nutrinka Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Francisovi určite šancu daj, len treba naďabiť na tie správne knihy. ja som od neho prečítala nejakých tridsať, pár ich ma nudila, ale niektoré sú fakt výborné a oplatia sa prečítať. len treba mať šťastie a správnu ruku :) McBainove knihy sa ti budú určite páčiť. pozerám, že si sa rovnako ako ja zamilovala do Stoutovho Archieho, takže sa určite zamiluješ do McBainovho Carellu :) :lol: ak ti môžem ešte doporučiť /ak si to už neprečítala/, určite si prečítaj aj knihy od Raymonda Chandlera. skvelá drsná amerika tridsiatych rokov a drsný chlap v hlavnej postave. fakt tie knihy stoja za to ;)
game Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 Dick Francis je tu zastúpený ... mám od neho doma nejakých 20 kníh ... alebo aj viac ... a je pravda, že nie všetky sú na tej krásne vysokej úrovni .... keď budem mať čas, popozerám názvy tých, ktoré treba čítať ... keby to dlho nebolo, treba ma popohnať ... :) McBain je dobrý každý ... 87. obvod ide dokonca aj v čase ... takže treba zrejme začať staršími príbehmi ... / len na rozdiel od úžasného Archieho sa Carella šťastne ožení ... :) ;) / Meno ruže ... to je moja milovaná kniha ... nie je to klasická detektívka, ale je absolútne nádherná
nemesis Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Dick Francis je tu zastúpený ... mám od neho doma nejakých 20 kníh ... alebo aj viac ... a je pravda, že nie všetky sú na tej krásne vysokej úrovni .... keď budem mať čas, popozerám názvy tých, ktoré treba čítať ...Jej,tak to by som ti bola vdacna. :) nutrinka Chandlera poznam,este som ho necitala,kuknem ci ho maju v nasej kniznici inak vo fime s Agathou,z tych co teraz prednedavnom bezali v telke,slecna Marplova citala Chandlera...ale bol to asi len vymzsel scenaristu :lol:
game Posted July 20, 2006 Author Posted July 20, 2006 nemesis mám tu pre teba jeden krátky zoznam :) Dick Francis, knihy, ktoré si určite prečítaj, patria k tým najlepším : Dymová clona / Smokescreen / Bankár / Banker / Reflex / Reflex / Betónový tip / Dead Cert / Nervy / Nerve / a tieto vyšli tiež v Zelenej knižnici, len neviem ich angl. názvy : V ráme Minimálna šanca V poslednej chvíli no ... tak pre začiatok
nemesis Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Vdaka game. :) Ked docitam,co ma rozcitane,hned sa do Francisa pustim. :lol: Pozeravate niekto teraz Poirta na Prime?Teraz v nedelu bude moja oblubena poviedka-Byt na 3.poschodi a o tyzden Rhodosky trojuholnik. :)
game Posted July 20, 2006 Author Posted July 20, 2006 teraz ich práve nepozerám, ale niekoľkokrát som ich už videla :lol: / teraz ma napadlo, že občas hlavne ORF dáva staršie, čiernobiele filmy so slečnou Marplovou ... sú skutočne dobré, a geniálne ju hrá Margaret Rutherfordová /
nutrinka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 nepozerávam, ale chystám sa, keďže som zistila, že ho vysielajú, túto nedeľu...ale mám to napozerané už niekoľkokrát. a ešte niekoľkokrát to pozerať samozrejme budem :lol:
phersu Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Najnovšia dobrá detektívka je od Cody Mcfaydena - Muž z temnôt ale dosť nechutný pribeh :lol: O titule Zvláštna agentka FBI Smoky Barrettová kedysi prenasledovala masových vrahov a patrila k najlepším. Jedného dňa jej však šialenec pred očami pripravil o život manžela i dcéru a Smoky brutálne mučil. Hoci sa jej maniaka napokon podarilo zabiť, život pre ňu stratil význam. Túži spáchať samovraždu; veď čo ešte môže stratiť, keď už stratila všetko? Netuší, že život pre ňu chystá ďalšie prekvapenia. Smoky sa za roky práce v FBI ešte nestretla s niekým ako on – fascinujúcim netvorom, zvráteným géniom, ktorý nespadá pod žiadny známy profil. Zabijak nahrá svoj posledný zločin na videokazetu – po ňom ostalo nažive len dieťa bez matky – a pošle ju Smoky. Správa ju prinúti vrátiť sa späť do práce a osirelé dieťa v nej prebudí city, o ktorých si myslela, že sú dávno mŕtve. Stávky sa náhle zvyšujú. Hra sa mení. Vo chvíli, keď sa tento choromyseľný netvor dopúšťa nevýslovných perverzít a vrážd, Smoky sa opäť preberá k životu, aby čelila svojmu najväčšiemu strachu ako policajtka, žena, matka... a ďalšia obeť neľútostného zabijaka.
RoSo Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 Znie to zaujímavo. Mohol by si napísať, v akom vydavateľstve to vyšlo a aká je predajná cena? Hádam by som si to objednal.
Wink Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 Ja rada detektivky :lol: Ked som bola mensia vsetky casti troch patracov a aj Slavnu patku som precitala niekolkokrat. Ale dobru detektivku som uz dlho necitala. Z tej nasej kniznici v Krtisi velmi na vyber nieje :)
phersu Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 RoSo je to vydavatelstvo IKAR a predajná cena okolo 300,- ale stojí to za to a to je jeho prvý román
RoSo Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Vďaka :lol: Už som to našiel. Predajná cena 284 cez net, ušetrím 15 korún :)
phersu Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 RoSo niekto navštevuje www.martinus.sk Ja tam tiež chodim a ušetríš 15 korún :lol: ale dalších 69 korún musiš dať na poštové a balené a to ti ešte príde zabalané v nejakých katalógoch ako mne :)
game Posted September 3, 2006 Author Posted September 3, 2006 na martinus .sk možno zaplatiť hneď, pri vhodení do košíka platobnou kartou, neviem už, koľko to stojí, ale je to najlacnejší spôsob na martinus.sk sú spoľahliví, takže nie je problém zaplatiť hneď priamo z účtu, a v pokoji čakať na knižku stačí na to úplne jednoduchá debetná visa karta / to je tá obyčajná, nie kreditná /
phersu Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 No ja viem ale nikdy nevieš ale zatial som spokojny s martinusom
phersu Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Taky Sherlock Holmes to je genialny detektiv. Príde na miesto cinu je tam 5-10 minut a okrem vrahovho mena vie vsetko.
game Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 Sherlock je ale všímavý ... slečna Marplová len pozná ľudí :lol: a ide jej to aj tak :)
Andulqa Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 ja som zas tak vela autorov necitala, ale milujem Perryho Masona, slecnu Marplovu a Hercula Poirota :lol: chcela by som dakedy skusit aj ine knihy, napr niektore z tych co tu spominate, lebo detektivky patria k mojim oblubenym :) len to by zas trebalo oprasit moj citatelsky preukaz :)
game Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 do zbierky mi pribudli dve najnovšie od Michaela Connellyho ... už ich mám nejakých 11 :lol: / ale nechce sa mi vstať a spočítať ich :) / / jeho detektívom je hlavne Harry Bosch / nedá sa nič robiť, detektívky sú moja srdcovka ... začala som ich čítať hneď ako som odložila rozprávky a povesti - a zatiaľ ma držia :)
game Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 no isteže :lol: ty si bibliofil všeobecný, ja detektívkový :) :) ja som maniak hlavne na detektívky, a dobré detektívky - keď ma nezujme prvých 5 -10 strán, tak sa zaradí medzi knihy, ktoré sklamali - boli veru už aj také ... dokonca také, ktoré boli ohromnými bestselermi a akosi boli pre mňa o ničom ;) takže pokiaľ ide o detektívky, som taký maličký / aj zberateľský / maniačik ;) ;)
phersu Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Tak ti potom vrelo odporúčam Cody McFayden - Muž z temnôt Je to perfektné som to zhltol za jeden deň. Skoro ako každú knihu :lol:
game Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 díky, pozriem sa po tom :lol: a tých Connellyov mám len 10 , nie 11 :) :)
phersu Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Je to ale dosť nechutný príbeh ale fakt výborne stojí za to si to kúpiť.Connellyho mám len jedného a mama dvoch :lol:
game Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 a Cody McFayden - Muž z temnôt je v martinus.sk vypredaný a nechystá sa dotlač ... nj :lol:
Recommended Posts