Skočiť na obsah

Reputácia / Karma

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

moj priklad nebol dokonaly, ale pre ilustraciu rozhodnutia ano/nie to stacilo.

viacero dobrych prispevkov bolo ohodnotenych 5+ kladnymi bodmi, zaco boli zaradene medzi najlepsie s hviezdickou ci cim to, a kazdy jeden z nich stalo za to precitat, takze aspon nejaky zmysel klikacka ma.

Zverejnené

tento spôsob hodnotenia je maximálne "človečí" a má svoju výpovednú hodnotu, dosť výraznú :blush:

Dost casto sa zabuda ale na to, ze hodnotenim ineho, sa hodnotitel hodnoti aj sam.

Reputacia je velmi orientacna hodnota a sama o sebe nevyjadruje nic. V celkovom kontexte uz vypovednu hodnotu moze mat.

takto to je, s dôrazom na ten "človečí", vypovedá to u ľuďoch viac, než si myslia :hmmm:

a väčšinou tá klikačka zmysel má, a tak je to dobre.

je to o všetkom dokopy, príspevkoch, ľuďoch aj hodnotách.

Zverejnené

moj priklad nebol dokonaly, ale pre ilustraciu rozhodnutia ano/nie to stacilo.

Nebola to kritika uvedeneho prikladu, len som to pouzil a trochu dalej rozviedol.
Zverejnené

Dost casto sa zabuda ale na to, ze hodnotenim ineho, sa hodnotitel hodnoti aj sam.

hej a to aj viete, kto klikol? lebo take ja neviem.. inak, podla mna je to somarina... na fb je to ok, ale tu by sa malo hlavne diskutovat, ak sa to niekomu paci, nech napise preco, tym myslim aj opacnu reakci.. lebo ak sa naozaj klika podla sympatii a nesympatii, tak je to o nicom... to si mozu ti dvaja napisat ss, ako velice sa lubia... :blush:
Zverejnené

na fb ide v podstate o to isté.

tiež je to podľa sympatií, stačí, že človeku zapasuje niečo do jeho myslenia. o tom píšeme, že to je to rýdzo ľudské.

to sa nedá obísť ani v živote, ani nikde, sympatie a nesympatie hrajú u človeka priveľkú úlohu, niekto to vie potlačiť viac, niekto menej, a niekto to berie vážnejšie a niekto menej vážne, a je to tu stále veľkou väčšinou o zaujatých a hodnotných príspevkoch a vlastných názoroch. a hlavne tie úlety nebrať tak vážne.

mne to hodnotenie chýbalo v poslednom čase už aj na pf, a to hodnotenie je tu teraz vyvážené, a skutočne preukazné, v každom smere.

Zverejnené

Reputácia má v prvom rade vyjadrovať relevantnosť obsahu k danej téme a zmysluplnosť príspevku.

je mi jedno ci je alebo nie je

len si dovolim s nasledovnym nesuhlasit

vo vela pripadoch je to nie o zmyslupnosti prispevku alebo obsahovosti...ale skor o opacnom nazore...co sa mi vlastne prieci s vyssie uvadzanymi vyjadreniami niektorych clenov

a dat plusko niekomu, kto posle obrazok do temy o kresleni?

neviem...asi zacinam byt rovnako divna ako leg, omg :bezradny:

Zverejnené

vo vela pripadoch je to nie o zmyslupnosti prispevku alebo obsahovosti...ale skor o opacnom nazore

Písal som o tom aké by mali byť príspevky. To je tá zmysluplnosť a obsahovosť. Ak to niekto ohodnotí inak, tak to je jeho osobná vec. O tom som tiež písal.

a dat plusko niekomu, kto posle obrazok do temy o kresleni?

A čo očakávaš v téme o kreslení? Že tam niekto začne spievať?
Zverejnené

... viac by som ohodnotila pri mínusovom ohodnotení príspevku, aby nezostávalo v anonymite, dali by sa určite niektoré veci komunikáciou poriešiť. Anonym, nie je môj štýl, skôr postaviť sa "tvárou v tvár", to sa mi zdá férovejšie. :thumbsup:

Zverejnené

Takéto veci sa riešia v kategórii Diskusie o Fóre, kde má Reputácia dokonca aj svoju tému. Poprosím všetky diskusie týkajúce sa Fóra smerovať len do tej dotyčnej kategórie a nerozpitvávať ich po celom Fóre. Ďakujem.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

V novej verzii Fóra (3.2.0) bude tento systém reputácie zmenený, keďže sa ukázal byť kontroverzným, takže odpadnú dilemy typu "Kto mi dal mínusko a prečo".

Zverejnené

Keďže v poslednej dobe tu dochádza k diskusiám, ktoré sa otočia okolo toho kto komu dal mínuska a z toho plynie flame-war, reputačný systém tým stráca vlastný význam. A keďže sa toto riešilo už viac krát a nakoniec to vždy skončilo rovnako, reputáciu som vypol a viac sa nebude na Fóre používať. Možno vo verzii 3.2.x, kde sa tento systém prepracoval trochu inak, to zapnem znovu. Možno.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Keďže viacero členov ma bomabrduje žiadosťami, prosbami a vyhrážkami o (ne)zapnutí reputácie, tak som zapol plusovú reputáciu. Je to vhodné keď niekto s niekým súhlasí a je mu trápne na znak súhlasu odoslať príspevok s jedným smajlíkom a pod. To je dobrý argument na zapnutie reputácie.

• Pridať bod 3
Zverejnené

Dá sa to samozrejme nastaviť aj tak, že reputáciu môžu používať iba určité skupiny na Fóre, takže ak by si moc chcel... :)

Problémy takmer vždy robila iba mínusová reputácia, tá sa zapínať nebude.

• Pred 5 rokmi...
Zverejnené

Niekto sa krasne odbavil na mojich reakciach (hlavne kde som reagovala na Axela), pribudli mi co prispevok, to jedno minusko (aka nahoda :) ). Asi netreba vela dumat nad menom toho "prajnika" :zubiska:

To len na margo "minusiek". Jeden den OK, a dalsi den pribudne aj na tyzden stare prispevky minusko. Nuz budis... ale, take detinske :ahooj:

Zverejnené

K tomuto mi napadá jedna vskutku zaujímavá vec...

na módní peklo.cz sa dejú rozsiahle a niekedy hodne kúsavé diskusie, väčšinou je to móda, oblečenie, ale aj každodenné všeličo.

vlastné kreácie, vlastné oblečenia, a tisíc podobných tém.

od samého začiatku tam fungoval systém zelených a červených vešiačikov, na všetko - na úplne každý príspevok, každú svoju kreáciu, každé hnutie.

a prispievatelia, hlavne dámy, nešetrili žiadnymi vešiačikmi.

pred cca rokom, nikto nevedel prečo, zrazu prestal systém červených vešiačikov fungovať - fungovali len zelené.

prakticky všetky prevažne prispievateľky / ale ja nejakí páni sem tam / prestali písať, protestovali, diskusie zakapávali - až pekne po roku zrazu admini bez slova vrátili aj červené vešiačiky - a nastala dokonalá prispievateľská pohoda. tam pri príspevku 12 červených vešiačikov nie je nič divné.

to je ovšem taký portál, zvykli si na to od samého začiatku a vedia sa pekne sofistikovane kúsať,a doslova sa v tom vyžívajú. to mi len tak napadlo. my sme v pohode vyžili aj so zelenými vešiačikmi :)  :klobuk:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov