game Zverejnené 21. December, 2018 Zverejnené 21. December, 2018 včera sme sa premohli a napiekli dva ovocné biskupské chlebíčky, odfotiť nie je čo, odpočívajú v alobale...niečo ešte pribudne, ale zrejme nie suché, ale niečo čerstvé, škoricovo jablkové to bude, len ešte nevieme, ktoré :hmmm:
doll Zverejnené 21. December, 2018 Zverejnené 21. December, 2018 Klasika - linecké koláčiky a medovníky.Tento rok som skúsila popraskance, veľká mlsota :)
D'Ady Zverejnené 21. December, 2018 Zverejnené 21. December, 2018 dnes vecer sme so zenou bastlili orechovu tortu podla babkinho recepisu; zajtra este plnku a okrem narodeninoveho mlsania ostane aj na Stedry vecer. Dalsie budeme piect az vtedy, ked to bude mat kto jest...
Vilma Flinstonova Zverejnené 30. December, 2018 Zverejnené 30. December, 2018 tento rok sme prvýkrát nemali medvedie labky...ale aj tak sme mali dostatok, jedla i koláčikov.
D'Ady Zverejnené 30. December, 2018 Zverejnené 30. December, 2018 kedze nas zasobila este aj sestra, ziadne dalsie sladke pecenie sa nekonalo a este furt tam cosi v krabici je... ale prave sa dopiekli silvestrovske skvarkove pagace
Vilma Flinstonova Zverejnené 30. December, 2018 Zverejnené 30. December, 2018 ešte Flinstone sa dal počuť, že by chcel štrúdľu, tak ešte tú mu upečiem. Ak sa mi bude chcieť, tak aj zajtra, vlastne už dnes, ked bude v robote :)a nech ju neskúša nejesť!
iskra Zverejnené 20. Január, 2019 Zverejnené 20. Január, 2019 Zákusok :) Trocha ako Tiramisu, trocha ako Cheesecake Suroviny:(na okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm)Korpus:Dlhé cukrárske piškóty 200 gMaslo 110 g Náplň:Dlhé cukrárske piškóty 100 gSilná čierna káva 1 šálka (studená)Mandľová aróma 1 lyžičkaRum podľa chutiSmotana na šľahanie 200 gMascarpone 250 gTvaroh 250 gPráškový cukor 120 gVanilkový cukor 1 balíčekČučoriedky 100 g Maliny 20 g Postup:Rúru predhrejeme na 180 °C. Piškóty na korpus rozmixujeme. Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre, vylejeme na rozmixované piškóty a dôkladne premiešame. Vzniknutú hmotu natlačíme na dno formy, vložíme do rúry a pečieme 10 minút. Vychladenú kávu zmiešame s mandľovou arómou a rumom. Zostávajúce piškóty (100 g) postupne namáčame v kávovej zmesi a ukladáme tesne vedľa seba na vychladnutý korpus. Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone vyšľaháme s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom, vmiešame šľahačku a nakoniec čučoriedky a maliny. Hotovú náplň nanesieme na piškóty a vrch uhladíme. Dezert odložíme na pár hodín do chladničky.
Vilma Flinstonova Zverejnené 22. Január, 2019 Zverejnené 22. Január, 2019 juuuj, iskra, nerob mi chute... :)
iskra Zverejnené 13. December, 2020 Zverejnené 13. December, 2020 Dnes šťavnatý cuketový koláč s francúzskou čokoládovou polevou - Ganache 1 1
electric blue Zverejnené 14. December, 2020 Zverejnené 14. December, 2020 no tento koláčik pohladí oko aj dušu, aj chutové poháriky naisto :-) ešte k tomu je to aj zdravy dezert idem prescrolovat celú túto tému od začiatku , sa inšpirujem . šikovní ste 1
game Zverejnené 14. December, 2020 Zverejnené 14. December, 2020 mali ste tu čo vytiahnuť... celé som si to prešla aj ja od začiatku, že toto je aká dobrá téma! 2
Hellé Zverejnené 14. December, 2020 Zverejnené 14. December, 2020 Je, ja som upiekla chlebik cuketovy kolac..moje nervy 1 1 1
dead Zverejnené 14. December, 2020 Zverejnené 14. December, 2020 nepresiel som temu od zaciatku, ani pecenu klobasu nemam na fotke, ale ked budem mat, ukazem vam 1 1
game Zverejnené 14. December, 2020 Zverejnené 14. December, 2020 pred 28 minútami, Hellé napísal: Je, ja som upiekla chlebik tak toto je krásny chlebík... máš na to prosím recept? ... chlebíky ma zatiaľ vážne obchádzajú, ale potomok sa neondzí, pustí sa hocikedy aj do chleba, a tento vyzerá hodne dobre :) pred 22 minútami, dead napísal: ani pecenu klobasu nemam na fotke, ale ked budem mat, ukazem vam tú prosíme do Jedla, tu máme koláčiky a pagáčiky a chlebíky, prosím, ale takú dobrú klobásku v Jedle tuším nemáme :)
Hellé Zverejnené 14. December, 2020 Zverejnené 14. December, 2020 recept je tu https://chutodnaty.sk/kvaskovy-chlieb-pre-zaciatocnikov/ ale je to loteria..raz vyjde a raz nevykysne..taka kvaskova hra z prvej vlny korony 1
game Zverejnené 14. December, 2020 Zverejnené 14. December, 2020 jaj kvásková... jj, niečo som o nej už samozrejme čula, roky je to hýčkaná herečka. :) to nevypadá byť na jeho šálku kávy, s chlebom rád experimentuje :)
doll Zverejnené 15. December, 2020 Zverejnené 15. December, 2020 Tento rok trochu netradičné medovníčky Aj ja od jari kvaskujem Super pocit keď sa podarí vlastný chlebík. 1 1
secretka Zverejnené 15. December, 2020 Zverejnené 15. December, 2020 Je tomu pekných pár rokov, ako som občas chlebík piekla doma aj ja /a hlavne "prvotina" mala veľký úspech/. Teraz sa s tým už "nebavkám", ale ... v súčasnej dobe človek nikdy čo bude zajtra, a tak hladká múka a droždie sú vždy "pripravené". /pridanou hodnotou chlebíka je príjemná aróma v byte/ * 1 kg - hladká múka * 3 stredne veľké zemiaky /uvariť v šupke – po ošúpaní porajbať/ * 3 malé lyžičky soli * 1 malá lyžička rasce * 3 horčicové poháre vlažnej vody /menej ako pol litra/ * 1 drozdie /+ trosku cukru – na špic noža/ Drozdie rozpustiť v cca 1 dcl vody, pridať trošku cukru, porajbaný zemiak - asi 1 malú lyžičku, pár lyžíc múky a nechať nakysnúť. Vypracovať cesto, nechať vykysnúť /cca 15 min/, potom vyvaľkať, znovu trošku premiesiť, aby vznikol bochník – toto urobiť cca 3x po 15 min./ ... plochu, na ktorej sa cesto miesi, treba posypať múkou, aby sa cesto nelepilo. Potom dať bochník "chleba" na plech, potrieť ho rukami namočenými vo vode, dať do dobre vyhriatej rúry /viac ako 200° C/ na cca 15 min, potom teplotu znížiť /na cca 150° C/ a piecť cca 45 min. Pred vybratím potrieť vrch chleba rukami namočenými vo vode / dostane peknú farbu/. 1 1 1
iskra Zverejnené 15. December, 2020 Zverejnené 15. December, 2020 ja tiež občas pečiem aj chlebík @electric blue áno, cuketový koláčik je výborný Kokosové rožky 1 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 20. December, 2020 Zverejnené 20. December, 2020 obe moje baby občas chlebík pečú, mladšia dostala od nás k Vianociam t.r. domácu pekárničku, staršia ju už dávno má. Ja pekne krásne kupujem chlieb...a chutí mi. tento rok budeme mať len objednané koláčiky, Žilina k nám nepríde, taťuldo tiež nie, lebo by sa musel dať pretestovať (ako by stál v niekoľkohodinovom rade, si neviem predstaviť), a potom aj tak bez ohľadu na výsledok ísť na 10 dní na samotku, takže nie je pre koho. Ale čo určite chcem predsa len upiecť, tak bezlepkovú bábovku, obe baby sa šli naposledy umlátiť za bábovkou, ktorú som upiekla a doniesla im, Ninuš sa dokonca dala počuť, že je to najlepší koláč na svete. takže predsa len niečo upečiem.
Populárny príspevok. iskra Zverejnené 31. December, 2020 Populárny príspevok. Zverejnené 31. December, 2020 Orechovníky tiež hotové, uvarím kávu a relax..sladké ničnerobenie 3 1 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2021 Zverejnené 6. Január, 2021 jemine drahý...baby, vy mi tu robíte chute...a to som si myslela, že po sviatkoch sa na sladké ani nepozriem! @iskra dala by som si povedať! @secretka ten recept na chlebík sa mi veľmi pozdáva, dá sa to aj z bezlepkovej či kukuričnej múky?
secretka Zverejnené 6. Január, 2021 Zverejnené 6. Január, 2021 pred 1 hodinou, Vilma Flinstonova napísal: @secretka ten recept na chlebík sa mi veľmi pozdáva, dá sa to aj z bezlepkovej či kukuričnej múky? Ľutujem, ale nemám žiadne skúsenosti s bezlepkovou stravou. Chuť tomu chlebíku dodávajú aj zemiaky uvarené v šupke, ale neviem v akej úprave tvoje vnučky môžu zemiaky jesť. Toto všetko budú otázky na ich maminku, lebo asi ani priateľ google nemusí poradiť všetko najlepšie. 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2021 Zverejnené 6. Január, 2021 @secretka no za vyskúšanie mi hádam nikto nedá po ušoch...dík.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz