Skočiť na obsah

Olympijský hokejový turnaj 2010 (Vancouver)


aljak63

Odporúčané príspevky

Kokos, 0:6 po prvej tretine? To čo je? :lol: Normálne mám obavy z toho, že by sme mali postúpiť, však domov by nás vrátili v plastových vreciach!

 

 

Ináč, čo sa týka USA, všimli ste si ako sa dlhodobo zlepšujú? Pamätám si, ešte na prelome 80/90 rokov na MS hrávalo mužstvo, ktoré bolo len o trochu lepšie ako Nemecko. Len neviem či je to tým, že USA vtedy na MS posielali hráčov len preto aby sa nepovedalo... Koncom 90-tych rokov už hrávali na úrovni Švédov a pod. a v dnešnej dobe už zvládnu koho chcú.

 

 

normálne sa nám rozbehla diskusia na úrovni

 

Aký moderátor, taká téma! :)
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toho sa obávam ... myslíme si to kde kto, a povedal to dnes akosi za všetkých aj gáborík :

 

Gáborík: Kanaďania na nás vybehnú ako psy

 

Musíme vydržať ich tlak, veľký nápor prvých 10-20 minút, pretože oni vyštartujú po nás ako psy

 

Čítajte viac: http://oh2010.sme.sk/c/5260213/gaborik-kanadania-na-nas-vybehnu-ako-psy.html#ixzz0ggYO668v

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Semifinálové zápasy sú za nami, a už vieme kto si to rozdá o zlato a kto o bronz.

 

V 1.semifinále behom 10 minút totálne zničili Fínov Američania, ktorí 6x skórovali. Tak ako v štvrťfinále pohorel Nabokov a Lundqvist, tak isto to teraz nezvládol Miikka Kiprusoff, pre ktorého to bol azda najhorší zápas kariéry, a po 4 inkasovaných góloch prišiel Backstrom za stavu 0:4, a to že nebol rozchytaný pekne využili Američania a už v 13.min bolo všetko jasné. Fíni dali v 3.tretine už len čestný gól, ale bolo vidieť že Američania zmenšili poriadne výkon a šetrili sily na olympijské finále. Zas a znovu perfektný Ryan Miller - americká stena, znovu bez inkasovaného gólu (keďže jediný gól čo dostali USA dostal už striedajúci Tim Thomas). Američania sa pokúsia teda zabojovať o olympijské zlato, na ktoré čakajú už 30 rokov - naposledy triumfovali v tom pamätnom finále v Lake Placid 1980, tak dúfam že im to teraz výjde - 5 zápasov = 5 výhier, snáď ich nezastaví už ani Canada vo finále. Fíni striebro z Torina´06 už neobhája, ale zahrajú si aspoň o bronz a dúfam, že to dopadne tak ako v Lillehammeri´94 a v Nagane´98 - v oboch prípadoch zápas o bronz zvládli.

 

To 2.semifinále medzi domácou Canadou a Slovákmi už bolo vyrovnanejšie, hoci Kanaďania zo začiatku poriadne dominovali a postupne zvyšovali a zastavili sa až na 3:0, potom už nezvýšili. Slováci sa zobudili až v polke poslednej tretiny, a spravili poriadny závan pred Luongom a podarilo sa im znížiť a dať aj kontaktný gól na 3:2, ale to bolo našťastie všetko a do finále ide domáca Canada. Naposledy bola Canada vo finále v Salt Lake City 2002 - a skončilo to zlatým úspechom práve nad USA, s ktorými sa stretnú vo finále aj v nedeľu. To bude skvelé vyvrcholenie turnaja. Slováci budú hrať proti Fínom o bronz, a dúfam že Fíni to nepokazia tak ako proti USA, kde to prehrali hneď v úvode!

 

 

 

...::: SEMI-FINALS (semifinálové zápasy) :::...

 

Obrázok United States vs. Obrázok Finland - 6:1 (6:0, 0:0, 0:1)

Goals: 11. a 13. Kane, 3. Malone, 7. Parise, 9. Johnson, 13. Stastny - 55. Miettinen

Goalkeepers: Miller (0/18 = 100%), Thomas (1/7 = 85,7%) - Kiprusoff (4/7 = 42,9%), Backstrom (2/18 = 88,9%)

Shots: USA vs. FIN - 25:25

 

Obrázok Canada vs. Obrázok Slovakia - 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Goals: 14. Marleau, 16. Morrow, 37. Getzlaf - 52. Visnovsky, 56. Handzus

Goalkeepers: Luongo (2/21 = 90,5%) - Halak (3/28 = 89,3%)

Shots: CAN vs. SVK - 28:21

 

 

 

...::: GOLD MEDAL GAME (zápas o zlato) :::...

 

Obrázok United States vs. Obrázok Canada ... (28.2.2010 - Nedeľa - 21:15)

 

 

...::: BRONZE MEDAL GAME (zápas o bronz) :::...

 

Obrázok Finland vs. Obrázok Slovakia ... (28.2.2010 - Nedeľa - 4:00)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby sme ligli o 3-4 góly tak by ma to štvalo menej ako takýto stav. Škoda, bolo to tesné :lol: Dúfam že Fínov tak rozbijeme, že budú chcieť vystúpiť z EÚ a OECD, len aby s nami neboli v jedinej organizácii.

 

Čo sa týka prvého semifinále, škoda že USA Fínom nedala rovno desinu, bolo by to pekne zaokrúhlené. Možno nabudúce :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ale Američania sa potom stiahli, Fíni mali totálny 10-minútový výpadok - takto úbohých a bezmocných som ich ešte nikdy nevidel. Proste Kiprusoff nemal svoj deň, a keď prišiel Backstrom - Američania využili že vôbec nebol rozchytaný + k tomu otrasená a deravá obrana, a potom to tak aj vyzeralo! Dúfam že proti Slovákom už bude chytať Backstrom od začiatku, Kiprusoff veľmi sklamal a určite utrpelo aj jeho sebavedomie, ktoré bolo pred OH až príliš vysoké - a bohužiaľ, vybuchol práve v takú dôležitú chvíľu. Američania po tom náskoku sa už stiahli, a už len dohrávali... vyzerajú skvelo, ako jediní zatiaľ ani raz neprehrali a dúfam že sa im podarí po 30 rokoch získať to zlato. Miller je famózny, ale aj Luongo. Súboj ako sa patrí, bude to skvelé finále. No a dúfam, že Fíni budú chcieť celému svetu dokázať, že tých 10 min proti USA bol len absolútny výpadok a donesú domov aspoň bronzové medaile, podobne ako aj Fínky zo ženského hokejového turnaja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prehra ma mrzí jednie kvôli tým chlapíkom na ľade

dúfam, že placku získajú

zaslúžia si to, hlavne kvôli tomu,

čo všetko pre SK hokej spravili

 

inak Chmelárovi musel padnúť veľký kameň zo srdca :lol:

 

Roberto Luongo, brankár Kanady:

"Bolo to najvzrušujúcejšie stretnutie, aké som kedy hral. V závere na mňa padalo na mňa všetko: puky, telá... Slovensko má skvelý tím a určite si zaslúžilo dôjsť až sem na tomto olympijskom turnaji. Višňovský bol už takmer pri svojom góle za bránkou. Trafil to presne do môjho betónu, od ktorého išiel puk do bránky. Niečo podobné som určite nechcel, ale aj to sa stáva. Záver už bol potom veľmi hektický. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo postúpiť do finále. Už sa všetci tešíme na zápas proti USA."

 

dobre sa to číta
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mi je dost na plac teraz .. viac ludi dnes tvrdilo, ze je to len sport, ale hergot, je to fakt len o tom sporte? nie.

 

gratulujem aljakovi, ale toto nie je jeden zo stastnych okamihov pre vacsinu fora, preto vopred prosim o zdrzanie sa pisania oslavnych poem..

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak dostat od muzstva ktore nedokaze dat za zapas viac ako jeden gol(CZE,SWE,USA) tri v tretej tretine, v ktorej vediete 3:1 a mate pred sebou len 20 minut. To som zvedavy na vyhovorky, zrejme rozhodcovia.

 

Cely turnaj bol pre mna OK, aj zapas s canadou som videl len tretiu tretinu(zaspal som).

Posledne zapasy odisiel stumpelov utok a to chyba(4. utok myslim ani gol nedal). Obrancovia hrali v celku spolahlivo. Prvy utok klobuk dole. Druhy a treti zahral kazdy druhy zapas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A je to za nami! O jednej medaily je rozhodnuté, a som rád že to takto dopadlo!

 

Bol to krásny zápas a boj nielen o bronz - ale aj o titul najlepšieho európskeho teamu na OH. Zo začiatku veľmi opatrný zápas - Fíni (a tiež Kiprusoff) si potrebovali vylepšiť pokazené renomé po prehre s Američanmi, a bolo jasné že jedinou možnosťou ako to dokázať bolo získať bronz, na ktorý si ale jasne brúsili zuby aj ambiciózni Slováci, ktorí už naznačili svoje kvality ako v štvrťfinále proti Švédom, tak aj v semifinále proti Canade - čakal sa vyrovnaný a tesný zápas. Lepšie začali Fíni, ktorým sa vydarila 1.tretina a gólom ju v závere korunoval v presilovke Sami Salo. V 2.tretine však Slováci zabrali naplno - najprv Gáborík vyrovnal, potom Marián Hossa poslal SK do vedenia a v závere tretiny Demitra v oslabení dal už na 1:3 a vyzeralo to dosť dosť zle! Po prestávke ale Fíni sa vrátili do útoku a postupne Hagman, a hneď nato 2x Olli Jokinen zrujnovali Slovákov - to všetko behom 4 minút a Fíni zase viedli 4:3! Slováci tlačili a tlačili, až som sa normálne začal báť že vyrovnajú, ale napokon Filppula na konci všetko ukludnil gólom do prázdnej brány a stanovil výsledok na 5:3! Na tento zápas sa určite hodí táto dobre známa veta: Sláva víťazom, česť porazeným! Oba teamy boli dobré, ale rozhodovali drobnosti a ja som rád že napokon to Fíni zvládli do víťazného koncu! Gratulujem. Fíni nadviazali tak na striebro z Turína´06, a za posledných 5 OH len raz skončili bez medaile (v SLC´02) a až 4x s medailou (1 striebro a 3 bronzy). Slováci ostali bez medaile... 4.miesto je ale ich olympijské maximum v histórií! Aj tak pekný a napínavý zápas... A dneska kanadsko-americké finále - dúfam, že aj to bude poriadne napínavé (a zakončené výhrou USA).

 

 

...::: BRONZE MEDAL GAME (zápas o bronz) :::...

 

Obrázok Finland vs. Obrázok Slovakia - 5:3 (1:0, 0:3, 4:0)

Goals: 47. a 49. O.Jokinen, 19. Salo, 46. Hagman, 60. Filppula - 30. Gaborik, 36. Marian Hossa, 39. Demitra

Goalkeepers: Kiprusoff (3/22 = 86,4%) - Halak (4/32 = 87,5%)

Shots: FIN vs. SVK - 33:22

 

 

 

:lol: Veľké KIITOS pre bronzových Fínov! :)

 

Obrázok

 

Niklas Bäckström, Valtteri Filppula, Niklas Hagman

Jarkko Immonen, Olli Jokinen, Niko Kapanen

Miikka Kiprusoff, Mikko Koivu, Saku Koivu

Lasse Kukkonen, Jere Lehtinen, Sami Lepistö

Toni Lydman, Antti Miettinen, Antero Niittymäki

Janne Niskala, Ville Peltonen, Joni Pitkänen

Jarkko Ruutu, Tuomo Ruutu, Sami Salo, Kimmo Timonen

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo nikde nepíšu čo znamenal v zápase s Kanadou ten Gáboríkov "diskomfort" ?

 

Nechápem, to fakt dokážeme tlačiť iba posledné 2. min v zápase?

 

Aj keď sa všade skloňovalo, že toto je posledný turnaj kde sme v silnom zložení, myslím že na MS u nás sa ešte z veľkej časti zídu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Diskonfort = niečo s trieslami. Filc o tom hovoril.

 

Pokiaľ ide o hračov, tak chybať budu počitam tak Palffy, Stumpel, Demitra a Štrbak. Zas až taky tragicky odliv hračov to nie je. myslim, že taky Panik, Mikuš či Tatar by ich do buducna mohli uspešne nahradiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vau, toto je hokej :lol: čakala som, že dajú usa gól v posledných dvoch sekundách, no trochu ma sklamali, bolo to v posledných dvadsiatich ... :)

zatiaľ canada - usa 2:2

 

 

edit.

 

a je to : v predĺžení canada - usa 3:2

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včera večer sa rozhodlo aj o držiteľoch najcennejších kovov v hokejovom turnaji

 

V kanadsko-americkom ostrosledovanom finále nastúpili doteraz neporazení Američania proti domácim Kanaďanom. Tieto 2 teamy sa stretli už v základnej skupine - tam vyhrali Američania 5:3. Ale toto bol už úplne iný zápas, kde išlo o oveľa viac - o olympijské zlato! Čakal nás veľkolepý súboj dvoch hokejových super-mocností a dvoch skvelých hviezdnych brankárov (Miller vs. Luongo), a šance boli vyrovnané - a tak to vyzeralo aj na ľade. Ako prví sa vedenia ujali Kanaďania, keď v 13.min Jonathan Toews poslal svoj team do vedenia. V 2.tretine potom v 28.min Kanaďania zvýšili už na 2:0 - gólovo sa presadil Corey Perry. Američania nutne potrebovali dať kontaktný gól, čo sa podarilo v 33.min - na 2:1 znížil Ryan Kesler. Stav 2:1 pre Kanadu svietil aj celú 3.tretinu a už to vyzeralo, že po 60 min sa budú môcť tešiť zo zlata, avšak 25 sekúnd pred koncom hrdinsky vyrovnal Zach Parise a začínalo sa odznovu. Nasledovalo predĺženie a v ňom v 8.minúte rozhodol o zlate pre Kanadu hviezdny Sidney Crosby a na štadióne vypukli obrovské kanadské oslavy... V repríze finále zo Salt Lake City 2002 teda po 8 rokoch víťazia znovu Kanaďania a pripísali svoje historicky už 11.zlato z olympijských hokejových turnajoch. Američania sa nedočkali zlata ani teraz, a zlatý triumf z pred 30 rokov z Lake Placid 1980 ostáva pre nich stále ich posledným triumfom.

 

 

...::: GOLD MEDAL GAME (zápas o zlato) :::...

 

Obrázok United States vs. Obrázok Canada - 2:3ot (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Goals: 13. Toews, 28. Perry, 68. Crosby - 33. Kesler, 60. Parise

Goalkeepers: Miller (3/39 = 92,3%) - Luongo (2/36 = 94,4%)

Shots: USA vs. CAN - 36:39

 

 

Domáci Kanaďania pripisujú po 8 rokoch ďalšie hokejové olympijské zlato

Obrázok

CANADA men's national ice hockey team

 

Patrice Bergeron, Dan Boyle, Martin Brodeur, Sidney Crosby

Drew Doughty, Marc-André Fleury, Ryan Getzlaf, Dany Heatley

Jarome Iginla, Duncan Keith, Roberto Luongo, Patrick Marleau

Brenden Morrow, Rick Nash, Scott Niedermayer, Corey Perry

Chris Pronger, Mike Richards, Brent Seabrook, Eric Staal

Joe Thornton, Jonathan Toews, Shea Weber

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A čo vy? Ako ste spokojní s finále a celkovo s olympijským hokejovým turnajom?

 

Ja som to skôr prial Američanom, ale bohužiaľ - Kanaďania opäť raz ukázali, že ich hokej to je elita a sú výborné zohratí, Rusi sú síce dobrí ako individuality, ale ako team pôsobia dosť nezohrate. Gratulujem Kanade, aj USA, a samozrejme aj bronzovým Fínom a tiež ostatným zúčastneným teamom, ktoré naše oči zásobovali počas OH pekný hokejom :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Páčilo sa mi ako to skomentovali na stv.

"Parise zariadil hviezdnu chvíľu pre Crosbyho"

Pravda, rozhodnúť takýto turnaj gólom v predĺžení, to sa bude pamatať rovnako dobre ako ten gól Forsberga z 94. A tak Sid dokázal o5 niečo čo sa len tak niekomu nepodarí.

 

Ináč už sme si mysleli, že už nebude vo finálovom zápase skloňované meno Slovenska...a hľa, Višňa to zariadil :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov