Skočiť na obsah

Tragédia na Pohode


Sniper

Odporúčané príspevky

Včera niečo po pol štvrtej poobede keď sa Trenčínom začala preháňať búrka, vtedy som si povedal že "až teraz začne na Pohode ta pravá sranda". Samozrejme počítal som len s prietržou mračien a nasledujúcimi záplavami, ktoré by účastníkov festivalu aj so stanmi mohli spláchnúť do Váhu. Búrka bola naozaj silná, pretože nastal výpadok elektriny. Nakoniec to najhoršie priniesol silný vietor, ktorý sa mi sprvu silný nezdal, zrejme po spomienkách na veternú smršť, ktorá sa prehnala Trenčínom presne pred 11 mesiacmi ako prebiehala Pohoda. Vietor svojou silou sa zaprel do stanu O2 arény, konštrukcia nápor vetra nezvládla a zrútila sa na ľudí, ktorí sa v nej práve nachádzali počas koncertu.

 

 

Pád stanu:

 

http://www.sme.sk/vp/10667/

 

 

Pád stanu usmrtil jedného človeka, asi 55 ľudí zranil z toho troch ťažko. Jedno dievča má trieštivé poranenia mozgu, ďalšia žena vážne poranenia lebky a tretí ťažko zranený muž má devastačné poranenia hlavy, ľavé oko sa lekárom nepodarilo zachrániť. Všetci traja momentále bojujú o život.

 

 

Záchranárske práce:

 

http://www.sme.sk/vp/10675/

 

 

Organizátori vzhľadom na vzniknutú situáciu festival zrušili. V TN asi 3 hodiny nefungovala MHD z dôvodu evakuácie účastníkov festivalu, autobusy ich odvážali na stanicu. Tí čo boli autami uviazli vo veľkej zápche, ktorá trvala niekoľko hodín (jedna z veľmi mála nepodarených akcií zrejme pôjde na vrub poriadkovej polície).

Hlavný organizátor Pohody Michal Kaščák pripustil, že toto mohol byť aj posledný ročník festivalu.

 

Viac informácií:

 

Pohoda sa skončila tragicky. Stan zabil jedného človeka a desiatky zranil

Zranený mladík prišiel o oko, bojuje o život

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:lol: toto je fakt strasne, pocula som o tom vcera kratko po tom, ako sa to stalo. Mala som tam kamaratov a spoluziakov, ach, ale ze vraj su v poriadnu. Hoci neviem aka utecha to je, ked jeden clovek tam zahynul a desiatky su zranenych. Stale na to akosi nenachadzam slov. Este vcera som si prezerala jednu diskusiu a tam sa strhla bitka - ako zvycajne - ked jeden clovek prehlasil (a vlastne ani nebol jeden jediny), ze je dobre, ze tam clovek zomrel, a ze na vine je SME.

 

Ach, na vine je vietor, slabsia konstrukcia... Fakt nemam pocit, ze by sa ludia mali hadat, ze toto je "trest bozi" pre tych debilov a lahkomyselnych ludi, co sa tam sli zabavit... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kamarat co bol v tom stane mi vravel, ze organizatori ich zacali "vyhanat" aby opustili stan a schovali sa do vlastnych, pretoze sa blizi vichrica

 

avsak vela ludi nereagovalo

 

chyba organizatorov to nie je, to si mysli kopec kamosov co tam boli... aj ked otazne je, ci to nemali predcasne zrusit uz vtedy, ked videli, co sa blizi, resp. na zaklade predpovedi pocasia

 

 

akosi je tych velkych nestasti v poslednej dobe moc :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ze je dobre, ze tam clovek zomrel...

 

"trest bozi" pre tych debilov a lahkomyselnych ludi, co sa tam sli zabavit... :lol:

 

Nechápem ako môžu byť ľudia takí a povedať vôbec niečo podobného... Preboha však sú to ĽUDIA, to nemajú aspoň trochu citu a pochopenia??? :)

Ako môže byť dobre, keď ČLOVEK zomrie, aj keď sa to stane za akýchkoľvek udalostí??? A že trest boží... Tým ľudom, čo to napísali by som s chuťou niečo povedala...

 

Ja už vážne tento svet nechápem... :)

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak toto je naozaj smutné, tak ako každá tragédia - tak aj toto. Tiež poznám pár ľudí, čo tam išli a hneď som si na nich spomenul, že snáď sa im nič nestalo - a našťastie sú v pohode. Ale je mi ľúto, že to malo takýto koniec... Hľadať vinníka sa asi nedá, síce predpoveď počasia bola známa, ale taký prudký vietor sa veru nepredpokladal. Teraz sa niektorí tvária ako géniovia a rozprávajú ako sa mali organizátori zachovať - ale ako vždy : Po vojne je každý generál (ako aj po každom teroristickom útoku a hocijakej katastrofe). Už vidím ako by to predčasne ukončili, koľko ľudí by si pýtalo vstupné naspäť vstupné (aspoň časť)... Takže je to diskutabilné, a proti osudu sa nedá vzoprieť.

 

Čo sa týka nehumánnych urážok typu : Tak im treba, alebo Nemali tam chodiť... Tak to je v dnešnej dobe už dosť bežné. Ľudia myslia na seba a nešťastie a smútok iných im je maximálne ľahostajní. Takých ľudí obmedzených je kopa a pokiaľ sa nejedná o nich, je im všetko jedno. Taký je dnešný svet!

  • Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa vyjadrení kompetentných ľudí je festival Pohoda jedným z tých bezpečnejších, ba až najbezpečnejších festivalov v Čechách a na Slovensku.

Kaščák by to teda mal ustáť a Pohoda by sa mohla pohodlne zorganizovať aj budúci rok.

 

Kamarát mal ísť, chodí každý rok. Tak prezvedieme... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To co sa rozbehlo na niektorych diskusiach, to je otras, odpad spolocnosti sa tesi z toho, ze ludia co sa isli normalne zabavat zastihla takato tragedia. Dalsia skupinka sa tesi z toho, ze festival, ktory im nebol povoli skoncil takymto nestastnym sposobom.

 

Priamo v tom stane bola bratova priatelka, ktora nastastastie vyviazla bez zraneni.

 

Na pohode som v zivote nebol a v zivote tam asi nepojdem, kedze nemam jediny dovod, ale aj tak dufam ze tento rocnik nebude posledny. Podobne festivaly su potreba a skutocne nemam pocit ze by ta tragedia padala plne na plecie organizatora.

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

suhlasim ze to co sa stalo bola tragedia, ale ta masova hysteria co sa okolo toho robi mi uz leze hore krkom, za chvilku sa na namestiach budu palit sviecky za kazdeho kto umrie pri operacii srdca ci mozgu a ze tych je pozehnane o tom nik nepise...alebo za kazdu obet autonehody...

ano tragedia sa stala, festival by mal dalsie roky pokracovat, bol jeden z tych kvalitnych, ale rozoberat to este dva tyzdne na nete to fakt nemusim a desim sa toho ze najblizsie dni nic ine citat nebudem

  • Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tiez mi to zacina pripominat "Boj o Markizu".

 

Stala sa tragedia, treba to vysetrit a podla toho sa pojde dalej. Ludskeho zivota je skoda, zranenych taktiez.

 

Dufam, ze sa nezacnu nejaki ludia kvoli tomu samovrazdit, ako to byva zvykom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ma "dostala" ta mimozemstanka, co robi telerano na markize, ako odusevnele vykladala o tom, ako reagoval otec toho mladeho muza, co to neprezil... ze dokonca stratil rec, ked sa to dozvedel... /nebudem tu pisat, co som nahlas vykladala ja, ked som pocula ju.../ :lol:

:)

uz mi lezu hore krkom tie emocne bludy, co na divakoch skusaju kazdy den, tak ako mi zhnusili ine veci, zacinaju mi zhnusovat vsetko okolo tejto zalezitosti..

  • Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Odpad spoločnosti, čo debatí o tom po rôznych chatoch ma nezaujíma. Pozrel som si viedá, popočúval, čo hovorili svedkovia a tým to hasne. Do určitej miery chápem aj tých mladých, čo pália sviečky. Pohoda, či iné festivaly patria ku ich životu.

 

Stačí trošku pochopenia a odstupu. Je len jasné, že je to téma, čo bude zaujímať médiá.

 

S kamarátom som dnes debatil, neboli v tom stane, ale išli sa pozrieť do jedného, ktorý tesne potom odletel... Tak smola.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 5 mesiacmi...

Bola som prvy krat na POHODE. Myslela som ze pre mna tam nic zaujimave nie je. Dcerka ktora chodi kazdy rok mi povedala ze opisat sa to neda, treba to zazit. Pocuvam uplne inu hudbu ako moje deti.

 

Kačšák osobne rozdaval letaky na madarsko - slovensky symfonicky orchester. Videla som mladych na tomto koncerte skakat a skandovat. - mala som chut dotiahnut tam slovenskych politikov za kravatu.

Bol tam stan pre rodicov z detmi, jedno dievcatko sa spytalo: Oci a nemohli by sme tu ostat byvat navzdy?

 

33000 ludi a o nich kralovsky postarane. Nevidela som opitych ci inak potuzenych, nevidela som neporiadok. Videla som slobodu , radost a vela vela lasky a spolupatricnosti.

 

Prisla som domov, a citala som clanky a vyjadrenie o "bande fetakov", ako dobre ze sa im to stalo. Z Kascaka robili vraha. Ludska ubohost nema hranic. Dalsia vec ktora ma vytocila boli media, dvihal sa mi z nich zaludok. Najprv volala neter ze su styria mrtvi, potom volalo mnoho inych a na zaklade tychto informacii na Pohode vypadli aj ked posilnene telefony. Kazdy volal, kazdy tam niekoho mal. A LUDIA MALI STRACH Nie ti co boli tam. Vela ludi na zaklade sprav bulvaru sadlo do auta islo zachranovat. PANIKA. ZAPCHA na cestach. Za taketo veci by mali byt media napadnutelne!!!!

Bola som toho vsetkeho plna a tak som pisala........ o pohode aj do clankov aj do diskusii.

 

Uz mam kupeny listok.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov