Skočiť na obsah

Izbové rastliny

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Calathea, Zamioculcas a mix mini izbových kvetín

IMG_20210514_150356.jpg

IMG_20210514_150553.jpg

IMG_20210514_150121.jpg

• Díky! 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Dracéna lemovaná (Dracaena marginata) dekoratívny kvet, nenáročný na pestovanie

Dracena lemovaná.jpg

• Díky! 1
Zverejnené

toto všetko a ešte omnoho viac, čo i iskry rastie, zelenie a kvitne, som za dlhé roky u nás odskúšala... a už som o tom pred časom písala, ale náš byt neznáša kvety... a nie som v tom sama, u susedov je to podobne :(

Zverejnené

Kazdy moj pokus o chov izbovych rastlin dopadne takto.. ach jo

20210528_182852.jpg

• Haha 1
  • Sorry! 1
Zverejnené

@Hellé ty si ako moja staršia, aj tej všetky kvety vykapali, podarilo sa mi zachrániť jednu fialku a jednu orchideu, ktoré prežili jej starostlivosť. Asi pred pol rokom si vnučka Ninka zmyslela, že by sa chcela starať o nejaký kvet, vybrala si fialku. Aj som na to už zabudla, ale musím sa jej spýtať, ako sa tá jej fialka má. U mňa sa jej darilo, pekne na ružovo kvitla. 

Zverejnené

Tieto pekné kvety sú z botanickej záhrady v KE.

O.jpg

E.jpg

BZ.jpg

k.jpg

or.jpg

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené

Flinstone nastrkal všetky citrusy na balkón. Moc ma tým nenadchol, menej miesta na vešanie prádla. Mohol ich aspoň ostrihať. V tom sa on vyzná ako záhradkár lepšie ako ja. vyhovoril sa, že je tma. A tak mám na balkóne divočinu. 

Zverejnené

Nolina - slonia noha (Beaucarnea recurvata)

dúfam, že sa jej bude u nás páčiť

Nolina.jpg

• Díky! 1
Zverejnené

Kaktusy zakvitli  a ešte nový pekný prírastok ... :smile:

k.jpg

Kaktus.jpg

Kd.jpg

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

iskra, všetko ti pod rukami kvitne, paráda to je :flowers:

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

@iskra ten poslôedný sme aj my mali, snáď 20 rokov. Rástol a rástol a prospieval dobre, až potom chytil nejakú divnú chorobu, a zvädol nám. Bola to taká nenáročná rastlina. 

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Keď sme prichádzali domov z predľženého víkendu, málinko som sa aj obávala ako nájdem kvety doma, ale našťastie privítali nás tieto zakvitnuté krásky :)

IMG_20210715_150701.jpg

IMG_20210715_144618.jpg

IMG_20210715_150924.jpg

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené

kalanchoe, orchidey, kala... všetko u tejto ženy kvitne, aj keď sa práve nestará... no toto nie je spravodlivé, u mňa sa nechce dariť ničomu  :)

Zverejnené

@game,  tento kvet je Lopatkovec, práve on ma veľmi  prekvapil, lebo vyžaduje dostatočnú zálievku, ale nesmie byť premokrený substrát,  tiež má rád osvieženie vodou z rozprašovača. ak mu to chýba, listy klesnú, ovisnú, no perfektne  Lopatkovec zvládol, v zimnej záhrade u nás, máme  chladnejšie, aj pršalo posledné dni,  áno,  aj som ho tak, akurát poliala, aj orosila. po príchode domov, nielenže  vystretý privítal, ale ešte aj zakvitnutý. 

to, že píšeš, že u Teba sa nechce dariť ničomu :)

každá sme aj v niečom rozdielna, ale aj rovnaká... kvety u Vás sa nedaria viacerým, nie sú proste tam, ako si aj spomínala podmienky, nie Tvojim nesprávnym pestovaním, a nemôže tiež každému sa len s pestovaním kvetov dariť.., aj mne nie každá kvetina prežije..Ty máš isto iné záľuby v ktorých sa darí...ide o to,   prijať to, tak ako je..

mne,  ak sa v niečom nedarí tak, ako by som si  priala, lebo nikto z nás nemá len tak v živote, že všetko   len ide ako  prechádzka ružovou záhradou ,   ale pokiaľ sa snažím zo všetkých síl, tak sa zbytočne snažím nestresovať.. 

dôležité je, čo máme v sebe, aké sme, že vieme darovať, mať rád ..  :kvetinka:

Lopatkovec.jpg

Zverejnené

Myslím, že kto má rád ľudí, kvety, zvieratá, musí mať rád aj sám seba. Nie v tom egoistickom zmysle, ale že dokáže spoznať a vážiť si hodnoty. To nie je každému dané, je to dar. 

Podľa toho, čo sa u mňa darí, to je burina. A tá vystihuje mňa a môj postoj k sebe samému a celému svetu.

Dnes už mnoho podnikateľov zverí starostlivosť o záhradu odbornej firme. Záhrada reprezentuje aj spoločenský úspech. Pre mňa je to ale gýč, v porovnaní s tým, akú krásu dokáže vytvoriť sama príroda, ktorú často nenávratne ničíme, práve kvôli osobnému úspechu. Naša predstava o kráse, šľachtenie, starostlivosť, je prejavom civilizácie. Ja sa ale nedokážem nadchnúť nad rozkvitnutou záhradu, obklopenou 2 m betónovým plotom, v devastovanej krajine. Keď čítam "Slovensko je prekrásne" nechápem prečo práve ja vidím len to škaredé... Ty to vidíš inak a možno aj preto sa tvojím kvetom darí. Oni to poznajú... Človek nedokáže zachrániť celý svet, tak si aspoň v svojej záhrade vytvárame ilúziu toho, o čo sme ničením prírody už prišli. 

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené
Dňa 15. 7. 2021 at 23:44, Tono napísal:

Myslím, že kto má rád ľudí, kvety, zvieratá, musí mať rád aj sám seba. Nie v tom egoistickom zmysle, ale že dokáže spoznať a vážiť si hodnoty. To nie je každému dané, je to dar. 

Podľa toho, čo sa u mňa darí, to je burina. A tá vystihuje mňa a môj postoj k sebe samému a celému svetu.

Dnes už mnoho podnikateľov zverí starostlivosť o záhradu odbornej firme. Záhrada reprezentuje aj spoločenský úspech. Pre mňa je to ale gýč, v porovnaní s tým, akú krásu dokáže vytvoriť sama príroda, ktorú často nenávratne ničíme, práve kvôli osobnému úspechu. Naša predstava o kráse, šľachtenie, starostlivosť, je prejavom civilizácie. Ja sa ale nedokážem nadchnúť nad rozkvitnutou záhradu, obklopenou 2 m betónovým plotom, v devastovanej krajine. Keď čítam "Slovensko je prekrásne" nechápem prečo práve ja vidím len to škaredé... Ty to vidíš inak a možno aj preto sa tvojím kvetom darí. Oni to poznajú... Človek nedokáže zachrániť celý svet, tak si aspoň v svojej záhrade vytvárame ilúziu toho, o čo sme ničením prírody už prišli. 

mne sa páčia také tie "divoké" lúčiny...s harmančekom, margarétami, čakankami, vlčím makom, kúkoľom, fialkou trojfarebnou, nevädzami, trávou, pýrom,  a neviem ešte čím všetkým, a my ani nevieme, aké poklady tam rastú. Ale mám rada aj tie šľachtené kvety. 

• Páči sa mi to 1
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 5 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 2 týždňami...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov