Skočiť na obsah

Netradičné kombinácie chutí

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Máte v obľube nejaké kombinácie jedál, ktoré iným možno pripadajú zvláštne? Niečo, čo je tou vašou "špecialitou"?

Ja som napríklad zistil, že mi celkom chutí, keď pridám do jogurtu lyžičku instantnej kávy. Taktiež mám už roky v obľube zajedať lekvárové palacinky cesnakom.

• Odpovedí 33
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tomassi

4

• Bijou

2

• Eiensama

2

• D'Ady

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

ja zboznujem kombinaciu sladkeho a slaneho... hm, cokolada a maso, napriklad, kava a cipsy, jogurt a zemianky... drazdi mi to uplne chutove bunky a zaludok mi z toho polo-sialene jasa, ale naozaj mi to velmi chuti... nemam nic konkretne, niekedy si len tak okamzite po cokolade dam nieco brutalne slane, trebars aj olivy, mnam, a tak to zajedam ako debil, ale tak nemozem si pomoct :lol:

Zverejnené

áno, áno, sladké so slaným musí byť, to je lahoda :lol: ja osobne mám strašne rada hranolky namáčané v smotanovej zmrzline, mňam !

alebo chlebíček s pomazánkovým maslom a jablkom...mmmmm

keď jem chipsy, tak jedine zajedané čokoládou a podobne

asi by som si nedokázala dať niečo slané bez toho, aby som hneď vzápätí nevystriedala chuť sladkým

a ešte mám takú špecialitku, robievam si ovsenú kašu s brokolicou, osmahnutou cibuľkou, mrkvou a trochou cukru, veľká dobrota

Zverejnené

už som viackrát písal o kombinácii

chlieb - arašídové maslo - treska

a minulý týždeň som spoznal

šiška - bryndzová nátierka

Zverejnené

No ja som raz skúšal kremeš z domácou paštekou ..................... neodporúčam :lol:

Zverejnené

Ja nerád mixujem kontrastné chute dohromady, a obzvlášť sladké s kyslím (sweet & sour) mi vôbec nechutí a neznášam keď niekto hodí na pizzu alebo do mäsa s ryžou ananás, alebo ku ryži s kuraťom dá broskyne (vtedy zjem najprv broskyne a potom ostatok). Proste nemám rád také mixy kadejaké.

No ale už som vyskúšal všelijaké kombinácie, najviac ma "oslovil" posolený kaleráb s nutellou. :lol:

Zverejnené

ja nie som zastanca sialeneho mixovania chuti, ale moj tata pravidelne jedava jogurt s kecupom a cesnakom, pripadne vianocku s treskou.

co mozem, to je cokolada s chilli. stiplavo sladka chut dava cokoladke uplne iny rozmer :lol:

Zverejnené

No ja jedávam vianočku s enciánom... Ani neviem, ako som sa k tomu dostala, ale je to dobré :lol:

A ešte mám rada jogurt spolu s banánom, ale to nie je až také divné :)

Zverejnené

áno, áno, sladké so slaným musí byť, to je lahoda :lol: ja osobne mám strašne rada hranolky namáčané v smotanovej zmrzline

keď jem chipsy, tak jedine zajedané čokoládou a podobne

chipsy s čokoládou môžem, je to fajn... a u McDonalda, ak už sa tam vôbec dostanem, si zvyknem hranolky máčať do čokoládového milkshake-u ;) a ešte celkom dobrá kombinácia bola aj, keď som si natrel medom chlieb, ktorý mi predtým posolili, lebo mysleli, že chcem len s maslom a soľou :)

ň

co mozem, to je cokolada s chilli. stiplavo sladka chut dava cokoladke uplne iny rozmer ;)

ja som mal takto steak s chilli a medom, lahoda ;)

A inak ma nič takého nenapadá ohľadom mňa, jedine, že niektorí sa čudujú, že lokše som jedával s jablkovým alebo marhuľovým lekvárom... Ale jeden známy ma dorazil, keď dostal zemiakovú placku a pýtal sa, či môže dostať kečup a kyslé uhorky k tomu.. :)

Zverejnené

cokolada a chilli, MNAM... ako sladke so stiplavym, tak to je nebeska kombinacia, to ani nemozem nazvat netradicnou kombinaciou... teraz ma milka taku cokoladu s chilli, je tak prijemne stiplavkava a strasne mi to chuti, vzdu ju chrumem a hram sa na najvacsieho labuznika :lol: a tak stiplave mi sekne so vsetkym, ale zas ja nemozem nic hovorit, lebo ja si tak korenim a stiplavym veci, ze to uz nikto iny nemoze ani len citit... :)

ale inak sladke a kysle veci dokopy mi nejdu ;) mam rada sladke-slane, kysle-slane... ale sladke-kysle vobec nie ;) ked uz tak, tak broskynu ci ananas zjem len tak, separatne, a take nieco ze pizza s marhulou sa mi dost protivi :)

Zverejnené

to je cokolada s chilli. stiplavo sladka chut dava cokoladke uplne iny rozmer :lol:

ja tak kakao pijávam už pekne dlho :-)

spolužiak na základke pravidelne jedaval sunkove rohliky a zajedaval ich jablkom

Zverejnené

Raz sme mali v praci take silno korenene zazvorove keksiky ku kave. Statocne boli mnou obchadzane, az do chvile, ked ma naozaj krutilo a hrozna chut nieco mlsnut ku kave ma nejak dotiahla az k nim.

Musim vam povedat, ze boli speci. Naozaj vynimocna chut stiplaveho so sladkym :lol:

Zverejnené

Ja sa pripájam k vyznávačom chili-čoko, ale pozor zmena skupenstva:

do 2 - 3 deci smotany hodíme nalámanú tabuľku(100 g) čokolády na varenie a chilipapričku - varíme a miešame do rozpustenia čoko, ihneď piť horúce!

varianty - namiesto smotany mlieko+kúsok masla, alebo smotana s mliekom 1:1

-namiesto čoko-silné kakao s cukrom

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

hm presunutý príspevok :lol:

ale ja som to práve jedol

možno je to pre niekoho netradičná chuť,

no patrí k tradičným jedlám, hlavne v okolí obce Brehy

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

spomenula som si práve pri jednom rozhovore,

že som kedysi dávno, a nemohla som brať z istých dôvodov lieky na moju večne boľavú hlavu, pila ako uvoľňujúci liek zalievanú čiernu kávu s citrónom

zvláštna chuť, ale fajn sa na to dalo zvyknúť.

Zverejnené

zalievanú čiernu kávu s citrónom

trošku z iného súdka, ale keď je k dispozícii strašne rada si cpem do čierneho piva citrón (čím viac, tým lepšie) :lol:
  • Pred 1 rokom...
Zverejnené

Este minuly rok na jednom malom festivalceku sme sa naucili jest slane syrove korbaciky, ktore sme namacali do tekutej cokolady. Mnamka. :)

My sme tam skusali namacat aj melon a nakladany syr, ale korbaciky boli najsuper :)

Zverejnené

že som kedysi dávno, a nemohla som brať z istých dôvodov lieky na moju večne boľavú hlavu, pila ako uvoľňujúci liek zalievanú čiernu kávu s citrónom

game, moji mladí kolegovci kedysi hovorili, že káva s citrónom je vraj dobrá "na ráno",

keď majú v tele "viac ampérov". :)

Netuším akú to má chuť ani účinok, pretože ja som túto kombináciu ani neochutnala,

len som si tak myslela, že takáto káva dokáže "obrátiť žalúdok". :)

Keď sme pri zvláštnych kombináciách ... môj otec rád jedával bryndzové halušky bez škvariek, ale s hlávkovým šalátom. Keď si to raz objednal v reštaurácii, tak sa vraj čašníčka ešte aj vrátila opýtať sa, či dobre počula, ale objednávku potom doniesla tak, ako sa žiadalo, však – náš zákazník, náš pán.

Zverejnené

oskvarkove pagace so slivkovym lekvarom

možno je to pre niekoho netradičná chuť,

no patrí k tradičným jedlám, hlavne v okolí obce Brehy

mozes definovat to okolie ? v Pukanci som sa s tym nestretol...

aj ked kazde osobitne tam tradiciu ma :)

Zverejnené

D'Adz

tam som sa s tým stretol po prvý krát

- kamarátova starká mi to predstavila ako ich špecialitu

oskvarkove pagace so slivkovym lekvarom su mnam...pre mna to nie je ziadna divocina...

aj ja som to písal do inej témy o jedle, no bolo to preradené sem

treba však uznať, že slané-mastné v kombinácii so sladkým tradičné až tak nie je

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov