Skočiť na obsah

Voľby do VÚC

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Nádhera, takýto debakel smerácki zmrdi hádam ešte nezažili!

Noví župani:

• BA: Juraj Droba (SaS, OĽaNO, SMK-MKP, NOVA, OKS, Zmena zdola, DÚ)
  • TT: Jozef Viskupič (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, Zmena zdola, DÚ)
  • NI: Milan Belica (Smer-SD, SNS, Most-Híd)
  • TN: Jaroslav Baška (Smer-SD, SNS, Most-Híd, SZ)
  • BB: Ján Lunter (NEKA)
  • ZA: Erika Jurinová (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, NOVA)
  • KE: Rastislav Trnka (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA, ŠANCA)
  • PO: Milan Majerský (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA)

post-2-0-85053700-1509865698_thumb.jpg

Zverejnené

za BB kraj ciastocna spokojnost

zial, do zastupitelstva sa dostali stale vo velkej miere stare smeracke struktury a niekolko mojich NEKA favoritov skoncilo tesne od ciarou

pomerne zaujimavy (ale nie prekvapivy) je fakt, ze vo vysokej miere boli zvoleni za krajskych poslancov primatori miest; zeby boli obcania BR, DT, RS a ini az tak spokojni?

Zverejnené

Ja som volil Kotlebu,aj teraz, ale som velmi rad ako to dopadlo. Ja som siel na volby len volitomu - ze mam blizko obchod(ten obchod je cca tri km - ak by som nesiel do obchodu na volbyy nejdem) a chcel som volit nie zupana ale poslanca. Poslanec sa tam aj dostal s najvacsim poctom hlasov(Dvetisicdevetsto) v okrese - minule bol stvrty(za Revucky okres mas tri miesta). Iny skoalicie nebol tam(na kandidatke), som dal nejaku pani romskej strany a SNS pani z Tornale(to aby nemohli tam niekoho za mna dokruzkovat).

Len moja uvaha - keby Kotleba nevyhral pred 4 rokmi - nebol by ani Kiska prezident, ani dnesok. Kludne ma nazyvajte fasistom. Trencin -  axel polepsi sa a Nitra nech  sa daju doporiadku.. Je normalne ze KE a PO ci ZA to vedeli zvladnut? Gratulujem im. 

Nenormalne sa tesim ja som vstal medzi tretou a stvrtou pozrel som si chvilu aj STVR ci ako sa voalaju ,aj TA... sranda. 

Ale je to tak. Plackovovia. mozno prisli volici s opacnej strany. U Kotlebu pred 4 rokmi tak bolo, pri prezidentovi. Aj teraz - sa mozno naucite  ze volit ma vyznam. Ale zas OLANO- SAS-KDH ci dalsi co boli v koalicii snad tiez pochopili. ZE len tadial to ide cesta.

Zverejnené

tieto voľby šli mimo môj záujem, ale pobavilo ma, ako Fico znovu-objavil bumerang :D keď ho jeho vlastný vynález pleštil rovno po tej klamárskej tlame :P

Zmena volebného systému vo voľbách do VÚC sa vymkla z rúk jej autorovi. Tak hodnotí výsledok sobotňajších (4.11.) volieb volebný expert Daniel Kerekeš. Vládna strana Smer-SD by podľa neho v zrušenom druhom kole volieb obhájila viaceré kreslá predsedov krajov, ktoré sa jej v rámci ňou presadeného jednokolového volebného systému nepodarilo získať.

„Autor reformy by nemal byť na nej stratový. Tieto voľby však ukázali, že si reformou poškodil,“ uviedol Kerekeš na margo Smeru-SD, ktorý presadil zmenu voľby predsedov krajov a v sobotňajších voľbách uspel len jeden jeho nominant.

http://www.topky.sk/cl/1001009/1667813/MIMORIADNY-ONLINE-Den-po--Slovensko-sa-zobudza-do-volebnej-revolucie--pad-Kotlebu-a-Ficov-Stalingrad

čiže znovu sa potvrdilo, že Fico je síce schopný taktik, ale mizerný stratég :lol:

Zverejnené

Zaujimavosti z volieb.

https://domov.sme.sk/diskusie/dpl/25905895/Glvac-zo-Smeru-Vymenime-starych-a-vyhorenych-ludi.html

myslím si že celkom pekné vysvedčenie dostal pán primátor :

celkový počet hlasov v 4 košických mestských obvodoch(1.-4.)
17 457 + 17 748 + 5 877 + 14 244 = 55 326 platných hlasov

Rastislav Trnka - 31 534 hlasov 56,99 %
Richard Raši - 14 569 hlasov 26,33 %

PS: pre voličov Smeru malá rada ako to môžu odkomunikovať : my sme chceli aby pán Raši ostal primátorom :)

Vraj Rasi vyhral vo vsetkych okresoch okrem Kosic. Slusny primator,resp plati posledna veta z prispevku diskutera so SME.

V roku 2013 volilo Šebeja na kandidátke pravicovej koalície pri 18-percentnej účasti v Petržalke 6 500 voličov, získal tak s prehľadom najviac, druhá za ním skončila jeho spolukandidátka Elena Pätoprstá so štyrmi tisícmi hlasov. Teraz pri omnoho vyššej, takmer 30-percentnej účasti volilo Pätoprstú na rovnakej kandidátke 10 600 hlasov, kým František Šebej, tentoraz ako kandidát Mosta a Smeru a spol., dostal 4-tisíc hlasov, skončil tak na 17. mieste a po rokoch vypadol zo župného zastupiteľstva.

Šebejov prepad okrem iného ukazuje, čo spolčenie so Smerom robí so slovenskou vetvou voličov Mosta.

https://www.postoj.sk/28105/obaja-vedia-ze-dobre-uz-bolo

A poslednu statistiku som si spravil. V BB kraji dostal Kotleba za predsedu 47502 hlasov v 13 okresoch. Ale kandidat na poslanca za LSNS co mal najviac len 25062. Priklad v BB okrese dostal Kotleba ako kandidat na zupan 8474, ako poslanec 6737(presiel s odtretymi usami), druhy za LSNS co dostal najviac hlasov 4736. Ale keby kazdy kandidat za LSNS dostal 8474(ako Kotleba zupan) - mohli tam mat 5 kandidatov, co by sa stali poslancami.

Presiel som aj ine okresy. Dalsich mohli mat v Brezne 2,DT 1, v Krupine mohli mat oboch - ale mali len jedneho kandidata co dostal 831 - Kotlebu volilo 2836 ludi za zupana, uspesni poslanci dostali 2153 a 2136, Revuca 2 mohli byt,RS 3,VK2 a v Ziari 3. Teda celkovo 20 poslancov.

Rozmyslam,preco fasisti nevolili fasistov aby mali realnu sancu vladnut? Bud su blbi,alebo ich kandidati neznami,alebo?...

Zverejnené

fasisti dostali mailom prikaz aby sa pripravili na druhe kolo :)   Fungovalo

Zverejnené

Som presiel aj NR kraj. Tam su cisla normalnejsie. Uhrik ako zupan dostal 23502 a kandidat na poslanca s najpoctom hlasom 17910. Jedine v NR okrese by mali za predpokladu uhrikovho poctu hlasov mat 7 kandidatov. Blizko boli este v NZ. V Sturove dostal poslanec dokonca viac hlasov ako Uhrik zupan. 389 vs 319.

Zverejnené

kde a ako sa daju pozriet tie detailne udaje, ak osa volilo v nejakej obci?

napr. chcem detailne vysledky z obce Plášťovce

Zverejnené

vdaka, k tejto casti toho webu sa mi nikdy nepodarilo preklikat :(

Zverejnené

Asi mali na to dôvod.

V mojom volebnom obvode, v mojom meste, v mojom okrsku, vyhrala Kaščáková (SaS) a aj napriek tomu županom bude ten smerácky smrad Baška! Toto nasere!

Ale toto zaujalo. Raši musel veľmi kvalitne agitovať v tej luxusnej štvrti.

Zverejnené

To nie je o agitacii. To je o tom že tamojšie osadenstvo zrejme nikdy nepočulo meno ineho kandidata. Keby tam nejak agitoval, tak je tam väčšia učasť a ma viac hlasov. Jeho tam v laske veľmi nemaju kedže im bura bytovky.

Inak je v BB zaujimave, že keď Kotleba dosadzoval do funkcii svojich, bol z toho škandal. Teraz keď ten novy verejne vyhlasi, že tam určite zamestna svojho syna, nejak to zrazu  nikomu nevadi. :urcitenie:

Zverejnené

Tak čo za idiotov tam žije, že volia toho, čo im búra bytovky?

Zverejnené

Vidis Axel, u teba bude mozno este dve obdobia strasit Smerak, ja mam snim vyrieseny problem,dve volebne obdobia. AKo v okrese BB,ze su najuvedomelejsi(dali najviac hlasov proti Kotlebovi),ale z 8 poslancov maju troch  smerakov(priklad aj Lassakovu) - vo Zvolene paradoxne len jedneho(odtial bol Manka a tam mali silu - najmensia podpora pre Kotlebu). Spolu 6 nezavyslich. Ziaden z koalicie OLANO - SAS - KDH.

My by sme sa bez Kotlebu smerakov nezbavili mozno takisto dlho ako Trencin. Tvoj trencin volil opozicnu koaliciu - u nas dve najvacsie mesta su smeracke. V okrese Revuca sa volili traja poslanci, smeraci dali len dvoch uspel len jeden.

Este pre doplnenie - dvoch smerakov z troch si zvolili aj vo Velkom Krtisi. ALe to je nie mestsky okres. Tak by to kludne mohlo dopadnut aj unas. Ale mesta BB a zvolen su smeracke. Podobne je uz len asi Prievidza? Pozrel som Nove mesto nad Vahom 4 smeraci z 5? Ma prevapilo tak Prievidza je tak na pol ma 4 smerakov  a troch opozicnych. Ma t prekvapilo. ZV a BB nema ziadneho opozicneho. 

Uz len posledna uvaha - keby nas kraj nemal vela okresov a vela dediniek(aj madarskych). By tu vladli smeraci. A velmi dlhodobo.

Keby bola zupa Revuca ,Rimavska S.,Lucenec,Detva, Brezno - by to bolo razovite a vselijake - ale smerak by si dlhodoo neskrtol.

Zverejnené

Inak je v BB zaujimave, že keď Kotleba dosadzoval do funkcii svojich, bol z toho škandal. Teraz keď ten novy verejne vyhlasi, že tam určite zamestna svojho syna, nejak to zrazu  nikomu nevadi. :urcitenie:

jak zamestnal? vsak Lunterov syn je normalne zvoleny poslanec

Vidis Axel, u teba bude mozno este dve obdobia strasit Smerak, ja mam snim vyrieseny problem,dve volebne obdobia. AKo v okrese BB,ze su najuvedomelejsi(dali najviac hlasov proti Kotlebovi),ale z 8 poslancov maju troch  smerakov(priklad aj Lassakovu) - vo Zvolene paradoxne len jedneho(odtial bol Manka a tam mali silu - najmensia podpora pre Kotlebu). Spolu 6 nezavyslich. Ziaden z koalicie OLANO - SAS - KDH.

...

Este pre doplnenie - dvoch smerakov z troch si zvolili aj vo Velkom Krtisi. ALe to je nie mestsky okres. Tak by to kludne mohlo dopadnut aj unas. Ale mesta BB a zvolen su smeracke. Podobne je uz len asi Prievidza? Pozrel som Nove mesto nad Vahom 4 smeraci z 5? Ma prevapilo tak Prievidza je tak na pol ma 4 smerakov  a troch opozicnych. Ma t prekvapilo. ZV a BB nema ziadneho opozicneho. 

to je o volebnom systeme a nie o tom, ci je BB smeracke mesto; nie je

Zverejnené

OK dam statistiku volby do NRSR 06 HZDS,SMER, SNS a KSS(vtedy mali dvetisicstoosemdesiatsest volicov KSS) spolu dvadsatosemtisic tristodvadsatdva.

SDKU strnasttisic stotridsatstyri. 

Dam to dalej aj Zvolen az po dnesok.

ZV 06 Tie styri strany osemnastisic tristo 5. A SDKU sedemtisic 89.

Este boli KDH ANO a SF spolu za obe mesta mali (tazkosa to bude citat ked cislice budem pisat) mali a tie cislice mi fungiju 9756 hlasov v oboch okresoch.

Je to le zaciatok ze to nie su smeracke mesta.  

Vtedy to dali nesmeraci na tridsatjedentisic a smeraci styridsatsesttisic.

Vtedy to bolo smeracke mesto zajtra to dokoncim . CI BBa ZV su smeracke mesta.

------------------------

BB nieje smeracke mesto ale troch smerakov vie zvolit a ziadneho opozicneho.

Mna by len zaujimalo ako by v BB volili,keby tam nastupil nejaky smerak - pelegriny? Vyhral by v meste? Pritom sa im Fico vysmial do chsichtu s tou investiciou pre dvetisic ludi s vysokoskolskym vzdelanim? A zvolia si troch smerakov a Lassakovu? Videl si nieco debilnejsie?

A vraj BB nieje smeracke mesto a ake je?

---------------

Len kratka uvaha ani uvaha preco bola najvacsia ucast v BB tam bola 50percent? Nechceli kotlebu spravne.  A som rad ze ho zrusili. Ale preco to museli urobit? Preco to netrapilo v Revucej, ci v Rimavskej sobote? Ci inde kde ho aj volili? 

Spamatajte sa v BB a ZV - este raz zvolte smerakov  - a bude tu uz len Kotleba.

Len pre srandu mna zupanske volby nezaujimali, isiel som volit len kvoli kandidatovi za poslanca - nikdy sa tam nedostal - teraz hej aj kvoli mojmu hlasu - tisic hlasov z Revucej slo do Jelsavi. Pre opozicnu koaliciu aj pre toho cloveka. Co nieco v tom parlamente spravi - co spravi Lassakova? Ju moze podporit len mentalne redardovany gratulujem BBB. ze ste dopustili aby sa tam dostalal.

Zverejnené

Len posledna sradna. Dady - si vystraseny s kotlebovcou(pohorseny ci nato picujes--- tu len moja vyzvedka  - preco ta to trapi a ani nie - inak je too blbost a  uz som stratil nit -- aha dadyho trapili kotlebovci a netrapia smeraci -OK) - co ich je ovela menej ako smerakov - ty ich nevidis vo zvolene a v bystrici - pruser je ze tam je ich naj viac.

Zverejnené

jak zamestnal? vsak Lunterov syn je normalne zvoleny poslanec

Ale veď mu dohadzuje funkciu na urade. Tak čo to s tym ma?

Zverejnené

Este dokoncim 2016

Olano + SAS 26662 a SNS + SMER 34318, Kotleba 8170, Kolar, Siet , a KDH, ci MOST aj nepodstatne(spolu mali mozno ako Kotleba) - aj neurcite ku komu ich prilepit.

Ked vyhrala Radicova 2010

KDH +SAS+SDKU 41584 a SDL+HZDS(spolu vtedy mali v oboch okresoch cez 5%) +SNS+SMER 40562

Teda su to smeracke okresy a mesta su tam dominantne a vzdy aj boli. Teda su to smeracke mesta. Iste okres aj mesto Revuca moze byt este viac. Ci bolo,zrejme aj je ale tu najdite nieco podobne v okresoch kde mesta maju nad 50 000 obyvatelov. Vsade vyhrava pravica.

Kym neprisiel Kotleba  - zupne volby 2009 KDH+SDKU 4 poslanci a HZDS a SMER 9.ti zvoleni poslanci. U nas najvacsie mesta su bastou smerakou.

Zverejnené

Ale veď mu dohadzuje funkciu na urade. Tak čo to s tym ma?

cit

„Určite chcem, aby bol pri mne. Má na to vzdelanie aj drive. Môže byť vicežupan, ale na to treba politickú vôľu celého zastupiteľstva,“ povedal v rozhovore pre Denník N Lunter. Sám však pripomína, že chce všetko robiť transparentne a otvorene, a nie skryto ako to často bolo za Kotlebu. „Od začiatku do toho ideme s ľuďmi, ktorí už prešli školeniami o transparentnosti. Opriem sa o nich a spolu s nimi to nastavíme tak, aby ľudia mali dostatok informácií, kam sa uberáme a čo riešime. Máme medzi sebou Ľubicu Lapinovú - „bielu vranu“. Keď uvidíte, že od nás odlieta, porušili sme transparentnosť,“ dodal Lunter s tým, že z rodiny už do úradu ďalších ľudí priviesť nechce.

akosi tam nikde necitam, ze "dohadzuje funkciu na urade"

pokusil som sa najst nejake oficialne postupy na postup do funkcie vicezupana, ale nemam na to trpezlivost...

Zverejnené

nuz,  na jedneho ci dvoch ludi co si tam privedie ma narok,   A vyber je na nom,  rovnako aj zodpovednost.   Mohol to komunikovat uz pocas volieb ale skutocne by som pockal na ine preslapy, toto sa mi ako problem nevidi.   V com je syn iny ako kamarat ?   

Zverejnené

Podla mna ten novy zupan ich tam bude potrebovt viac, sudiac podla jeho prezentacie v debatach TV stanic....neviem kde ho Smer-SD vyhrabal...ak bude tak spravovat kraj, ako komunikuje, tak asi ho volici v dalsich volbach zakopu s hanbou. Riadit kraj je tazsie, ako  krmit ludi dietnou stravou :)

Zverejnené

no, ale kotleba nastavil latku tak nizko, ze horsi uz byt nemoze.  Predsa len riadit firmu je blizsie riadeni zupy ako ucit telesnu vychovu.   Moze sa ti nepacit,  jeho problem bude na zaciatku nulova politicka skusenost ale kedze nejde o extremistu ziadnym smerom tak si zasluzi svojich 100 dni na pokoj. 

A SMER ho nevyhrabal,  SMER sa k nemu prihlasil ked bolo jasne ze ma realnu sancu.   Inak on sam sa oznacil za skor pravicoveho a chvalil Dzurindu, co mu v BB asi prilis nepomoze. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov