Skočiť na obsah

14-ročná

Odporúčané príspevky

Zverejnené

..mali, ale pravda je aj taká, že nie v každej rodine je tomu tak... stretla som sa v živote so 14, 15 ročnými, keď tieto dieti nemali len starostí kde chcú študovať, na aký film do kina alebo kam na výlet.. museli riešiť aj krízové situácie, prípadne postarať sa o ďalšieho člena v rodine, nemyslím si, že vedeli prd o živote.. niektoré decká predčasne akoby dospejú, lebo život ich prinúti byť zodpovednými skôr ako ich rovesníkoch.. kozy, menzes nerobia ešte z dievčaťa dospelú .. skôr  fyzicky vyvinutú, no zodpovedným človekom, skôr dozrieť, si myslím, že môže človek aj keď nie je  ešte plnoletým. čo nechcem tým povedať, že deti by mali mať deti..

presne to som tým chcela povedať, že kozy, menzes a to ďalšie ešte nerobí vyzretú osobnosť, ktorá by mala sexovať.

Nuž niektoré deti naozaj život postavil pred riešenie nedetských problémov, len je rozdiel, keď 14ročné dievča/chalan pomáha mame s 5-ropčným súrodencom, ktorého má na starosť vyzdvihnúť zo škôlky, lebo mama a tato ešte makajú v robote, a je iné, keď rodičia pravidelne dakde flámujú a 14ročné decko je odkázané na seba a jeho malí súrodenci zasa na neho, lebo rodičia na nich kašlú, ale takým rodičom by asi mali tie deti odobrať. nemyslím, že by 14ročné decko, ktoré sa stará o mladších súrodencov, malo čas na to, aby si šlo dakam vrznúť.

No, skrátka si myslím, že pre 14ročnú kočenu také ešte nie je. Má ešte dosť času na také aktivity a naozaj o nič nepríde, keď s tým ešte počká a uspokojí sa s držaním za ručičky a občas pusou.

Zverejnené

a je iné, keď rodičia pravidelne dakde flámujú a 14ročné decko je odkázané na seba a jeho malí súrodenci zasa na neho, lebo rodičia na nich kašlú, ale takým rodičom by asi mali tie deti odobrať.

A čo to ma so sexualnym životom?

Zverejnené

dosť, lebo u detí záleží aj na rodine a na tom, ako sú decká vedené. nechce sa mi veriť, že by tam, kde sa rodičia deckám venujú, kde tie decká majú nejaké záujmy a neflákajú sa po podivných partiách, začne 14 ročná dcérenka či syneček naplno so všetkým. Pravdaže si už všímajú baby chalanov a naopak, ale normálne by v takom veku bolo naozaj to oťukávanie, bozkávanie, držanie sa za ruky, 14 rokov je na skutočný sex naozaj málo. nakoniec, aj ked telo je takmer dospelé, ešte nie je fyzický vývin ukončený a o duševnom či psychickom ani nehovorím, tým ešte puberta mláti od jednej steny k druhej....

Zverejnené

dosť, lebo u detí záleží aj na rodine a na tom, ako sú decká vedené.

Predstava je to pekna, ale naivna. Pokiaľ to ale to decko urobiť chce, vychova-nevychova...

Zverejnené

také tie 14 ročné asi ani veľmi ešte nechcú až také aktivity, skôr - ak vôbec - majú len rečí jak koza bobkov, aby vyzerali ako mačovia v očiach rovesníkov, o 16 ročných už by som to netvrdila, to už je iné kafe. :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nie som si uplne isty. Treba brat do uvahy to, ze dnesne deti su niekde uplne inde ako sme za mlada boli my. Su vyspelejsie a aj o sexe (teoria) toho vedia viac podstatne viac. Dnes to nie je tabu tak ako to bolo za nas. Aj na skolach sa to riesi otvorenejsie ako vtedy.

Zverejnené

nuž pokiaľ sa dobre pamätám, na internáte patriacom k našej strednej to pomerne intenzívne "žilo" už od najnižších ročníkov, teda reálne ozaj od 14 - 15 rokov. a že vraj bola vtedy iná doba ;)

mali sme v ročníku chalana pôvodom tuším z Iraku, o tej jeho obrezanej cikuli sa medzi babami šírili také legendy že v pohode skóroval aj u báb z vyšších ročníkov, čo bola vec dovtedy na intráku nevídaná :zubiska:

Zverejnené

fíha, a to vychoši spali, alebo kde sa motali? My sme ešte na VŠ intráku mali návštevné hodiny od - do, a vrátničky chodili po izbách na kontrolu, či sa nefajčí na izbách (na fajčenie sme mali fajčiareň) a či sa nepácha kadečo iné...ale zas bol tam jeden taký vzdialenejší, kde vrátnici ozaj robili spiacich a prižmurovali oči. Ale to sme nemali 14, ale 20...

Zverejnené

Ze na VS internate chodili vratnici na kontrolu. :D

Tak to bolo fakt v praveku. To este Jezis chodil na tu skolu. :)

Zverejnené

srandičky srandičky, na to by vás mládež bolo :)

tak pridám svoju historku z praveku ja :
začala som po škole pracovať v BA, bývala tri minúty od práce na ubytku, ktoré k tomu patrilo ... štvorposchodová budova, dole dve poschodia pre robotníkov zo stavieb a majstrov a podobných, hore dve pre dievčence z podnikového riaditeľstva a tak. no a dole kukaňa so širokým rozhľadom pre pani vrátničky.
nebývalo tam až tak veľa ľudí, aby nepoznala tých svojich, hore na izby sa nedostal nikto cudzí ... brali to tak nesmierne vážne, že som bola čerstvo vydatá, a s manželom sme sa mohli stretnúť len v tzv. návštevnej miestnosti, ktorá slúžila ako odkladisko haraburdia :)

kdepak v pionierskych táboroch - neviem kam ste chodili, chlapci, ale do tých našich stopro nie ... isteže, aj vtedy boli ľudkovia, ktorí chceli skúsiť všetko a hneď, ale rozhodne to nebolo všeplatné, a všeplatné to nie je ani dnes.

v štrnástich sme sa obšmietali okolo chalanov, a pokukovali a premýšľali, ako upútať pozornosť ... v pionierskom tábore rovnako ako v škole.
dávali na nás pozor, ale ani sme nechceli - lepšie povedané, nenapadlo nám, že za pokukovaním a možno náhodným dotykom ruky je aj niečo viac, alebo by sme mali chcieť niečo viac. proste nie.

- chodila som do táborov z maminej roboty, tam sme sa mnohí poznali dlhé roky, dievčatá, chlapci, lebo zvyčajne tí istí rodičia posielali decká do táborov, a medzi nami zopár cudzincov - to bolo lovisko nových lások a pokukovania ... ale absolútne nie sexu.

ani nám to nenapadlo, spali sme zvyčajne na izbách mnohí, tam sa neutajilo nič. jednoducho sme zo základky na nejaké ete-pete boli mladé. šuškali sme si pod perinou a vymýšľali sprostosti ako dozrievajúce decká, ale sex ?! ani v päte sme nemali. proste nie.

a nerobíme z toho "globálny problém", ako to tu niekto nazval - ani v tých kultúrach či spoločenstvách, pre ktoré je bežné mať v štrnástich rodinu, nie je v štrnástich dievča duševne telesne psychicky vyvinuté úplne. je to ich kultúra, ok.
nechcem pokračovať tým, že "ale u nás... " - štrnásť rokov je na začatie sexuálneho života v pohode. keď niekto veľmi chce, môže.
ale nie je to úplne vyspelý dospelý človek. v sedemnástich - osemnástich už viacmenej áno, už aj rozum funguje, ako-tak, nielen hormóny.

Zverejnené

no, my sme mali v druhom ročníku na gympli tehotnú spolužiačku (a bola od nás o rok staršia), a to sme teda valili oči, ako k tomu prišla, my sme sa mnohé akurát začali za chalanmi obzerať a o sexe sme ešte ani veľmi nesnívali

• Pridať bod 1
Zverejnené

To este Jezis chodil na tu skolu. :)

jedine že by si tým myslel na jedného spolužiaka, ktorý vtedy nosil vlasy na ramená aj keď bola móda trávnikov na hlave...ešte aj také sandále nosil...

no, my sme mali v druhom ročníku na gympli tehotnú spolužiačku (a bola od nás o rok staršia), a to sme teda valili oči, ako k tomu prišla, my sme sa mnohé akurát začali za chalanmi obzerať a o sexe sme ešte ani veľmi nesnívali

tiež som poznala jednu takú moju rovesníčku, chodila k nám na ZŠ a bývala na našej ulici, pamätám si aj ako vyzerala a aj na jej meno za slobodna, no a tá maturovala ako vydatá matka 2 detí, bola to veľmi dobrá študentka, musela byť naozaj šikovná, keď zvládala aj deti, muža, a aj školu...vraj maturovala so samými jednotkami na výberovom gympli. Ale ako sa vyvrbil po rokoch jej ďalší život, to neviem. Avšak aj tak pochybujem, že sexovala v 14...možno tak v 16, to by tak zodpovedalo aj veku detí v čase, keď ako 19ročná maturovala.

Zverejnené

To este Jezis chodil na tu skolu. :)

:lol: ..alebo že by tým myslel jedného štvrtáka zo  strednej, ktorý keď v autubuse položil svoju ruku na moju(čerstvú prváčku), tak   som pomaly omdlela.. :D

Zverejnené

no teda iskra, to som si nemyslela, že práve TY by si si kedy plietla nejakého staršieho spolužiaka s magickou rukou s Ježišom! :smile2:  

k tematike 14-ročných...pamätám sa, že moje mladšie decko keď chodila do 6. triedy, bola náramne zbláznená do dvoch deviatakov. Dobre vidíte, do dvoch. A bola patrične hrdá na to, že ju zdravili a všímali si jej. jeden z nich dokonca začal chodiť k nám, v podstate mi to vyhovovalo, lebo aspoň som to mala pod kontrolou. Vtedy mi ešte kočena hovorila všetko, alebo aspoň skoro všetko, dokonca si občas aj radu pýtala. Fešákova mama si zistila, kam to ten jej synek chodieva a tiež prišla k nám na návštevu, ohlásila sa mi, že by nás rada spoznala. V duchu som sa uškrnula, že aha, príde ženích na vohľady, ale radšej tak, než aby tie naozaj ešte deti sa venovali veciam, ktoré ešteč neboli pre nich. Nuž, ich činnosť spočívala v hre na klavír (obaja sa učili na klavír), v táraní dve na tri, chodili von, ale raz keď ju "zaprel" pred kamarátmi zo sídliska, kde býval, tak sa tak naštvala, že ho viac nechcela ani vidieť, mohol ju potom volať kam sa mu zachcelo. A s koncom školského roka nastal aj koniec deviatakov, presnejšie vzťahov s deviatakmi.

V 14 síce chodila von s chalanmi, možno že padla aj dajaká tá pusa, ale ešte to celé bolo také detské a nevinné. Naozaj taký vzťah so silným erotickým nábojom prišiel tak v 16 - 17, videla som na nej zmenu, neviem to definovať, ale zmena tam bola. Ale to už sa so mnou nechcela baviť o týchto veciach. pri najmenšom náznaku dišputy na túto tému sa zježila, nafučala a koniec debaty nastal prv ako by sa nejaká začala.

O staršej, tej, čo teraz čaká mimino, ani nehovorím, u tej prvý taký vzťah, čo padla nejaká tá pusa a držanie za ručičku, bol v 15, ale ako rýchlo to začalo, tak aj skončilo, a tak dopadli všetky stredoškolské vzťahy...takže o nejakom sexovaní v 14 nemôže byť ani reči.

Zverejnené

nie? :) a prečo nie?  veď Ježiša môžeme "vidieť" v každom človeku.. :smile2:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov