Skočiť na obsah

Týranie zvierat a ľudí


weirdo

Odporúčané príspevky

Carl R. Rogers hovori ze clovek prichada na svet rovny, nema tendenciu klamat, zabijat, kradnut a podvadzat. Vonkajisu vplyv, rodicovska vychova, skola a spolocnost dokaze branit priamemu rastu, Kniha "Ja som OK ty si OK" hovori o tom ze clovek dokaze bez vyhrad prijat ludi jedine ak dokaze bez vyhrad prijat sam seba. Pokial ale cely zivot pocuvame co vsetko robime zle, je tazke takemu niecomu uverit.

 

Veria, že človek má v sebe potenciál pre zdravý a tvorivý rast. Ak prijímame zodpovednosť za vlastné žitie a uplatníme svoj potenciál, tak prekonáme aj vplyvy rodičovskej výchovy, vzdelávania a iných sociálnych tlakov. Humanizmus sa zameriava na témy ako: láska, tvorivosť, Self, rast, organizmus, sebaaktualizácia, vyššie hodnoty, bytie, stávanie a, spontánnosť, hra, prirodzenosť, transcendencia Ega, autonómnosť, transcendentálny zážitok, vrcholový zážitok, odvaha a iné.

Holistický pohľad zdorazňuje osobnosť ako jednotu, integráciu a prepojenosť. Organizmus funguje ako celok, podľa zákonitostí , ktoré nemožno zistiť v častiach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tento citát o tvorivom raste by sa zrejme skôr hodil do témy Povaha a správanie sa detí

dosť sa to podobá na príspevky a pohľady, ktoré sa tam rozoberajú ...

 

že človek prichádza na svet rovný, a výchova a spoločnosť a prostredie urobia svoje a povaha či prostredie je to, čo sa na nás podpíše viac.

 

lenže to je len pohľad na to, čo dokáže človek v danom prostredí, čo dokáže človek s ním a čo s ním robí jeho vrodená povaha a čo výchova.

 

 

človek ale neprichádza na svet ako nepopísaný list.

človek má za sebou milióny a milióny rokov vývoja, vývoja mozgu, boja o potravu, priestor, potomstvo, nielen ako človek, ako cicavec, ktorému sa vyvíjal mozog, a v človeku tie najstaršie časti sú.

k tomu patrí prirodzená brutalita, stačí pozorovať správanie sa cicavcov, príchod cudzinca či ohrozenie životného priestoru.

človek s moderným mozgom vybudoval len nadstavbu. zdokonalil brutalitu mačky hrajúcej sa s myšou pre krehšie mäsko.

 

 

otázka, či to dokáže potlačiť, je vlastne zodpovedaná milgramovým a neskôr stanfordským experimentom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie je to o detoch, je to o ludoch

 

Rogers vravi ze nic ako vrodena povaha neexistuje. Kazdy je v jadre OK. Jedine co k dobremu vyvoju potrebuje je prijatie, objatie, pohladenie, laska .......

 

cicavce nie su brutalne, robia vsetko aby prezili, nezabijaju len tak pre potesenie.

 

pises ze "nepopisany list" a hned za tym spominas brutalitu

 

Pokial cloveka vies prijat s laskou je to OK, pokial tam ocakavas zdokonalenu brutalitu, ten clovek u teba nema sancu. V prvom pripade moze nastat sklamanie, ale v druhom nastane samota

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Agresivita u ludi je v podstate ukryta tuzba po moci a prestizi. Preto tyranstvo je reakciou, akymsi dosledkom tejto pohnutky. Zvacsa sa prejavuje u jedincov, ktori maju nizky prah sebaovladania. V kazdom cloveku sa ukryva vrah. To som kedysi davno niekde pocula, len na kazdom z nas zalezi, ci sa prejavi, alebo ho dokazeme v sebe potlacit.

 

kde sa berie tuzba po moci a prestizi? Clovek ktoremu chyba ocenenie a musi si nieco dokazovat...

Nemyslim prestiz cloveka ktory uz v zivote cosi dokazal. Myslim takeho co ide aj cez mrtvoly. Nebere ohlad na nic a na nikoho

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie je to o detoch, je to o ludoch

 

Rogers vravi ze nic ako vrodena povaha neexistuje. Kazdy je v jadre OK. Jedine co k dobremu vyvoju potrebuje je prijatie, objatie, pohladenie, laska .......

 

cicavce nie su brutalne, robia vsetko aby prezili, nezabijaju len tak pre potesenie.

 

pises ze "nepopisany list" a hned za tym spominas brutalitu

 

Pokial cloveka vies prijat s laskou je to OK, pokial tam ocakavas zdokonalenu brutalitu, ten clovek u teba nema sancu. V prvom pripade moze nastat sklamanie, ale v druhom nastane samota

 

z detí sa stávajú dospelí, a stále ich formuje prostredie. zmena prostredia, nové prostredie, noví ľudia, nové zvyky, nové vzťahy... povaha sa priveľmi nemení, mierne sa formujeme pod vplyvom prostredia

 

cicavce sú vo svojom boji o priestor a prežitie brutálne ... v našom terajšom, dnešnom ponímaní, v tomto kultúrnom prostredí sledujeme odchýlky ako brutalitu.

odsúdime ju, sledujeme to ako niečo nie normálne, nie ľudské, keď niekto z horného poschodia paneláku vyhodí svojich psov, desíme sa, keď utýra koňa, sme zhrození, keď vytrháva korytnačky z pancierov, aby navaril polievku, nemôžeme sa na to pozerať - ale v tom kultúrnom okruhu je to v poriadku, je to len lezúca potvora, ktorá sa dá zjesť ... / píšem tu o tom kdesi, jeden dokument o ľudskej brutalite, ktorá je len jedlom na večeru, som tu kdesi popísala už raz. rezonuje vo mne viac ako desať rokov. /

 

... vo svojej podstate / to hovorí iný autor, meno mi teraz nenapadne / je mačka neľútostná nie tým, že loví myši ... to je len ohnivko reťazca. mačka je neľútostná tým, že sa s myšou pohráva. pohráva sa s ňou nie len tak, ako keď naháňa povrázok - hoci aj to je dôsledok toho istého inštinktu - pohráva sa preto, aby mala myš strach, aby prežila zvýšenie adrenalínu, a adrenalín robí jej mäso krehčím a jedlejším.

 

je to prastarý poznatok, rovnako v mozgu človeka sú tie poznatky podobné ... pôvodné najstaršie časti ich mozgu sú spoločné, spoločný prapredok. toto je staršie o mnoho desiatok miliónov rokov. cicavce potrebovali prežiť, aj prežili.

 

práve preto to nie je nepopísaný list. to nie je novorodenec, ktorý je nepopísaný list a prichádza na svet rovnaký ako ten druhý novorodenec. v poriadku, Rogers má vo svojom tvrdení rovnosti pravdu.

s tou povahou si to doma každý môže odskúšať na deťoch. súrodencoch, napríklad.

 

ale to patrí skutočne do tej druhej témy.

 

ale mozog je prastarý, nie nepopísaný novorodenec. to sú dve veci.

deti z milujúcich rodín podpaľujú domy a sekajú mačkám chvosty. nielen z neúplných či defektných. životný priestor obraňuje rovnako ako pračlovek, len bakulu vymenil za zem-vzduch. to je jedna strana mince. vlastne jedna strana tej druhej mince.

druhá strana je, že človek zdokonalil brutalitu prírody o jeden prvok: zabíja pre potešenie

 

zabíja, týra, je brutálny napriek výchove a milujúcemu objatiu, keď ho k tomu okolnosti alebo autorita donútia.

v šesťdesiatych rokoch to na zdesenie psychológov a človekoznalcov každého druhu dokázal jednoduchý Milgramov experiment.

neskôr to brutálnejšie zopakoval Stanfordský experiment.

 

nikto z idealistických znalcov ľudí tej doby tie výsledky / hlavne pri tom prvom Milgramovom experimente, krátko po hroznej vojne /, neočakával, vedci boli zdesení. jeden biely plášť, autorita a gombík púšťajúci elektrický prúd boli propriety toho, že sa idealizmus a viera v dobro v človeku zmenil na zdesenie.

je to trochu zložitejšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dieta z milujucej rodiny je co game?? Da sa narobit viac skody, ked z lasky nutim deti do veci ktore robit nechcu, ked nerespektujem ich osobnost a ich pocity. Male deti vravia vsetko ako citia a nemaju s dospelym problem. Ked ich berie ako rovnocene ostavaju v tej polohe. Pokial pocuva zo vsetkych stran ze dospely maju patent na rozum a treba len pocuvat a neodvravat, jeho osobnost je zatlacena.

 

Zisti ze ked povie cosi co si mysli nie je to vzdy ziaduce. stichne alebo zacne klamat aby vyhovelo dospelym.

Prikaz "Oblec sa lebo mne je zima" je absurdna vec, a rodicia robia tisic takych malickosti pre "dobro" dietata. Ak je dieta dost silne, alebo vie ze za to nebude odsudene ako zle, dokaze sa takemu nezmyslu ubranit. Moj syn doniesol domov zimnu bundu kamarata ktoremu ju mama nanutila lebo je mama ktoru treba posluchat.

 

Pokial je silny nepotrebuje fajcit, pit a drogovat aby ho partia brala. Ked taky clovek moze robit co chce, nezacne robit zle, nema na to dovod. Nikdy som pri stretnuti z ucitelmi neriesila, zlobu a ublizovanie, jediny problem bol ze isli v mraze len v mikine. Ked som učitelovi povedala ze asi mu nebola zima, len na mna pozrel. Ked moji uz dospelaci robia veci co sa mi nepozdavaju rozmyslam kde som urobila chybu. Vzdy viem kde.

 

A co sa tyka maciek, myslim ze su hrave od prirody. Vydrzala som hodiny pozerat na maciatka a macky a neprestavali sa hrat. Preto si myslim ze ked nie je hladna sa z mysou hra, nevidim macku ako niekoho kto je zakerny. Ved mas aj ty k mackam bizky vstah a asi nie z takeho dovodu

 

je mnoho teorii,je mnoho zla ktore vznika potlacenim emocii mne prave Rogers vyhovuje tym ze u mna ma kazdy sancu. Nemam v slovniku slovo brutalita. Ked vidim zlo, casto zistenim nejakych suvislosti ho viem pochopit.

,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

deti z milujúcich rodín podpaľujú domy a sekajú mačkám chvosty.

To nemusí poukazovať ani tak na spoločné evolučné znaky ako skôr na abnormálny vývoj jedincov, ľudia s antisociálnou poruchou osobnosti (čo je v podstate psychopatia) neprejavujú empatiu, týrajú zvieratá atď. V detskom veku sa to myslím nazýva ešte len ako porucha správania. Tieto poruchy môžu byť aj v milujúcich rodinách, keďže môžu byť spôsobené geneticky.

 

To však neznamená, že mnohí ľudia bez porúch a pod. skutočne nezabíjajú len pre potešenie a určitý súvis s mocou to skutočne môže mať (pre littlewitch), lebo asi nebude celkom náhoda, že medzi politikmi je tak populárne chodiť na poľovačky.

 

Na výsledky Milgramovho a stanfordského experimentu sa tiež dá pozerať aj z hľadiska tej doby. Myslím, že v tej dobe ľudia mali celkovo iný vzťah k autoritám, poslušnejší, rodičia/učitelia atď. bývali prísnejší a pod., ktohovie aké výsledky by sa zistili v dnešnej dobe...ale možno rovnaké.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nezabíjajú len pre potešenie a určitý súvis s mocou to skutočne môže mať (pre littlewitch), lebo asi nebude celkom náhoda, že medzi politikmi je tak populárne chodiť na poľovačky.

 

To je podla mna trochu prehnane tvrdenie a ukazuje to, ze v debate sa niekedy nevdojak posplieta vsetko so vsetkym.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako pise game, brutalitu, boj o moc, agresivitu, to vsetko sme zdedili po predkoch v jaskyni, nielen lasku a pocit stastia. Existuju rozne spustace agresivity. Reci o prijati cloveka z laskou su casto prazdne, ak mame pred sebou agresora, ktory ma len jeden ciel, ublizit. Priciny vo vychove??? To je ina tema

A co sa tyka boj o prestiz u politikov, kazdy clovek je iny, s inymi danostami prichadza na tento svet. Uz pri pocati ma niektore vlastnosti silnejsie , ine slabsie. Niekto bude mocny a dosiahne to na politika. Niekto bude chudakom. Niekto zabijakom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Původně bylo plánováno, že Lajka bude žít na oběžné dráze 7-10 dnů a potom bude bezbolestně usmrcena ukončením dodávky kyslíku. S jejím návratem se nepočítalo - technika té doby ještě návrat z oběžné dráhy neumožňovala. Díky poruše stabilizátoru teploty ovšem teplota v kabině vystoupala k 40 °C. Lajka tak na následky vzniklého stresu a přehřátí zemřela už po přibližně 5-7 hodinách letu.[3] Podle dřívějších zpráv a různých pověstí žila Lajka několik dnů a zahynula na nedostatek vzduchu nebo byla otrávena.

to som nevedel ze skoncila takto
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V záujme vedy treba niekedy položiť život. O takých sa potom hovorí aj po smrti. Keby Lajka neletela do vesmíru, tak by svet o nej nevedel a jednoducho by niekde skapala.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby si Lajka mohla vybrat, tak by sa na nejaku slavu asi vyprdla a radsej skapala neskor neslavne.

Kazdopadne, neskorsi vesmirni zvieraci kozmonauti boli uz usmrcovani humannejsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

ani som si to video nepozrela. kedy konečne budú aj za takéto krutosti primerané tresty, a nie len nejaké hlúpe bububu? Tie tresty, čo sú, tak sú len formálne a temer vždy sa tí darebáci z problému vylížu. Pred pár rokmi nejakí vagabundi tiež takto podpálili mačku, bol to jeden z mála prípadov, ktoré sa aj dostali pred súd a nejaké tie čo aj mierne rozsudky padli, a matka jedného z nich zahlásila, že on, chudák, nevedel, že je to trestné...no nech nehovorí, že bol rpesvedčený, aký dobrý skutok to robí. Ak je tak, tak to ho teda moc dobré veci doma nenaučili. Ďalšia sa zas posťažovala, že jej chúďatko spolužiaci vytrieskali a že sa s ním teraz nikto nebaví. No a čo sa diví?

Ja radšej ani nebudem reagovať viac, lebo tým odľudom by som s radosťou dopriala, aby to niekto odskúšal na nich samých, nech vedia, aké je to dobré a ako dobre tým chúďatám bezmocným urobili. Potom by ani tie oficiálne tresty neboli potrebné.

Neviem ako vy, ale keby sa o mňa ako mladú babu zaujímal nejaký chalan, o ktorom by som sa dozvedela, že páchal nejaké krutosti na zvieratách (alebo šikanoval spolužiakov, to je fuk, aké násilie by to bolo), tak mohol by byť krásavec, vtipný, chytrý a neviem aký, ale nechcela by som ho ani na zlatej mise a ešte aj kamoškám by som ho znechutila a všade by som rozkecala, čo je to zač. A teraz si môžete myslieť, čo sa komu zachce.

Neznášam násilnosti na bezmocných nevinných tvoroch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

jedna éra jedného starého krvou a týraním / zvierat, ľudí ? / presiaknutého zvyku končí

jeden z krvavých športov v Barcelone v Katalánsku zavrel brány

býčie zápasy sa objavili v Seville zrejme okolo roku 1750, začlenili sa do ľudových slávností a s úspechom vo svojej najväčšej sláve importovali do španielsky hovoriacich krajín, hlavne

 

v Barcelone sa uskutočnil posledný býčí zápas / fotky / :

Katalánsky regionálny parlament odhlasoval zákaz býčích zápasov ešte vlani a platiť začne od nasledujúceho roka 2012. Zákon prijali po tom, ako miestni aktivisti na ochranu práv zvierat zozbierali petíciu s asi 180-tisíc podpismi. Keďže sezóna je už na svojom konci, v Barcelone sa uskutočnil posledný zápas.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1Z4VPgu6u

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

V Číne predávajú živé korytnačky a rybky ako prívesky na kľúče

Čína sa už asi zbláznila. Čínske úrady totiž ignorujú šialený nápad predaja malých korytnačiek, či iných zvieratiek vo vrecúšku s podivnou tekutinou, ktorá im vraj zaistí prežitie na niekoľko týždňov až následne uhynú. Neobvyklé prívesky na kľúče pritom vychádzajú okolo 2 € a kúpiť ich je možné v obchodoch ako aj u malých predajcov na ulici. Bezohľadnosť voči živým tvorom však tentoraz prekračuje všetky medze. Malé korytnačky uväznené vo veľmi malom balíčku sú citlivé na rôzne zmeny tlaku tekutiny v ňom.

 

http://www.youtube.com/watch?v=UU1XGXMELyw

http://zaujimavosti....vesky-na-kluce/

 

toto je už choré čo ľudia dokážu pre pocit zisku vymyslieť ... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

normálne sa mi rozum zastavil pri čítaní tohto článku

 

http://tn.nova.cz/zp...ji-zvirata.html

 

„Dnes je opravdu krásně, tak jsem se rozhodl, že si přivezu z útulku nového pejska, nyní ho mám uvázaného u topení a přemýšlím jak začnu. Možná mu zatím zlomím jen pacičku,“ chlubí se na Facebooku člen skupiny Rádi týráme psy a kočky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v podstate je to jedno, aj keď sú tu len fake kratochvíle akože, či niekto si robí prdel, fakt si našiel kvalitnú tému, klobúk dolu, dúfam že má skvelú čítanosť :klobuk: z niektorých vecí si neviem robiť vtipy, nevadí, všetci sme nejakí.

na skutočnom týraní to nemení nič, a nie každý puberťák je taký láskavý, aby natočil podpálenú mačku na video ... na jednej strane neskutočné rozmaznávanie miláčikov, ktorý potom terorizujú páničkov, ale tak im treba, na druhej skutočné týranie, mačky a psy sú na rane každému nedozretému hlupákovi.

neviem si vybiť z hlavy už celé roky to úvodné video, hoci som z neho videla pár sekúnd, a pred x rokmi videný film, ktorý tu kdekade spomínam, asi ho nevybijem z hlavy nikdy. :niee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

skus pripustit moznost, ze to moze byt aj provokacia :)

 

tak pre tento druh "humoru" nemám zmysel. Kadečo znesiem a ak si niekto zo mňa chce robiť prdel - ok, zasmejem sa s ním a skúsim kontrovať, ale toto? To teda za vtipné nepovažujem ani najmenej.

 

v podstate je to jedno, aj keď sú tu len fake kratochvíle akože, či niekto si robí prdel, fakt si našiel kvalitnú tému, klobúk dolu, dúfam že má skvelú čítanosť :klobuk:z niektorých vecí si neviem robiť vtipy, nevadí, všetci sme nejakí.

na skutočnom týraní to nemení nič, a nie každý puberťák je taký láskavý, aby natočil podpálenú mačku na video ... na jednej strane neskutočné rozmaznávanie miláčikov, ktorý potom terorizujú páničkov, ale tak im treba, na druhej skutočné týranie, mačky a psy sú na rane každému nedozretému hlupákovi.

neviem si vybiť z hlavy už celé roky to úvodné video, hoci som z neho videla pár sekúnd, a pred x rokmi videný film, ktorý tu kdekade spomínam, asi ho nevybijem z hlavy nikdy. :niee:

 

áno, nenapísala by som to lepšie. A dodávam - naše zákony sú veľmi benevolentné v tomto smere. A keď sa organizuje nejaká petícia, ktorá by zasa tento problém kúsok posunula vpred, tak nás okolie má za bláznov, že činemáme iné starosti. no čoby sme nemali, máme. Ale ak niečo v tomto neurobíme my ľudia, tak tie zvery samy si nepomôžu.

 

lopata

vies co je trolling? :)

 

ani ja som nevedela, čo je to, a tak ti poviem, že to mám hlboko v paži, na túto tému žarty nepoznám.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

a je to zasa tu. Nechcem na to myslieť, ale furt sa mi tá ohavnosť vracia. nezachytila som začiatok tej reportáže, ale nejakí odkundesi chytili kocúrika, hodili mu do hlavy kameň a potom ho doslova utýrali, vytrhli mu ..., zlomili chrbticu, dopichali nožom...strašné, horšie ako fašistická zberba...to chúďa sa muselo nejako doplaziť domov a človek, ktorému patril, vravel, že ho počul strašne plakať, išiel pozrieť teraz si nepamätám, či do kôlne alebo kam, skrátka kamsi pri dome, a tam ho našiel, nebolo mu pomoci, museli to utrpenie skončiť a utratiť ho. A keďže tí - ani im na meno neviem prísť - nie sú plnoletí, nepodal ani trestné oznámenie, že aj tak by sa im to prepieklo. Vraj sa po dedine už aj predtým chválili tým, ako ubližujú mačkám a čo všetko im robia, a toto bol zatiaľ vrchol ich "zábavky" - ak ich nezastavia, čo urobila nabudúce? Toto bol domáci krotký kocúrik, nebol pre nich problém ho prilákať...je mi na grcanie z takých haj.zlo.v.

Hnevám sa aj na toho pána, že to trestné oznámenie nepodal, čo na tom, že nemá dôkazy? ja by som ho určite podala a povedala, koho podozrievam. Aspoň by som sa pokúsila a zabojovala. neviem, či to bola len ilustračná snáímka, ale ukazovali ešte dve mačičky, ak sú to tiež jeho, tak celkom dobre ich môže čakať podobný osud, a to sa len tak s tým zmieri?

Hnevám sa, hnevám sa, hnevám sa! :angry2: A tým hajz.lom želám, aby im niekto spravil to isté, čo urobili oni tej nevinnej nemej tvári. :ax: :certisko:

:kladivo:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov