Sniper Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 Z dlhej chvíle si čítam staznosti.sme.sk a vidím tam veľa sťažností na rôzne hypermarkety (a supermarkety). Keďže mám tú česť raz za čas navštíviť nejaký ten obchod tak aj ja som už raz za čas niečo zažil. Aké skúsenosti máte s nakupovaním v Tescu, Bille, Hypernove, Lidli, Kauflande a pod.? Ktorý vám sedí a ktorý naopak obchádzate? Mne sa raz v Lidli stalo že uprostred predajne som videl roztrhnuté vrecko kilovej múky, rozsypaná múka na ploche štandardnej panelákovej izby nikoho netankovala, ani personál, to je len jeden prípad na ktorý som si v rýchlosti spomenul...
weirdo Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 momentalne v Tescu, lebo ho mam najblizsie. Tu v CR si ale najradsej vyberam Interspar, to je jediny hypermarket, ktory naozaj dodrzuje zapadoeuropsky standard aj u nas. btw, co cakas od Lidla .. to je obchod, ktoremu je srdecne ukradnute, co si o nom ludia myslia .. hlavneze maju nizke ceny a chodia tam nakupovat babky, ktore sa tesia, ako dobre nakupili, a nevedia, aky bordel jedia.
tiborco Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 No, my väčšinou nakupujeme v Hypernove a Kauflande...Lidl taktiež nemusím, bol som tam párkrát a stačilo...fakt ako weirdo píše. Teraz otvoria u nás v DS Tesco, tak som zvedavý...
valcik Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 hypermarkety obchádzam zďaleka, akosi sú mi nesympatické. vyhľadávam malé predajne, tam najradšej nakupujem, či už potraviny alebo iný tovar. zlé skúsenosti s nákupom v hypermarkete nemám, len mi trocha prekáža čakanie v "šóre" na pokladňu. občas však presiakne na verejnosť informácia o tom, ako obchodné reťazce spracovali a predali pár ton zeleného mäsa, či pokazeného syra a ľudia si na tom pochutili, hlavne že ušetrili. :-)
weirdo Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 valcik, ak dobre pozeras a davas bacha na to, co kupujes, ziadne pokazene maso sa v tvojom zaludku neobjavi a usetris ... naco chodit do drobnych predajni, ked v tescu kupim to iste o desiatky percent lacnejsie ..
valcik Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 jasne, netvrdím že všetok tovar v hypermarketoch je nekvalitný alebo nevyhovujúci, tak som to nemyslel.rovnako i pri nákupe v malej predajni sa môže stať, že človek kúpi výrobok pokazený, či po záruke, ak si nedáva pozor na to, čo kladie do košíka. v poslednom čase som však zaregistroval viac informácií o spracovávaní a predaji veľkého objemu pokazených potravín v obchodných reťazcoch, preto som tam strčil tú poznámku.
tiborco Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 U nás sú v hypemarketoch čerstvejšie potraviny, navyše keď sú tie isté lacnejšie...napr. môj oblúbený Red-Bull stojí v Hypernove len 39 Sk, v malých obchodoch aj 50 Sk.... :lol: a s mäsom je to tak, že foter kúpi klobásky a pod. na trhu, ale tiež kupiuje mäso v Kuflande, zatiaľ žiaden problém nebol/či už s bravčovým alebo hovädzím/
Nokia Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 nikdy nerozlisujem aky to je obchod, co mam po ruke tam nakupim
Cactales Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 Pri väčšom nákupe dávam, ak je to možné, skôr prednosť hyper/supermarketom ale inak mi je v podstate jedno, kde nakupujem. v poslednom čase som však zaregistroval viac informácií o spracovávaní a predaji veľkého objemu pokazených potravín v obchodných reťazcoch, preto som tam strčil tú poznámku.Ak sa pokazené potraviny objavia v nejakej malej predajni na vidieku spravidla sa to do médií nedostane a nejde samozrejme ani o také objemy ako pri obchodných reťazcoch. Teda malé predajne na tom tiež nemusia vždy byť lepšie.
aljak63 Zverejnené 10. August, 2008 Zverejnené 10. August, 2008 Ja mam s hypermarketmi skor dobre skusenosti, je tam siroky vyber a variabilita tovaru a navyse aj ceny byvaju v celku lepsie ako v tych miniobchodikoch. Cize mam hypermarkety rad a najcastejsie chodim do Hypernovi, ktoru mam 200 metrov od domu, cize uplne blizko. No a este Tesco, Kaufland, Lidl, ... vsade sa da nieco najst. Aj ked musim napisat ze v Tescu sa mi nepaci ich predaj tropickeho ovocia, lebo ho radsej nechaju zhnit ako keby mali ist dole s cenou. Zatial co v Kauflande ked sa dlho nepredava tak kludne idu dole aj o polovicu, a niekedy aj 2nasobne. Akurat toto ma napadlo co mi vadi na Tescu hh ... inak pohoda, som spokojny :lol:
valcik Zverejnené 10. August, 2008 Zverejnené 10. August, 2008 Ak sa pokazené potraviny objavia v nejakej malej predajni na vidieku spravidla sa to do médií nedostane a nejde samozrejme ani o také objemy ako pri obchodných reťazcoch. Teda malé predajne na tom tiež nemusia vždy byť lepšie.to je pravda, no mám takú skúsenosť, že malá predajňa (v ktorej väčšinou majiteľ pracuje za kasou) si dáva veľmi dobrý pozor na kvalitu tovaru, ktorý ponúka svojim zákazníkom. nadnárodné spoločnosti mi pripadajú chamtivejšie, vypočítavejšie a bezohľadnejšie.
Cat the Philosophist Zverejnené 14. August, 2008 Zverejnené 14. August, 2008 Mne sa raz v Lidli stalo že uprostred predajne som videl roztrhnuté vrecko kilovej múkyKeby len to. :) Práve nedávno sme v hypermarkete kúpili balené kuracie prsia a keď sme ich doma otvorili, pod mäsom sa zaskveli pomerne veľké kuracie kožky skrútené do roliek. Človek niekedy fakt nechápe. :lol: Ešte si spomínam, že som sa pred pár rokmi v nemenovanom hypermarkete prehrabávala medzi rožkami a zrazu mi pod rukami extra rýchlo prebehlo čosi hnedé. No, vravím si, to sa mi zrejme iba zdalo, asi dajaký tieň, tak som optimisticky siahla na ďalší rožok. Aj by som ho vzala, keby som si nebola všimla, že kamarát rožok má tykadlá. :) Fujazdila som odtiaľ, ani som sa neobzrela. Nemáme to striktne ohraničené - väčšinou chodievame tam, kde je práve málo ľudí, čiže aj do malých predajní. Tie navštevujeme v prípade, ak potrebujeme iba zopár drobností. Veď načo stáť v dlhých radoch v hypermarkete, keď človek drží v rukách iba chlieb a liter mlieka?
Sniper Zverejnené 14. August, 2008 Autor Zverejnené 14. August, 2008 Dnes som si bol niečo kúpiť v Lidli (a pozrieť Linkmana keďže tam robí SBSkára, ale nikomu to nehovorte), bordel tam nemali a tá čokoláda je fakt dobrá :lol:
sumeru Zverejnené 14. August, 2008 Zverejnené 14. August, 2008 No, ja pri velkych (tyzdnovych) nakupoch nakupujem v hypermarketoch. Zvykla som si na Tesco, pretoze su 24/7 a mam cas nakupovat tak akurat, ked Slovensko spi (minule ma zastavili polisi cca o pol piatej rano... Oni: Odkial, mlada pani?" Ja ze "Z letiska." Oni: "A kamze idete?" Ja ze "Do tesca." Oni sa chapavo usmiali "Aha, do prace, ze?" Ja ze"E-e, na nakupy." Kukli na mna jag na blazna a nechali ma ist. Fakt je, ze som tam bola sama jedina, ak zabudnem na dvoch-troch pochrapkavajucich bezdakov.) Kaufland a Lidl moc nemusim, v Hypernove nemaju vsetko, co chcem. Carrefour je fajn, ale maju zatvorene skor, nez tam dorazim.Na mensie nakupy, a predovsetkym ovocie-zeleninu mam radsej male obchodiky alebo trhoviska. Najma na to ovocie, lebo tescacke sracicky by som najradsej dakomu do gagora narvala.
Cat the Philosophist Zverejnené 15. August, 2008 Zverejnené 15. August, 2008 tescacke sracicky by som najradsej dakomu do gagora narvala. :lol: Áno, aj ja mám z toho rovnaký pocit. Najlepšie sú zelené banány, tvrdé marhule, kašovité melóny a akoby na truc nedozreté slivky. Bežné sú aj prezreté strapce hrozna a rozmačkané jahody, ktoré sú samozrejme maskované veľkými šťavnatými kúskami. Tieto veci je fakt lepšie kupovať na trhovisku - nevravím, že sa čosi podobné nemôže stať i tam, ale moje skúsenosti s trhoviskami sú oveľa pozitívnejšie ako tie s hypermarketmi. bordel tam nemaliJo, ten beťár hmyz tuším vylieza až večer... :)
game Zverejnené 16. August, 2008 Zverejnené 16. August, 2008 nakupovanie v hyper a supermarketoch sa deje tak tri - štyrikrát do roka, absolútne prevažne v tescu, cestou okoloraz dvakrát v Billa, ale už ani nie, to bývalo hlavne pred rokmi, no povedzme raz do roka jeden dvakrát ročne do Ikea, náhodou som bola raz v Lídli, tomu obchodu sa totálne vyhýbam ... pred pár rokmi tam bol zamestnaný ako vedúci čohosi sused, vydržal tam pár mesiacov, že to bolo hrozné, podmienky desné, pracovníci nezaplatení a fluktuácia obrovská okrem toho, keď pred rokmi začali stavať prvé supermarkety Lídl, v čechách snimi mali problém - konkrétne si spomínam na vytínanie starých stromov v parku bez povolenia kvôli parkovisku k Lídlu neskôr boli podobné problémy aj tu, len neboli tak medializované, a robili to trošičku nenápadnejšie... ale odvtedy lídl nemusím viem, že pre auparky a kdečo sa povytínalo stromov a parkov odvtedy neúrekom, ale lídl bol prvý, a nechuť zostala mäso kupujem takmer výlučne v malom súkromnom obchode, kde viem, že dostanem čerstvé a dobré a pekné a kde ma poznajú strašne rada chodím nakupovať do týchto obrích obchodov s bratom ... to je zážitok, musíme všetko okomentovať, pri všetkom sa pristaviť, ohmatať, odskúšať, proste je to nakupovací relax ... to mi pripomenulo, že niečo také sme už strašne dávno neabsolvovali, a predtým tiež max. tak jedenkrát do roka, ale stálo to zato ... : ) pripomenula sa mi jedna príhoda zo supermarketu Billa, je tomu asi päť rokov, tak akosi : boli sme doma u mamy a zmysleli sme si, že na druhý deň pôjdeme na záhradu čosi opekať, tak sme sa s bratom vybrali na nákup do Billy : zobrali sme vozík, a podľa starého dobrého zvyku nakupovali a komentovali a rozprávali sa poriadne nahlas, a pomaly chodili po supermarkete medzi regálmi, hádzali občas tovar do koša, pobehovali tam sem-tam nejakí ľudkovia ... končili sme pri dlhom regáli pred kanceláriou, kde chodili a rozprávali sa nejakí ľudia, až sme sa dopracovali k pokladni, kde najprv nikto, a zrazu sa tam objavila jedna pokladníčka a vybafla na nás : a vy tu čo robíte ?!no nakupujeme :lol: takže : vtedy bola Billa otvorená v tom meste len do piatej, chodili tam predavačky, z kancelárie nás videli, pobehoval tam nejaký chlapík z bezpečnosti, ktorý nás aj pekne pozdavil, ale nikoho nenapadlo, koľko je hodín ... my sme sa dopracovali k pokladni okolo pol šiestej, supermarket dávno zatvorený, ešte pár minút a v pohode by nás tam boli zamkli samých a v pokoji odišli domov :)
chrust Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 V hypermarketoch sa mi nakupuje dobre :) .Ak zoberiem ako protipól - pultový predaj,tak je to úplná selanka.Pri pultovom predaji nedokážem dosť rýchlo reagovať na ponúkaný sortiment ;) Mám rád veľké predajné plochy,kde nevrážam do spolukupujúcich.Najviac si cením na tomto nákupe,že mám čas si premyslieť či onen tovar chcem,alebo nie.Už mám aj vypracovaný systém,že pri diskutabilnej položke vložím tento tovar do vozíku a pokrúžim zo dva krát po prevádzke,pričom popremýšľam nad zmysluplnosťou kúpi tohto tovaru.Mnohokrát sa stalo,že som tovar vrátil do pôvodného regálu.Občas sa tu aj pousmejem nad ľudovým humorom,keď si niekto rozmyslí nákup napr. keksíkov a vyloží ich napríklad medzi autodoplnky,či elektroniku.Už som videl aj také,že niekto jedol pistáciové oriešky a šupky hodil do taniera v oddelení kuchynských riadov ;) .Druhá vec ale je,že keď som v týchto prevádzkach dlhšie,tak ma rozbolí hlava :) .Neviem,či to je z elektronického smogu,neónov,patogénnych zón alebo všetkého dohromady,ale tak to proste je :lol:
Ignatius Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 Občas sa tu aj pousmejem nad ľudovým humorom,keď si niekto rozmyslí nákup napr. keksíkov a vyloží ich napríklad medzi autodoplnky,či elektroniku.Už som videl aj také,že niekto jedol pistáciové oriešky a šupky hodil do taniera v oddelení kuchynských riadov :) .To nie je nič proti môjmu... Na obrázku máte možnosť vidieť odfotenú alpu, položenú medzi vína na miesto, kde sa mala podľa štítku nachádzať Frankovka modrá :lol: Foto z trnavského Tesca :)
chrust Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 Tak to je sila :) .Ale niečo tieto dve tekutiny majú spoločné - alkohol :lol:
game Zverejnené 2. December, 2009 Zverejnené 2. December, 2009 nestačím sa diviť. má to dva dôvody, ktoré vlastne úzko súvisia: hodne sa hovorí o tom, už nejakú dobu, že pretože je kríza, nezamestnanosť a tak, ľudia budú na sviatky trochu šetrnejší ... na to zopár reportáží, prvú som videla tuším predvčerom, či včera ... ešte len začal december, a pýtali sa zúfalých šoférov okolo hyper a supermarketov ... s parkovaním obrovské problémy, precpané všetko, podaktorí krúžia aj pol hodiny, kým sa uvolní nejaké miesto, všetky hyper super hypersuper a všetky markety a ich parkoviská praskajú vo švíkoch, ľudia nakupujú už teraz, akoby mal vypuknúť hladomor. začínam sa obávať, že nie som in, že mi niečo uniklo, že cez sviatky umrieme od hladu, či nembudeme mať mandarinky či čo .... ja som bola naposledy v hypersupermarkete niekedy v lete ... a nechystám sa tak skoro, a zrejme mi bude stačiť sobotňajší tradičný trh a náš obchod na rohu ... :lol: čo každý nakupuje ?! nakupujete aj vy ? čo mi uniká ?! :) :)
Eiensama Zverejnené 2. December, 2009 Zverejnené 2. December, 2009 čo každý nakupuje ?! nakupujete aj vy ? čo mi uniká ?! Ty to nevies?! :) No, game, game, fakt si niekde pozadu, asi este v prehistorickom mode zijes :) Ale inak ani ja to neviem :lol: V Nitre to zatim nevyzera nejako zle... Aspon pokial ja viem. Mlyny su ako vzdy plne a ludi je tam plna pr... Holt, kriza nekriza, na Vianoce sa kupovat musi. Typicka predvianocna mania, co uz.
game Zverejnené 4. Január, 2010 Zverejnené 4. Január, 2010 včera ma mierne prekotila jedna správa ... tento svet nie je normálny, a tesco už vôbec pozerávam na spektre / nie pravidelne, len ked tam náhodou kliknem / boj jedného človeka s tescom za humánny, alebo humánejší chov kureniec ... to je na inú a celú tému ... ale toto ... naháňajme to ešte viac, vianoce začnime v lete, leto v zime, tesco už nevie, ako zvýšiť zisky ? u nás ich ešte nemajú vyložené ? V niektorých predajniach obchodného reťazca Tesco v Británii už začali predávať čokoládové veľkonočné vajíčka. ... v Manchestri vyložili na pulty vkusne zabalené vajíčka hneď po Vianociach - 14 týždňov pred Veľkou nocou. Anglické Tesco už predáva veľkonočné vajíčka
Ryan Giggs Zverejnené 4. Január, 2010 Zverejnené 4. Január, 2010 Neviem čo je na tom čudne. Kapitalizmus zabil čaro sviatkov už davno. Preto nemam rad Vianoce, Veľku noc, Valentina a vôbec všetky sviatky.
slimak Zverejnené 4. Január, 2010 Zverejnené 4. Január, 2010 Po desiatich rokoch kedy prisli na slovensko s hypermarketmi - prisli aj k nam. myslim aj Tesco. Male 13 000 mestecko, mame tu aj Billu, Lidl, Sintru - vacsia(novopostavena, inak asi pre mna najoblubenejsia) predajna, nejakeho byvaleho zdroju, samozrejme jednota a este asi nejake predajne dalsieho zdroju z lucenca(nenapadne ma nazov). Este nejaka predajna mliecnych vyrobkov z vychodu, a par vecierok(mohykanov). Trosku to prepiskli. Videli ste uz niekedy absolutne prazdne tesco? Tj. mozno traja zakaznici a cca 10-20 zamestnancov? Nakapujem vsade, kde sa co oplati. Vsade to mam do pat minut chodze. nevadi mi ani vzdialenost do toho tesca aspon stihnem dofajcit cigaretu. Vela potravin, hlavne maso(a vyrobky), zeleninu ovocie(ked u nas sa da dopestovat) nemusim nakupovat. Na klobasy asi pojdem opat do madarska(sikla by sa kriza).
Mafalda Hopkirkova Zverejnené 21. Marec, 2010 Zverejnené 21. Marec, 2010 Od dvoch supermarketov ma oddeľuje jedna cesta ale nechodím tam. Takýmto miestam sa radšej vyhýbam ak nie je nutné tam ísť. Neviem prečo ale nepomôžem si. Po chvíľke v supermarkete mi začne byť zle, takže nepokúšam. :lol:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz