Skočiť na obsah

Zhodli ste sa na menách pre deti?


weirdo

Odporúčané príspevky

chlapeczjuhu

NAJSSS :lol:

 

otázkou budúcou zostáva, čo sa bude páčiť raz tvojej budúcej slečne :) obávam sa, že to bude podstatnejšie :)

ani nie, kedze vacsinou je chlap ten, ktoremu je ctou ist zapisat krpca na matriku ;)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 42
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    3

  • Andulqa

    3

  • weirdo

    3

  • chlapeczjuhu

    3

Top prispievatelia v tejto téme

ALJAK

no to by si sa potom menami svojich deti mohol zaradit do komunity nasich menej oblubenych spoluobcanov, ktory tiez vyberaju take "napadite" a prakticke mena pre svoje ratolesti :lol: :) :) /treba trocha mysliet aj na to ako sa v danom mene bude "dieta" citit a ako bude na to reagovat okolie ;) /

 

a co sa tyka mien u mna, hmm, co ja viem, nerozmyslala som nad tym este...urcite nie napr Julia, Renata, Zofia, Lenka a podobne.... samozrejme mam kamosky, nemam nic proti ich menam, len si jednoducho neviem predstavit svoje dieta s takym "klasik slovenskym?" menom... a nevraviac o chlapcenskych menach ktorych je tiez pozehnane...napr vobec sa mi nelubi Samuel /Samo/, Jakub /Kubo/.... v podstate teraz ma tych "pre mna nepeknych" mien ani vela nenapada...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja mam napr babku Juliu aj kamosku...ale ako vravim, nic proti nim nemam, a uz vobec nie preto ze su Julie...len som napisala ze mne osobne sa meno Julia (a ostatne) nepacia :lol:

 

sto ludi, sto chuti

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Ja som sa zhodla sama so sebou na menach pre nase deti,bo s frajom sme sa nezhodli este na samotnych detoch. teda o datume produkcnej vyroby.

coze: Linda, alebo Zuzana bude holka alebo v pripade chlapca, kde sme sa nezhodli na obriezke ( nieco trepal frajer o pocte prstov na nohach, ze to je ako odtat prst,ci co), to bude Tomáš, alebo Timotej.Alebo Matúš. nie som za take tie telenovelacke vymysleniny, sak mame kopu peknych tradicnych mien.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:lol: sranda, ze uz mate mena a ziadne deti

 

my sme meno riesili tak mesiac pred porodom, vyberal ho otec dietata mojho a tak nas prvorodeny syn sa vola samozrejme.......po mame :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Helle toto je mlade forum a starsi to maju zasebou dlhsie. U nas to bol vyber zeny, ze som jej to schvalil(hadal som sa len, ked som sa chcel poskriepit - ist na pivo). Ale vybrala dobre - Marek, mne sa to paci,pristane mu. Pri druhom mam vyberat ja, ale necham to na zenu. Mne je to jedno(viem ze vybere rozumne), budem len schvalovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

Idiotske mena (niekedy aj viac nez dve) davaju svojim deckam celebrity. Totiz mena ako take nemusia byt idiotske, ale pohnutky, ktore dotycnych k tomuto pocmaranemu zvyku vedu, su idiotske.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

celebrity, ktoré sa chcú zviditeľniť, vyberú viditeľné mená, ich ego potrebuje publicitu, tak ju majú, a keď sa pomaly decko každej druhej celebrity volá tromi divnými menami, pomaly sa vrátia k normálnym menám, lebo to bude zvláštne a celebriťácke ... tak to býva, ne ? odlíšiť sa od lucasa patricka apple na obyčajného johna musí byť potom super cool :lol:

/ zrejme to viacmenej platí pre všetky celebrity, ale to apple som si nemohla odpustiť : ) /

 

alebo dať meno po škrečkovi ... ako sa stalo u nás :) ... škrečok bol Miško :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...
  • Pred 8 mesiacmi...

srandovná téma, hmm...tak moja mamka mala priamo záľubu vo všelijakých exotických menách, lenže v tých časoch matrikárky a farári jednoducho také mená zamietali deťom zapisovať, inak si nedokážem vysvetliť, že moja mamka, ktorá vždy dosiahla, čo chcela, nedosiahla, aby jej decku, teda mne, dali meno, aké mi vybrala...k typicky českému priezvisku som mala dostať meno SOTERIS.Náhodou som vyhrabala na internete, že to aj existuje, ale ďakujem nebesiam, alebo matrikárke a farárovi, že mám také obyčajné meno...

Ja som veeľmi chcela mať dcéru Katku, a keďže 1/2 nemal nič proti tomu, tak bolo jasné, ako sa bude volať naša prvá dcéra - ak to bude dcéra. U chlapca sme uvažovali nad Ivanom, Milanom, Mikulášom (toho sme potom zavrhli), Marekom, Lukášom...skrátka také tie normálne nemá, ale nič konkrétne sme nevybrali. A tak máme Katku. U druhej dcéry to bola väčšia sranda. Do prvej nám svekruša drdlala po celý čas a furt nás od katky odhovárala a chodila s návrhmi, ako by sa malé malo volať, a aby sme sa tomu vyhli, pri druhom sme akosi dlho predlho nič nevybrali. A každému sme hovorili, že sa bude volať po doktorovi alebo po sestričke, ktorí budú pri pôrode. A raz večer ma starý nahnal ku kalendáru a začali sme vyberať. Tak sme si povedali, že vyberieme niečo také, čo nemá každý druhý v okolí, ale zároveň, aby to bolo normálne, žiadna exotika...i zastavili sme sa na Darine...obom nám to bolo sympatické, a tak sme si povedali, že to bude to pravé orechové pre našu rduhú dcéru, ak bude dcéra. A dobre sme spravili, lebo nad ránom to prišlo a meno sme vybrali takpovediac v hodine dvanástej, a na druhú noc sa narodila malá Darinka...tým sa to ale neskončilo. Ten môj, samozrejme, zabudol, čo za meno sme to vybrali, a ako na potvoru jeho mamku to náramne zaujímalo, no a na to, že nevie, mu vynadala, a tak aby mal pokoj, jej povedal, že on nevie, že tuším že SOTERIS...a svekruša skoro zrádnika dostala, svojmu nezdarnému synovi tresla telefón a poďho sa posťažovať tým najkompenentnejším - totiž mojim rodičom. S nárekom im zvestovala, že predstavte si, čo tí dvaja somári (to akože my dvaja) vymysleli, čo za meno tomú chúďatku decku dali...že Soteris! Ale nedočkala sa útechy, lebo moja mamka zaplesala, vraj oooch, keby to tak dali, keby len to dali!

No a keď sa dozvedeli, čo za meno sme vybrali, svokra, aj keď predtým sa jej darinka nepáčilo, teraz bola rada, že je darinka, a moja mamka bola sklamaná, ale zmierila sa s naším výberom...takže tak to bolo s menami pre naše deti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

BTW, Vilma, nie je Soteris chlapcenske meno? :-)

ja dakujem osudu, ze sa mi uslo moje meno, vymyslela ho otcova mama, teda moja stara mama uz vtedy, ked sa mal narodit moj o 4 roky starsi bracho, uz vtedy bolo vraj jasne, ze dievca bude Darinka... a pockalo si na mna... :-)

keby som ja vyberala mena pre deti, ostala by som v intenciach slovenskeho kalendara - taky Jakub, Adam, Martin, Michal, Samuel, Daniel, z dievcenskych Barbora, Zuzana, Martina plne uspokojuju moje potreby... daju sa pekne zdobnovat a v spojeni s priezviskom nevytvaraju ani slovnu hracku, ani zlomjazyk... :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Mne sa pacia hlavne anticke mena (z mytologie), takze vobec sa nebranim predstave ze moje deti by sa mohli volat napriklad: Afrodita a Persefona (alebo este aj Niké, Melpomene, Thalia, Terpsichore,...), alebo chlapcenske sa mi lubia Adonis a Paris :) no som zvedavy ci sa mi toto podari presadit :lol:

 

ps - samozrejme nechcem mat tolko deti kolko mien som napisal (stacia 2), toto su len alternativy :)

 

ty ma šokuješ, myslela som, že sa ti bude páčiť Urho, Armas, henna, Helmis, Kalle, Kivi, Lempi,...apod - t.j. fínske, a ty tu strkáš antické...

 

Trinita:

nie, to je nejaké grécke či aké, mamka čítala nejaký životopisný román z čias cisára neviem akého, a zakukala sa do toho mena. Ale možno, keď som to sem hodila, to poslúži niekomu, kto má v takých menách záľubu, a pomenuje tak svoje decko. Nikto v okolí také meno mať určite nebude. :nono:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov