Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 15. November, 2006 Zverejnené 15. November, 2006 podla mna drviva vacsina textov su strasne p***viny. ani nemam potrebu to nejako odbornejsie qualifikovat.este som sa nestretol s textom, ktory by sa ma tykal :lol: no mozno tak Reklama na ticho :)
cizy Zverejnené 16. November, 2006 Zverejnené 16. November, 2006 podla mna drviva vacsina textov su strasne p***viny. ani nemam potrebu to nejako odbornejsie qualifikovat. este som sa nestretol s textom, ktory by sa ma tykal :lol: no mozno tak Reklama na ticho :) p***viny su tie raperske a hip-hoperske trapne blbosti. to, ze si sa nestretol s textom, ktory by sa ta tykal, je iba tvoj problem.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 16. November, 2006 Autor Zverejnené 16. November, 2006 p***viny su tie raperske a hip-hoperske trapne blbosti. jj, netvrdim opak. Ale, podla mna drviva vacsina textov su strasne p***viny. ani nemam potrebu to nejako odbornejsie qualifikovat. drviva vacsina textov su texty popularnej hudby, pretoze ta predstavuje drvivu vacsinu massovo pocuvanej hudby. no a to neni nic ine nez plytky a vagny brak lacny semracky pisany pre priemerneho pubertackeho posluchaca/cku, co hudbu zacal pocuvat tak v nejakych svojich 13-14 rokoch, lebo vo svojej emocionalnej nezrelosti sa potreboval sytit tym plytkym a lacnym slabikovskym odpadom s pathetickym emocionalnym odvarom, aby mal pocit, ze v zivote nieco preziva. a stale znovu a dokola, kazdy tyzden novy hit. ale to su ludia, ktori nevedia nic o texte a nevedia nic o hudbe. a ani nemozu vediet. drviva vacsina z nich ani len nema hudobny sluch. davova kultura v umeni sotva moze priniest nieco hodnotne. hudba je ako statok a pocuvanie hudby je spotreba. kazda hudba a kazdy text su tu potom pisane tak, aby uspokojili poziadavky strany dopytu. a kedze to su ludia, ktori o hudbe vedia velku **** - je to proste hudba pisana na****. je iba tvoj problem. MJ, sak ja to nepocuvam
cizy Zverejnené 16. November, 2006 Zverejnené 16. November, 2006 drviva vacsina textov su texty popularnej hudby, pretoze ta predstavuje drvivu vacsinu massovo pocuvanej hudby. no a to neni nic ine nez plytky a vagny brak lacny semracky pisany pre priemerneho pubertackeho posluchaca/cku, co hudbu zacal pocuvat tak v nejakych svojich 13-14 rokoch, lebo vo svojej emocionalnej nezrelosti sa potreboval sytit tym plytkym a lacnym slabikovskym odpadom s pathetickym emocionalnym odvarom, aby mal pocit, ze v zivote nieco preziva. a stale znovu a dokola, kazdy tyzden novy hit. ale to su ludia, ktori nevedia nic o texte a nevedia nic o hudbe. a ani nemozu vediet. drviva vacsina z nich ani len nema hudobny sluch. davova kultura v umeni sotva moze priniest nieco hodnotne. hudba je ako statok a pocuvanie hudby je spotreba. kazda hudba a kazdy text su tu potom pisane tak, aby uspokojili poziadavky strany dopytu. zaujimave, ze si tak reagoval pod prispevkami, kde figuruju skupiny ako Pink Floyd alebo Helloween alebo snad povazujes niektoru z tychto skupin za taku, ze by spadala do toho co si tu napisal?
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 16. November, 2006 Autor Zverejnené 16. November, 2006 to co si o tom myslim a co som o tom napisal nema nic spolocne s nicim, co tu kto co ako predomnou popisal. viac sa tu k tejto thematike nemienim vyjadrovat.
Ajk Zverejnené 16. November, 2006 Zverejnené 16. November, 2006 rviva vacsina textov su texty popularnej hudby, pretoze ta predstavuje drvivu vacsinu massovo pocuvanej hudby. no a to neni nic ine nez plytky a vagny brak lacny semracky pisany pre priemerneho pubertackeho posluchaca/cku, co hudbu zacal pocuvat tak v nejakych svojich 13-14 rokoch, lebo vo svojej emocionalnej nezrelosti sa potreboval sytit tym plytkym a lacnym slabikovskym odpadom s pathetickym emocionalnym odvarom, aby mal pocit, ze v zivote nieco preziva. a stale znovu a dokola, kazdy tyzden novy hit. ale to su ludia, ktori nevedia nic o texte a nevedia nic o hudbe. a ani nemozu vediet. drviva vacsina z nich ani len nema hudobny sluch. davova kultura v umeni sotva moze priniest nieco hodnotne. hudba je ako statok a pocuvanie hudby je spotreba. kazda hudba a kazdy text su tu potom pisane tak, aby uspokojili poziadavky strany dopytu. Si si tymto isty? Urcite? to chces povedat ze vsetci ti co (v tych casoch) pocuvali Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin, alebo napr u nas Elan bola "chamrad"? robis si srandu... A co je podla teba dobra hudba? tu ktoru nepocuva nikto? Ja si myslim ze pop by sme mali delit na 2 druhy... nasilu vnuteny (blbosti typu o-zone tokio-hotel a pod, ktorych sa chytaju pubertalny vyrastkovia) a potom ine druhy, ktore sa stali popularne (Queen, Pink Floyd a pod)
game Zverejnené 16. November, 2006 Zverejnené 16. November, 2006 s pathetickym emocionalnym odvarom, aby mal pocit, ze v zivote nieco preziva. a stale znovu a dokola, kazdy tyzden novy hit. ale to su ludia, ktori nevedia nic o texte a nevedia nic o hudbe. a ani nemozu vediet. drviva vacsina z nich ani len nema hudobny sluch. davova kultura v umeni sotva moze priniest nieco hodnotne. hudba je ako statok a pocuvanie hudby je spotreba. kazda hudba a kazdy text su tu potom pisane tak, aby uspokojili poziadavky strany dopytu. a kedze to su ludia, ktori o hudbe vedia velku **** - je to proste hudba pisana na****. s týmto súhlasím - sčasti, pokiaľ nejde o produkciu, ktorá pretrvala desaťročia a na ktorej vyrastá už tretia generácia ... to, ako sa robí komerčná či populárna hudba, rýchlo, na objednávku, vytiahnuté z davu hviezdičky, ktoré prinesú rýchlo zarobené peniaze, a za chvíľu peniaze zarába vydavateľ na inej hviezdičke a blázni teenagerom hlavu, to je rýchlokvasené, zamerané len na vyrábanie peňazí, texty sú rovnako rýchlokvasené ako celá produkcia . to sa niekedy fakt nedá počúvať, ale do mladých nahučali, že toto je to, čo potrebujú ... rap a hip-hop ani nehovorím ... texty sú rádoby angažované a akože rebelantské a ešte keď niekto pritom furt ukazuje tromi prstami k zemi a chodí tak, že zo somráka strhol šaty a že by sa aj slušný orangutan za to hanbil, tak nie je o čom diskutovať. Beatles oslňoval v prvom rade tým, že bol ... a hudbou, hudnou a hudbou a potom prichádzajú na rad texty... plus Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, hádzať do jedného vreca s tými predchádzajúcimi by som nerobila... v inej dobe by z týchto boli hudobní skladatelia, o ktorých by sme sa učili v škole ... s textami je to podobne ... takýto vedia, o čom chcú hrať a spievať ... pesničky skladateľov, ktorí skladali hudbu na pobavenie vtedajších salónov, sú o čo lepšie ? spievajú o láske a zlomených srdciach rovnako ako dnes ... z tohto hľadiska aj Mozart bol spotreba - vo svojom čase ... len nie každý mal salón / snáď mi Mozart odpustí / dnes má rádio či hocičo, z čoho ide hudba, každý ... a konzumenti sú hlavne mladí, na tých sa dobre zarába, až kým si nezačnú "vyberať" napadli ma gregoriánske spevy ... čo je zasa niečo iné, a s dnešnými "náboženskými" pesničkami, ktoré majú do uší lezúce melódie a texty stále o tom istom, sa nedajú ani porovnať ... a zhudobnené básne, balady, a ešte kdečo, čo sa dnes spieva a k čomu sa zloží hudba ... nie je všetko len brak... to v žiadnom prípade...
Nokia Zverejnené 16. November, 2006 Zverejnené 16. November, 2006 leg sak cela pointa pesniciek je vyjadrit nejake emocie, resp pribehy spevom, ty chces aby niekto v pesnickach spieval o integraloch a derivaciach ci o vyzname genetickych informacii na zivot?? a myslim ze porovnavat texty zoberme si slovensku hudobnu scenu napr loba ci martina kittnera s IMT smile, richardom mullerom ci jarom filipom je dost odvazne, bud si hluchy alebo blbya zas zahranicne... myslis ze vsetko je o textoch ako ma britney spears ci madonna? premyslaj, mal som pocit ze niesi taky ignorant a to ze sa nieco este tebe nepaci neznamena ze to je pi****na... mne sa napr ty nepacis a tiez netvrdim ze si pi****na
hisham Zverejnené 16. November, 2006 Zverejnené 16. November, 2006 Podľa mňa ešte stále vznikajú dobré texty, len ich treba nájsť a počúvať.Keď hovoríme o populárnej hudbe - ten stredný prúd, čo sa hráva ako najnovšie hity - sú to ozaj pekné braky. Súčasná populárna hudba mi nemá čo povedať, preto ju ani nepočúvam, ani sa nerozčuľujem. Ale aj tak mám vždy to šťastie počuť cestou busom Ryhaňu, z ktorej sa mi dvíha žalúdok. A to mi stačí, konec, dovi.Mňa sa netýka žiaden text, pretože nie som zaľúbená, nie som sklamaná, nechcem chlapa (I need you, I love you, oooh baby), nie som naštvaná, nik mi nezomrel... A text, ktorý by hovoril o živote v zatuchnutej dedine som ešte nepočula. Hovorím o textoch všeobecne.Mainstream je mi osobne ukradnutý. Keď to zoberieme z hľadiska vplyvu na mládež, ktorá nemala to šťastie vyrásť na dobrej hudbe, je to zlé, úbohé, zlé. Niežeby mi aj tá mládež nebola ukradnutá... Ale dopriala by som im počuť z rádií niečo iné, ako to, čo sa tam hráva teraz. Teda vo väčšine rádií.
cizy Zverejnené 16. November, 2006 Zverejnené 16. November, 2006 A co je podla teba dobra hudba? tu ktoru nepocuva nikto? Ja si myslim ze pop by sme mali delit na 2 druhy... nasilu vnuteny (blbosti typu o-zone tokio-hotel a pod, ktorych sa chytaju pubertalny vyrastkovia) a potom ine druhy, ktore sa stali popularne (Queen, Pink Floyd a pod) si robis srandu Queen a Pink Floyd a pop???
Nokia Zverejnené 14. Apríl, 2007 Zverejnené 14. Apríl, 2007 Postahoval som si pred par dnami albumy od skupiny Krystof a musim uznat ze maju dobru hudbu a zaujimave texty :lol: jedna kamoska povedala ze "ten Krajco asi fetuje ked pise tie pesnicky" :)
tomassi Zverejnené 14. Apríl, 2007 Zverejnené 14. Apríl, 2007 Ono je to celé o tom, že už aj u nás máme kopec rýchlovykvasených "umelcov", kt. sa presadia hlavne vďaka tomu, že ich tam niekto pretlačí, takže majú priestor aj v médiáchtakže sa s nimi stretávame častejšie, hlavne hip-hop, kde napíšeš zopár rýmov ppustí bum bam tc, bam bum tczase nevravím o všetkých čím viac umelcov, tak tým viac jej aj tých o ničom a človek si skorej všimne to zlé ako to dobré
Darkman Zverejnené 14. Apríl, 2007 Zverejnené 14. Apríl, 2007 kopec rychlokvasenych umelcov je na celom svete. Ved sa staci len pozriet na hviezdicky made by MTV, ktore zaziaria jednu sezonu a o rok po nich ani vrabec neprdne. Ludia nemaju cas hladat kvalitu. A ponarat sa do hudby. Hviezdicky naservirovane na zlatom podnose, pre mladu generaciu, ktora ich hlta. A hviezdicky sa ohanaju zlatymi platnami a podobnymi "ukazovatelmi kvality". Najpredavanejsie periodikum na Slovensku je Novy Cas.. je tym padom aj najkvalitnejsie? No a obdobne je to aj s hudbou.
Nokia Zverejnené 14. Apríl, 2007 Zverejnené 14. Apríl, 2007 nesahaj mi na nas mienkotvorny dennik nova doba !!!! :lol: :) :) ;)
doll Zverejnené 15. Apríl, 2007 Zverejnené 15. Apríl, 2007 ....mam tu z toho pocit, ze ten kto nepocuva isty styl hudby ju tym automaticky neznasa, zavrhuje, hovori o nej ze je npclenze kazdy ma vlastny styl, pre kazdeho moze byt zrovna ten dany styl the best, pre druheho to moze byt dno...hadat a dohadovat sa mozme do nekonecna, kazdy si bude obhajovat svoj styl a neda sa povedat ze by len "legendy" tu spomenute boli spickami ladovca....je kopec kopec inych zas si chcel niekto nieco dokazat....(vid: l.e.g. - ten sa v tom najlepsie vyzna :lol: ach jo )
weirdo Zverejnené 12. September, 2007 Zverejnené 12. September, 2007 LEG, a tie sracky, ktore pocuvas v poslednej dobe, maju podla teba normalne texty? ci si zmenil nazor na popmusic? :lol:
Nokia Zverejnené 12. September, 2007 Zverejnené 12. September, 2007 tiez sa cudujem ako velky umelec lego von roadtrip zrazu fici na H16 a podobnych zmysluplnych veciach :lol:
nutrinka Zverejnené 13. September, 2007 Zverejnené 13. September, 2007 ako zrazu, v poslednej dobe, on to počúva hádam odkedy si pamätám :lol: ja zas v poslednej dobe nechápem, čo sa tu deje
bad_guy Zverejnené 17. September, 2007 Zverejnené 17. September, 2007 LEG ak ta tak hneva a otravuje dnesna hudba tak si vypni radio a mas pokoj :lol: :)
Sniper Zverejnené 17. September, 2007 Zverejnené 17. September, 2007 Ja počúvam iba hudbu. Nie takú kde sa spieva. A mám po probléme :lol:
oiler Zverejnené 17. September, 2007 Zverejnené 17. September, 2007 zovseobecnovat sa neda. Myslim, ze Leg myslel tie piesne s nadychom "Hajdyhou", ale tych je pomenej. Texty su dolezite.
valcik Zverejnené 3. Február, 2008 Zverejnené 3. Február, 2008 pacia sa mi napriklad texty J.Nohavicu, zosnulej Z.Navarrovej, Bukasoveho masivu a dalsich. nielen preto, co konkretne hovoria, ale aj preto, ako sa pri pocuvani citim a na co vdaka tym textom myslim. pre mna je to fajn relax, pocuvat nie prilis vzneseny a komplikovany prejav aj ked chapem, ze niektorych ludi mozu jednoduche myslienky rozculovat. pre nich je tu asi skor vazna hudba ako popularna. o vytvarani rychlohviezd a novych supertalentov nasilu uz sa tu pisalo. myslim, ze ako pojde ludstvo stale dalej, bezcenne veci nenapadne zmiznu a uchova sa len to, co ma nejaku hodnotu, v hudbe tak ako v hocicom inom. chce to cas. :lol:
dead Zverejnené 24. Marec, 2015 Zverejnené 24. Marec, 2015 nenasiel som vhodnejsiu temu http://theconversation.com/music-to-die-for-how-genre-affects-popular-musicians-life-expectancy-36660 ak vam taha na 35 a hrate trebars death metal, cim skor to zacnite miesat, ked uz nie s jazzom, tak aspon s folkom a mozno budete mat nadej.. 1
game Zverejnené 24. Marec, 2015 Zverejnené 24. Marec, 2015 ee, na mňa to moc nesedí :innocent: mmchdm, čo je world music? :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz