Jump to content

Zaujímavé knihy

Recommended Posts

Posted

to by som si aj precital weirdo

Posted

nemesis

šak to som aj chcela. :)

Andulqa

Mňa z teba trafí! Ja keď som ju zháňala niekoľko rokov, všetci na mňa pozerali, ako keby som po nich chcela milión dolárov v zlate a ty splašíš rovno dve. ;)

Varujem ťa, je trochu náročná. Prepletieš sa s Jörgenom dánskou hidtóriou, popri ktorej bude on odvíjať svoj vlastný príbeh poznania a sklamaní. Hlavne tých.

Povedala by som, že to je taký dánsky Egypťan Sinuhe. ;)

Mne sadol úplne skvele možno aj preto, že som dlhší čas čítala samé poviedky a satiru a zrazu sa mi dostalo do ruky niečo hlboké, dlhé, niečo, čo núti človeka zamysieť sa.

Ja som čítala to menejstranové vydanie, čo tam vidím. Inak tipujem, že rozdiel strán bude veľkosťou fontu. Toto moje vydanie ho malo dosť drobný. Ale čítalo sa to dobre. ;)

Halliburton je ako cestopis dobrý. Ale nepočítaj s tým, že to bude klasický cestopis. Halliburton bol redaktor, ktorý písal cestovateľské stĺpiky do novín a tie mali taký dobrý ohlas, že sa to vydalo knižne. Je to skôr hromada humorných zážitkov, len sa odohrávajúcich na rôznych miestach (samozrejme jae tam vždy načrtnutý aj kúsok histórie)

Na začiatok by som odporučila Kolumbus to začal. Ide vlastne po kolumbových stopách (síce tam berie skôr všeobecne stopy španielskych dobyvateľov, ale to mu odpustíme, že? ;))

Ak ti táto knižočka sadne, môžeš si zobrať aj ďaľšie... napr hneď aj totok

myslím, že to ide zase po stopách Odysea..... teda ak to nebol Lietajúci koberec..... ehm....:)

dakto v tom začína mať chaos. :lol:

No neva. Začni s tým Kolumbom, ten je asi najlepší na začiatok. Som zvedavá, čo na tie knihy povieš. ;)

Posted

Povedala by som, že to je taký dánsky Egypťan Sinuhe.

:lol:

Egyptan Sinuhe je uzasna kniha, jedna z mojich oblubenych, aj ked som o nej uz vela pocula, dostala som sa k nej len nedavno (asi pred rokom som ju precitala) a chystam sa este raz, ale chcem si ju zohant a zaradit do svojej kniznice najprv :) takze ak je to dansky Egyptan Sinuhe, tak to snad nebude tak zle :)

Halliburton je ako cestopis dobrý. Ale nepočítaj s tým, že to bude klasický cestopis. Halliburton bol redaktor, ktorý písal cestovateľské stĺpiky do novín a tie mali taký dobrý ohlas, že sa to vydalo knižne. Je to skôr hromada humorných zážitkov, len sa odohrávajúcich na rôznych miestach (samozrejme jae tam vždy načrtnutý aj kúsok histórie)

To je super, presne tak som si to predstavovala ;)

uz aj hadzem tie knihy do kosika, to zas bude rana pre moje chudobne studentske vrecka ;) ;)

Posted

takze ak je to dansky Egyptan Sinuhe, tak to snad nebude tak zle

Samozrejme ale počítaj s tým, že Thit Jensen neni Mika Waltari.

Mne osobne sa to čítalo veľmi dobre, ale to aj Trygve Gullbransen..... tiež severan.

Štýl písania majú podobný.

Ale mysím, že sa ti to zapáči..... kto má rád Sinuheta, mal by mať rád aj Jörgena Lykkeho.

Halliburton ti myslím určite sadne. Navyše ak si aj trochu milovník histórie, budeš sa na ňom moc dobre baviť.

Ja osobne, odkedy som ho čítala, mám nutkavú potrebu ísť si pozrieť Tenochtilán.

Vďaka nemu ma fascinujú aztékovia a všetko s nimi spojené.

Nj....až raz budem veľká a pekná.....

Jo a aby som nezabudla, pre milovníkov sci-fi odporúčam Mesto od Clifforda D. Simaka.

Pooblizovala som si po ňom všetky prsty. :lol:

Posted

Zaujímavé knihy? No pre mňa momentálne vkladná knižka :lol:

Posted

Vkladná knižka? :lol: Ja mám radšej optimistickejšie čítanie :)

Posted

Ja osobne, odkedy som ho čítala, mám nutkavú potrebu ísť si pozrieť Tenochtilán.

Vďaka nemu ma fascinujú aztékovia a všetko s nimi spojené.

Nevadí ti že Tenochtitlán je už 485 rokov (13.8.1521) zrovnaný so zemou? :lol:

RoSo no ako kto, ako kto! :)

Posted

Pre mňa to bola kniha Keri Hulmeovej - Kamenní ľudia (eng. The bone people). Príbeh osamotenej ženy, muža a jeho nevlastného syna, ktorý je nemý. Príbeh je krásne zapletený, spoznajú sa a začínajú v sebe odhaľovať niečo. Záver som trochu nepochopila, bolo to zvláštne... Neviem dobre vysvetliť o čom to je, to si treba prečítať, zatiaľ naj kniha pre mňa.

Obrázok

Posted

Axel

Nevadí ti že Tenochtitlán je už 485 rokov (13.8.1521) zrovnaný so zemou?

Nevadí. Ja som skromná. Stačia mi tie vykopávky a pamiatky čo tam ostali. :lol:

Posted

fiore no neviem či tam niečo zostalo...

Španieli väčšinou všetko pohanské poničili...

Posted

Tak evidentne to neurobili dosť dôkladne..... veď čo aj chceme od Španielov, že?

Posted

uz aj hadzem tie knihy do kosika, to zas bude rana pre moje chudobne studentske vrecka :) ;)

tak knizky uz su doma, Jorgen Lykke, Kolumbus aj Kralovska cesta od Halliburtona, po zbeznom prelistovani vyzeraju velmi zaujimavo, tak sa tesim kedy do nich nakuknem hlbsie :lol:

skoda ze nemozem citat v aute, zajtra ma caka 5 hodinova cesta na vychod Slovenska, minimalne jedna knizka by padla ;) :)

Posted

Včera som si od rodičov doniesol knihu od Anne Rice: Nachtmahr (je v nemčine). Tú knihu som si kúpil ešte v Izraeli, a je voľným pokračovaním Interview s vampírom (kto nevidel ten film?)

Obrázok

Posted

Co je zaujimave? Absolutne nedam dopustit na Haileyho a aj Crighton pise velmi dobre knihy velmi dobrym stylom.

• 3 weeks later...
Posted

skoda ze nemozem citat v aute, zajtra ma caka 5 hodinova cesta na vychod Slovenska, minimalne jedna knizka by padla)

Tak čítaj cestou a padne, nie?
Posted

no sak som napisala ze nemozem citat v aute, je mi zle z pismenok, tak ako som mohla cestou citat?

:lol:

Posted

Vyborne knihy pise aj Valerio Massimo Manfredi, Michael Connelly

Posted

no sak som napisala ze nemozem citat v aute, je mi zle z pismenok, tak ako som mohla cestou citat?

:)

Ja tiez nemozem citat ani v aute ani v buse.Dost blbe,ked dlho cestujem. :lol:
Posted

Ako zaujímavá kniha mi bolo odporúčané dielo Oscara Wilde-a - Portrét Doriana Greya. Čítali ste to už niekto? Zaujme ma tá kniha, alebo ma znechutí?

Posted

Oscara Wilde : Portrét Doriana Greya

som čítala, už dávnejšie, dva trikrát ... je to jednoducho klasika

Wilde píše dobre, je to dobrý a zvláštny príbeh, dá sa čítať plynulo a v pohode

pokiaľ si pamätám, nie je to dlhé, ale či ťa bude baviť alebo nudiť, to neviem, len je to príbeh, kde možno zabudneš na podrobnosti , ale nezabudneš na príbeh samotný

prečítaj to

no... takže tak :lol:

Posted

Frank Herbert: Děti Duny

čím dál tím víc filosofičtější pokračování známé scifi nejen z nehostinné pouštní planety

Posted

Tak túto knihu by som chcel mať doma určite. Akurát, že som sa s ňou v kníhkupectve nestretol. Dá sa to objednať niekde cez net? Najlepšie v slovenčine.

Posted

Díval sem se - když sem konečně našel nějaký sk netový obchod tak tam měli jen tu, co mám já - v češtině

(tady...a ještě ke všemu vidim že vyprodaný)

ale třeba najdeš

Posted

Fpoho, ale doporučuju samozřejmě mít přečtený předchozí díly