Skočiť na obsah

Prečo ľudia plačú?


arwiel

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 týždňami...

naposledy pred dvomi rokmi na pohrebe starej mamy. inak nic. chvalabohu ani nemam dovod. clovek si sice ulavy. a preco ludia placu? to sa neodvazim ani len si tipnut. len viem ze sa cloveku ulavy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

Buď človek plače keď je šťastný alebo keď je smutný. Ten kto plače vie prejavovať city a teší má že človek vie ešte prejavovať city, je to jedna z najlepších vlastností.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keď je človek citovo založený tak sa mu slzy nevyhnú. Mne vyhŕknu aj pri filmoch a v rôznych situáciach nabitých emóciami. Veľa krát som sa vyreval doma keď to na mňa všetko dopadne. Po smrti mamy, keď sa na mňa vykašlala priateľka a pod. Človeku sa uľaví. Je to ventil ktorý pomáha žiť ďalej keď je človek sám a nikomu nechýba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

plac je jasne definovany ..proste mozog naplnia emocie ktore nas donutia k placu. to je presne psychiatricky a inak popisane..

 

si myslim ze nie je dobre neplakat a na silu to drzat. v urcitych situaciach to dajme tomu treba zadrzat, ale ked nemusime tak radsej nechat volny priechod. sa mi zda ze zeny castejsie placu..viac prezivaju :lol: ...mam rad skor slzy stastia..

teraz ma napada ked som napr. pozeral 1x film Forrest Gump tak som plakal od stastia, lutosti, hluposti nad nim...alebo vo filme vykupenie z veznice vtedy ked cital m.freeman na konci o tej nadeji tak mi zvlhli oci..take dojemne to je..napr. vo filme od tarkovskeho stalker, sa tam spomina ze len ak je clovek mekky a citlivy tak zije..

tak deti placu, ved tam je trysk emocii, sa smeju a nasledne nato hnevaju a potom placu a potom sa cuduju a neviem este co..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

- dnes som plakala, lebo som vravela priatelovi, co mam na dusi, a nejak ma to zronilo

- aj dnes mi slzy tiekli, pri spomienke na udalost zpred troch rokov....

 

placem takmer kazdy den...som citliva a dojmu ma aj malickosti...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prečo ľudia plačú

lebo sú bezmocní, lebo svieti slnko a je tma, lebo nevedia ako von, lebo sú medzi mlynskými kameňmi, lebo keď si človek myslí že už bude lepšie, zákonite nie je lepšie, nesmie si myslieť že je lepšie, najlepšie je nemyslieť vôbec

lebo nie je dôvod na smiech

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Mierne sa i ja pridam k tejto teme...

 

aké má človek dôvody k tomu aby vyronil slzu?Roznorode, od momenta slabosti, cez prisilne emocie az po zlu situaciu, v ktorej sa clovek ocitne. Niekedy sa clovek moze rozplakat len tak, pride to absolutne nahodne, trebars dlhopotlacane emocie sa zrazu dostanu na povrch a slzy sa zacnu ronit a taky moment moze byt vcelku pekny :)

 

 

plače len človek? V zivote som nevidela plakat psa a macku, ale videla som uprimny smutok v ich ociach tiez a ak by mal "plac" znamenat iba slzy, tak by som povedala - ano, len clovek. Ale ak by som mala plac brat ako len vysledok smutku, ktory mozeme vidiet vlastnymi ocami, a ktory prameni zo smutku, tak potom - nie, nie iba clovek ma to takzvane privilegium. Bohuzial.

 

 

kedy ste naposledy plakali? Pred par dnami.

 

 

má plač aj liečivé účinky? Mne otec vzdy hovorieval, ze po placi budem krajsia. Akosi tomu tak nie je a to som sa naplakala dost. Avsak vzdy po velkom placi prisiel utlm a bola som schopna si usporiadat vsetky myslienky, poriesit iste veci - aspon vo svojej mysli - a tak mozem pokojne povedat, ze ano, ma liecive ucinky - na dusi. Raz za cas si treba poplakat, je to celkom prijemne :)

 

 

prečo plačú deti? Pre ten isty dovod co aj dospeli, len dospeli su ti, ktori uz svoje potreby radsej vyjadruju inak ako placom a vidia svet taktiez inak.

 

 

prečo sa deťom hovorí aby neplakali? Neskutocne hlupa otazka. A preco sa im hovori, aby jedli svoju zeleninu? Z materinskeho uhla pohladu - nikdy by som nechcela vidiet svoje dieta plakat, trhalo by mi to srdce. Avsak logicky - bolo by neskutocne otravne pocut moje dieta, ci ine plakat.

 

 

prečo sa dospelí bránia slzám?Rozne priciny. Myslia si, ze z toho vyrastli; myslia si, ze nemaju pravo; ze je to podradne, primitivne, hlupe a detinske, nehodne pre nich a typicke akurat tak pre deti; hanbia sa; strach. Kto vie. A mozno sa niektori ani nebrania - slzy uz davno dosli, pripadne sa s tym vyrovnavaju inak. A lepsie :lol: Kazdy na svojsky pristup k veciam.

 

 

 

naozaj plačú častejšie ženy? Vacsinu svojho zivota som stravila popri zenach a mnohokrat som ich videla plakat a to v roznorodych situaciach. A preto nemozem a ani si nedovolim posudit, avsak asi nie nadarmo sa hovori, ze zeny viacej davaju priechod svojim emociam. To vsak neznamena, ze muzi ich nemaju. ;)

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

..placu,ak nieco stracaju, o nieco vzacne prisli a maju pocit,ze nie je cesty spat..ludia su emotivni...prezivaju a precituju vsetko a slzy su prejavom jednej z emocii

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

aké má človek dôvody...? Okrem blízkosti cibule to môže byť hocičo...ako kto, niekto bulí už len za špatný pohľad spolublížneho.

plače len človek? neviem, čula som, že aj srnky to vedia...ale smútok a emócie vôbec prežívajú aj zvieratá, to povie každý, kto nerjakého toho tvora doma má...dokonca aj vtáky. Videla som také smutné video s nejakým vtáčikom, zabudla som už, čo za druh to bol, samčeka zrazilio auto či čo a ležal už chudák mŕtvy, a samička mu tam nosila stebielka,lístočky a kdečo, a ked pochopila, že je koniec, vyspievala svoje emócie nad ním. Tam sa video končilo. Tak to by sa aj kameň zľutoval.

kedy ste naposledy...nepamätám sa, ale bola to taká blbá situácia, keď sa moje nezdarné decko nepohodlo s mojou nezdarnou mačkou a celá rodina do mňa hustila, aby som mačku dala preč a nastúpilo citové vydieranie, ako že buď mačka, alebo ja. Z mojej strany to nebolo nijaké vydieranie, lebo som bulila, ked ma nikto nevidel. lenže potom prišiel môj starý a asi mu docvaklo, čo je to pre mňa, lebo ja málokedy bulím.

či má liečivé účinky...no ja neviem, vraj sa tým odplavujú nejajké škodlivé látky a podobne, možno sa tým aj tlak upraví, netuším. Že by som to vyskúšala? lenže mne sa buliť nechce, som potom hrozne škaredá!

prečo plačú deti? lebo sa im chce. Aspoň tie menšie pre všetko možné.

Prečo sa deťom hovorí, aby neplakali? asi aby sa naučili sebakontrole, snáď...alebo aby netrpeli, aby sa im kamaráti neposmievali a podobne, čo ja viem?

prečo sa dospelí bránia...? tak to má veľa dôvodov, a je to náramne individuálne. naučila som sa to už ako decko. Mala som pocit, že mama keď ma chce potrestať, nebude spokojná, kým tie moje slzy neuvidí, a tak som sa zašprajcovala. Mamka sa rada ľutovala a chcela to vždy aj od nás, a mne sa to zas neľúbilo. Už ako 7ročná som vydržala štípavý výprask varechou bez jediného zavzdychania. A po prečítaní Winnetoua sa moja hrdosť a snaha o statočné znášanie príkorí znásobila. To ma na dlhú dobu ovplyvnilo. No a k tomu sa pridružilo aj fakt, že som nechcela mať škaredé červené opuchnuté oči a červený opuchnutý nos plný sopľov...mamina mi aj do kameňov bezcitných nadávala, no, nemala pravdu, ale to ona nevedela. Tatko nám akosi lepšie rozumel, ale on nemal doma hlavné slovo. Ak sa nás zastal, zas bola tichá domácnosť, a to nás tiež ničilo. V škole som zas nechcela byť terčom posmechu spolužiakov. po puberte mi nejak ostali tie snahy nebuliť. Nie vždy to vyjde, ale nebuliť pred ľuďmi je pre mňa alfou i omegou. Niekedy sa mi chce buliť pri čítaní či pozeraní nejakej peknej knižky či filmu, radšej to preruším, načo by to bolo dobré.

naozaj častejšie...? tak vidieť uslzenú ženu, poviem si, čo sa jej, chudinke stalo? Raz som sa takej dokonca spýtala, ako jej môžem pomôcť a či je v poriadku. Vidieť tak chlapa sa mi nestalo, a keby aj, asi by som sa otočila a radšej sa robila, že to nevidím, myslím, že chlapi nie sú radi takto videní a už vôbec nie cudzími ženami. Myslela by som si, že by mu to bolo nepríjemné a radšej by som sa dekovala kadeľahšie. Normálny bežný chlap nebulí len tak niekde na verejnosti, ak len nerátam pohreby alebo iné podobné podujatia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

aké má človek dôvody k tomu aby vyronil slzu?

plače len človek?

kedy ste naposledy plakali?

má plač aj liečivé účinky?

prečo plačú deti?

prečo sa deťom hovorí aby neplakali?

prečo sa dospelí bránia slzám?

naozaj plačú častejšie ženy?

 

Človek vyroní slzy spontánne. Umožní voľný priebeh svojich intenzívnych emócii: stres, pocit úzkosti, bolesť, sťastie, radosť. Čistí si dušu.

Dojal ma až k slzám, zážitok s kolegovým psom. Pes po strate mladého pána prežíval úprimný žiaľ, videla som bolesť v očiach psa a počula jeho bolestné skuvíňanie. Pred tým také, som niečo ešte nezažila.

Naposledy som plakala pred týždňom od bolestí a pred pár hodinami od šťastia. Je to dosť u mňa vyrovnané.

Plač má liečivé účinky, lieči telo i dušu.

Deti tiež plačú spontánne, vyjadrujú svoje emócie, šťastie aj smútok, alebo vyžadujú si tým pozornosť, chcú na seba upútať.

Pre žiadneho rodiča nie je príjemné, ak jeho dieťa plače, oveľa radšej dieťa vidí spokojné, šťastné, snaží sa dieťa utíšiť, zmierniť jeho bolesť.

Ja ako dospelá sa nebránim slzám, ak cítim dojatie, tak slzy tečú, ak cítim smútok, slzy tečú tiež. Nebránim sa slzám. Tým, že plačem aj v blízkosti niekoho blízkeho, znamená, že sa cítim v bezpečí, je to oslobodzujúci pocit, že nemusím ani prípadnú bolesť udržiavať vo svojom vnútri.

Muži sú na jednej strane akoby silnejší, odolnejší, čo sa týka sľz, ale na druhej strane tiež plačú. Od radosti, aj od žiaľu a zakaždým, ak uvidím v mužovom oku slzu, tak ma to veľmi dojme. Tak silný muž, a zároveň s dušou na dlani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

dnes je to zložité.

dostala som jeden link, a plačem pri ňom tak, že neviem prestať.

z akéhosi číreho pocitu, odkiaľsi z hĺbky

niečo, čo som zmeškala, niečo, čo prýšti priamo tým ľuďom zo srdca, dokonalá radosť zo života

 

Andre Rieu a čistá radosť zo života, a ja neviem prestať plakať.

 

http://www.youtube.com/watch?v=fmxdGkl0oWg&feature=autoplay&list=QL&index=3&amp

 

plačem a plačem a plačem a neviem to zastaviť.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ja placem z lutosti ,nespravodlivosti inych ale len vo filme. V normalnom zivote sa mi to nestava. keby ze ano tak som nasrany, resp.som nasrany.. . A tam by som mentoroval, co si blbec,to je prkotina a zachovaj sa takto. Ale je to kvoli tomu, ze sa mi tie hnusne veci nestavaju. V minulosti som aj plakal, aj nad svojim osudom. To je ale zufalstvo, nizsie sebavedomie? Ta sebalutost iste je a bude ked blizki ludia odidu. Asi budem vycitat .. nieco, ci sa budem lutovat. Pr. ak odidu rodicia (surodenci,priatelia) aj strach, ze sa o nich uz nemozes "opriet". Mozno strach, ze si uz na rade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

...dnes som plakala, velmi, asi z lutosti, vlastne ani neviem, posledne mesiace zazivam niekedy stavy, kedy zacnem velmi plakat kvoli hoccomu....a dokopy ani neviem kvoli comu

 

Mala som dnes stretnutie s ex na matrike, kvoli podpisom. Komunikujeme iba mailami, a tam som podla aktualnej nalady vedela byt aj velmi zla. Dnes ked som ho uvidela zoci voci, aky je v pohode, skoro az zahanbeny, tak si vravim, ze nema vyznam, nech sa stalo uz cokolvek, byt s niekym za zle a viest osobne vojny. Bola som k nemu mila, aj sme zavtipkovali, trosku rypli.

 

Cestou domov to vsak na mna uz dolahlo. Fakt neviem co, mozno to nieco ludske, aj mi ho prislo luto, ze tolke peniaze ho stal rozchod /vyporiadanie pozemku na ktory som ja brala uver a dala nejaky cash/. Aj mi prislo luto asi aj za tym peknym, alebo za tym, ze sme si zrazu taki cudzi. Naozaj to neviem identifikovat.

A ked som prisla domov, vyplakala som sa z toho celeho....

 

Ukludnila, a napisala som mu v maili, ze som mu davnejsie zazelala len to zle, ze ma to mrzi...ze to nema vyznam drzat v sebe take zlo...

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov