Skočiť na obsah

Mačky versus psy


arwiel

Odporúčané príspevky

mam kocura a nie je z neho ziadny osoh, date mu nazrat a to je cele, obcas sa snim pomaznat a tam to konci.

aj ked to znie drsne, podobnym sposobom travi vacsinu casu aj par mojich znamych. upozornujem, ze to nie su kocure. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

aj ja som dnes videla krásnu mačku...

prechádzala som cez nemocnicu a tam, uprostred trávnika sa umývala veľká, huňatá, ryšavá mačka...

akoby ju nič navôkol neštvalo... bola akurát na trávniku pri vchode či východe sanitiek...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

včera večer, keď som išla z práce, pri plote jedného nezastavaného pozemku sedela jedna veľká strakatá mačka s peknou guľatou hlavičkou a uprene hľadela na niečo v tme ... schválne som ju začala veľkým oblúkom obchádzať, aby neušla ...

najprv natočila smerom ku mne jedno ucho, ale oči stále upreté do dvora ... keď som bola na jej úrovni, rýchlo sa po mne obzrela, ale keďže som bola v bezpečnej vzdialenosti, pohľadom sa vrátila za plot, len pre zmenu druhé ucho mala natočené smerom ku mne, až kým som nebola zasa v bezpečnej vzdialenosti ... pre ňu :lol:

no mačka :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No my máme krásnu čiernu siamskú a teraz, keď sme ju dali ostríhať, lebo sa jej robia chuchvalce - tak je podozrivo prítulná. Často pribehne, vyžiada si labkou možnosť vyskočenia do klína, nájde vhodnú polohu a už si vrní... denne často, keď som za počítačom - až mi trpne noha... ale vydržím... a netreba ju venčiť, ako psíka... nieto na to priestor a aj tak nám bolo hovorené, že ide o izbového tvora. Ale na okne rada pozoruje okolie a tiež tam drichme, keď ju nerušia polietajúce vtáctvo alebo muchy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pacia sa mi macky, aj psy

 

macky sa mi ale nepacia tie velke tucne hunate...pridu mi ako garfield :)

 

my mame macku, pred 2 rokmi sa k nam zatulalo maciatko, buchalo labkou do terasovych dveri, skakalo zvonku na parapetne dosky.. tak je nasa... :)

je taka ta "diva", pobehuje si po vonku, obziera ocovi kricky obcas ;) ale je chutna :lol:

 

psa mame tiez, rhodezskeho ridgebacka ;) prave sa mi vyvaluje v izbe :-))) s mackou sa maji radi

psy sa mi okrem nasho Aronka, pacia hlavne velke plemena, resp vacsie - mardarska vyzla, bernsky salasnicky, rotwik...

 

obe zvieratka sa mi pacia, kazde ma nieco do seba ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tá moja je iba mačička, žiaden ten oný "garfield"... volakde som kedysi ešte cez PF dával foto, nájdem a zavesím, alebo znova pofotím, veď je to drobec. A psi ku mne tiež chodia a nehryznú, až sa ich majitelia čudujú... :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Radsej psov. Ti sa na vas vedia tak tesit, ze nevahaju chvostom, ci inou castou tela pozhadzovat a povalat vsetko, len aby boli s vami. Oslintaju vas od celosrdcovej vdacnosti a radosti, ze ste prisli, ze ste s nimi. Niektori sa vedia tak temperamentne tesit, ze od radosti nevedia co skor a idu z koze vyskocit. Takym bol aj jeden oriesok... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

No my máme krásnu čiernu siamskú a teraz, keď sme ju dali ostríhať, lebo sa jej robia chuchvalce - tak je podozrivo prítulná.

No zeby to bola perzska? Siamske cice su kratkosrste :lol:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Ja mám rada psíkov aj mačičky, pretože obe zvieratká majú svoje čaro a fakt je mi jedno, čo mi večer vkĺzne do postele - len nech sa to riadne pritúli a nech ma to hreje. Pred rokom sme si z cintorína priniesli malé mačiatko, kocúrika, nuž, začiatky boli veru zúfalé, neustále nás odmietal a tváril sa, že nie sme pre neho dôležití, ale jedného dňa nastala zmena a z kocúriska sa vykľul poriadny maznák. Teraz je s ním na nevydržanie, pretože sa chce stále túliť, kadečo nám rozpráva a nevieme sa ho zbaviť. Človek ho pošle na druhú stranu postele, on sa však hneď dotmolí späť a začne nám niečo urazene prednášať. Ani ma nenapadlo, že si z cintorína berieme bumerang. Len škoda, že nerozumiem mačacej reči, rada by som počula, čo to chlpaté stvorenie tak namosúrene kecá - asi sa sťažuje na Ficovu vládu. Najčastejšie však pýta jesť, a to aj vtedy, keď mu bachor od sýtosti visí až po zem. Pažravý je ako ďas. Neviem, kde sa berie u zvieratiek tá nenásytnosť ... známa mi spomínala, že ich psík z pažravosti odhryzol a zjedol celý vrch konzervy, aby sa potom dostal k jej obsahu.

 

Ešte k psíkom: nemám rada majiteľov, ktorí majú svojich psíkov iba na to, aby ich neustále sekírovali a dokazovali si, akú majú moc nad niekým, kto sa nevie slovne brániť. Práve pred pár dňami sme na ulici videli mladú ženu, ktorá na svojho psíka vrešťala ako zmyslov zbavená a priznám sa, že som z toho celého mala veľmi nepríjemný pocit.

 

Náš kocúrik sa mi vôbec nezdá falošný, skôr svojský, ale ono je to všetko o vzájomnej tolerancii. Predtým sme mali celých dvanásť rokov veľkého bieleho kocúra, ktorý ma vďaka svojej povahe naučil byť menej egoistickou a vlastníckou; práve vďaka nemu som postupne prichádzala na to, že nemusí byť všetko tak, ako to chcem ja, ale sú tu aj druhí, ktorí majú právo ... na vlastnú existenciu.

 

Naša cica počas krátkej chvíle zraniteľnosti:

 

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Za mnou sa veľmi trepú cudzie mačky. Neviem prečo. Trepú sa aj keď ich hneď nezbadám a chcú sa dať pohladkať.

 

Páčia sa mi ryšavé mačičky typu Garfield, potom tie čo majú takú krásnu lesklú krátku srstičku až do modra - kartúzske tuším.

 

A z psíkov sa mi páči iba BIGEL.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako je možné že sa naša stará dvojročná mačka bojí malého 2 mesačného kocúrika čo sme priniesli, ale starého, takého trojročného kocúrišťa ktorý keď náhodou pribehne vždy odoženie ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

To veru neviem, možno sa kocúrika stránila, lebo to bol z jej pohľadu nový, neznámy element. :lol: Človek sa vo zvieratkách niekedy fakt nevyzná.

Raz som domov na víkend priniesla trpasličieho králika (z ktorého sa potom vykľul obrí zajac, ale to až neskôr), ten nášmu ozrutnému bielemu kocúrovi nesiahal ani po brucho. Ale pre zajaca žiadny problém - jednoducho sa na kocúra vrhol, nešetril ho ani sekundu a riadne ho ponaháňal po celom byte. :) Celý víkend sme ich museli držať od seba, lebo zajac by ho zmasakroval a utýral by ho k smrti. Na druhej strane, keď sme domov doniesli psíka, kocúr sa schytil a kamarátsky nešťastného havkáča prehnal po spálni, hoci psíkovi by stačilo, keby raz labkou capol a kocúrisko by voňal fialky zospodu. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

my sme mali iba psov. Najlepší a najkrajší bol doberman a chytal aj myši.

 

Keď budem stará a budem mať veľa času budem chovať malého Bigla a Kartúzsku mačičku CHA. Väčšiu krásavicu medzi mačkami som v živote nevidela.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ja mám už trochu zúženú zoologickú, jeden z našich psov je dočasne presťahovaný (pokým nedostaviame dom) a druhý v najlepšom veku a plnom zdraví umrel (zrazilo ho auto) ... stále s tým ešte nie sme celkom vyrovnaní... ani by ma nenapadlo, že ten malý večne hyperaktívny psík tu tak skoro skončí... :lol: pripadá mi až komické ako sa ma to dotklo, hlavne keď beriem do úvahy ako minimálne som bola rozhodená pri úmrtí blízkych rodinných príslušníkov, nezrovnateľne s tým ako som teraz...

 

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

koho preferujete viac? Psa? Mačku?

Jednoznačne psa :lol: .

Mám pre tento názor mnoho dôvodov a hlavne to tak cítim.Tento jednoznačný názor mám možno aj preto,že s mačkami nemám žiadne skúsenosti.Mačku by som toleroval ešte na dvore,ale nie v byte.

Pes je taký prosťáčik ... ale verný :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

vcera sa mi prihodila srandovna vec. ked som isiel z centra pesi domov, nasiel som takeho pestovaneho tucneho kocura /r Katzer/, ktory by sa urcite pacil hisham, keby tam bola. vyzeral vzacne. zislo mi na um, ze zrejme sa niekomu stratil, kedze mal na krku identifikacne znamky. a nakolko som uz nemal nic na praci, tak som ho chcel vratit majtelovi. behal som za nim hore-dolu po sidlisku a trvalo mi hodnu chvilu, kym sa mi podarilo snat mu tie znamky z hrdla a precitat to. no ked som sa dovolal na telefonne cislo majtela, ten povedal, ze kocurik je vonku na prechadzke a sam sa vrati domov :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

moji známi mali takého psa .... vypustili z bytu, dole sa vždy niekto našiel, kto mu otvoril dvere z budovy, vyvenčil sa, pobehal, potom zastala pre dverami zabrechal, že už sa doprechádal, a niekto z miestnych susedov zazvonil, aby mu bzučiakom otvorili, pes vybehol po schodoch -- vyzerá to komplikovane, ale fungovalo to nádherne celé roky ... : )

ale o vzácnu mačku by som sa asi bála, najmä že ju niekto ponaháňa a ešte jej aj obojok odpojí :lol: alebo jej niekto ublíži, ľudia vedia byť hrozní ... hm hm

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veď to :lol: .Mňa ten psík trochu poznal a raz,keď som čakal na električku,tak sa ku mne pritmolil.Keď som nastúpil do električky tak psík za mnou a jak som si sadol,tak si ľahol pod moje sadadlo :).Na najbližšpišej zástavke som ho zobral a s citom sebe vlastným som ho vyložil na nástupište.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

naco maju potom taki ludia zviera? ked ich vobec netrapi co sa deje s ich milacikom vonku, kde mu hrozi nebezpecenstvo... :lol:

toto sa zrejme týka psov, v tom prípade súhlasím. okrem toho, pes navoľno pustený bez dozoru znamená i porušenie zákona, ak sa nemýlim.

 

ak sa jedná o mačky, robím to rovnako ako chovateľ z Leg-ovho príbehu. máme doma mačku, ktorá sa síce udomácnila v našom byte, ale naďalej zbožňuje nočné výlety (aj zálety). vždy, keď má náladu, vyskočí na okno a zahrá prednými packami na žalúziách ako na harfe. vtedy treba rýchlo otvoriť okno, aby mohla mica vybehnúť na prechádzku, inak začne byť nervózna, driape a zhadzuje nám veci zo stola. :-)

 

vráti sa vždy sama, až uzná za vhodné. vtedy posedáva na okne z vonkajšej strany, drieme a čaká, až sa nám uráči okno otvoriť. tento systém si naša mačka vybudovala sama, nedala nám vôbec na výber. :-)

 

..obavy o ňu nemám, nie je to šľachtená mačka, ale obyčajný dedinský zver, ktorý má 7 životov. dokáže sa o seba výborne postarať aj sama.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Upřednostňuju kočky, venčí se to samo, sežere to míň, je to přítulnější a vycvičit se to dá taky, jenom o dost hůř :)

 

Moje kočka poslouchala na jméno a naučil sem ji vyskočit kam sem plácl rukou, zvládla to i na stůl :) Jenom stála dost peněz na kastraci a taky nervů, a teĎ na podzim se mi zaběhla :lol: Ale stejně si na jaře koupím další.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov