Skočiť na obsah

Slovensko je prekrásne...


Jozef50205

Odporúčané príspevky

Drevo sa tazi vsade, dokonca tak, ze je NPR a 5 metrov (doslova bez zvelicovania) od hranice vyrubane a plno robosov. V Ciernej hore napr. NPR Vozarska a okolo nej polopusto a taziarsky ruch. Aky ma ta ochrana potom vyznam?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

30k9729.jpg

 

neviem co toto sposobilo - to je Trstie - co je bez lesa.. Na druhej strane chotara stromy su? Toto je fotka na juh .  Na severovychod(sever) ste videli - boli dve a jedna na stolicke vrchy  - jedna na na sever - kralovu holu - vsade su na okoli stromy.

 

Skusim najst este jednu. neviem co to sposobilo - nepoznam tak hory  ked som tam bol - aj som bol rad ze tam niesu stromi  - videl som po mesiaci slnko. A bol rad ze mam krasny vyhlad na stolicke vrchy - teraz je vela krasnych vyhladov, co by si pred narodenim deti nevidel. 

 

30ml8bq.jpg

 

Vsade po okraji su stromi ,vsade - len tam zmizli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nejaka kalamita tam bola ale musela byt davnejsie. ale ta velka v tej oblasti bola minuly rok.Ale cudne je tam si nic povalane nevidel - a ked to bolo davnejsie ziadne suche stromy. Na fotkach dal som ich 4(vlastne na tychto dvoch vidis cely priestor, tie dve predchadzajuce su pohlady na Stolicke vrchy a Nizke tatry)). po okrajoch mas same zive a zdravovyzerajuce a suvisle uzemia stromov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Len tak zo srandy - v piatok som bol naany - skoncilo mi danove obdobie. Vecer o 7 sa vratila rodina - sa pytam kam ideme. Ci chcu do ZOO. Samozrejme deti chcu - tak sme v sobotu boli v ZOO. Krakowe. A stihli sme za den aj solnu banu vo wieliczke.

 

Chcem idem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chcem a idem. Deti chceli a pochopitelne aj ja. Zena - ja som najprv ze tam prespime. Zena ze nie -lebo to aj pizamo musis nachystat. Ja som tri dni spal v tom istom obleceni co isiel do roboty. Tu mi zena dala za pravdu ja pizamo nepotrebujem. Ako sranda.

 Ale urobili sme to jednoduchcsie - za jeden den. Zena nereptala ... a podobne. Takto vsetky vylety ja si vymyslim .. a zena to musi zvladnut po baliacej casti - to je osatenie a jedenie. Financie zabezpecujem ja. tie financije su aj vzdy boli spolocne - inak to nejde. Ale ked nemame na ucte ja tie financie dodam.

 

Ale realne ako dopadol tento vylet? Vsetci boli spokojni? A na poslednej polskej pumpe som natankoval pod jedno euro, kupil dva piva , vypil od Popradu som spal. Soferovala zena.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dufam, ze sa teraz aj ja castejsie dostanem na pekne miesta, hlavne take, ktore uz mam davnejsie v plane...

aj keby to malo byt (ako pise Slimak) na otocku - jeden den, alebo spojit s nejakou cestou okolo

 

lebo uz sa mi plni kalendar roznymi "povinnymi" akciami, z aprila je len torzo a v maji zostava posledny vikend volny... ale uz sa tam crta jedna lokalita vo Velkej Fatre, kde som roky nebol...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

koncom mesiaca sa chystám do Starej Lesnej za pracovnými povinnosťami, na krásy prírody asi moc času nebude. A dúfam, že neposlúžim nejakému macovi ako večera.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Pre mna Muranska planina - v minulosti 4 roky dozadu nebola nic - videl som ju(vidim ju kazdy den) ale nepoznal(cez nu som chodil aj na bycikly - ked som mal sedemnast). Bol som mozno desat krat na Muranskom hrade - a par krat na Velkej Luke.  

 

Ale je to krasna oblast. Za posledne dva roky som tam spravil asi 5 tur . Samozrejme tam kde som predtym nebol.

 

http://www.kstdca.estranky.sk/fotoalbum/foto-2014/muranska-planina/

 

ja ak ma odporucat - fotky - su a su pekne - nevidite na nich malu stozku - ci ine veci - ale ja by som zacal -presne kde oni skoncili - na pasekach  - a zacat martinovou dolinou. To je uchvatne - ja som tam bol dva krat - zhodou okolnosti som cez nu siel hore dole. To co som ja tam videl v zime. Ci mal znej pocit? Na nezaplatenie.

 

Inak tie fotky co spravili - to trva ci ja by som to presiel za tri dni(mozno 4ri). Presli vela. Mozno sa to da aj za dve dni ale to uz turisti niesu . Ci pre mna by ten ich styl nemal zmysel.

 

Som si spocital oni tam urobili cca 66 km, ale kludne sa tam da a stoji to dat aj 80 - 90 - ale nato potrebujes 4 dni. Mne by aj 5 dni bolo malo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://obrazky.4ever.sk/priroda/hory/mala-stozka-147473

 

Ja som toto asi videl rovnako(ale videl som aj krajsiu fotku - inak len kvoli tej fotke som tam siel ci to je realne) - to za tym kopcekom  - co je mala stozka je Fabova hola. Realne je to krajsie ako ta fotka - fotky - casto byvaju ine ako je realita pri horach. Ci farby ,ci rozmery.... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Bol som na par vyletoch.  Mam fotku co je opat nekvalitna - ale je to jeden z najkrajsich vyhladov ake som videl(nieje na turistickej ceste). Neviem preco v tynipicu opisat ten kod - on sa mi nezobrazuje(cele okno tam je ale to co mam opisat tam nieje). Ak mi poradite - ci inu stranku , ci ako sem prilepit fotku - rad by som ju tu dal a opytal sa co vidite, pripadne kde som bol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

post-1625-0-21751400-1463279483_thumb.jpg

 

Vdaka game aj ked neviem ci to vyjde a tak nieje to dobra fotka - realne na zivo by ste z toho vyhladu boli ohromeny - ja som to necakal a ani nevedel asi patnast sekund kde som - bludil som. Tie hory su v dialke a slabo viditelne - je tam priklad aj Kralova hola.

 

Tak co vidite a kde som bol?

post-1625-0-04937500-1463280431_thumb.jpg

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ta prva fotka je priblizena, ta druha je polka vyhladu. Realne na zivo tie hory budete vidiet ovela blizsie a vacsie ako su na fotke. A vyhlad je to krasny,lebo kopce co su blizsie su mensie a potom vystupuju aj dalsie vacsie co su v dialke - je tam aspon 5 vyznamnych kopcov.

 

Daval som hadanku - ale nie kvoli tomu aby som vas skusal - tie fotky som daval kvoli tomu -neskor dam aj pribeh - aby ste tam sli - sli preco? Lebo je tam krasne. Tie fotky nezachytili ani 50 percent co realne uvidite.

 

Ako som pisal nie je to na turistickej ceste . - Ale tam kazdy zabludi - lebo musi - ja tam idem dalsi vikend. Ak sa chce niekto pridat budeme bludit spolu. Ja to viem aj sam a o sex mi nejde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako dakujem za bod. Ale sa posnazte dajte aj tip(pri tom slove stale neviem ake napisat i - y ). Uhadnite co to  je - kto tam chce ist dalsi vikend tam idem opat moze ist s nami. Zatial som v skupine ja a syn..Zabludime aj niekde inde kde bude iny vyhlad - Garantujem tri - styri - vsetky vas posadia nazadok. Pojdeme na bicykli, ale ak chcete ist pesi ovela pomalsi ako my nebudete - teda je to jedno ci pojdete na bicykli ci peso. Pojdem tam opat - a preco neberiem zenu a dceru? Lebo nevladcu ci sa im neche- ci do auta sa nezmestime styria a bicykle. Mozno ich zoberiem. Nejako to vymyslim. Ak budu chciet ist -zoberiem ich.  Ja tam aj kvoli mojim zenam sa este raz vratim. Dalsi vikend pojdem kvoli sebe.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ani rayen ani dady to  nepoznate?. Ja tam idem dalsi vikend. Zmokli sme a bolo blata bycikle som ######ol do potoka(v prvej dedine sa nedalo musel som ist kde je aj potok) - skrypaju(vymyty nejaky olej) - zajtra ich dam pripravit na sobotu. Ale to nepoznate?  

 

Na tych fotkach neviem ci je vidno ak si to priblizite aj ano - Stolicke vrchy - pod nimi kralova hola - a trosku nizke tatry , potom muranska planina, je tam krizna polana - potom  Klenovsky vepor - Trstie a realne som videl aj Polanu. 

To predtym je jelsavska planina ci revucka vrchovina.

 

Na zivo by ste videli aj Klenovsky vepor aj Polanu - ci Kralovu holu - ja som tam bol za lejaku a od tam to vidiet aj za tychto podmienok Vyhliadky na iny smer? Este lepsie na vsetky strany. Priklad z prvej fotky jedna tretina na lavo - to neviem co je. Trstie je vlastne v polke teda co je od neho na lavo neviem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Take male spicate je Krizna polana nieco cez tisic metrov(pod nou a pred nou je Revuca - viem na nu sa dostat po zabuchnuti  dveri na byte  s detmi dostat za hodinu a pol) - napravo zacina Muranska planina - vzadu na lavo od nej je Klenovsky vepor a nalavo zbytok je Trstie. 

 

Kde sme boli a a je to carovna krajina - je druha fotka. V sobotu tam idem opat - prejst to cele - nema prsat ani v sobotu ani v nedelu. Dal som na olejovat bicykle - ten kupel v potoku im nepomohol - ponastavovat brzdy a prehadzovacku chalanovi  - nech mu to aspon trochu funguje a nema stresy.

 

 

post-1625-0-77819500-1463665801_thumb.jpg

post-1625-0-51534900-1463666442_thumb.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A pribeh? Sli sme na plesivecku planinu. Auto som nechal v Plesivci. Hore ide dobra cesta - bolo pekne trosku sme sli na bicykli trosku peso. Vyjdes na planinu a potom to zacne - jasom chcel hned prejst na zlty chodnik aj sme sa o to pokusili - trochu pobludili a dostali sme sa opat na modry - tak OK ideme dalej. Potom sme aj na modrom publudili - mal som stastie ze som sa dostal na okraj aby som mal sancu zistit kde som.  Prvych patnast dvadsat sekund sekund som nechapal kde som. Krajinu nepoznam - dolinu tiez nie. Mal som adrenalin v sebe - ale potom som spoznal Kohut a podla neho sa orientoval. Ale pre mna ozaj jeden znajkrasnejsich vyhladov. Male kopce vpredu velke a pre mna vyznamne a tie co poznam vzadu - ale nie tak ako na fotke ovela blizsie a vacsie - priklad kral. hola ci nizke tatry realne su tam vysoke ako Kohut - preto vies co to je aj ked je to dalej.

 

Tak ako sme sa zorientovali - ja som inac chcel ist opacnym smerom - som bol rozhodnuty ze pojdem opacne. Smerom na juh. Tam sa da zabludit za patnast minut ci po prejdeni kilometra , mozno staci aj sto metrov.

 

Nasli sme po zorientovani chodnik a sli po nom. Zastihol nas lejak. Chalan mal vetrovku(co by ho uchranila) - len si zabudol dat na gebulu kapucnu. A kym prisiel ku mne mal naprsane za golierom - na tricku na chrbate. Bol chlad a dazd - nieje sa tam kde skryt, po peknej ceste sa ti zacina valit voda - ale dostali sme sa na okraj. A potom dole. Tam ale 500 metrov zides asi na kilometri. Teda na bicykli drzis vkuse brzdy, prsi mas listie a bahno na kolesach - ale musis to zist - chalanovi som slubil, ze v prvej krcme si dame caj a zavolam krstnemu jeho - svagrovi aby pre nas prisiel.

 

Zisli sme dolu - len som zistil - ze neviem kde je krcma(vtej krcme som okrem caju chcel najst cloveka co ma za desat eur dostane do Plesivca - v Stitniku somtakho nenasiel, ale krcmar nam dal caj zadarmo) - ale to nebolo podstatne - ale oni tam nemaju potok. Nemal som kde umyt bicykle. Tak sme museli ist do Stitnika. Tam som potok nasiel a nastroje ######ol do potoka. AK sa umyli ci som ich umyl sme sli na caj do krcmi a prisiel pre nas svagor aj zo suchymi pre syna vecami. Nedopadlo to idealne ale krasny vylet.

 

Chodim aj s tym svagrom na vylety - ale musim mu povedat aby chodil pravidelne ci vzdy - lebo aj ked nechodi, pre nas bol uz dvakrat.  Teda na vylete nieje ale nas musi zachranovat. Teda rozumnejsie by bolo ked tam aj tak je -ze kludne snami moze chodit. Ale ..musi ist na moje vylety. Ci ja chodim castejsie a narocnejsie - ale on ma vacsie deti oni to zvladnu - jeho dcera na vylety po kopcoch ..jeho dcera so s mojim svokrom a turist.odielom pochodila dost.  Toto je len tak na zasmiatie - viete si to dovolit - ci vsetko(ci viac) ako viete ze  vam niekto krije chrbat  - vam pomoze. Do Stitnika prisiel s druhou dcerou a ako sa rehlili na nas(ja som sa rehlil tiez - bizardne - on mi vzdy pomohol). Ci zo situacie. Slusny a dobry clovek pomohol mi aj s prerobenim  bytu  ... pomohol mne aj inym ludom. Velmi slusny clovek .  Je radost mat takeho v rodine. Som ho prizenil. 

 

Pomohol mi viac ako brat - ako moj brat je rovnakosikovny ci sikovnejsi. Ale mi nepomohol. Ked som ho potreboval sa na mna vvysral - raz mi aj pomohol - pochopiil co ma robit.Kedy a co. Teda dopisem - moj brat raz mi pomohol - ten svagor mi  ixkrat pomohol. Intelektualne su rovnaki Zrucny a vedia robit  rovnaki. Velmi dobri obaja su velmi zrucni a sikovni - ale stalo sa ze brat aj ked som h poziadal sa na mna vysral - ten druhy mi zdvihol telefon  sa na mojej situacii pousmial ale vzdy mi pomohol.

 

Ja bratovi  kludne dam partiju kde budem aj ja a mu v anglicku postavime dom. Viem ze na to nikdy mat nebude ani  finacne ale myslienkovo - ale tu partiu co mu to postavi ,ja sa ######n . nechto ma csetko legalne mu to zaplatim. Pozeram ze som zabral do inych sirok ale ok  nech najde peniaze na projekt, pozemok - ludi na pracu dodam ja a zaplatim.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcerajsia tura. Vcera pocasie vyslo - chalan vladal uz sme v podstate ani netlacili - ked sme nevladali sme si dali prestavku, ci fajcpauzu, ci sme sa pozreli do mapy,kde  sme, ci mohli byt(chalan chcel aby som aj mapu vytlacili - bal sa bludenia(raz ked sa ma spytal 5krat ci viem kde sme som mu povedal,ze uz bude mlcat), snazil som ha ho naucit aby sa aj v mape a prostredi vedel orientovat, zatial mu to nejde ale mierku a vzdialenost sa naucil si vypocitat). Tlacili sme len par sto metrov, dajme tomu km. 

 

Nesli sme na ziadne vyhlady. Aj trasu som skratil , nech sa zbytocne neunavy, nezavary - nech ma z vyletu radost.

 

 

Nejake fotky. Skusil som pridat tri ,ale vraj Súbor bol príliš veľký na to aby ste ho mohli pridať

post-1625-0-92789100-1463908607_thumb.png

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No je to pohlad z Kralovej holi nad Telgartom na vychod. Z vysky cca 1400 metrov z cesty, ktora vedie cez pas polamanej casti smrekoveho lesa(z 2004), uz vycisteneho. Isli sme po zelenej na Kralovu skalu , ale nenasli sme chodnik, cez to vycistene uzemie sme presli po chodniku do pasma lesa ale tam sa chodnik stratil. Este si presiel kde sa dalo,ale uz sa smreky znizovali a bola tam uz aj kosodrevina a to bolo nepriechodne. Tak sme sa vratili a po tej ceste vybrali najst cervenu znacku veducu z Telgartu na holu. Bolo neskoro, na holi sa uz zamracovalo tak sme isli nazad.

 

Odtial mozte vidiet aj ked neviem ci su na fotke Levocske vrchy, Slovensky raj, Volovske vrchy - volnym okom aj  severnu cast Slanskych vrchov. A ine pohoria co nepoznam. Na prava jeden z tych kopcov bude Kojsova hola. A uplne na pravo dole tie smrekove hory zacinaju Stolicke vrchy tiahnuce sa od Besnika.

 

Pre z nalych to v strede fotky take najzretelnejsie a asi najvyssie, to je zlava Malý muráň, Muráň a Veľká knola? - pre moju orientáciu na fotke.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov