Hellé Zverejnené 19. Február, 2023 Zdieľať Zverejnené 19. Február, 2023 Nudim sa..tak vypekam a rozdavam..rodine a kamosommakovky na ranajky a tvarohova babovka na kedykolvek😁 1 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
secretka Zverejnené 19. Február, 2023 Zdieľať Zverejnené 19. Február, 2023 Aj by som aj ja rada prišla na návštevu s malou dózičkou pre kúsok bábovky. Možno som ju kedysi urobila aj ja, ale u nás boli skôr v obľube na raňajky čerstvé moravské koláče. Urobila som ich, kým chlapci ešte spali, ale ich raňajky "nepoznali mieru". Na druhej strane, je radosť urobiť niečo, čo "ma odbyt", čo sa neodkladá, a napokon nevyhodí. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Hellé Zverejnené 19. Február, 2023 Zdieľať Zverejnené 19. Február, 2023 Ty si kamoska, mozes prist kedykolvek Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
tyso Zverejnené 19. Február, 2023 Zdieľať Zverejnené 19. Február, 2023 len aby neprisiel tomas:) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Hellé Zverejnené 19. Február, 2023 Zdieľať Zverejnené 19. Február, 2023 On nie je na domace kolace..myslim A este take jednoduche Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Sniper Zverejnené 19. Február, 2023 Zdieľať Zverejnené 19. Február, 2023 Čo? On zožerie všetko, čo pripravia iní. Ten 130 kilový bachor nemá z tých dvoch rožkov a 3 koliečok salámy, čo si kúpi za vrátené fľaše Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené 8. December, 2023 Zdieľať Zverejnené 8. December, 2023 Medovníčky 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené 18. December, 2023 Zdieľať Zverejnené 18. December, 2023 Vianočné opekance "Bobaľky" Vnučka tiež s maminkou piekli medovníčky, Klárka aj zdobí. 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené 20. December, 2023 Zdieľať Zverejnené 20. December, 2023 Kokosové rožky Medovníčky 2 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené Marec 23 Zdieľať Zverejnené Marec 23 Odpaľované venčeky s vanilkovým krémom 1 2 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
irb Zverejnené Marec 23 Zdieľať Zverejnené Marec 23 Ako fanúšika tvarov a významov slov by ma zaujímalo, prečo je tam použité slovo "odpaľované". Čo sa odpaľuje? Aký význam je v tomto prípade toho "od-paľovania"? Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Hellé Zverejnené Marec 23 Zdieľať Zverejnené Marec 23 jezisi @irb to je jaka zlata otazka😁 Ze to tebe evokuje pyrotechniku??..ale odpaluje sa len cesto.. @iskrato iste vysvetli Ja mam obycajnu mramorovu babovku Preco sa tak vola je dufam jasne 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
irb Zverejnené Marec 23 Zdieľať Zverejnené Marec 23 pred 41 minútami, Hellé pridal: Ze to tebe evokuje pyrotechniku? To nie, ale vzbudzuje mi to predstavu cesta, nejakou špeciálnou fintou prejdeného ponad plamene... :) Takže Youtube mi to zodpovedalo: https://www.youtube.com/watch?v=KQUMNLy6-7g&t=72s Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené Marec 23 Zdieľať Zverejnené Marec 23 Hľa, podrobnejšie opísané o Odpaľovanom ceste Quote História odpaľovaného cesta siaha až do 16. Storočia, keď ho v roku 1540 vytvoril taliansky kuchár Pantanelli, ktorý odišiel z Florencie s Katarínou Medicejskou a jej dvorom do Francúzska. Ako to už z histórie poznáme, tie najlepšie veci vznikajú neúnavným experimentovaním a sem-tam aj náhodou. Ako to bolo pri Pantanellim si môžeme len domýšľať, ale podaril sa mu husársky kúsok. Nafúknuť cesto bez použitia kvasu či kypridla. Rokmi prešiel recept rôznymi úpravami až ho v 18. storočí vyšperkoval slávny francúzsky cukrár Marie-Antoine Carême, podľa ktorého sa pečú profiteroles dodnes po celom svete. Cesto sa nafúkne vďaka vysokému obsahu vlhkosti v ceste, ktoré vznikne počas varenia vody, masla a následným pridaním múky. Varenie čiže odpaľovanie cesta spôsobí gélovanie škrobu v múke. Takto pripravené cesto sa ochladí pred pridaním dostatočného množstva vajec, aby sa dosiahla požadovaná konzistencia. Pri pečení vzniká v koláčikoch para, ktorá cesto nafúkne a vznikajú veľké vzduchové bubliny, ktoré vytvárajú priestor na množstvo krému. Zdroj: https://kavickari.sk/sladka-mlsnotka-k-nedelnej-kavicke-odpalovane-kolaciky/ 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
irb Zverejnené Marec 23 Zdieľať Zverejnené Marec 23 Ďakujem pekne (Ale aj tak si myslím, že použitie slova "odpaľovanie" je do istej miery pochybné. ) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené Marec 23 Zdieľať Zverejnené Marec 23 13 minutes ago, irb said: (Ale aj tak si myslím, že použitie slova "odpaľovanie" je do istej miery pochybné. ) Quote nedok. odpaľovať: o-né cesto pripravené zavarením múky do vriacej tekutiny Zdroj: https://slovnik.aktuality.sk/pravopis/?q=odpaľovanie asi nás presunú do inej témy .., a začalo to pečením venčekov .. 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené Marec 29 Zdieľať Zverejnené Marec 29 Kakaová roláda s kokosovou plnkou 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené Apríl 13 Zdieľať Zverejnené Apríl 13 Muffiny ku káve 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
iskra Zverejnené 18 hodín dozadu Zdieľať Zverejnené 18 hodín dozadu Éclair, francúzske "banániky" z odpaľovaného cesta. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz