Skočiť na obsah

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2011 (Slovensko)


tomassi

Odporúčané príspevky

Po dnešných dvoch štvrťfinálových zápasoch poznáme už kompletnú štvoricu teamov, ktoré zostávajú v hre o medaile. Popoludňajšie severské derby medzi Fínsko a Nórskom načali lepšie Nóri a po premenenom trestnom strieľaní Olimba viedli 0:1, potom však doplatili na fínske efektívne presilovky a napokon sa prekvapenie nekonalo - po výhre 4:1 postupujú do semifinále Fíni, ktorí po neúspešných štvrťfinále z posledných dvoch MS konečne postupujú do bojov o medaile. Večer bolo na programe ostrosledované štvrťfinále, v ktorom proti sebe nastúpili Kanaďania a Rusi. Skóre otváral až v 26.minúte Spezza a Kanaďania viedli 1:0, Rusom sa dlho nedarilo presadiť - v 50.minúte sa však vo vlastnom oslabení presadil Kaigorodov a dorovnal na 1:1. Rozhodujúci gól prišiel o 3 min neskôr - v 52.minúte rozhodol napokon Ilya Kovalchuk svojim 1.gólom na MS o triumfe a postupe Ruska 1:2. Kanaďania prehrali po 1.krát na týchto MS - bohužiaľ, bol to práve štvrťfinálový zápas a na MS končia a už 2.rok po sebe z MS odchádzajú bez medaile. Rusi sa budú pokúšať o 5.medailu za sebou (z posledných 4 MS vždy brali medailu).

 

 

...::: Štvrťfinálové zápasy :::...

 

  • Obrázok Fínsko vs. Obrázok Nórsko - 4:1 (0:0, 4:1, 0:0) :smilieee:

  • Góly: 27. a 36. Immonen, 29. Ruutu, 39. Lajunen - 24. Olimb
  • Brankári: Vehanen (1/38 = 97,4%) - Haugen (4/34 = 88,2%)
  • Strely: FIN vs. NOR - 34:38
Obrázok Kanada vs. Obrázok Rusko - 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

  • Góly: 26. Spezza - 50. Kaigorodov, 53. Kovalchuk
  • Brankári: Bernier (2/20 = 90,0%) - Barulin (1/37 = 97,3%)
  • Strely: CAN vs. RUS - 37:20

 

 

...::: Semifinálové zápasy :::...

 

  • 13.máj - 16:15 : Obrázok Česko vs. Obrázok Švédsko

  • 13.máj - 20:15 : Obrázok Fínsko vs. Obrázok Rusko

 

Po dnešku už poznáme konečné poradie MS na pozíciach 5 - 16 :

5. Kanada, 6. Nórsko, 7. Nemecko, 8. USA

9. Švajčiarsko, 10. Slovensko, 11. Dánsko, 12. Francúzsko

13. Lotyšsko, 14. Bielorusko, 15. Rakúsko, 16. Slovinsko

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No škoda, viac som to prial Kanade - škoda tej poslednej tretiny. Zase raz doplatil team, čo prešiel oboma skupinami bez prehry na tento formát, kde takéto teamy nemajú žiadnu výhodu (ale to sme už rozoberali v inej téme). Kovalchuk opäť prelomil svoju streleckú smolu v tej najvhodnejšej chvíli a rozhodol zápas. A čo ten neuznaný gól? - Neviem, je to diskutabilné, aj keď skôr by som to uznal ako neuznal - ale po dlhej diskusií rozhodcovia rozhodli, že nebol. Každopádne, je to už jedno - ruskí hráči sa nebúrili (takže asi tiež nemali jasný názor ohľadom toho "gólu") a zvíťazili aj bez toho. No takže semifinále Fínsko vs. Rusko - snáď sa Fínom podarí zopakovať triumf z osemfinálovej skupiny a pôjdu do finále, aj keď vyraďovacia fáza a skupinová fáza je úplne odlišná. Verím, že SUOMI to zvládnu. Už teraz som zvedavý, koho Jalonen postaví do brány - Vehanenovi to proti Rusom minule neišlo, navyše bude po dnešku unavený, tak je možné že tam bude Lassila - ten minule Rusom skórovať nedovolil, kiežby to vyšlo aj zajtra.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak, zaujímavo sa to vyvinulo - po tom ako zostali 4 európske hokejové veľmoci to už vyzerá ako na Euro Hockey Tour :smilieee: Už dneska sú na programe semifinálové zápasy. Dúfam, že poobede Česi utŕžia svoju prvú porážku a Švédi postúpia ďalej - aj keď to isto bude poriadne ťažké. No a večer verím Suomi, že to zvládnu a cez Rusov postúpia. Bolo by to pekné vidieť severské finále :innocent:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vcera som bola smutna, ze kanada prehrala... :D

dnes v meste hluciky rusov, cechov a svedov... v dresoch... :D

dufam, ze dnes cesi prehraju, aj ked o tom uz pochybujem, lebo hraju fakt vyborne... nakoniec to bude tak, ze sme im zorganizovali ms.. ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vcera som bola smutna, ze kanada prehrala... :D

 

U Rusov sa neskôr začala prejavovať skúsenosť. Najmä ten gól (aj s akciou) na 1:1 bol ako keby ukážkou z učebnice.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

doll, to ti je raz tak... cechom doprajem hocico, ale v hokeji eeeee.... vo vseobecnosti som si vsimla, ze slovaci su prajni v diskusiach, naopak, cesi nas okydavali podstatne castejsie na ich serveroch... stale sme pre mnohych z nich sprosti vychodniari...

hraju vyborne, ale za to im nemusim vyhru priat /a to mam, prosim, ciastocne cesku kref/ :D dnes to bude urcite svedsko, komu budem drzat palce..

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aljak, neviem ci chces zrovna severske finale .. podla mna su svedi lepsi. aj ked vlastne cesi tiez :D finsku by som odhadol striebro, ak to dnes nepototo.

 

Neviem, či sú Švédi lepší ako Fíni - to je ťažko povedať bez vzájomnej konfrontácie. Ale ak už nemajú to zlato vyhrať Fíni, tak aspoň Švédi :D Medzi Suomi a Tre Kronor je obrovská rivalita, takže to finále by malo poriadnu atmosféru. No najradšej by som bol keby Fíni dokázali konečne po 16 rokoch získať titul MS - už sa na to načakali poriadne dlho. Ale na to treba dnes vyhrať nad Rusmi, každopádne - dúfam, že pre Suomi neostane napokon to smolné 4.miesto.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jej! Tre Kronor to zvládli a sú vo finále. Ako pekne znela po zápase Du gamla, Du fria ...

Ešte nech večer po zápase zaznie Maamme a bude to paráda - verím, že sa Suomi bude dariť :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Po dnešných semifinálových zápasoch už poznáme, kto bude hrať o zlato a kto len o bronz:

 

Popoludní proti sebe nastúpili doteraz nepokorení Česi proti Švédom. Po 1.tretine to bolo nerozhodne 0:0, no hneď v úvode 2.tretiny sa po góle Eliáša dostali Česi. Už o necelé 4 minúty neskôr vyrovnával na 1:1 v presilovke Berglund a v 36.min Backlund poslal Švédov do vedenia 1:2. V 3.tretine po góloch Ericssona a Krügera v 49. a 53. minúte viedli Švédi už 1:4. V 55.min síce Eliáš znížil na 2:4, no posledné slovo mali napokon Švédi - v poslednej minúte Berglund spečatil výsledok zápasu na 2:5. Česi po 1.krát na MS prehrali a putujú len do súboja o bronz, minuloročný titul teda už s istotou neobhája. Švédi mieria do finále a už majú istú medailu z týchto MS - v predchádzajúcich 4 rokoch hrali vždy len o bronz (na posledných 2 MS brali bronz). Vo finále boli naposledy pred 5 rokmi - na MS 2006 v Lotyšsku získali po triumfe nad Čechmi majstrovský titul. V nedeľu sa pokúsia o ďalší . . .

 

Vo večernom semifinále sa stretli Fíni a Rusi, ktorí na týchto MS už raz proti sebe hrali (pred 4 dňami vyhrali Fíni 3:2 po nájazdoch). Na prvý gól zápasu sa čakalo až do 26.minúty - vtedy Mikael Granlund prekvapil Barulina a po obdivuhodnom góle viedli Fíni 1:0. V 3.tretine sa v 48. a 50. minúte presadili Jani Lajunen a Jarkko Immonen - vedenie Suomi narástlo a stav 3:0 sa už do konca nemenil. Finalisti z posledných 3 rokov si zahrajú len o bronz, kde sa stretnú proti Čechom a budú mať šancu im vrátiť porážku z minuloročného finále MS. Fíni už s istotou získajú cenný kov a po 2 rokov bez medaile im pribudne do zbierky minimálne striebro. Naposledy boli vo finále pred 4 rokmi, tam však podľahli Kanaďanom. Tentokrát sa vo finále stretnú so svojimi rivalmi zo Švédska. Suomi v histórií MS získali len jediné zlato (pred 16 rokmi porazili vo finále práve Švédov) - kiežby im to v nedeľu vyšlo a po dlhej dobe sa znovu tešili z titulu!

 

 

...::: Semifinálové zápasy :::...

 

  • Obrázok Česko vs. Obrázok Švédsko - 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)

  • Góly: 21. a 55. Eliáš - 25. a 60. Berglund, 36. Backlund, 49. Ericsson, 53. Kruger
  • Brankári: Pavelec (5/48 = 89,6%) - Fasth (2/37 = 94,6%)
  • Strely: CZE vs. SWE - 37:48
Obrázok Fínsko vs. Obrázok Rusko - 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) :D

  • Góly: 26. Granlund, 48. Lajunen, 50. Immonen
  • Brankári: Vehanen (0/30 = 100%) - Barulin (3/29 = 89,7%)
  • Strely: FIN vs. RUS - 29:30

 

 

...::: Zápas o BRONZ :::...

 

  • 15.máj - 16:00 : Obrázok Česko vs. Obrázok Rusko

...::: Zápas o ZLATO :::...

 

  • 15.máj - 20:30 : Obrázok Švédsko vs. Obrázok Fínsko

 

Obrázok ...::: Hyvä SUOMI :::... Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hajra, Suomi!!! Stratil som 2 body v tipovani, ale tie zlahka ozeliem, ked Rusaci prehrali...Taky gol si dovoli len mladik bez nervov..:D Takze Svedi by to nakolniec mohli vyhrat (v co som neveril).:D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aljak len aby si nespáchal rituálnu samovraždu keď Švédi vyprášia Fínov ;)

 

Len sa ty neboj, taký fanatik zase nie som. :D

 

A verím, že SUOMI to v nedeľu výjde a budú konečne sláviť majstrovský titul

aj keď už finále je obrovský úspech, ale predsa len to Zlato je lákavé! :D

 

btw. lepšiu reklamu ako fínsko-švédske finále si usporiadateľské krajiny MS 2012 priať ani nemohli ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov