tomassi Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Napíšte sem čo všetko dávate do Vianočnej Kapustnice + Vaše zvyklosti pri štedrej večery edit M+F+L u nás ju Varí mamina a ide tam - naša kapusta zo suda, samozrejme, že aj stou kyslou vodou :lol: - sušené hríby - celé čierne korenie, soľ a možno aj bobkový list, ale to som si nie celkom istý Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Ešte klobáska a ten bobkový list tam ide určite, ale my ju nerobíme na vianoce. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
tomassi Zverejnené 23. December, 2006 Autor Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 my tam mäso nedávame, ani len vyvariť keď sa potom robí normálna s mäsom alebo zabíjačková, ja ju nejem proste tá chuť mäsa mi tam absolútne nesedí Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Mne to je jedno zjem každú, ale tú klobásku tam musím mať tá mi najviac chutí. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Kapustnicu alebo plnené kapustné listy robievame až na Silvestra tie kapustné listy je hodne piplavá robota, takže to je také špeciálne koncoročné jedlo - a ešte na dva tri dni, pretože čím častejšie sa ohrieva, tým je lepšia :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
tomassi Zverejnené 23. December, 2006 Autor Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 tak to je jasné, že čím viac zohrievaná kapustnica, tým lepšia - som zvedavý či sa medzi členmi nájdu aj taký s osobytosťami pre ich región(sušené slivky, smontana, . . .) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
nutrinka Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 my robíme klasickú, s klobáskou, jediná zvláštnosť je, že počas roka ju varí mama a na vianoce otec. ale tá otcova je lepšia, celá rodina sa na nu zbieha a na silvestra musí variť druhú várku :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
indiana Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 No ja dávam podľa receptu mojej mamy a jej mamy ( a možno aj jej mamy ) aj mäso t.j. bravčové pliecko a údené, nepísali ste červenú papriku sladkú, tak aj tú pre chuť a farbu.Hríby sú tiež fajn,ale kvôli deťom nedávam a potom kvôli ohrievaniu, vraj nie je dobré na viac krát hríby ohrievať,a u nás sa je kapustnica týždeň ( okrem iného samozrejme ) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Bez hríbov to neni ono. Aj mama dáva bravčové mäso. Sakra hladný som a mám chuť na kapustnicu prečo my nemáme? Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
tomassi Zverejnené 23. December, 2006 Autor Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 no jasné na červenú papriku som zabudolšak by to potom nemalo žiadnu farbu- ale bez hríbov :lol: , tak to si neviem predstaviť som si akurát teraz odfaklil pekný kus štedráku :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
indiana Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 A skúsili ste takú bez hríbov? Je fajná. :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
nutrinka Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 to je rúhanie :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Neskúsili, ale aj tak si myslím, že s hríbami je lepšia proste ja mám rád hríby tak ta musia byť.A k tomu dobrý čerstvý mäkkučký chlebík. :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
hisham Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Hríby a klobásky musia byť (klobáskyyy!!!), kapusta zo súdka, zemiaky a ostatné neviem. Ale milujem kapustnicu, kapor ani nemusí byť, toho už ani nevládzem po tej nádielke :lol: Teším sa :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
indiana Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Je dobrá aj "s" aj "bez".Ale ten chlebík musím mať aj ja. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Andulqa Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 u nas vari mama :lol: kapusta zo suda, masko bravcove, masko udene dake, klobaska, hribiky, susene slivky, paprika mleta, bobkovy list, zemiaciky, a potom k hotovej chlieb uz sa tesim na zajtra, mnam :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 U nás ju vždy varí mama, bo ju nemá kto iný variť. To tu všetci majú zajtra kapustnicu, len my slepačiu polievku? Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Andulqa Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 phersu, asi ;) slepaciu polievku my mame kazdu nedelu, na vianoce ju mama nevari, az na druhy sviatok vianocny :lol: a co takto napisat co jedavate na stedrz den okrem kapustnice? ako vyzera vase menu? my si najprv dame oblatkz s medom, potom kapustnicu, potom zemiakovy salat s rybou (obycajne file, kapra uz veeelmi dlho nekupujeme) a ked sa do nas este nieco zmesti tak nejaky kolacik :) ale mama mojho priatela robieva na stedry den tusim sosovicovu polievku a kamoskina rodina robieva kapustovu polievku so sosovicou (slubila ze mi odlozi, tak pojdem ochutnat dakedy ;)) neviem si to predstavit :)) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 My máme slepačiu polievku, ale minule pre brata robila šošovicovú. Potom máme rybu a kačenku a raz sme mali aj husičku kto čo chce a samozrejme zo šalátom a ozaj keď robíte šalát keď už to ide zaliať majonézou tak tam pridávate aj šlahačkovú smotanu? Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
indiana Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Phersu Ja si robím majonézu sama, zo žĺtka, horčice, oleja, soli, č.korenia a kyslej smotany. Inak my začíname štedrú večeru prekrojením jabĺčka, musí to byť vodorovne, aby sa vytvorila hviezdička ( pre šťastie ) a potom sa rozkrája podľa toho koľkí sme pri stole a každý musí ten svoj kúsok jabĺčka zjesť pre zdravie.Potom sa prednesie pár slov k prípitku, natrie sa oblátka s medom a zje, nasleduje kapustnica, po nej kapor a filé so zemiakovým šalátom, ja radšej s chlebom a potom zazvoní zvonček ( kvôli malej, lebo tá ešte verí na Ježiška ) a ideme pozrieť ku stromčeku. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Indiana Mama robí tak, že dá majonézu, horčicu, cukor, soľ, korenie, trocha uharkovej kukuričnej a hráškovej štavy a dá tam ešte šlahačkovú smotanu. Asi to robí iba moja mama, ale lepší šalát som ešte nejedol je taký štavnatejší a fest neznášam tie vodové čo sú :lol: A u nás sa tiež zvoní zvončekom prinesieme tam darčeky a s bratom zájdeme do izby a potom mama zazvoní sila zvyku. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Andulqa Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 moja mama tiez dava (okrem ineho) majonezu a slahackovu smotanu a je to mnam, take vlacne....aaach, az sa mi slinky zbiehaju na zajtra :lol: ja potom par dni nic ine nejem, len salat, na ranajky, obed aj veceru :) kedy inak zvyknete vecerat? my o 18:00 :) a aj ked u nas nie su male deti, aj tak zvonime zvoncekom ;) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 My tiež o 18:00 a moja mamča už šalát spravila, aby sa dobre odležal a nasiakol. A bratova frajerka je taká ista od rána do večera iba šalát je. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
nutrinka Zverejnené 23. December, 2006 Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 aj my o šiestej, ale šalát sa robí až zajtra...aj pirohy sa budú robiť zajtra, mňam, povyjedám polku a potom do seba zas na večeru nič nenapracem :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
tomassi Zverejnené 23. December, 2006 Autor Zdieľať Zverejnené 23. December, 2006 Cy krávo- to tu fakt nikto z Vás nedodržiava pôst??? Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz