Skočiť na obsah

Výpadky Fóra

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Výpadky boli spôsobené vyťaženosťou databázových serverov, ktorý nastal práve cez víkend, preto všetky stránky ktoré cucali dáta z databáz odkráglovalo. Na riešení sa stále pracuje, predbežne by web teraz už mal ísť relatívne v pohode.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Bol asi hodinový výpadok Fóra zrejme z dôvodu vyskratovania racku. V prípade ak by niekedy nastali výpadky a nemohli by ste bez Fóra vydržať pár minút ako napr. tomassi, choďte zatiaľ na fejsbúk a tam niečo pekné napíšte.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Bol výpadok celého serveru, ktorý nastal z dôvodu výpadku prúdu v serverovni z dôvodu zlého počasia.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

V noci až doobeda bol asi strašne dlhý výpadok, dozvedel som sa to až teraz z polmegového error logu. Zmenili sa isté konfigurácie servera, preto to "chvíľu" nešlo.

Zverejnené

Hej, rano ma prekvapil error. Som sa zlakla, ze som si nevsimla upozornenie na odstavku

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

ja som si ho vsimol v case cca medzi 15. a 16.hodinou

Zverejnené

To bol nejaký problém s PHP 5.4, neviem aký. Switchol som to naspäť na PHP 5.3 a web už ide.

OK, je to zas na PHP 5.4. Zatiaľ funguje. Keby niečo, tak zarevte mi na Skype, že to zase nejde.

OK, problém bol s Apačom:

PHP 5.4 sme nahodili na nový Apache 2.4. Tvoj problém súvisel zrejme s jednou chybou, ktorá sa na ňom nachádzala. Podarilo sa nám to opraviť, tak to skús otestovať.

• Pridať bod 1
  • Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Dnes som zaregistrovala dvakrát výpadok fóra.

Ten prvý čas som si nezaznamenala /ale bol cca hodinu pred druhým výpadkom/ a tiež bol pomerne krátkodobý.

Druhýkrát to bolo v čase cca o 12:22 - 12:41 hod.

Zverejnené

aj ja som si všimol, asi sa upcháva LAN kábel na serveri :zubiska:

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Podľa mňa toto sem nepatrí, ale téma Výpadky Fóra  je uzamknutá, tak to píšem sem.

Dnes /9.3.2014/, zhruba v čase 6:25 – 6:55 hod bol výpadok Fóra.

Nebola to chyba u mňa, pretože všetko ostatné som sledovať mohla, ale  zas navyše, keby som bola spala tak,

ako zvyknú počas víkendu spávať všetci normálni ľudia, ani by som tento výpadok nebola zaregistrovala! :smile2:

----------------

hlásenie o výpadku som presunula do Výpadkov Fóra : ) g.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Nastal druhý väčší výpadok za posledných 48 hodín, pravdepodobne kvôli preťaženiu databázového servera. Provider hostingu mi oznámil, že došlo k nadmernému množstvu súbežných načítaní tohto Fóra, detaily budem vedieť až po analýze výpadku, ktorú mi pošlú na email.

No tak vidíte, pred pár dňami som niekoľkým jedincom písal - píšte k veci! Nepíšete, tu máte výsledky! Už ani samotné Fórum sa nemôže na to pozerať! A to len kvôli tomu, že ma nikto nepočúva!

:rtfm:

• Pridať bod 3
Zverejnené

ja za to nemozem, nebol som tu dva tyzdne... :yes_yes:

• Pridať bod 3
Zverejnené

Včera večer bol výpadok, keď namiesto Fóra sa asi 15 minút zobrazovala hláška typu "K danej doméne neexistuje žiadny hosting". Išlo o chybu WebSupportu, robili nejaké experimenty. V poslednej dobe sú akýsi problematickí, neviem prečo sa takto zopsuli.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

o 22:30 už to nešlo, a o 01:15 to ešte nešlo, potom som išiel spať...

• Pred 1 rokom...
Zverejnené
Vážený zákazník,

dnes o 19:47 nastal softvérový problém na jednom z našich databázových serverov pre verziu MySQL 5.1, na ktorom sa nachádzajú aj Vaše databázy (******** ,********) pre hostingy (freespace.sk, ********). Na serveri vzniklo po reštarte poškodenie internej štruktúry, čo spôsobilo nedostupnosť dát a náhodné nedostupnosti servera. Nakoľko nebolo možné dáta kompletne načítať, rozhodli sme sa inštanciu databázy obnoviť z poslednej zálohy (z 2:00 dnešného rána). Obnova bude trvať niekoľko desiatok minút až hodín. Databáza a aplikácie na ňu naviazané budú funkčné ihneď po dokončení. Dáta z času poškodenia sme uchovali, ale žial, pravdepodobne je nemožné získať kompletné zálohy z času medzi 2:00 a 19:47.

Za prípadné nepríjemnosti sa ospravedlňujeme.

S pozdravom,

WebSupport Team

Stačilo málo a fórum už tu nemuselo byť!! :closed2: :rtfm:

Zverejnené

trubadúri.

to bude preto, že Truban sa cpe do politiky, namiesto aby poriadne šéfoval firme :(

Zverejnené

OT

hm, je na slovensku nejaky lepsi (a vyhodnejsi) webhosting ako je Websupport ? mam tam registrovanu jednu domenu a v blizkej dobe k nej budem potrebovat hosting

Zverejnené

Websupport je ako Smer, kopa naň nadáva, ale aj tak ho budú voliť :D

Ale nie, WS je v pohode, u každého providera môže nastať problém, keď som bol pred rokmi u WebHouse, tak tam pri každom probléme robili zo mňa idiota, čo si nevie ani FTP účet vytvoriť, keď som od nich odchádzal, tak mi povedali, že im vôbec nie je ľúto, že idem preč a tak u mňa skončili :D U WS aspoň vidím nejakú snahu, s Trubanom sa poznám osobne, bol som v centrále WS v Mlynskej raz pozrieť, takže kontakty sú tam nadštandardné. A henten výpadok sa týkal starších databáz MySQL 5.1, väčšina databáz beží na MariaDB 5.5 (aj toto fórum), aj keď výpadok môže postihnúť hocijaký server bez ohľadu na to čo tam je nainštalované. K úplnej strate dát je takmer nemožné prísť, to by musel asi padnúť asteroid na dátové centrum, ale keďže aj takáto pravdepodobnosť existuje, nie je na škodu robiť vlastné zálohy. Len tie sú, čím ďalej, tým väčšie a preto nedajú sa robiť každý deň.

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Vážený zákazník,

posledné 2 roky sme investovali veľké množstvo úsilia aj financií do prekopania starej a nekvalitnej infraštruktúry. Veríme, že ste zlepšenie pocítili. Posledným kúskom skladačky bola prerábka internej siete, na ktorej sme pracovali od začiatku roka. Počas celého projektu sme sa snažili minimalizovať dopad na prevádzku Vašich služieb a o nevyhnutných odstávkach sme Vás vopred informovali.

Žiaľ, než sme stihli dokončiť novú internú sieť, spôsobila tá stará sieť dve dlhšie nedostupnosti (29.6. a 16.7.). To samozrejme absolútne nespĺňa kritéria kvality, ktorú Vám chceme dodávať a preto by sme Vás chceli informovať o najbližších krokoch.

Pondelok 17.7.

6:00 - 7:00 - presun 6 serverov s databázovými replikami = cca. 10 minút nemožnosť prihlásiť sa k mailovým službám

23:00 - 2:00 - presun 24 mail proxy serverov = e-maily odoslané pri presune sa doručia s 10 minútovým oneskorením

23:00 - 2:00 - presun Load Balancer proxy serverov = hostingy, na ktoré smerujú domény cez IP 37.9.169.0/24 budú nedostupné cca 15 minút // odporúčame zmeniť A záznam na 37.9.175.4, tak je možné sa vyhnúť nedostupnosti úplne

Utorok 18.7.

23:30 - 2:00 - presun konektivity = možná cca. 30 sekundová nedostupnosť všetkých služieb

23:30 - 2:00 - presun interných nástrojov = 10 minútová nedostupnosť websupport.sk, admin.websupport.sk s 10% šancou predĺženia nedostupnosti do 120 minút

Štvrtok 20.7.

23:30 - 2:00 - presun 4 mail backend serverov = nedostupnosť e-mailov cca. 12 minút per server. Maily budú odoslané/doručené dodatočne po presune.

Piatok 21.7.

22:00 - 2:00 - prepojenie druhého datacenta = 2x cca. 15 minút nedostupnosť záloh a logov.

Po úspešnom absolvovaní uvedených krokov, budú Vaše služby prevádzkované v modernej sieti postavenej presne podľa odporúčaní dodávateľa sieťového hardware, značky Dell.

• Pred 2 rokmi...
Zverejnené

Fórum na asi dve hodiny vyletelo, v nastaveniach providera som skúšal novšiu verziu PHP keďže na súčasnej 5.6 nič nebude trvať večne a pri switchnutí na 7.2 sa tam niečo zosralo, čo by nemalo...

Zrazu prestalo fungovať spojenie s databázou

$INFO['sql_host'] = 'localhost';

zabralo až, keď sa v configu riadok upravil na:

$INFO['sql_host'] = 'mariadb55.websupport.sk:3310';

ale zaujímavé, že u iných databázach 

napr funguje

$dbhost = ':/tmp/mysql51.sock';

čo u tohto fóra nepomohlo a Fórum bolo stále padnuté.

Zrejme Websupport má v konfigurácii iné nastavenia pre databázy MySQL ako MariaDB.

To bude zrejme dôsledok toho že prednedávnom čiastočne menili infraštruktúru a nejaké "obsolete settings" sa neaktualizovali.

To bolo vysvetlenie hlavne pre Tomáša, ktorý je zrejme jediný, čo tomu tu rozumie (ale píšem to hlavne pre seba, keby sa niečo podobné v budúcnosti zopakovalo, to nastavenie mariadb55.websupport.sk:3310 je dôležité a game si to skopíruje do zálohy).

• Pred 6 rokmi...
Zverejnené

Fórum nešlo, neuhradil som hosting. Pred chvíľou som ho uhradil, tak Fórum ide.

• Díky! 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov