Skočiť na obsah

Voľby do VÚC

Odporúčané príspevky

Zverejnené

raz za 4 roky

Raz za 4 roky? Len tento rok som uz absolvoval troje volieb. A to prezidentske ratam ako jedny, aj ked mali dve kola. A to este bude druhe kolko volieb do VUC.

a ak chces na to srat, nic ti nebrani hodit prazdnu obalku.

A vysledok pre stat bude presne taky isty. Ist volit, len pretoze musim nema vobec ziaden vyznam, pretoze sa nerozhodujem z vlastneho presvedcenia, nevolim kanditata/stranu, o ktorom si myslim, ze ma ma zastupovat. Ale volim preto, ze musim.

A este jedna otazocka pre teba. Skutocne si sa za tie roky, co si v Brne zucastnil kazdych jednych volieb co sa na Slovensku konali?

• Pridať bod 3
Zverejnené

Tak prt som sa zatial dozvedel. Ustredna volebna komisia nezverejnuje vysledky za jednotlive okrsky. Zatial som nasiel, ze najvacsiu ucast mali okresy-obvody Sobrance 41,95 Svidnik 36,36, Stropkov 31,96, Medzilaborce 38,18, Poltar 36,31, Detva 33,37, Krupina 32,41. Ale ako volili som sa nedozvedel. Inak by som potreboval vysledky okrskov.

Zatial aspon z nasho kraja to nevyzera na podplacanie zo strany Smer - HZDS. Vyhravali( to len vidim na uspesnosti poslancov, ale nevidim volbu na zupana) v okresoch z nizsou volebnou ucastou a "vo vyspelejsich oblastiach" ,kde prevlada mestske obyvatetelstvo, resp. velke mesta. to ale nic neznamena, treba sa pozriet na okrsky kde bola ucast mimoriadne velka 50% a viac a hlavne okrsky s vacsim poctom volicov.

Oficiálne výsledky za samosprávny kraj zverejní príslušná krajská volebná komisia - len som ich zatial neobjavil, ak ste mali stastie vacsie ako ja dajte sem link nejakeho.

Weirdo 150 euro nie je vela, dopad by to malo aj tak len 100 ci 75 euro. Problem je ze sa tu oplati podplacat, marit volby - zmysel. Nechcel by som dosiahnut aby sa ucastnilo len 1 percento ludi, nech je to kludne 50%, idealne nech aj 100%, ale aby ludia sa aj zamysleli komu a preco daju svoj hlas. A nech si to pekne aj zaplatia, nech to nieje bezplatne(zadarmo) ako v oblasti zdravotnictva, potom to tak a este horsie je. Ludia to aj tak zaplatia ale vysledok(vyber), je mizerny.

Dnes problem nieje nizska ucast, ale motivy "volby". Chceme sa mat lepsie, aby sa mali lepsie aspon nasi vnuci a vo vlade mas to co mas.

Zverejnené

Mna zaujimaju vysledky za okrsky. Nase mesto ma asi 10 okrskov. Pritom, na jeden dva pripadne vacsia cast romskeho obyvatelstva, ja viem na ktore(kde neviem, nepoznam mesto, kraj, mi to napovie volebna ucast - pocet volicov). A ma nezaujimaju velmi kandidati na poslanca(aj ked aj tu to bude zjavne), ale ako volili kandidatov na zupana.

Ak je podozrenie na kupovanie hlasov, tak v tom okrsku bude vyrazne vacsia ucast ako v inych okrskoch.

Zverejnené

jo, raz za 4 roky som sa sekol, mal som horucku :lol:

tak nech je to hoc aj viackrat za rok, keby to mohlo byt cez internet alebo podobnym neinvazivnym sposobom? som obcanom demokratickeho statu a mam urcite prava a mam urcite povinnosti. mojim nazorom je, ze volit by nemalo byt moje pravo, ale povinnost, pricom odignorovanie volieb - prazdna obalka - je stale moje pravo.

A vysledok pre stat bude presne taky isty. Ist volit, len pretoze musim nema vobec ziaden vyznam, pretoze sa nerozhodujem z vlastneho presvedcenia, nevolim kanditata/stranu, o ktorom si myslim, ze ma ma zastupovat. Ale volim preto, ze musim.

stale sa branis voci zakladnemu pravu v takychto volbach. nemusis volit nikoho. staci sa zaregistrovat vo volebnej miestnosti / prihlasit sa na nete na stranku a pokial nemas zaujem volit, tvoja povinnost skoncila.

poznam x ludi ktori maju na politiku svoj nazor ale funguju stylom 'jeden hlas nic nezmeni' alebo 'dnes je vonku pekne, na volby nie je cas'. toto by sa tym zmenilo.

A este jedna otazocka pre teba. Skutocne si sa za tie roky, co si v Brne zucastnil kazdych jednych volieb co sa na Slovensku konali?

nezucastnil som sa ani jednych, nevychadzalo mi to casovo. keby vsak existovali volby cez net, zucastnim sa kazdych.

ratam s tym, ze keby vznikla z prava volit povinnost volit, urcite by existovala moznost ospravedlnit sa z volieb z urcitych pricin. ked to funguje v kope dalsich krajin (nevravime o 3.svete teraz), preco by to nemohlo slapat aj tu.

ak chcem na to srat nestoji mi za to trepat sa niekde a hrat sa na hadzanie prazdnej obalky, len preto, ze sa to statu paci...chcem na to srat, tak seriem...

ak by to bolo v zakone, je tvojim pravom neist, zaplatit pokutu a vsetko je ok :)

za celu povinnost volit som len za podmienky, ze moznosti budu maximalne pristupne - napadla ma este moznost volby cez mobilny telefon.

Zverejnené

nezucastnil som sa ani jednych, nevychadzalo mi to casovo. keby vsak existovali volby cez net, zucastnim sa kazdych.

Najprv tu basnis o obcianskej povinnosti a neviem o com este, a potom trepnes toto. Vsak to je taky isty alibizmus ako "ved je pekne/ je hnusne/ nechce sa mi". Keby si skutocne chcel, tak si ten cas najdes.

Ak odmyslime samotnu obtiaznost realizovania volieb cez net, stale su tu ludia, co pristup k netu nemaju/nebudu mat v case volieb. Co ked volby padnu na vikend, ked som niekde prec, kludne aj pracovne. To teraz budem musiet kvoli tomu behat po uradoch, aby som sa ospravedlnil? A co ked robim v BA a moj volebny okrsok je niekde v pazi v Presove? To teraz si kvoli tomu vezmem 2 dni dovolenky, aby som to mohol ist vybavit na urad, kedze jedine strankove hodiny su cez tyzden?

Vsak to mi prijde ako navrat o 20 rokov dozadu. Naco? Len aby sme sa mohli byt do prs, akych mame uvedomelych volicov? Ucast 90%, co na tom, ze 50% odovzdanych hlasov je prazdnych. Vyuzitie prava volit, ako moznosti rozhodovat aspon v nejakej miere o smerovani tejto krajiny, nemozes nikomu naockovat zakonom. To ze to je v inych krajinach este neznamena, ze je to spravne.

stale sa branis voci zakladnemu pravu v takychto volbach. nemusis volit nikoho. staci sa zaregistrovat vo volebnej miestnosti / prihlasit sa na nete na stranku a pokial nemas zaujem volit, tvoja povinnost skoncila.

Mne stale unika to "na co"? Len preto, aby sme tu mali dalsi byrokraticky aparat, ktory by po volbach kontroloval volicov a nasledne ich perzekuoval? Vsak toto je ukazkovy pripad byrokratickej buzeracie na obcanoch. Ci tam idem a hodim prazdny listok, alebo nejdem vobec je v konecnom dosledku jedno.
  • Pridať bod 3
Zverejnené

Najprv tu basnis o obcianskej povinnosti a neviem o com este, a potom trepnes toto. Vsak to je taky isty alibizmus ako "ved je pekne/ je hnusne/ nechce sa mi". Keby si skutocne chcel, tak si ten cas najdes.

ak sa uz chces navazat, odcituj mi, kde som povedal, ze to odo mna nebolo alibisticke. keby som bol nuteny + mal tu moznost, tak si proste odvolim. pripominam, cez net.

Ak odmyslime samotnu obtiaznost realizovania volieb cez net, stale su tu ludia, co pristup k netu nemaju/nebudu mat v case volieb. Co ked volby padnu na vikend, ked som niekde prec, kludne aj pracovne. To teraz budem musiet kvoli tomu behat po uradoch, aby som sa ospravedlnil? A co ked robim v BA a moj volebny okrsok je niekde v pazi v Presove? To teraz si kvoli tomu vezmem 2 dni dovolenky, aby som to mohol ist vybavit na urad, kedze jedine strankove hodiny su cez tyzden?

1) moznost ospravedlnit sa. uz som napisal, odignoroval si.

2) moznost volieb cez mobil. uz som napisal, odignoroval si.

3) tusim ze je taka moznost, volit postou.

Vsak to mi prijde ako navrat o 20 rokov dozadu. Naco? Len aby sme sa mohli byt do prs, akych mame uvedomelych volicov? Ucast 90%, co na tom, ze 50% odovzdanych hlasov je prazdnych. Vyuzitie prava volit, ako moznosti rozhodovat aspon v nejakej miere o smerovani tejto krajiny, nemozes nikomu naockovat zakonom. To ze to je v inych krajinach este neznamena, ze je to spravne.

v parlamentnych volbach 98, 02, 06 sa zucastnilo 86, 70, 54% volicov. bude to asi tym, ze nadpolovicnej vacsine sa tieto volby zdali relevantne. pokial by sa povinnost zaviedla pri vsetkych volbach, ludia by si vyberali spomedzi kandidatov aj v tych volbach, ktore povazuju za zbytocne, lebo sa nimi nic nezmeni.

stale vychadzas z chybnej premisy "ak niekto nejde volit teraz, keby volit musel, hodi prazdny listok". blbost ako hrom. moji rodicia by sli volit zupana, ale oco nieco riesil a mama upratovala. povedali si - mame dolezitejsie veci na praci. viem vsak velmi dobre, ze keby tam boli nuteni ist, prazdny listok rozhodne nehodi ani jeden z nich.

Vsak toto je ukazkovy pripad byrokratickej buzeracie na obcanoch. Ci tam idem a hodim prazdny listok, alebo nejdem vobec je v konecnom dosledku jedno.

obetovat 15minut na volby v priemere 1-1.5x rocne, to mi pride ako fakt strasna a nicim neospravedlnitelna buzeracia.
Zverejnené

stale mi unika akykolvek zmysel ist "volit" (povinne, samozrejme) a vhodit tam prazdnu obalku..aky to ma zmysel?

myslim ze Darkmanove vety su za 100 bodov:

Mne stale unika to "na co"? Len preto, aby sme tu mali dalsi byrokraticky aparat, ktory by po volbach kontroloval volicov a nasledne ich perzekuoval? Vsak toto je ukazkovy pripad byrokratickej buzeracie na obcanoch. Ci tam idem a hodim prazdny listok, alebo nejdem vobec je v konecnom dosledku jedno.

nechapem, akokolvek sa snazim nechapem preco by som mal ist povinne volit aby som hodil do urny PRAZDNU obalku, ved v konecnom dosledku je to iste ako ked sedim doma a poviem si ze sa na ne seriem

platit pokutu? pekne komunisticke maniere, len tak dalej...

no s tym "raz za 4 roky sa clovek moze dostavit par metrov od svojho domu a vyjadrit svoj nazor." a nasledne "ezucastnil som sa ani jednych, nevychadzalo mi to casovo. keby vsak existovali volby cez net, zucastnim sa kazdych" si to teda zabil :lol:

keby keby keby...

• Pridať bod 1
Zverejnené

nechapem, akokolvek sa snazim nechapem preco by som mal ist povinne volit aby som hodil do urny PRAZDNU obalku, ved v konecnom dosledku je to iste ako ked sedim doma a poviem si ze sa na ne seriem

platit pokutu? pekne komunisticke maniere, len tak dalej...

uz som to tu pisal, ale kedze si ignorant, co uz, posledny krat. kopa ludi nejde volit lebo maju na praci cosi lepsie, nie preto, ze by nemali svoj nazor. kopa tych prazdnych obalok by bola v skutonosti plna.

to s tym "raz za 4 roky sa clovek moze dostavit par metrov od svojho domu a vyjadrit svoj nazor." a nasledne "ezucastnil som sa ani jednych, nevychadzalo mi to casovo. keby vsak existovali volby cez net, zucastnim sa kazdych" si to teda zabil :lol:

keby keby keby...

toto asi tazko vysvetlim cloveku, ktory pocas roka s vynimkou par ciest do zahranicia sotva zo slovenska vytiahne svoju ctenu rit, ale pokusim sa este raz. keby som mal moznost ist volit tak, ako ju mas ty, ked si kazdy vikend vo svojom dome 5minut od volebnej miestnosti - cize by mi to zabralo stvrthodinu zivota - tak idem volit.
Zverejnené

kedze si ignorant, co uz, posledny krat. kopa ludi nejde volit lebo maju na praci cosi lepsie, nie preto, ze by nemali svoj nazor. kopa tych prazdnych obalok by bola v skutonosti plna.

keby tym ludom na tom skutocne zalezalo ako si to ty predstavujes, isli by volit aj keby bolo vonku krasne a co ja viem este...maju to na haku tak nejdu a prikazovat im to? to sa mina ucinku...

oto asi tazko vysvetlim cloveku, ktory pocas roka s vynimkou par ciest do zahranicia sotva zo slovenska vytiahne svoju ctenu rit

ak mas stale horucku, tak naco sa series k netu? :lol: co ty vies kolko ja travim casu mimo domova? :)

keby som mal moznost ist volit tak, ako ju mas ty, ked si kazdy vikend vo svojom dome 5minut od volebnej miestnosti

ked si tak neuveritelne uvedomely, preco sem svoju ctenu rit nedopravis? ved Brno nieje megalopolis na druhej strane Atlantiku, obetuj sa pre dobro krajiny na ktorej ti tak zalezi, prid a sprav sa nad volebnym listkom, nevyhovaraj sa na nezmysly "keby som, keby som bol doma..bla bla bla"
  • Pridať bod 1
Zverejnené

co sa pleties do mojej horucky ty c###k? a este pizdujes do ludi, ktorym tie volby nezaberu 15minut ako tebe, ale zabiju im dva dni aj s cestou. keby si nebol taky tlk tak si konecne v spojitosti s mojou myslienkou uvedomis vyznam slov - volby cez internet. preco si neschopny si to precitat a uvedomit si, mi je zahada ..

.. a mozno to ani taka zahada nebude.

Zverejnené

ty sa tu ######es okolo svojej horucky, ja som sa len chytil toho co uz raz vyslo z tvojich pridrbanych ust...vidis a ty sa tu series do toho ci som doma a ako dlho, tak sa necuduj...

nie ja nepizdujem do ludi, ale do teba, to je rozdiel...len ti ukazujem ako tu sekas machra s volbami a pritom na ziadne nechodis, lebo "nemozes", ked si z toho nadrzany, 2 dni nie su problem...

neverim ze raz bude volba cez net, telefon ci facebook...kecy o tom ako by si odvolil cez net a co? neda sa tak sa neda, ja tiez mozem rozpravat ako by som volil keby..ale naco? ukazat ako velmi som chcel volit? tsss

• Pridať bod 1
Zverejnené

cele sa to tu toci okolo hypotetickeho 'preco nie je volba povinnost'. k tomu sa nabalilo viac myslienok, ako napr volba cez internet (ktora uz je vo viacerych krajinach skutocnostou, i ked v Irane nie). ale pan Tom Kubus je skratka velky penis a nevie pochopit, ze sa rozpravame v hypotetickej rovine. tak si proste dalej kecaj :lol:

Zverejnené

zahrame sa na weirda? co sem pleties Iran ty c###k? :lol:

a ked to chces vyhrocovat, tak ja ta rovno nazvem velkym #######. nech sme teda 1/1

wow tak ono to je vo vela krajinach..a vela krajin ma aj more a slovensko nie...

• Pridať bod 1
Zverejnené

kedze si ignorant, co uz, posledny krat. kopa ludi nejde volit lebo maju na praci cosi lepsie, nie preto, ze by nemali svoj nazor. kopa tych prazdnych obalok by bola v skutonosti plna.

keby tym ludom na tom skutocne zalezalo ako si to ty predstavujes, isli by volit aj keby bolo vonku krasne a co ja viem este...maju to na haku tak nejdu a prikazovat im to? to sa mina ucinku...

asi by som nepoužila rovnaké slová, ale v tejto téme sa na začiatku o tom písalo ...

to, že mama upratuje a otec opravuje anténu či píli drevo na zimu, je úplne jedno

keby chceli ísť voliť, ráno pri nákupoch si to odbavia a môžu robiť vianočnú debordelizáciu aj do polnoci

... stačí pozrieť percentá účastí z volieb, stačí pozrieť motiváciu, Slováci idú voliť, keď vidia, že o niečo ide ... prípadne zachraňujú veci na poslednú chvíľu.

nechystala som sa von vôbec, nakoniec som neplánovane išla, aj kúsok od volebnej miestnosti, aj s rodinou. ukameňujte ma, nešla som voliť.

nemala som záujem, momentálen som v takej životnej situácii, že mi je jedno, kto zasa bude kradnúť, pretože som tu už poznala kopu ľudí, ktorí za posledných dvadsať rokov strávili polovicu lezením do zadkov, aby sa k peňažným zdrojom dostali, a druhú polku tým, ako sa ich držať a neodpadnúť od zdroja.

upratovanie nie je ... alebo je jedna z výhovoriek.

ja som napísala už včera ráno či kedy, že voliť nepôjdem.

nielen výhovorky, ale strata motivácie či jednoducho chuti.

na tom prikazovanie moc nezmení. 99 percentné účasti tu už boli.

okrem toho : voľby cez internet sú zatiaľ utópia, a nikde nie je zaručené, že to prinúti ľudí "ísť voliť".

prípadne ďalší mŕtvo narodený zákon.

a poprosím vrátiť sa k motiváciám k voľbám, voľbám, a slušnému slovníku. díky.

Zverejnené

hiiii, ujo Tom vie oblafnut system, to je ale parada.. esteeee :lol:

game

ano, 99% ucasti boli, a 100% z 99% muselo povinne volit KSC. takze ked poviem A, poviem aj B, hm? :)

Zverejnené

nie to aj system ma rovnaky nazor :lol:

spinkaj weirdík, spinkaj moj, zajtra bude lepsie :)

Zverejnené

game

ano, 99% ucasti boli, a 100% z 99% muselo povinne volit KSC. takze ked poviem A, poviem aj B, hm? :lol:

ale to je predsa logické, o čom píšem s tými 99 percentnými účasťami, nie ?

aj s tvojím prípadným zákonom bude 90 neviemkoľkopercentná účasť, a aký to bude mať zmysel ? nebude sa voliť jedna strana, ale polovica "lístkov" bude prázdnych. z ostatných polovica neplatných. a sme pri tých istých číslach ako teraz.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja som bol voliť zatiaľ v každých voľbách a nebol som iba pri jednom referende / radšej nebudem vravieť pri ktorom / :lol: , ale motivovať voliča je zložité ale pre začiatok by nemuseli stále prevlekať stranícke tričká a slubovať hory doly čo im aj tak neuveríme. A k tým voľbám cez sms či internet ono by to možno na niečo bolo dobré ale to veľké % čo voliť nejde nie je preto že nemôže ale preto že nechce. Ja som rád že som aspoň rodičov prehovoril nech idú voliť :)

• Pridať bod 2
Zverejnené

aj s tvojím prípadným zákonom bude 90 neviemkoľkopercentná účasť, a aký to bude mať zmysel ? nebude sa voliť jedna strana, ale polovica "lístkov" bude prázdnych. z ostatných polovica neplatných. a sme pri tých istých číslach ako teraz.

ale dohaja game, uz som to tu pisal stokrat.

preco mate furt ten isty nazor, ze kolko ludi teraz neslo hlasovat, by potom odovzdalo prazdnu obalku?

ale zdiela a nielen on...

uf to ma asi zlozi :lol: mimochodom ty si tu megaoblubeny :)

lopata, mas plusko

Zverejnené

au moj zivot stoji a pada na oblubenosti na fore :):):):lol:;)

Zverejnené

ale do hája, weirdo, neviem, ako to cítia v grécku, a je mi to práve srdečne jedno ...

ja neviem, koľkí by hodili prázdnu obálku, keby boli ľudia prinútení ísť voliť, možno by niekoho teda zvolili ...

ale ide o tú možnosť nevoliť, keď nechcem.

a nech tu niekto neoponuje s tým starým tradičným: keď nejdete voliť, tak sa potom nečudujte, čo zvolili iní ... to už poznáme

pokuty a zákon by prinútili ľudí odvoliť, či tak či onak, ale nech nemusím, keď tu volím už dvadsať rokov, a nevidím normálny výsledok ... len ten, že už zasa sa niekto dostal k vrecu s ovsom.

alebo nedokáže od neho odísť.

viem, že je toto vúc, ale týka sa to každého schodíka. nemám chuť.

ano lopata, máš plusko ... ale máš dvadsať či koľko a volil si párkrát, mňa presne to, čo píšeš, už nebaví.

nemám chuť ich ani vidieť na bilboardoch, ani nikde. skúsime sa o tom povyprávať o nejakých pätnásť rokov.

Zverejnené

tak som asi nepresvedcivy .. co uz :lol:

koncim s touto diskusiou ..

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov