Skočiť na obsah

Budúcnosť diskusných fór

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Axel, ak sa teraz jedná o úroveň diskusie, myslím že ak som v tomto smere nespravil nič výnimočné, rozhodne som tu nič nepokazil. Či áno? To je však len rečnícka otázka a pretože predošlý príspevok som písal skôr ako vysvetlenie na rozlúčku, než ako začiatok novej debaty, nemá asi zmysel ďalej to rozoberať. Kritiku svojej osoby ale uznám a rád si ju prečítam.

Nie nič si nepokazil. Začal si ako celkom aktívny člen, nenadarmo si sa vypracoval na supmoderátora, ale potom ako keby uťal a si ako keby zmizol. Tým mi niekoho pripomínaš, ale to je jedno.

A ako som povedal už mnohokrát - po technickej stránke nemám voči FSP jedinú námietku, fórum je moderné, prehľadné a funguje bezvadne. Mám však dojem, že úroveň diskusie prudko klesá, v porovnaní s tým, čo som tu našiel pri svojom príchode krátko po registrácii. Presne ako vravíš - fórum je také, aké si ho vytvoria užívatelia. Mne sa nepáči, čo si tu istá skupina užívateľov "vytvorila" či naďalej "vytvára" a preto sa lúčim, to je všetko.

Úroveň diskusie závisí od diskutujúcich. Ale o úrovni diskusií je aj táto téma, ktorú som pomenoval tak ako som pomenoval. Sám mám pocit, že tradičné diskusné fóra, sú už len akousi retro záležitosťou, či príde k tomu, že sa opäť stanú populárnejšie ako teraz (a od toho závisí aj úroveň diskusií) je vo hviezdach. Ja osobne nemám pocit, že by sa tu vytvorila nejaká skupinka užívateľov, ktorá si to tu vytvára po svojom. Ale vždy treba s tým počítať, že na hocijakom fóra sú všelijaké "frakcie" ktoré majú oproti sebe iné názory a sympatie. Tomu sa nedá vyhnúť ani v reálnom živote, nielen v tom virtuálnom.
  • Pridať bod 4
  • Pred 1 rokom...
Zverejnené

Je to neuveriteľné, ale táto moja "konšpiratívna" téma už má takmer 2 roky. Klikol som na ňu len preto, lebo v popise má rok 2011 :D

Takže diskusné fóra sa dožili tohto roku a myslím si, že ich pozícia sa za uplynulé obdobie vôbec neoslabila, práve naopak. Platí to aj pre toto Fórum.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Hm, možno to platí pre toto fórum, ale mnohé iné také šťastie nemali. Pozrime napríklad na veľké Post Fórum, celkom sa mu darilo a zrazu je fuč.

Zverejnené

PF bolo zrušené z "organizačných" dôvodov odnekadiaľ "z hora", to je asi iný prípad, aj keď v poslednej dobe skôr prežívalo ako žilo a aj to mohol byť dôvod prečo bolo zrušené. Ale keď chceli spoplatniť web, tak to fórum by asi inak ani neporiešili. Spoplatňovať by sa ho neodvážili, možno v prípade keby malo 2 milióny zobrazení stránok denne, vysokú návštevnosť a pod. Jeden kamoš také podobné adminuje a matne sa mi zdá, že tam majú čosi spoplatené, ale to si len myslím.

• Pred 4 rokmi...
Zverejnené

Chcel som založiť tému fórum vs. sociálne siete, ale dal som hľadať a našlo mi to dve podobné tak prispejem sem. Chcem sa vás spýtať na názor či máte pocit že narastajúca popularita sociálnych sietí potlačuje fóra do úzadia. Zopár menších kam som chodil zaniklo presne pre to že ich materská stránka založila stránku na sociálnej sieti a diskutujúci sa presunuli tam a fórum tým pádom vypli s oznanom že diskutovať môžete cez sociálnu sieť. Pre ľudí je to jednoduchšie že si nemusia na fórum registrovať lebo na soc. sieti už majú profil a móžu rovno diskutovať... Ale ja si zase myslím že fóra majú svoje čaro a to nikdy nič iné nenahradí...

Zverejnené

prvotne sa zato treba registrovať aj na sociálne siete ... v tom to celkom nie je.

tu môže hovoriť ale každý za seba, svojho času tu bola jedna téma, kde sa akási zmena diskusného fóra na niečo ako sociálna sieť stretla s veľkým odporom.

celá kopa takých malých fór na jedno použitie žije z diskutérov, ktorí nemajú hodnotu smajlíka, ktorí tam občas hodia ... zopár fór, kde si dávajú pozor na diskusie, žije pomerne úspešne už dlhé roky.

nedávno som celú kopu prešla, keď som "stopovala" jedného pripečeného nového fórumáka ... takže mám trochu prehľad. aj o tých malých a iných fórach, sú zanedbané, nekontrolované, pravidlá aké také, ale pre pár smajlíkových ničnehovoriacich "príspevkov" ich admini nechávajú porušovať veselo, a hlavne nemoderované správne, alebo zle moderované, a to bol alebo je hlavne ich koniec.

niekto vie existovať aj na fóre aj na sociálnej sieti, niekto neznáša sociálne siete, a nie je tam a nemieni tam byť, a je ich dosť,

ja na jednej sociálnej sieti síce som, ale nie pod vlastným menom a s fotkami už vôbec nie, neexistuje. a nijako extra sa tam neaktivizujem. zaujíma ma minimálne.

mne vyhovuje rodinnejšie fórum, sociálna sieť mi nepasuje.

Zverejnené

Budú zažívať renesanciu tieto fóra. Bolo tu spomenuté že skôr majú šancu tie špecializované, tie si získajú členov buď tak že niečo hľadajú a google ich tam hodí, zapáči sa im to a regnú sa, alebo cez ich materské stránky sú odkazy na fórum. Robievajú aj to že sa tri webstránky zaoberajúce sa napr. mobilmi dohodnú na tom že dajú odkaz na jedno nezávislé fórum o mobiloch a takto si vzájomne pomôžu... Tieto všeobecné fóra môžu prežiť vďaka tej rodinnej atmosfére. A čo sa týka sociálnej siete, jedno fórum kam som chodil bolo zrušené v prospech facebooku kde sa aj diskutovalo pred vypnutím fóra že čo je tak mrtvo a že všetci sú na facebooku!

Tým univerzálnym profilom to bolo myslené tak že na FB je už asi každý regnutý... Takže stránky si pridajú iba diskusný plugin od FB a má to jednoduchšie ako prevádzkovať fórum. A diskusie, citovanie, prispievanie má aj facebook. Ale nikdy to nebude také ako fórum ale bežný človek uprednostní socialnu sieť, dokonca facebook už umožňuje vytvoriť aj stránku, čo je zase jednoduchšie ako robiť celý web... Napríklad jedna menšia komunita nezrušila iba DF v prospech FB ale zrušila web a vytvorila si záujmovú skupinu, či stránku na facebooku a pokial sa nejedná o veľkoweb tak si aj členov nájdu skôr na FB lebo tam je prepojené všetko so všetkým... DF bude vždy len DF...

Zverejnené

Tým univerzálnym profilom to bolo myslené tak že na FB je už asi každý regnutý...

Nie je.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Len tak čisto zo zvedavosti, poznáte niekoho kto ešte nieje regnutý na FB a ani nikdy nebol? Ja som možnosť diskusie cez ich plugin využil párkrát. Ale ináč hranie hier, zdielanie kadečoho ma nezaujíma, mám aplikáciu v mobule taký messenger a to je len niečo ako ICQ taký rýchlopokec... Diskusné fóra mám rád a kým aj vy, tak tu stále budú! ;)

Zverejnené

tzv. mensie diskusne fora, ak zanikli kvoli odlivu ludi na FB, tak asi nemali opodstatnenie

velmi silno suhlasim s tym, ze velkou vyhodou seriozneho fora je organizovanie, moderovanie, pravidla...

v tomto su socialne siete anarchia, teda aspon podla FB, pretoze ine nepouzivam (nie, ani kruhy uja Googla nie)

velka nevyhoda FB napr. je, ze ak nieco nesledujes. niekoho nekontaktujes dlhsiu dobu, tak tie algoritmy ti to automaticky odsuvaju do uzadia. Nie, ze by sa spojenia prerusili, ale nevidno ich a tazko sa spaetne vyhladavaju

naopak, cim castejsie su spojenia, tym viac sa toto vlakno siete upevnuje, vystupuje do popredia  a nabaluje na seba vsetko co len trochu podobne, aby ti to podsunulo

• Pridať bod 1
Zverejnené

Len tak čisto zo zvedavosti, poznáte niekoho kto ešte nieje regnutý na FB a ani nikdy nebol? 

Ja sa hlásim!

Zverejnené

Len tak čisto zo zvedavosti, poznáte niekoho kto ešte nieje regnutý na FB a ani nikdy nebol? 

ja tiez nie som na FB a ani ziadnu inu soc. siet nepouzivam..a ak mi ostanu este nejake male sive bunky, tak ani nikdy nebudem :P

a poznam kopec ludi, ktori si myslia, ze ich zivoty patria iba im a na FB nie su, alebo si zrusili ucty.. :yes_yes:

diskusne fora na nezavazne kvakanie mi uplne vyhovuju

Zverejnené

FB nikdy nenahradí klasické diskusné fórum, pretože funguje na trochu odlišných princípoch. Diskusie na FB sú samozrejme bežné pod rôznymi článkami, ale FB sa skôr hodí na komerčné účely. Ja na FB spravujem niekoľko stránok, a niektoré z nich sú zamerané na komerčné účely, teda slúžia ako zdroj informácií pre zákazníkov a potencionálnych nových klientov, prípadne sa na nich dojednávajú obchody.

No a skromne si myslím, že pokým Tomáš resp. gaaspi žije, tak budúcnosť diskusných fór nikdy nebude ohrozená.

Ďalšia vec: FB je nevyspytateľný, niekomu z ničoho nič zrušia konto, niekomu z ničoho nič zo zoznamu zmizne polovica priateľov, niekomu z ničoho nič zmiznú tisíce fotiek, všetko som zažil, navyše technická podpora FB je na veľmi mizernej úrovni a moderovanie prakticky neexistuje.

• Pridať bod 1
Zverejnené

každé ráno vidím jeho xicht v zrkadle :zubiska:

+ asi polovica kamošov, kolegov, a známych... :thumbsup:

Zverejnené

Ale zase na druhej strane záleží aj od tobo kde sa pýtate. Tu to pripadá ako keby skoro nikto nepoužíval FB ;)

Ale opýtať sa to na diskusnom fóre je ako keby ste sa opýtali na fóre o BMW že kto tu má škodovku. Ľudia na FB zase nemajú obvykle radi fóra a opačne.

Zverejnené

Ale opýtať sa to na diskusnom fóre je ako keby ste sa opýtali na fóre o BMW že kto tu má škodovku. Ľudia na FB zase nemajú obvykle radi fóra a opačne.

no ... ale o tom to je, koho a kde sa pýtaš  :)

ale našiel by si zopár ľudí, ktorí využívajú aj FB - teda predpokladám, že hlavne FB,  aj fórum ... ale priveľa nie.

toto sú tu prevažne fórumáci  :)

Zverejnené

Ľudia na FB zase nemajú obvykle radi fóra a opačne.

ja osobne napríklad nemám nič proti ksichtoknihe, nie som tam preto lebo som doteraz nenašiel nijaké rozumné využitie FB pre mňa... ak budem mať v budúcnosti nejaký dobrý dôvod, tak sa tam regnem, ale zatiaľ som nijaký nenašiel.

ale spôsob akým ho využívajú niektorí kolegovia mi nič nehovorí, ja nepotrebujem 300 fejsbúkových priateľov, radšej mám 10 tých naozajstných...

Zverejnené

Však ja tiež nevidím zmysel tých ostatných funkcíí, mám v mobile fb messenger a len správy cez to riešim, len to je taká najpopulárnejšia sieť kde mám 90% známich, tak ma to nebaví že jedných mám na skype, ďalších na viber... Ale väčšinou to kombinujú že jeden má iba fb, druhý má fb+viber, tretí fb+skype tak som zvolil messenger na fb. Tapatalk sa mi strašne zapáčil je to niečo ako messenger pre fórumy. Takže ak skombinukem tapatalk s fb messengerom je to najideálnejšia kombinácia.

• Pridať bod 1
  • Pred 2 rokmi...
Zverejnené

Takže konkurencia a následný odliv užívateľov je častý. V poslednej dobe sú populárne sociálne siete MySpace a najmä Facebook. To ma privádza k myšlienke, že sociálne siete ničia konvenčné diskusné fóra a tie zrejme čaká úpadok. Myslím, že diskusné fóra začínajú byť prežitkom. Staré známe: dávam boľševikovi rok, maximálne dva, platí aj v tomto prípade. Myslíte si, že bežné diskusné fóra majú šancu ešte stále?

Maju, rozhodne :] Myspace a facebook, to je len novinka, horuca a uzasna, kazdy to chce... ale pride dalsia novinka, aj ta bude horuca a uzasna, potom pride dalsia a dalsia a ludia sa toho objedia a nakoniec sa vzdy radsej vratia na stare dobre diskusne fora, ktora sa viac ako na moderne kvizy, rozne hry a dalsie "cool" novinky sustreduju na samotnu interakciu a vymienanie nazorov :] facebook sa mi paci len preto, ze je to zatim nove, ale do par mesiacov sa toho obzerem :] a nakoniec sa aj tak vzdy vraciam sem - hoci nie az tak casto, ale predsa len.

To je skôr o užívateľoch. Ani nie tak o tom že porovnávame hrušky s jablkami lebo sociálna sieť je iná vec ako fórum. Tak ako Facebook je zameraný na robenie všetkého možného, azet-pokec je primárne zameraný na chat, bazoš je primárne zameraný na inzeráty, fórum je primárne zamerané na diskusiu... Ale každé z nich má spoločný základ teda databázu, pridávanie príspevkov a fotiek atď. Fungujú na podobnom princípe. Ale ide o užívateľov teda delenie ich času. Dajme tomu v rokoch keď ešte nebol každý na sociálnych sieťach tak väčšinu času počas internetovania venovali fóru. Ale teraz to už vyzerá tak že v jednom okne má fórum, v druhom chatuje na pokeci, v treťom sleduje facebook a potom už ten čas čo by venoval len fóru delí na tri smery. Alebo že chvíľku pozrie fórum, chvíľku sociálnu sieť a už sa tým jeho čas zase delí. Keď nič iné nebolo tak sa chodilo na fórum. Teraz nech je kadečo tak sa už chodí aj inde... Typycký príklad je SMS diskusia na teletexte. Kedysi existoval taký chat že sa napísala SMS a odoslala na špecifické číslo a správa sa objavila na teletexte a vyzeralo to ako diskusia že príspevky boli pod sebou ľudia mali nicky... Ale ako prišiel internet a počítače tak väčšina odišla a už diskutovali cez internet. Teraz už na tom teletexte sa diskutuje minimálne, zostalo tam zopár veteránov čo si na to zvykli tak veľmi že už nechcú prejsť. Alebo chodia aj tam aj tam. Ale kým nebol internet taký dostupný tak skoro každý kecal na teletexte. 

nie som tam preto lebo som doteraz nenašiel nijaké rozumné využitie FB pre mňa... ak budem mať v budúcnosti nejaký dobrý dôvod, tak sa tam regnem, ale zatiaľ som nijaký nenašiel.

ale spôsob akým ho využívajú niektorí kolegovia mi nič nehovorí, ja nepotrebujem 300 fejsbúkových priateľov, radšej mám 10 tých naozajstných...

Veď práve o tom hovorím. Väčšina je tam preto aby sa tam klikali lajkovali a také... Ale ten dobrý dôvod je ten že používam messenger, alebo tie pluginové diskusie na stránkach a to si vyžaduje mať konto na FB takže len kvôli tomu si tam niekto dá konto. Na stránku FB vôbec nemusíš chodiť.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov