nutrinka Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 no dodržiavame...oficiálne... :)naši nejedia, ale keď sa mama nedíva, tak vyjem pár pirohov a ušiek do boršču...ale potom na večeru nevládzem :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
phersu Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Pôst kto by to vydržal a naviac nie som veriaci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hisham Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Najskôr sa pomodlíme, potom si posadáme, dáme si oblátky s medom a kto chce aj s cesnakom (záhorácky zvyk :lol: mňam s cesnačikom). Potom kapustnica, naši si pripijú... Kapor so záhoráckym šalátom (najlepší na svete!!! mňam mňam mňam, výbornééé... žiadna majonéza ani mrkvy ani hrachy).No a potom celí zbesnení a plní híkame: "Jééé Ježiško prišiel, no toto, kedy to stihol..." (a to aj naši a žiadne malé deti u nás nie sú :) )Pôst? No zajtra len ráno niečo zobnem a potom sa večer docpem :) Taký zvyk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomassi Posted December 23, 2006 Author Share Posted December 23, 2006 my máme tiež oplátky s medom a cesnakom, jabĺčko, kapustnicu, rybka s majonézovým zemiakovým šalátomsamozrejme, že predtým popriatie si k sviatkom a modlitbaa máte aj také, že peniaze pod obrusom?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
weirdo Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 fok post (hups, toto vyzera ako dvojzmysel :lol:) cely den sa cpem salatom a na veceru je kapustnica s klobasou, udenym maskom a smotanou, a potom file (ziadny kapor, jednak ja som jediny clovek schopny to zabit, a jednak nam to nechuti). jeme okolo 18, cca o 21 davam druhu veceru a zvycajne to docpem 20-30 kusami grilazu. a love vzdy pod obrus davame, ja zasadne najviac :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hisham Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Máme, vždy :lol: A pre šťastie šupinu z kapra do peňaženky a cesnak niekde do oblečenia, aby sme sa neutopili :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andulqa Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 my tiez davame peniaze pod obrus :lol: a nedodrzujeme post, ale nejeme maso v ten den, az na veceru....a ujedame mame zo salata :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gh0strider Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 my dodrzujeme post. mame najprv jablko, oriesky, cesnak a oplatky s medom. potom sosovicnu polievku a ako hlavny chod :lol: je zemiakovy salat s vyprazanim kaprom, pripadne do zalohy aj file :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 pôst sa dodržuje mierne, kto je hladný, niečo si dá a večera okolo šiestej : malý aperitívoplátky s medom a cesnakom šošovicová polievka / mliečna so sušenými slivkami - toto sa jedáva v našej rodine už asi štvrtú či piatu generáciu, vraj aby sme mali toľko peňazí, koľko je tam šošovice / vyprážané filé / zabíjať kapra nikto nemá odvahu / varené príp. opekané zemiaky / bez zemiakového šalátu, aby to všetko vydržali žlčníky / zákusky, makový a orechový koláč dobré víno / kto má chuť / tí hladnejší chodia celý večer na zbytky :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
doll Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 okolo siestej zaciname- modlitba- oplatky s medom- jemna fazulkova polievka /vianocna, taku robievame iba na Vianoce/- kapustnica- kapor/file, zemiakovy salat- oplatky s medom- modlitba- pocas vecer kto ma chut da si vinko post v poslednej dobe ani nedodrziavame taky prisny ako kedysi...proste kto ma chut, da si co chcezvyky nemame ziadne, len ja sem tam hodim do rohu oriesok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Pôst dodržujeme tak že každý si dá niečo keď je hladný ale neraňajkujeme a ani neobedujeme. Večeru mávame ako kedy, najčastejšie medzi 17-18h. Najprv sa tuším modlíme (raz za rok by sa patrilo), potom si šlahneme nejaký likér (najčastejšie vajcový koňak) a potom oblátky s medom.Potom na rad príde kyslá kapustová polievka, v ktorej sú zemiaky, nejaké tie hríby a 2-3 koliečka klobásky.Po polievke príde na rad kapor so zemiakovým šalátom, to si niekedy naložím aj 2x.Potom si dáme pivo alebo kolu a potom začne erotický večer ( na stromčeku gule a pod ním :lol: :) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomassi Posted December 24, 2006 Author Share Posted December 24, 2006 však jasné, že aj u nás, kto je hladný si ničo počas dňa dá- ja som však myslel na zdržiavanie sa mäsitých jedál, viď tie kapustnice z mäsom Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizy Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 modlenie odmietam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 ja sa nepostim, ja som hladny cely den takze sa pekne najem :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 modlenie odmietamNo ale keď si prechlastal peniaze na darčeky tak nič iné ti ani nezostáva :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizy Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 uz som to vyriesil Link to comment Share on other sites More sharing options...
doll Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 my mame mäsovy post cely den...mäso nahradzame rybou /kaprom, file, pripadne lososom/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duda Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Čítam tu niečo o kapuste a nedáva mi to zmysel, bo mi také nikdy nejeme :lol: Takže dneska : oblátky, orechy pomaranče, jablko, banán, figy, datle, ananás, šošovicová polievka, kaprík so zemiakovým šalátom, darčkeky, popoluška a spať :)Samozrejme nechýba žobrajúci pes a hudba z rádia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Pôst cez deň viac-menej dodržiavame, ono je to praktické aj preto, že večera býva bohatšia, tak človek si aj miesto spraví :lol: Večeriame asi okolo pol šiestej (+/-), začíname modlitbou, aperitív, potom oplátky s medom, jabĺčka, za tým kapustnica (kapusta, zemiaky, klobáska - domáca, huby, slivky, celé čierne korenie, soľ a bobkový list), potom pstruhy so zemiakovým šalátom... Večera sa zapíja vínkom, aby si ryby nemysleli, že ich pes zožral :) /snáď som nikde nič nezabudoil, veď Hedge opraví a doplní keby dačo :) / Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajk Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 no postime sa, ale to je take, ze v podstate na ranajky kolace :lol: na obed kolace a potom vecera... okolo piatej... rybacia polievka (velmi mnam) s opekanym chlebom a potom kapor s majonezovym salatom... mnam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoka Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 Celý deň pôst.. Potom zasadneme k stolu, oco prečíta narodenie Krista zo sv. Písma, nasleduje pokropenie stola svätenou vodou. Ďalej krížik medom na čelo každého člena rodiny, prípitok, a po tom všetkom konečne niečo na jedenie :lol:) Ako prvé idú oblátky s medom, potom varené slivky, opekance s makom(v niektorých opekancoch nájdeme koruny v alobale:D), hrachová kaša, kapustnica s hubami a ryby so šalátom. Podľa mňa je tých chodov strašne veľa, takže každý je strašne prejedený, ale je to tradícia, a ja mám tradície rada :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrust Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Celý deň mám stravu ako každý deň,len obed je taký uchytkom,aby sa nepovedalo.Večer si dáme oplátky,med,cesnak a ja si dám rezeň so zemiakovým šalátom :lol: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopata555 Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 No ja celý deň nič nejem, až na večeru máme oplátku z medom, oravská kapustnicu, kapor a majonezový šalát .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsapp Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 oplatka+medaperitívkapustnica(hríby, slivky)pangasius+)ryža,zemiaky) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cat Eye Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Ja si doprajem aj raňajky, obed systémový nemáme, ale ja si zobnem. Večera:oplatka s medomaperitív údený losos s ľadovým šalátomkapustnica - luteránska (teda s údeným, neúdeným, klobásou, hríbami a sušenými slivkami, môže byť aj pár zemiačikov)pstruh s oblohou pečené zemiačiky (tie ja ani nemusím)komu by nestačilo, sú aj zvyčajne rezne, údené karé alebo stehno a majonézový šalát Piťko - nejaké brandy a dobré vínko, minerálka, vinea... Ovocie - jablká (aj vlastné), tropické ovocie, sušené ovocie a buráky. A pri stole slintajúci pes, újde sa aj jemu. Je veľký tradicionalista, oplátky s medom má najradšej. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts