slimak Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 O mesiac sa chystam na dovolenku autom so zenou a 1,5 rocnym synom. Ideme pozriet mesto Haag, resp. to je miesto kde sa otacame. Pobudneme tam dve noci. Nemam rad dlhe cestovanie maximalne 6-8 hodim v aute. Moj den vypada tak ze sa rozlucim z ludmi u ktorych som prespal(vacsinou znamy) alebo hotel, penzion cestujem tri hodinky potom zajdem do nejakeho mesta aby sme si ho pozreli, najedli , resp. miesto pri jazere, na luke kde si oddychneme a potom opat ideme. Tento raz som vybral zastavky na prespatie v Trencine a Rokycanoch pri Plzni a potom 800 km po dialnici. Ale absolutne som si este nevybral miesta pri ceste spat. Pocitam take 2-4 noclahy. Nemam zatial vybratu ani trasu. Vracal by som sa zo severu cez Cechy ci Polsko. No a bol by som rad a naco som zalozil tuto temu, keby ste mi dali typy ci poradili, kde by som sa mohol zastavit. kde je co vidiet, kde sa da lacno a dobre najest, ci vyspat. resp ake su tam cesty(zaujima ma Polska cesta, resp, dialnica). Pr. v minulosti sme cestovali do severneho Talianska, cestu tam som mal tiez naplanovanu aj kde prenocujeme, lez cestu nazad sme sa trochu spozdili tak mimo planu sme sa rozhodli, ze prenocujeme v Salzburgu. To je taky dobry typ. Nie prilis velke mesto, novy hotel, (lacny 50 euro pre dvoch), sme si nasli asi 15 minut od centra(hned vedla dialnice, niekde pri letisku - inak to je siet hotelov prevazne v DE a AU). Salzburg je velmi pekne mesto, v centre sme pobudli asi 5 hodin(bolo co pozerat, Salzburg bude mat do 100 tisic ludi, ale centrum je krajsie a vacsie ako Bratislave). Vysli sme na hrad, v strede mesta na dost velkej skale. Kludne mozte davat typy co je kde zaujimave aj mimo mojej trasy, resp vase cestovatelske zazitky. Pri tomto sposobe cesty musite mat vcelku predstavu a plan,lebo cas velmi rychlo leti. S chalaniskom si uzijeme ale sa tesim. Dva roky som uz nevytiahol nohy z mesta.
Nokia Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 no ja by som odporucil skor spodnu trasu cez rakusko...krizom do salzburgu je tam toho kopec krasneho, alebo kusok odtial odporucam zastavit sa v mnichove....krasne mesto...k tomu salzburgu, tam sa chcem zastavit tento rok, da sa pobehat centrum za jeden den?
slimak Zverejnené 12. Apríl, 2009 Autor Zverejnené 12. Apríl, 2009 Ja pri cestach preferujem skor cesty mimo dialnic, aby som siel pomensie a aspon trochu videl krasy tej krajiny. ci sa mohol zastavit pri niecom zaujimavom(prikl. jazero,hrad). Dialnice pouzivam, len na presun,pri velkych vzdialenostiach, ktore chcem preletiet. ked som siel z insbrucku do salzburgu som nesiel po dialnici ale krizom, cez taky maly usek nemecka. V mnichove mame tiez znamu ale tento raz by som som juznu trasu vynechal,lebo tadial pojdem,resp. castejsie sa tade chodi. mam v plane mozno narok ist pozriet brata do anglicka. Inak mnichov je prilis velke mesto len na "prenocovanie". Tam by som stravil kludne tri noci. Jeden den na Salzburg podla mna staci, je to pekne mesto v peknom kraji. Na hrad im ide aj zubacka. Pr. v St.Poltene(sudili tam teraz Fritzla) sme sa zastavili cez obed, ked je teplo a clovek je hladny. Dobre miesto na odpocinok, vedla dialnice. Mimo dialnice zvycajne je lacnejsi benzin. Ale inak ako mesto sa mi velmi nepacilo.
Tom182 Zverejnené 12. Apríl, 2009 Zverejnené 12. Apríl, 2009 kusok za (alebo pod) Salzburgom je velmi pekna oblast Berchtesgaden leziaca v tom juhovychodnom nemeckom vybezku, mozno takych 20-30km od Salzburgu, mesto Berchtesgaden s jazerom Königsee, taktiez Bad Reichenhall, obe miesta su prijemne na prechadzy a vyborny jednodnovy vylet, ked sa chces vyhnut velkym mestam
slimak Zverejnené 12. Apríl, 2009 Autor Zverejnené 12. Apríl, 2009 jj, tam som bol tiez v maji(jazero vedla cesty medzi kopcami), pekne slnecne a horuce pocasie, nemci vylehovali na luke pri jazere, deti santili vo vode, skakali zo stromov do jazera, chcel som aj ja skocit, ale voda prilis studena V alpach je vsade krasne, no ale ja idem teraz do Holandska, pojdem cez stredne Nemecko a chcel by som pozriet juzne Polsko.
slimak Zverejnené 19. Apríl, 2009 Autor Zverejnené 19. Apríl, 2009 Co ziadne tipy? Ja som zatial nasiel nazov siete hotelov. http://www.etaphotel.com/gb/reservation/map-search.shtml Je ich vela su podla mna celkom dostupne. Cena za prvu osobu je 25-35 a za dalsiu 10 euro, deti zadarmo. Zatial to vypada tak ze sa zastavim v Drazdanoch a vo Wroclavi. Este jedno miesto na zapade nemecka(holandska) a mozno este niekde po ceste.
Nokia Zverejnené 19. Apríl, 2009 Zverejnené 19. Apríl, 2009 no pozeram ze tie ceny su aj vyssie...co som nasiel v barcelone, ci marseile tak 45 eur za noc...nevie niekto o nejakej sieti lacnejsich ale dobrych hotelov po cele europe?
slimak Zverejnené 19. Apríl, 2009 Autor Zverejnené 19. Apríl, 2009 http://www.etaphotel.com/gb/reservation/multirates.jshtml marsiels som skusil 2 dospely a dieta 45 eur. Zrejme sa neplati za druhu osobu nic.
Nokia Zverejnené 19. Apríl, 2009 Zverejnené 19. Apríl, 2009 no pravdepodobne...akurat ze ja budem asi sam....
Bijou Zverejnené 19. Apríl, 2009 Zverejnené 19. Apríl, 2009 čo ja viem, tak my sme vo Francúzsku vždy boli v tom ich typickom low costovom hotelíku Formula 1 - malo by to byť 35 EUR za noc, plus možnosť priplatiť si 3,9 EUR za raňajky TUTOK na druhej strane to nei je žiadny luxus, normálny hotelík krpatý, bežne tam chodia aj školské zájazdy a podobne, je jedným z najlacnejších majú, samozrejme, sieť hotelov aj inde, nielen vo Francúzsku
Nokia Zverejnené 19. Apríl, 2009 Zverejnené 19. Apríl, 2009 Bijou maju tie izby vlastne kupelky? ak ano tak to mi uplne staci :lol: nepotrebujem ziaden luxus, len nieco na prespanie...lebo vyzera to cenovo zaujimave :)
Bijou Zverejnené 19. Apríl, 2009 Zverejnené 19. Apríl, 2009 Our rooms are modern and cleverly designed. They contain a double bed and a bunk, a washbasin and mirror, a corner table, a TV for viewing national channels and, in France, Canal+ and Sports+. Toilets and showers are located just outside the room. Showers are spacious, spotless, and well equipped, with a dry area for toiletries and clothing. Tie kúpeľky na chodbe ale fakt normálne, neporovnateľné s našimi, systém automatického zamykania a následne automatického vydezinfikovania, žiadny humus.
Nokia Zverejnené 19. Apríl, 2009 Zverejnené 19. Apríl, 2009 jaaaj...no tak to uvidim..najlepsie by mi aj tak bolo zohnat si nejakeho partaka na cestu a potom by sa to ubytko dost zlacnelo :lol:
aljak63 Zverejnené 22. Apríl, 2009 Zverejnené 22. Apríl, 2009 Ja keď niekam idem, tak takmer vždy objednávam ubytovanie cez : HOSTEL WORLD
slimak Zverejnené 16. Máj, 2009 Autor Zverejnené 16. Máj, 2009 Tak som sa vratil, z dovolenky. Padla mi v hod a bola akurat. Smer bol den haag v holandksu dva dni tam, Nitra a Rokycany, potom 900 km do haagu. cestovali sme s 1,5 rocnym dietatom, zvladol to velmi dobre, niekdedy smoklil ale sanzil som sa jemu a zene v druhom stave ist max. v ustrety. Benzin v nemecku a holandsku je drahy od 1,3 do 1,4 euraj viac za liter. Auto slabe polo 1,2 tak som vyuzival nemecku krajinu do kopca pridaval a z kopca setril. v polsku kde bol lacny benzin mi to uz bolo jedno a chcel som byt cim skor doma, ci nahoteli. Prekvapila ma ceska krajina, z jihlavi som siel na plzen. dobre cesty, pekna s ceneria, lesy, luky, repkove ci ine polia a zastavil som sa v Tabore. Pekne historicke mesto(centrum). odporucam sa zastavit. Inak asi dalsiu cestu mozno nie prvu spravi po Cesku a Morave.Mozno po polsku. Nemecko som pretrpel a dva dni (tri noci) som bol v Haagu. Pozn. cesta tam dialnica max. 120, dialnica okolo arnhemu casto len 100, ale usek 10,20 km bola 120 a vsetky auta boli v prvom jazdnom pruhu. Inak dialica stvorprudova. Mna to soklo. Ja by som v takej krajine nechcel zit. Co dokaze systemäpolitici a policajti) vyrobit za nezmysel. Vyzuzivaju jednu stvrtinu cesty kde by mohli ovela komfortnejsie a bespeznejsie cestovat. Oni ako husy aby nevytrcali vsetci 120 v jednom pruhu. Holandske mesta su pekne, upravene, kanaly. Budovi su jednotnetne v starej stvrti nevidite ziadnu novu skatulu. Harlem asi 170 tis. mesto tiez pekne same starovyzerajuce budovi . Jedina vytka nevidel sam tam ziadny park, odychovu zelenu zonu, len popri kanaloch aleja stromov. ziju na tesno. Mali sme vlemi pekne pocasie, vraj sme mali stastie tri dni slnecno bez dazda, vraj tosku fukalo. Ked trochu viac aj holandania zisli z bycikla. Bo som tri razi pri mori. stale studene, len raz som si "umyli" aj nohy, ale dve deti a este asi dvaja odvazlivci v dialke sa v nej macali aj vyse pasa. este najaky surfisti, aj za padakom ale ti museli byt v neoprene. cesta nazad cez braunsweig, drazdany a katovice. Brauswieg sklamal, velke mesto skatule v entre a je to "kapitalistickeô nemecko, drazdany krasne. Dole klobuk, ze si to postavili z ruin co mali po druhej svetovej vojne. krasny velky park, stavaju tam futbal. stadion. Centrum Vroclavi pekne velke namestia, budovi pekne omietnute a vymalovane. Prekvapili ma katovice. Ked sa pozriete na mapu je tam bodka z vyznamom vroclavi ci krakovom ale samotne katovice je plocha mesta nasho okresneho mesta. Ale prekvapilomato v pozitivnom svetle. Nemyslel by som ze nieco podobne mozem vidiet v Polsku. Ono mal som hotel vstrede katovic, rep. centre, som sa potesil, ze aspon pozriem centrum. Ale tam ziadne velke mesto nieje. Je to oblast ja typujem 10 -15 miest od 10 - 30 tisic ludi, glivice vedla su vacsie, alev peknej krajine, trocku kopceky ale vsade les. A spaja ich autostrada a mnozstvo viac urovnovych ciest, plno krizovatiek velkych obchodnych centier, sportovych stredisk. myslim, ze cesi prehrali v Chorzove jedno mesto kde maju stadion pre 60 tisic ludi a samo mesto ma asi 20- 30 tisic. My sme hrali vedla v zabrze, ak sa nemylim. A Krakov ma sklamal. Velmi peky hrad vavel. Velmi pekna katedral, krasne kone a koce a toje asi vstko. po vroclavi, ktora sa mi pacila som bol nabudeny, ale musia este hodne popracovat. treba cestovat, mne to pomohlo, strasne rad som videl nase tatry, bol som pokornejsi, spokojnesi, kludnejsi, myslel som ze ma uz nic nerozhadze az kym som nevolal s operatorkou O2. :lol: Este par poznamok. Harleme pri brehu bol velky veterny mlyn, mc donalde bola letecka fotografia mesta ale na nom nebol. cyklisti su velmi drzi, bol som nato upozorneny a daval som si pozor.Chalanisko sa sprchoval prvy krat som mou v tom malou sprch. kute krical jak tur, druhy krat podobne zo zenou ale uz ho aj umyla a treti krat sam sam buchal na spchu vliezol tam sam a sam si sprchoval aj hlavu. Naucil sa poslucaht a discipline.
slimak Zverejnené 29. Máj, 2009 Autor Zverejnené 29. Máj, 2009 Napisal som dost nepresnosti o Katoviciach. Vcera som si to preveroval na nete. V oblasti katovic zije asi 2,7 miliona ludi. Samotne katovice maju 320 000 a mesta okolo od 100 do 200 tisic. ja som ta len prespaval a to mesto som si vybral len den pred cestou. Povodne som chcel prespat vo Vroclavi a neskor v Krakove, ale som sa rozhodol ze to skratim na jednu noc aby som bol skor doma. Dedukoval som velkost mesta podla mapky na navigacii a na nej boli pr. gliwice o dost vacsie ako Katovice. Mal som uz starsiu navigaciu a nevedela napr. ze okolo gliwic je uz dialnica ani tie cesty v katoviciach to nebolo presne take ako mi radil navigator. proste tym chcem len povedat ze Poliaci celkom dost investuju do dialnic ci infrastruktury v poslednom obdobi. Pozeral som na google maps tie Katovice a zakreslenie ciest na mape mesta bolo spravne ale ak som sa pozrel na satelitny pohlad tak to je trosku ine. Stvorprudovka namiesto skutocnej 10 prudovej cesty aj kruhova krizovatka je uplne inak riesena. Ci aj buduju zrejme rychlostne komunikacie pr. z Krakova smer Tatry, myslim v kopci pred novym targom zatial konci. http://maps.google.com/maps?hl=sk&q=ka...le&resnum=3
slimak Zverejnené 5. Júl, 2016 Autor Zverejnené 5. Júl, 2016 Vcera sme mali narocny den. Presli sme rano o pol siedmej kompou, zastavilili sme sa na hodiny u rodiny, potom sme boli na Kamziku, potom sme sli do mesta a hladni hladali restauraciu,potom sme presli cez mesto nastivili katedralu hrad a parlament a vratili do mesta, potom zasli na pivo, potom na demonstraciu ku Bonapartemu - z Bratislavi sme odchadzali o pol deviatej.. Doma sme boli patnast minut pred druhov. Striedali sme sa , sto km som soferoval ja potom zena, potom ja a potom zena. Slo to vcelku dobre. Moja zena nieje velmi dobra - vkuse mika volantom - ale ak som si na to zvykol(prestal si to vsimat) - som aj zaspal. Ale stastne sme dosli.
iskra Zverejnené 27. Október, 2016 Zverejnené 27. Október, 2016 Krásna príroda, ideálna na výlet, či cyklistiku je aj v Lipne nad Vltavou :) http://www.ckrumlov.info/docs/cz/kpr92.xml 1
iskra Zverejnené 25. August, 2018 Zverejnené 25. August, 2018 Odporúčam České Švajčiarsko https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1rodn%C3%AD_park_%C4%8Cesk%C3%A9_%C5%A0v%C3%BDcarsko
boss123 Zverejnené 2. Jún, 2019 Zverejnené 2. Jún, 2019 TIP VISEHRAD MEDZINÁRODNÉ PALÁCOVÉ HRY 2019 12.7.2019 - 14.7.2019 OPLATI SA NA TO POZRIET
dead Zverejnené 26. Júl, 2020 Zverejnené 26. Júl, 2020 Na Sirave sa strediskom Kaluza vinie ulicka lemovana stankami s ruzovomodrocervenozltozelenym plastovym bordelom a pripecenou ciganskou. "Restauraciami", kde ponukaju pivo, kofolu, na oleji vyprazane hocico, akymsi absolventom hudobnej vychovy nazivo hrane coververzie hitov Michala Davida a hajzle, v ktorych si musis svietit mobilom. Osadenstvo ulicky, vratane zakaznikov, vyzera ako autobusom prestahovany komparz z Kusturicovho filmu. K u r v y a pasaci, ktori toto leto nezarobili ani na ukrajinske marlborky, smejuci sa dedo s jednym zlatym zubom, mamina, s botoxom napichanou papulkou olizujuca horcicu z klobasy, korpulentni chalani v sustakoch adidas, ovesani retiazkami, predavajuci znudenym teenagerkam ruzove chvostiky a vo vlastnom svete strateny vychodniar s telefonom na uchu, pytajuci sa niekoho "dze sce?". Na pozadi toho obrazu sa za cestou kruti prazdny kolotoc. Blikajucimi neonmi osvetluje vsetko opisane a nejakou inou hudbou prehlusuje vsetko povedane. Clovek ma pocit, ze to vsetko nemoze mat vyznam, ze to musi byt hrane, ze ked prejde ulickou, herci prestanu jest, pit, prezuvat, grgat, fajcit a zazerat a pockaju na dalsieho turistu, ako ti Severokorejci na pikniku v parku. 1
game Zverejnené 29. Júl, 2020 Zverejnené 29. Júl, 2020 ... víta vás slovenská tradičná pohostinnosť na pozdvihnutie turistického ruchu, sme v tom predlhé roky preborníci. pred 14 rokmi som tu o tom písala v ktorejsi téme, že to nevieme.... ešte stále to nevieme.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz