Skočiť na obsah

Budík

aljak63

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Dneska som sa po dlhej dobe nezobudil sám, ale zobudil ma budík - teda melódia z mobilu,

a tak ma napadlo, že by to mohla byť celkom zaujímavá téma pre toto fórum. Takže ideme na to:

Ako sa ráno prebúdzate? Vstávate sami od seba alebo potrebujete k tomu aj budík?

Čo vás prebúdza? Máte ešte tie klasické budíky? Alebo rádiobudík? Alebo modernú variantu - mobil?

Aký zvuk je teda prvé čo ráno počujete? Je to nejaká príjemná melódia z mobilu alebo len obyčajné zvonenie?

No a všetko, čo sa týka zväčša nepríjemného ranného vstávania s budíkom :lol:

Zverejnené

Mam v sebe nacasovany budik,ktory ma budil donedavna pravidelne..pokial som neochorela.

Takze sa mi narusil v tele moj biorytmus a budi ma melodia The Cry Of Mankind od My Dying Bride...:)je to mibilna melodia.

Inak sme kedysi davno mali klasicky budik,taky z Ikei - cierny ,co sa natahoval,to bola spica,vyzeral dobre,ale ak som mala za sebou nejaku tazku noc,rano to bola pecka,vystrelila som z postele na ten jeho prenikavy zvuk,ako pri atomovom poplachu :lol:

Zverejnené

Ako sa ráno prebúdzate? Vstávate sami od seba alebo potrebujete k tomu aj budík?

Používam budík, ja absolútne nie som z tých, ktorí by sa sami od seba zobudili :lol:

Čo vás prebúdza? Máte ešte tie klasické budíky? Alebo rádiobudík? Alebo modernú variantu - mobil?

Keď som bola malá, vždy ma chodila babka budiť, odkedy vlastním mobilný telefón, už len ten.

Aký zvuk je teda prvé čo ráno počujete? Je to nejaká príjemná melódia z mobilu alebo len obyčajné zvonenie?

Ja potrebujem niečo brutálne, čo ma preberie, takže je to len také obyčajné zvonenie z mobilu...ale dosť hlasité :) Žiadna pieseň, lebo asi kebyže ma má budiť moja obľúbená pesnička, verím, že by sa mi raz-dva zhnusila :)
Zverejnené

ked vstavam do prace, budi ma budik..inak by som do prace chodila asi az na obed :)

cez vikend ci v dnoch volna sa budim bud na buchot susedov zvrchu, pripadne na mamine slova "uz by bolo aj nacase vstat, cochvila doba obedu"

budi ma mobil

melodia, celkom prijemna, jemna, ale postacujuca na prebudenie sa i z hlbokej fazy spanku

ked vstavam na nejaky dolezity meeting, alebo je zrovna den, kedy sa nieco udeje, tak sa zvyknem zobudit 5 minut pred zazvonenim budika :)

snad len na zaver...neznasam vstavanie na budik :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Super, som rád, že téma má úspech a chytila sa takto :lol: A idem teda sa vyjadriť aj ja:

Bežne vstanem sám od seba tak niekedy medzi 5:00 - 6:00, takže väčšinou budík nepotrebujem. Ale keď idem skoro ráno na bus, tak to býva často na 5:17 (vlak), tak vtedy si musím dať aj budík... Ale väčšinou to fakt neni potrebné, a v poslednej dobe sa mi dá spať ešte menej.

Kedysi ešte keď neboli mobily (a spával som aj dlhšie - čiže aj do 6:30), tak som mával budík na hodinkách a také obyčajné pípanie ma prebúdzalo. No a od kedy sú mobily tak používam samozrejme ten, keď treba samozrejme.

Prestriedal som už viacero melódií - teda aj podľa toho ako sa vyvíjali mobily, kedysi som mal obyčajné zvonenie, potom už nejaké midi-melódie, no a teraz konečne mám mobil, kde sa dajú dať aj mp3 songy, tak ma prebúdza občas Israel Kamakawiwo'Ole

Zverejnené

skoro vždycky sa zobudím asi 3 minutý pred budíkom ... ale mám aj budík nastavený / istota je istota /

tak mám nastavený na mobile ... :lol:

tak najprv som mal kankán :) ... potom som prešiel na mohikána :) ... no a teraz mám dačo v podobe ohlasovne jadrového výbuchu ;)

aljak

Bežne vstanem sám od seba tak niekedy medzi 5:00 - 6:00,

to aj vtedy keď nemusíš ? fúha ak hej tak klobúk dole

Zverejnené

lopata ... no veruže áno, väčšinou vstanem takto aj sám od seba. niekedy ešte aj skôr :lol:

A inak, ešte som zabudol napísať, že pokiaľ ma zobudí budík - cítim sa neuveriteľne ubitý a zničený... A keď vstanem sám, to je úplne v pohode a vstávam plný energie

Zverejnené

Ked sme pri tom vstavani,tak ja som taky nezmar,ked chodim do prace tak vstavam uz o.10,aby bola pohoda,kym pojdem do prace o 5.25h. Ale to uz som spominala v inej teme.

Inak mavam take budiky aj v noci,ze zrazu vo sne pocuvam,pocuvam,ved to je Anathema,co som na koncerte ? A to som zaspala pred kompom a je asi 00.50h a vsetci sa so mnou uz rozlucili :lol:,takze "budik-komp" ma zobudil,aby som si konecne lahla :)

A aby som doplnila svoj post,tak potvrdzujem Aljakove slova :) ,skutocne vstava skoro,pretoze je prvy na facebooku a prvy aj tu,na fore ;)

Zverejnené

A aby som doplnila svoj post,tak potvrdzujem Aljakove slova :) ,skutocne vstava skoro,pretoze je prvy na facebooku a prvy aj tu,na fore :)

To je aké milé ;) A ja potvrdzujem že aj Little Witch je prvá hore ... tiež je jediná čo mám ráno na FB aj na fóre :lol:
Zverejnené

Mňa by ste tam hľadali márne :lol: ... ja už o takom čase poctivo zarezávam :)

Zverejnené

Rozhodne sa nezobudím sám, to by muselo byť aspoň 8-9 hodín, potrebujem budíka vždy. A tá schopnosť zobudiť sa sám keď je dôležitý deň, tú tiež nemám. Môj klasický budík bývala donedávna mama. Teraz na intráku to rieši obyčajne mobil. A nikdy to nesmie mať podobu nejakej skladby, na nohy ma postaví nejaký nepríjemný zvuk, takže obyčajné pípanie spoľahlivo funguje.

Zverejnené

Sama od seba nevstanem, ani keby čo bolo, ja som nočný vták, cez deň som ako živá mŕtvola, stále uťahaná unavená, spomalená a bez nápadov a po 22-23:00 ožívam, najradšej by som si to vymenila.

Zobúdza ma Die, die my darling (verzia od Metallicy) z telefónu, teda väčšinou vyskočím už pri úvodných vibráciách, lebo viem, čo bude nasledovať po troch sekundách. Potrebujem niečo trošku drsnejšie/rýchlejšie, pomalá melódia ma nezobudí ani za nič.

Veľmi často sa mi stáva, že siahnem v spánku po telefóne, vypnem budík (vyžaduje to 3 krát stlačiť 2 rôzne tlačítka)a bez toho aby som si to uvedomila spím kľudne ďalej. Zobudím sa potom s telefónom v ruke až na niekoho hysterický krik, že som zaspala a meškám. Zaujímavé je, že sa mi to stalo už aj vtedy, keď vyzváňajúci telefón bol uložený na druhej strane izby. Moje telo nad budíkom vybabralo po svojom a nenechá sa len tak ovládnuť vedomím :lol:

Zverejnené

ak som doma budí ma matka... buď vykrikuje moje meno, alebo už mi dáva príkazy čo treba robiť v domácnosti...

na priváte/intráku ma budí mobil, minulý rok to boli aj pripomienky v mobile... momentálen ma budí Landov Krysař: "Zdravím tě, miláčku muj" :lol: aspoň niekto ma pekne pozdraví :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

toto bola kedysi špecialita mojej moje mamy, otvoriť na mňa dvere a už pred dverami začať s príkazmi ... naučilo ma to prebúdzať sa a chápať a vnímať okamžite :lol:

kedysi ... veľmi dlho používam malé budíky, dokonca som kedysi cestovala s budíkom namiesto hodiniek, vozila som ho hore dolu do školy a na intrák a domov, bol klasický, malý, naťahovací, s drnčivým budíkovým zvukom a jemne tikal a červený. vtedy mi to tikanie ešte moc nevadilo. potom vydýchol.

nasledoval jeden ruský so svietiacimi písmenami, ten vydržal len chvíľu, lebo spať dokážem v noci len v tme, tie svietiace písmená žiarili do zelena ale hrozne, prikrýval sa kusom papiera, ale aj tak svietila izba.

dostal sa najprv do pivnice a neskôr do kontajnera, nahradil ho malý čierny budík na baterky, nesvieti netiká, má hrozný pípavo drnčivý melodický monotónny zvuk, ktorý sa po pár minútach odmlčí, za nejakú dobu spustí hlasnejšie pípanie, odmlčí sa, a za ďalšiu dobu spustí neprerušované hlasné pípavé čosi, čo zobudí aj mŕtvych.

tak ďaleko som sa s ním nikdy nedostala a tento budík slúži .. tuším má toľko rokov ako naša revolúcia : )

keď som vstávala do školy, alebo vstávam do práce, alebo niekam idem, proste musím včas vstať, nastavujem odjakživa budík - pre istotu.

niekedy vstanem už na to, keď v ňom tesne pred začatím pípania takú jemnú cvakne, niekedy stihne raz zapípať, niekedy vstanem pár minút pred ním.

ale používam ho, hlavne pre istotu, a je nastavený o pár minút dopredu, lebo sa neznášam ponáhľať ráno, potrebujem na sprchu kúpeľňu oblečenie namaľovanie a normálne vykročenie do sveta svojich pár minút, a nenávidím sa ráno ponáhľať : )

takže budík áno :)

• Pridať bod 2
Zverejnené

Jej Game,ked spominas ten rusky ,svietiaci,napadlo ma,ze sme aj my taki mali,teda este pokial tatino chodil do prace a mysme byvali u babiny na starom stavani. Bola to parada, ja som sa vzdy supla medzi nasich a tatinovi na brucho a sledovala skoro rano svietiace cisielka a ani neviem,ako som zaspala :)..a potom som sa zrazu zobudila uz do skolky a tatino tam nebol :lol:. A ani cisielka uz nesvietili. :)Bolo rano

• Pridať bod 1
Zverejnené

budím sa pred budíkom, ten je len pre istotu...ale ak je ho potreba, nasledujú tak 2-3 odloženia zvonenia ešte :lol:

mobil, Dr.House theme

prvé čo počujem je vibrácia telefónu :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

-Tym najkvalitnejsim budikom bude urcite otraveny krik mojej matky "vstavaj, su dve hodiny!" pripadne "co nie si v skole?!", ale ak viem, ze ma nezobudi ona, nam vzdy nastaveny budik... Inak by som sama od seba nevstala ani za nic...

- Budik v mobile, ten mi uz dlhe roky verne sluzi, hoci uz dlhe roky pravidelne menim mobil...

- Celldweller - Switchback. Rychla, brutalna rockova pesnicka, na ktoru by sa zobudil i mrtvy... Este volakedy som mala matkin mobil, kedze ten moj zdechol. Nan sa nedala stiahnut ziadna hudba, a tak som sa pravidelne zobudzala na jedno zvonenie, z ktoreho som si trhala vlasy a salala. Hrozny zvuk, tym by som ani najvacsieho nepriatela nebudila... A matke sa pacil. :lol: Potom som si dala Paparoach - Last Resort. Asi tak pol roka som tu pesnicku nemohla ani citit... Ten Switchback este stale mozem, nie som nim az taka znechutena, a predsa len mam casto taky tvrdy spanok, ze by som sa inak absolutne neprebudila. Kolkokrat sa mi vstalo, ze som v spanku zobrala mobil, budik vypala, naspat polozila vedla postele a spala dalej... A potom som sa zobudila o par hodin neskor a zinfarktovala... Jj.

Inak, game, mati mala tiez... Teda, stale ma taky budik, radiobudik. Cela spalna z neho svieti nazeleno a to si ho kupila prave s tym, ze si myslela, ze prave ta zelena nebude az taka jasna... Nakoniec sa trafila vedla a teraz nam uz niekolky rok za sebou pravidelne kazdy vecer svieti cela spalna takou farbou, ako keby sa nam do vnutra zeleni muzickova predierali a svojou modernou technikou svietili...

• Pridať bod 1
  • Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

Budí ma môj mobil s pesničkou od Marilyna Mansona.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Rádiobudík .... momentálne tam mám naladené "Jemné melódie", takže som zobúdzaný jemne a ohľaduplne :bejby:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov