvo(vieru - krizik na stene) a v pohode."Nabozenstva"(mojich problemov) je inak omnoho menej ako predtym, su nato ale objektivne dovody. Najlepsia cast vety, ze ciastocne.
elfant Zverejnené 10. December, 2009 Zverejnené 10. December, 2009 aj ako azylanti by nemali byt nuteni sa prisposobovat v otazke vieryako teoreticka otazka mi to tiez pripada divne 1
Cactales Zverejnené 10. December, 2009 Zverejnené 10. December, 2009 Ponímanie viery sa líši aj u jednotlivcov rovnakého vierovyznania... Od žiadateľov o azyl by som skôr očakával jasné (a záväzné) deklarovanie postoja, že naša platná legislatíva v ničom nie je v rozpore s ich náboženským presvedčením, resp, že ich viera im nebude prekážať v začlenení sa do spoločnosti pri akceptácii existujúcich podmienok. 1
game Zverejnené 10. December, 2009 Zverejnené 10. December, 2009 To je len teoretická otázka. Ak áno prečo? Ak nie čo z toho vyplýva do budúcnosti? veľmi sa mi zdá, alebo predpokladám, že takto okľukou a vzdialene si sa priblížil trebárs k islamizácii konkrétne európy ? alebo sa jedná o azyl poskytovaný slovenskom ? je to skutočne dosť teoretická otázka ... počty azylantov tu nie sú také veľké, to, čo je v európe, sa sem dostalo ináč, azyl si tu nachádzajú sami ilegálnymi prechodmi, zvyčajne ich nachádzajú vyplavených z mora pri španielsku alebo už len mokré šaty zahrabané v piesku. nikto nemá ani šancu sa ich spýtať na náboženstvo a vieru. tí, ktorí sú u nás ako azylanti, potrebujú vyplniť prázdne dni, a neveľmi ich podľa informácií o nich vypĺňajú vierou. kostoly boli tradičné azylové miesta, ale azyl bol nedotknuteľný, bez ohľadu na vieru. keď prijmeme azylantov, prijímame ich aj s vierou a životnými zvykmi ... skôr je problémom k tomu patriaci životný štýl a zvyky, náboženstvo u tých pár sto ľudí až niekde na konci radu. možno si postavia domáci oltár, ale nebudú požadovať mešitu ... žiadať ju budú tí, ktorí tu žijú a pracujú a nasťahovali a priženili sa a v európe sú už minimum v štvrtej generácii. tvoja otázka je natoľko teoretická, že sa mi zdá, že tu všetci zmätkujeme v odpovediach ... nikto poriadne nevie, čo vlastne očakávaš ... to množstvo našich azylantov neohrozí tu kresťanstvo, ani islamom, ani budhizmom. Najlepsia cast vety, ze ciastocne. pýtala som sa niekoľkých fórumákov, k čomu sa viaže táto časť odpovede, nikto nevedel. prosím o objasnenie :lol: ďakujem pekne. 2
slimak Zverejnené 12. December, 2009 Zverejnené 12. December, 2009 game to by si nebola ty, ale prosim. Mali by sa azylanti žiadajúci o azyl zriecť svojej viery úplne čiastočne, vôbec? Alebo do akej miery by sa mali prispôsobiť štátu kde žiadajú o azyl? Nie som veriaci, ale trosku ich medzi sebou vidim a trosku im rozumiem. Ako sa ciastocne zbavis viery? Ciastocne mozes byt mamkou, ciastocne mozes mat vyholene casti tela, ciastocne sa mozes zbavit coho chces, ale viery?
game Zverejnené 12. December, 2009 Zverejnené 12. December, 2009 jaj tak. ďakujem.trochu sme sa radili, traja či štyria, nevedeli sme, k čomu sa viaže to "čiastočne", a ono sa to viazalo k tej pôvodnej otázke.teraz už je to zrejmé. a áno, máš pravdu. po objasnení súvislostí je tvoja odpoveď v tomto prípade jasná.
starsi Zverejnené 14. December, 2009 Autor Zverejnené 14. December, 2009 Je mi jasné, že moja otázka nebola najvhodnejšie formulovaná, ale čo vás môže napadnúť o 3:00 ráno keď okrem kompu máte v pozadí zapnutý TV a ide vám diskusia v parlamente, kde sa niektorí poslanci zavzdušňujú nad výrokom súdu ohľadne kríža v škole (V Taliansku) a zrejme z tohoto dôvodu chcú meniť našu ústavu. :lol:. "Čiastočne" som mal vtedy na rozme zákaz používania náboženských symbolov v štátnych inštitúciách, štátnymi zamestnancami.
game Zverejnené 14. December, 2009 Zverejnené 14. December, 2009 no, starsi :lol:myslím že by si teraz mohol založiť v pohode tému o používaní náboženských symbolov, je to dosť aktuálne :) s azylantmi sú problémy trochu u nás v inej rovine, zatiaľ, a téma by mohla ísť trochu iným smerom ... ako sa k nim ešte stále staviame :)ešte stále sme si nezvykli na to, že už sú aj tu, a nikto ich priveľmi nechce ale chápem, o tretej v noci pozerať kecy v parlamente, to musí udolať každého ...
Sniper Zverejnené 19. December, 2009 Zverejnené 19. December, 2009 Mali by sa azylanti žiadajúci o azyl zriecť svojej viery úplne čiastočne, vôbec? Najvhodnejší je kompromis uplatňovaný napr. v SAE: Vyznávať svoje náboženstvo je povolené, ale nemožno ho ďalej šíriť.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz