tomassi Zverejnené 25. November, 2011 Zverejnené 25. November, 2011 alamonevoľ ľahšiu cestu - nebuď ako Tí čo si miesto reálneho riešenia vybrali cestu eurovalu keby som nečítal Tvoje príspevky, tak by som to nechal tak,ale zjavne máš potenciál prísť aspoň na niečo
Aikaterine Zverejnené 25. November, 2011 Zverejnené 25. November, 2011 Čo by ste sa spýtali Boha, keby ste mali len jednu otázku? ano.. mna tiez zaujima PRECO
slimak Zverejnené 25. November, 2011 Zverejnené 25. November, 2011 Pre mna by zaujimava otazka bola , cisla vloterii a pytal by som sa keby vyhra bola naozaj nejak vysoka. Sranda je ze niektori ludia vedia odpovedat aj na moju otazku.
vlasto1 Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 Sranda je ze niektori ludia vedia odpovedat aj na moju otazku. tak prečo sa na to chceš pýtať akurát boha ? prečo ho otravovať s takou maličkosťou ? že sa nehanbíš. :D opýtaj sa na to rovno tých ľudí, akurát si myslím že odpoveď bude rovnaká aj od boha aj od ľudí - hlboké ticho.
Sniper Zverejnené 11. December, 2011 Zverejnené 11. December, 2011 Prečo musíme žiť vo svete, kde spoločnosť chráni príživníkov a parazitov a trestá tých, ktorým sa to nepáči? 3
xenocide Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Axel, Na to predsa nie je treba Boha, aby clovek dostal odpoved. Ta je: "Zijeme v takom svete, pretoze taky chceme, alebo si taky urobili.". Ak vynechame, ze sa vsetci asi tazko zhodnu na tom, kto je to "prizivnik" - tak je plne v ludskej moci spominaneho utlct motykou :)
elfant Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Xeno,tema predpoklada, ze Boh existuje a je schopny zodpovedat polozene otazky, teda, pokial to uzna za vhodne. Alebo minimalne tu plni funkciu nejakej autority, ci uz realnej, alebo fiktivnej, ktora by bola moznym respondentom polozenych otazok. Takze nemusis riesit, ci je k niecomu potrebny, alebo nie. Staci len, ked sa, ako zvycajne, fundovane vyjadris k teme. :)
xenocide Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Takze nemusis riesit, ci je k niecomu potrebny, alebo nie. Staci len ked sa, ako zvycajne, fundovane vyjadris k teme. :) Moja odpoved bola dokonale fundovana ako k teme, tak aj k danej otazke. Pokial existuje krestansky boh, ktory vytvoril ludi podla svojho obrazu, aj s inteligenciou, slobodnou volou a osobnou zodpovednostou - tak za svoje ciny zodpoveda kazdy clovek sam. Takze za nasu spolocnost zodpovedame my vsetci spolocne. Ludia sa az prilis casto obracaju na Boha/bohov s vecami, ktore by mali aj podla nabozenstva riesit oni sami, pretoze im bozstva na to dali aj kompetencie, aj volnu ruku, a budu ich sudit za dosiahnute vysledky. Nie za mnozstvo narekov na nespravodlivost. Cize ako vidis - je to k teme. Tvoj prispevok k teme je kde?
elfant Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Vsak ja tvrdim to iste, ze bola fundovana.Len to ateisticke miniskolenie tam bolo navyse. Nemusis brat vsetko, aj nazov temy, tak uplne vazne. Staci len akceptovat fakt, ze su aj ludia, ktori Boha ako autoritu uznavaju. Na otazku existencie, alebo neexistencie Boha, su tu ine temy. Nemusis to silou mocou rvat vsade, lebo budes ako dakto iny, len s opacnym znamienkom. :)
xenocide Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Len to ateisticke miniskolenie tam bolo navyse. Nemusis brat vsetko, aj nazov temy, tak uplne vazne. Staci len akceptovat fakt, ze su aj ludia, ktori Boha ako autoritu uznavaju. V mojom texte nebolo vobec nic ateisticke. V podstate islo o nabozensky zalozenu odpoved, aby si kazdy veriaci uvedomil, ze dostal od Boha obrovsky dar slobody a rozumu a s tym suvisiacej zodpovednosti a preto by to mal nalezite vyuzivat. Ateisticke by bolo tvrdenie, ze nijaky boh neexistuje a take veru odo mna v tejto teme nenajdes.Zaroven si precitaj nazov temy - len JEDNA otazka. Bolo by hlupe ju premrhat, nemyslis? :)
elfant Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Co sa tyka limitu len jednej otazky, to je zalezitost aljaka, ako autora temy. A nemyslim, ze by to mal autorizovane. :) Ateisticke by bolo tvrdenie, ze nijaky boh neexistuje a take veru odo mna v tejto teme nenajdesAle no tak, to skusaj na niekoho, kto ta nepozna tak dlho ako ja ... :smile3:
xenocide Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Nuz, ty si mozes mysliet, ze som ateista, ale to neznamena, ze kazdy moj prispevok v nabozenskej teme bude ateisticky :)
elfant Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Prispevky, ktore neboli este napisane sa nedaju hodnotit. Preto pisem o nich az po ich zverejneni.A ze mas nalepku bigotneho ateistu, nuz to uz je tvoj problem. :)
xenocide Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 A ze mas nalepku bigotneho ateistu, nuz to uz je tvoj problem. :) 1. Mat takuto nalepku nie je standartne problem, maximalne medzi bigotnymi veriacimi niektorych nabozenstiev. 2. To, ze ma za takeho pokladas ty, neznamena, ze ma za takeho pokladaju aj ostatni. 3. Proces kladenia otazky bohu je presne rovnaky pre ateistu aj pre veriaceho, nakolko by sa v tej chvili ocitli v rovnakej situacii. Trebars taky krestan by mal asi nemaly problem, ak by sa mu zjavil Šiva a on by sa ho mal nieco pytat... 4. Samotne otazky na bozstvo su preto postavene na tom, ze clovek chce vediet nieco, na co nie je v ludskych silach ziskat odpoved. Veriaci aj ateista maju presne rovnake ludske schopnosti analyzovat tento svet, takze niekedy dokaze ateista veriamu pomoct, aby sa tento pripadne nepytal boha na kraviny, ci veci, na ktore si dokaze najst odpoved aj sam, alebo ju uz boh raz dal.
elfant Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 3. Proces kladenia otazky bohu je presne rovnaky pre ateistu aj pre veriaceho, nakolko by sa v tej chvili ocitli v rovnakej situacii. Trebars taky krestan by mal asi nemaly problem, ak by sa mu zjavil Šiva a on by sa ho mal nieco pytat...Preco ? Mozno by sa len v duchu pytal, preco si zvolil prave takuto podobu. :) 4. Samotne otazky na bozstvo su preto postavene na tom, ze clovek chce vediet nieco, na co nie je v ludskych silach ziskat odpoved. Veriaci aj ateista maju presne rovnake ludske schopnosti analyzovat tento svet, takze niekedy dokaze ateista veriamu pomoct, aby sa tento pripadne nepytal boha na kraviny, ci veci, na ktore si dokaze najst odpoved aj sam, alebo ju uz boh raz dal.Preco beries veriacim pravo slobodne sa rozhodovat ? Na jednej strane tvrdis, ze veriaci aj ateista ma presne rovnake ludske schopnosti analyzovat nieco a na strane druhej ma ateista robit veriacemu tutora v niecom. Co ked veriaci chce polozit otazku inej autorite ako ateista a to co ateista povazuje za kravinu, pre veriaceho kravina nie je ? Ateisti nemaju patent na rozum, tak ako ho nemaju ani veriaci. Budhista by napriklad povedal, ze same kraviny sa pytas ty, lebo predsa vsetko je jasne a dalsie prevtelenie to vyriesi. :)
xenocide Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Preco beries veriacim pravo slobodne sa rozhodovat ? Ake brania akeho prava? Preda nikomu neberiem pravo polozit otazku len tym, ze ukazem, ze ju krestanstvo uz zodpovedalo? Podla krestanstva ludi boh stvoril rozmyslajucich a zodpovednych a dal im k dispozicii cely svet, no s tym, ze budu sudeni za svoje ciny. Nikde nehovoril, ze bude zasahovat vzdy, ked bude mat niekto jajbolito, vsak? Takze ludsky svet je taky, ako si ho ludia urobili - a pokial bola otazka na existenciu prizivnikov, tak odpoved je, ze ich mame, pretoze im to dovolime. Boh nam dal slobodnu volu robit nespravne veci, takze je zbytocne sa pytat, preco robime aj nespravne veci. Co ked veriaci chce polozit otazku inej autorite ako ateista a to co ateista povazuje za kravinu, pre veriaceho kravina nie je ? V zmysle tejto temy je spominanou autoritou boh podla krestanskej definicie, toto sa uz vyriesilo. V zasade nevidim dovod, preco by sa ho nemohol na nieco opytat ktokolvek, trebars aj ateista. V chvili kladenia otazky by totizto muselo byt jasne, ze boh existuje, takze ateista by uz nebol ateistom, maximalne by mal trosku pochybnosti. Nuz a neviem co ateista povazuje za kravinu, vsakze? Otazka na boha, ktoru uz prave toto nabozenstvo raz jasne zodpovedalo je akurat zbytocna otazka.
elfant Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Nuz a neviem co ateista povazuje za kravinu, vsakze? Otazka na boha, ktoru uz prave toto nabozenstvo raz jasne zodpovedalo je akurat zbytocna otazka.Klasicka otazka ateistu na boha byva napriklad aj to, ci existuje. A to je dost velka kravina. :) Nuz a odpoved, ktora bola platna v stredoveku nemusi byt plata teraz, uz len preto, ze sa meni kontext, alebo ludia, ktori otazku kladu. Pokial ludia kladu aj zbytocne otazky, je dobre. Ked ich klast prestanu, vtedy zacne byt problem. :) Pri hodnoteni, ktora otazka je zbytocna, a ktora nie, by som bol opatrnejsi.
xenocide Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Nuz a odpoved, ktora bola platna v stredoveku nemusi byt plata teraz, uz len preto, ze sa meni kontext, alebo ludia, ktori otazku kladu. Ja som si myslel, ze veriaci krestan si aj dnes mysli, ze Boh stvoril ludi so slobodnou volou a zodpovednostou za svoje ciny...... Kedy doslo k zmene a aky je teda sucasny stav? :) Pri hodnoteni, ktora otazka je zbytocna, a ktora nie, by som bol opatrnejsi. Tak dobre. Pokial odpovede, ktore vyplyvaju zo standartneho vykladu krestanstva nepovazujes za dostacujuce a spravne - si skoro v takej iste pozicii, ako akykolvek agnostik, alebo dokonca ateista. Pokial neveris, ze ludi stvoril boh slobodnych a rozumnych - mas dost velky rozpor s beznou doktrinou. A pokial veris, ze ludi boh stvoril slobodnych a rozumnych, nema zmysel sa pytat boha, preco ludia robia to, co robia. To by si sa musel pytat ludi. Ale prirodzene - aj krestanstvo je jasnym dokazom toho, ze ludia mozu dostat tisickrat odpoved a stale im to nebude stacit, takze uznavam - vela ludi asi nechce odpovede, len im staci, ze sa mozu furt vypytovat a potom nijaka otazka nie je zbytocna.
elfant Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Nechce sa mi chytat sa za slovicka, tak to ukoncim. :)Tema je o inom.
pink Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 A ze mas nalepku bigotneho ateistu, nuz to uz je tvoj problem. :) slovnik cudzich slov - bigotný - slepo a neznášanlivo veriaci, svätuškársky moj slovnik kniha - prepiato zbozny, poboznostkarsky takze xeno je svatuskarsky ateista, prepiato zbozny neveriaci :)
elfant Zverejnené 12. December, 2011 Zverejnené 12. December, 2011 Gúgltranslátor by si už uspesne nahradiť mohla. Keď už si v tom slovníku, pozri sa aj na slovo oxymoron :) 1
Sniper Zverejnené 3. Marec, 2012 Zverejnené 3. Marec, 2012 Prečo keď do google zadám legalizácia kresťanstva v starom ríme, tak mi na prvom mieste vyhodí článok o prostitúcii na wikipedii?
Martin0703 Zverejnené 11. Máj, 2014 Zverejnené 11. Máj, 2014 Ja by som sa ho spýtal tú najzákladnejšiu otázku, ktorá po stáročia trápila všetkých veľkých filozofov ale aj bežných ľudí, a ktorá v základe vyvracala koncepciu alebo ideu samotného boha. A tým by bola otázka - "Kto stvoril jeho"? 1
game Zverejnené 11. Máj, 2014 Zverejnené 11. Máj, 2014 a možno by on sám nepoznal odpoveď.počiatok vo veľkom tresku, vznikol preto, lebo tresk nastal, a preto, že sme nejakým nedopatrením ako dôsledok tresku / či čohokoľvek / tu. mohol by odpovedať, keby mohol odpovedať - som tu preto, lebo ste tu vy: vy ste ma stvorili.čo by nakoniec zrejme bolo najbližšie pravde. no ale nejdem za neho odpovedať, hoci ma to láka ... nemyslím, len, že budeme mať možnosť položiť mu raz zoči-voči akúkoľvek otázku : )
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz