Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zvyknete niekto pocuvat "nahovorene" knihy (audioknihy)?

Ja som za posledne roky precital audioknih o dost viac ako papierovych :lol:

zacalo som s nimi tak, ze kedysi davno chodilo v Slovenskom Rozhlase vecer take citanie, sa mi to pacilo, som pocuval kazdy den - neviem ci to este funguje..

Potom, cca pred 3 rokmi som zacal citat (pocuvat) audioknihy v anglictine - ci uz original nacitane,

alebo "precitane" recovou syntezou z pocitaca. Niektorym ludom sa synteza strasne nelubi,

ze to znie umelo a monotonne, co vacsina softverov aj znie.. Ale zas, ja som si na to zvykol a

po par knihach mi uz bolo jedno, ci to cita clovek, alebo pocitac. Ale da sa to pocuvat napriklad pri

riadeni auta, alebo praci, pri ktorej ma clovek zamestnane ruky a oci (priprava jedla, bicyklovanie, MHD, atd)

Zverejnené

ja ani moc nie, ale mam niekolko dom. Medzi prvymi, co si pamatam boli Star Wars. Hedge to niekde zohnal original (=kupil) v anglictine.

Zverejnené

Obcas pocuvam audioknihy v anglictine. Naposledy to bolo na Vianoce - Hercule Poirot a jeho dobrodruzstvo s vianocnym pudingom. :lol:

Zverejnené

Hmmmm... nejako som tym audiokniham neprisiel na chut! Raz som si isiel stiahnut 1984 od G.Orwella, ale nakoniec som si to nestiahol, radsej som si to precital - mam z toho ovela vacsi pozitok! A ked uz mam cas nieco pocuvat tak to uz radsej riadnu hudbu a nie hovorene slovo! Takze klasicke knihy su u mna jasne pred tymi audio!

Zverejnené

ak využívam audioknihy, tak len v cudzom jazyku... mám tak pottera šestku v angličtine /a už sa naňho aj dlho chystám :lol: /

ale som celkom za na vylepšenie cudzieho jazyka, ale inak by som radšej knihu prečítala, ako počúvala

Zverejnené

Audioknihy pre mňa nie sú nejak príťažlivé... radšej knihu prečítam.

Zverejnené

tak isto ako aika radsej si to precitam, potrebujem mat ten osobny kontakt s knihou, aby som si ju mohol vychutnat tak ako sa patri

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

vzdy som mal radsej klasicku papierovu knihu

ale pred par dnami som si stiahol knihu Taliban by Ahmed Rashid a ta sa celkom dobre pocuva..takze niekedy niesu tie audiobooks na zahodenie :lol:

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

musim opravit svoju vypved. som im v poslednej dobe prisiel na chut, ked uz mam unavene oci tak si pustim nejaku a citam usami, su to najma verneovky a ostatne mladeznicke a dobrodruzne taky ostrov pokladov si pustam stale :D ale to zasa je moje srdcovka

• Pridať bod 1
  • Pred 1 rokom...
Zverejnené

akurát ťahám nahovorené

"Petiškove" Staré grécke báje a povesti

sa neviem dočkať

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

ja tiež mením svoj názor na audiobooky, naučil ma na ne phersu, keď si detektívky agathy christie púšťal a spal do dvoch kapitol a ja som si ich napokon vypočula skoro celé :) neviem si síce dosť dobre predstaviť počúvať nejakého dostojevskeho či marquéza alebo mcewana ako audiobook, možno však aj to príde časom, zatiaľ mi tie detektívky úplne stačia... viem si však predstaviť, že by ma to nadchlo ešte viac, keby mám nejaký player do uší, popri cestovaní alebo chodení musí byť toto (ako napísal phersu) čítanie ušami určite super :) (najmä keď v autobuse, aute či vlaku zvládam občas pozerať len von oknom, keby mi do toho nejaký príjemný hlas čítal knihu...)

• Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

mmntálne rozpočúvaný, skvelo narozprávaný

E.A.Poe

a jeho

Příbehy Artura Gordona Pyma

tí čo audioknihy zavrhujú, by si mali vypočuť knihy, kt. už čítali

básne, poviedky, romány, . . .

dostávajú nový rozmer

• Pred 10 mesiacmi...
Zverejnené

Po dlhom case som sa dal na audiobooky...

Aktualne mam rozpocuvane Bryan Herbert - Paul of Dune.

Predtym som pocuval Bryan Herbert - The Road to Dune a ako dalsiu budem Bryan Herbert - Winds of Dune.

:thumbsup:

• Pridať bod 1
  • Pred 4 mesiacmi...
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

audiokniha nie je nic pre mna.kniha je kniha :thumbsup:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

audiokniha nieje proti knihe :P

Citat a pocuvat sa da naraz, a zlepsuje(vraj) to vyslovnost.

Keby niekto hladal audioknihy pod Public Domain(slovensky ekvivalent neexistuje): http://librivox.org/

• Pridať bod 1
  • Pred 6 mesiacmi...
Zverejnené

Listy Emilovy je velmi pekna audio kniho kniha (aj pisana) skuste ju :)

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

ja som podľahla audiobookom v angličtine, častokrát ich nahovorili nejaké známe osobnosti... napr potter v podaní Stephena Frya je skvelý, aj séria kníh Narnia, každú z nich nahovoril niekto iný (napr Patrick Stewart, Michael York, Kenneth Branagh), nachystané mám aj guliverove cesty nahovorené Hughom Lauriem a kopu ďalších. alebo sa potom dobre počúvajú aj staré české a slovenské rozhlasové hry, pri žehlení pravidelne púšťam shakespeara  :lol: ale celkovo audiobooky sú skvelé, najmä počas brigád na výške som sa ich napočúvala

a hrozne sa mi páčila séria Milénium, ktorú v češtine čítal Martin Stránský, ten jeho hlas k tým knihám sadol ako riť na šerbel...

len teraz už na audioknihy nemám toľko času, mp3 prehrávač som si zničila, takže ich počúvam pomenej :(

• Pridať bod 2

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov