Skočiť na obsah

Čo bolo v škole


Sniper

Odporúčané príspevky

ale úplne to vidím ako sem budem písať o nejakých pár týždňov, že nič nestíham, bakalárka nenačatá, na bakalárske skúšky neviem ani z čoho sa mám učiť a ono to za dverami a ja som celý január, február, marec fičala na sprostostiach a s ničím nepohla... :lol: hm, ale smutné, že s tým aj tak nič neurobím, aj keď viem, že sa to stane. Ja jednoducho nedokážem niečo spraviť dopredu, keď viem, že mám kopu času :)

vitaj v klube...diplomovka a statnice sa blizia a ani ciarka :) ale ono sa to nakoniec nejak spravi ako vzdy ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v nedelu som mala poslednu vyuku...no ani nie tak vyuku, skor pokec ohladne statnic...

 

a uz sa venujem iba diplomke a od aprila sa zacnem ucit na statnice..caka ma dokopy 70 tez z troch predmetov...

..ekonomiu sa nebojim, to uz viem odzadu dopredu, kedze som z toho aj maturovala

ale socialna politika a personalny management, ajajaaaaaaj :lol: v mojom veku, dokopat sa k preciznemu uceniu, bude velmi bolestive :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Do p. aj s anglinou. Učka mi neuznala prezentáciu lebo mi mailom neposlala feeedback a nevedel som či je to OK. Tak som s tým tam išiel naslepo a samozrejme že to nebolo OK. Nevadí, aspoň teraz viem čo zmeniť a vylepšiť. Ale aj tak by som ju niekam kopol, skoro nikto to podľa nej nemal dobre.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ah jaj, na pondelok robím seminárku o Rímskych provinciách.

Arábia a Sýria - to mi išlo jedna radosť, úplne s radosťou som to písal

no a teraz Judea a totálne sa mi to nechce. Takto Judeou pokaziť takú peknú tému... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes sme mali skvelú celodňovú prednášku epigrafiky s maďarským docentom, také to bolo super, veľmi zaujímavé veci, konečne aj nejaká cudzojazyčná prednáška /ak nerátam češtinu :lol:/, sa mi nielen do očí, ale aj do uší po knihách postupne dostávali termíny v angličtine, som mala dobrý pocit zo seba, že som 95 % vecí rozumela a chápala. taká som nadšená po dnešku :)

 

škoda že už len zajtra a v piatok :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ajajáááj, mne ostáva niečo cez 30 dní na napísanie bakalárky, tak aby som ju stihla dať aj vytlačiť, zviazať etc.... jááááájááááj, ja som ešte vôbec nezačala, a čím sa to viac blíži, tým viac som lenivá a tým viac začínam nadobúdať pocit, že to asi nedokážem.... áááá.... a všade navôkol majú ľudia minimálne 10 strán už hotovo... no a mne chýba 35 !!! a nápad ! a vôla ! a koniec únavy ! ja sa asi zbláznim...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a aku mas temu? :) za 30 dni zvladas :)

 

no ja mam tych stran zatial nejakych 100 aj s prilohami :lol: cca 50 ma teoria a teraz robim prakticku cast, ta ma zatial dalsich 50 z toho 35 stran su prilohy ;););) a este toho musim dooost spravit, a mam presne tyzden kym to mam poslat mojej veducej ako definitivnu verziu s tym ze ona mi to prezrie a spravia sa este nejake kozmeticke upravy, uf

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nechápem o čom sa dá na 50 strán žvaniť, je mi z toho mdlo že raz aj mňa to bude čakať. Bijou nechcem ťa desiť, ale keby som v tvojej koži tak by som si neveril. Takže pronto dotoho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

BTW keď píšete/písali ste bakalárky, akým šýtlom ste to písali? Mám na mysli či ste viac čerpali z odporúčanej literatúry, alebo z veľkej časti to bolo z vašej hlavy? Ja mám vybratú tému a nemám v pláne moc používať literatúru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel tazko vymysliet nieco nove, napriklad pri ekonomike, to je akurat precitanie mnohych knih, clankov, spojenie si v hlave, spravenie prieniku vsetkych informacii, a hodenie to na papier..

 

btw co sa tyka plagiatorstva, na nasej skole od tohto roku funguje daky system, ze niekolko tyzdnov pred obhajobou, musime odovzdat nasu bakalarku v elektronickej forme, a oni zistia, ci je to cele len opisane... je dake povolene percento citacii v praci....

 

ja mam za bakalarsku temu Zmenky a jej funkcie... cize tam toho vela noveho, vlastneho, naozaj nevymyslis... to by clovek musel byt iny profik...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja mám tému Demografický vývoj a jeho vplyv na spoločnosť a politku v SR, takže to už nejako obkecám. Určite použijem nejakú literatúru, ale chcem to písať všetko vlastnými myšlienkami. Takto človek lepšie povie svoj názor ako keby mal citovať niekoho iného. A u nás za plagiátorstvo dosť buzeraujú (prerušenie štúdia, vylúčenie zo školy a pod. :lol:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pokial normalne cast, ktoru pouzijes, oznacis citaciou, s odkazom na zdroj v literature, tak to nie je plagiatorstvo. Cast bakalarskej prace je aj to, aby si si vedel nastudovat danu problematiku z relevantnych zdrojov. Ono je vzdy dobre, ked vies svoj nazor podlozit aj vyjadreniami inych.

Vlastny prinos do problematiky priniest nemusis, to az v diplomovej, dizertacnej praci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no asi tak ako povedal dark... vlastne myslienky su fajn, ale tiez by neboli spokojni asi keby das 30 stran vlastnych myslienok, lebo je to ako dark povedal, aj preverenie schopnosti pracovat s roznymi zdrojmi, vediet kombinovat nazory, obhajit si svoj, v com suhlasis, nesuhlasis, atd...

 

sak uvidiime o rok :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bakalárskou prácou má študent preukázať schopnosť tvorivo pracovať v študijnom

odbore, v ktorom absolvoval študijný program. Študent má preukázať priemernú znalosť

vedomostí o problematike a uplatniť svoje schopnosti pri zhromažďovaní, interpretácii

a spracúvaní základnej odbornej literatúry. Môže ísť aj o kompiláciu, syntetický prehľad

literatúry, prípadne jej aplikáciu v praxi alebo o riešenie čiastkovej úlohy, ktorá súvisí

s budúcim zameraním študenta. Ak sa v práci uvádzajú hypotézy, musia sa dať

verifikovať.

prevzaté z: Vnútorné predpisy Univerzity Komenského

 

neviem, ako je to u vás, axel, ale bakalárka má byť práve kompilát a preukázanie znalosti literatúry. Mám jedného spolužiaka, ktorý síce je schopný dať bez problémov dohromady super prácu "z vlastnej hlavy", z vlastných interview, článkov etc, ale bez tej teoretickej časti sa jednoducho nepohne a musí ju tam vložiť - to znamená zopár citácií, definícií z uznávanej literatúry, aby si to mohol spomenúť v bibliografických odkazoch a malo to svoje ciele splnené.

 

a aku mas temu?

no ja mám tému, čo som strašne chcela a som fakt rada, že som si ju uchmatla, ale teraz myslím, že je to pre mňa práve skôr na škodu, lebo takto si budem hovoriť také nokiovské - za 4-5 dní v pohode zvládam, veď to je super téma a pak si veškerú prácu nechám fakt na posledný týždeň :lol: robím to tak už 4 roky so všetkým školským a nie a nie sa to odnaučiť...

jo, a volá sa to, že: Dielo umeleckej literatúry v prostredí webu

a ty máš akú, Andulqa ? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja mam temu Možnosti rozvíjania literárnej gramotnosti v materskej škole - stimulačný projekt na čítanie s porozumením :lol:

 

je to celkom fajn tema, aj ta tvoja tema znie zaujimavo :) uz vies o com konkretne chces pisat?

 

ja som si tiez myslela ze preboha ako napisem 80 stran a nakoniec budem mat aj viac, onos a to nezda ale sa to pozbiera :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

fíha, andulqa, a ty nie si náhodou na našom odbore ? Takéto veci sme my hodne riešili v rámci bibliopsychológie, super téma :)

Približne už viem, čo by som chcela napísať, mám to zhrnuté v cca 5 hlavných bodoch, nejaké tie hlavné myšlienky a ciele, ale konkrétne to sa ešte uvidí počas písania... rada by som sa do toho pustila, keď ma "kopne múza", lebo je to téma obsahujúca rôzne podoblasti, na ktorých sa asi aj dosť vybúrim a užijem si to a tam nemá význam nútiť sa nasilu...

kúpila som si dnes parádny čierny čaj s vysokým obsahom teínu, tak dúfam, že ma to náležite nakopne :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takto si budem hovoriť také nokiovské - za 4-5 dní v pohode zvládam, veď to je super téma a pak si veškerú prácu nechám fakt na posledný týždeň :lol: robím to tak už 4 roky so všetkým školským a nie a nie sa to odnaučiť...

ked to doteraz funguje, preco to menit? ja to tak robim odjakziva, je to pristup ktory obcas rozculuje ale zatial tak vsetko funguje, tak nevidim dovod na zmenu :) proste robim skolu hlavne pod casovym natlakom :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov