Skočiť na obsah

Kvalita služieb v reštauráciách a baroch


Sniper

Odporúčané príspevky

Ako ste spokojní s kvalitou služieb v reštauráciách resp. baroch?

 

Najprv zlé skúsenosti:

 

Spomínam si na jeden podnik v TN, nebudem menovať, ale nachádza sa neďaleko hotela Tatra, kde kedysi bola taká hrozná obsluha, že som si myslel že si tam z nás srandu robia. Bol som tam s babou posedieť, objednali sme si pitie a ona dostala chuť na hranolky tak si ich priobjednala. Trištvrte hodinu sme čakali pokým jej tí kripli doniesli div nie na kávovom tanieriku malú kôpku hranoliek.

 

A to nebolo všetko, raz som tam bol v zime, potreboval som v meste niečo vybaviť a mal som ešte hodinu čas. Prišiel som tam a nikto si ma nevšimol. Sedel som tam 25 minút a stále si ma nikto nevšímal. Tak som sa naštval, zdvihol som sa a odišiel som bez toho aby si ma niekto všimol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty kokos, to akoze tiez sa take veci deju! 20 minut sedim v jednom podniku vo ZV, aby si vobec vsimli, ze tam je nejaky clovek! Podnik ma kapacitu, no nech sa pretrhnem, tak maximalne 100 ludi aj s DPH a obsluhy je tam akurat. Ktovie, co tie zenske robia?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Raz sme boli na poľovníckom zájazde a stavili sme sa v motoreste Jadranky....objednali sme si zemiaky a rezne....no pohroma rezne nedopečené, šlachovité a zemiaky nedovarené a surové !!!!! :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Wittmann vraví dobre, fakt sa to nedalo jesť :) :lol: A zas aby som konečne pretrhol tie negatíva, u nás v Smoleniciach v pizzerii je super, pečú a varia vynikajúco a ja sa tam vždy cítim veľmi dobre :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včera som bol s kamoškou v jednej pizzérii v centre TN, fakt som zabudol na názov. K 2 objednaným pizziam dali jednu zdarma. Pizza bola veľmi dobrá, boli sme spokojní.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj v Carrefouri v Petrzke je pizzeria, kde ked si objednas dve pizze dostanes tretiu za korunu, s priatelom to obcas vyuzijeme (on je taky papkaac) :) aj pizzu maju super, vzdy ked tam ideme, tak som velmi spokojna :)

 

 

ine je to s takym jednym podnikom, tiez v Carrefouri, ja to volam ze "zrkadlova sien", lebo su tam same zrkadla po stenach...tak tam je to strasne, raz sme tam zasli na kofolu, 20 minut k nam nikto neprisiel, tak sme odisli, uz tam nikdy nepojdeme :lol: a to sme tam mali svojho casu prve "rande" (akoze este predtym dakedy, to im tiez dlho trvalo kym nas obsluzili), nic nebolo totiz vtedy otvorene (nedela, 10 hodin rano ;) ) a keby aj bolo, vtedy sme nevedeli ze co ;)

 

s tym podnikom sa mi to ale stalo viackrat ze im dlho trvalo kym si nas vsimli ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včera som bol v tej naše pizzerii; síce pomínate lákavé akcie, ale na našu obec je tá naša super. Ale to som nechcel, pôvode som prišiel napísať, že deťom známej, čo je u nás teraz na návšteve, tam keď sme zaplatili ešte priniesli lízatká zadarmo, takže aspoň niečo akciové. :) A inak človeka si tam všimnú hneď, žiadne zbytočné čakanie :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Výborne som sa cítil v pizzerii Utopia v Poprade. Prostredie príjemné, obsluha rýchla, pizza výbornááá. Až na záver to nemalo chyby - obsluhe evidentne nestačil "tringelt", tak vydala o 150,- Sk menej. Nebola to zrejme náhoda, ani sa nenamáhala príliš ospravedlňovať. Asi iba testovala pozornosť hostí... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keď už je reč o pizze, tak celkom fajn bola v reštike v žilinskom Tescu. A obsluha nemala problém s objednávkov 5 minút po otvorení, ani neskôr, keď sme sa vracali domov, 15 minút pred záverečnou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Ja som včera šiel do PN sa zabaviť. Pri stanici je jeden taký podnik kam sme si šli sadnúť kým nedojde zvyšok osadenstva. No ale horšiu obsluhu som ešte v živote nezažil ................. nie lenže sme čakali veľmi dlho kým sa nás vlastne prídu opýtať že čo si prosíme ale aj to trvanie kým nám to spravili bol otras ................... už v živote nepôjdem do tohto podniku

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

http://bratislava.sme.sk/c/5147951/pavel-pospisil-bratislavske-restauracie-katastrofa-a-zlodejina.html

 

Hm, kritizoval bratislavu, ak som cital tie ceny v clanku som nechapal, zaco? ze 75 eur.

V meste mame novu restauraciu, nechapal som rozdielne ceny, hydina, bravcove a vsetko ostatne jedlo do 6 eur a hovadzina 12 a viac, myslim aj divina bola lacnejsia. Dali sme si tu velku rybu co sa mnozi v riekach. Bolo to dobre a aj vela. K jedlu bola aj priloha a nepoznajuc ako to tam chodi som chcel skusit aj zemiaky s mastou a cibulkou.

 

Ale ma pravdu s prilohami, preco to mame platit navyse, aj prilohy, aj to nieje ziadne kucharske majstrovstvo. Aj ked si to objednavam. Chrupeme to ako zajace, nepripravene.

Tiez si myslim, ze jedla by nemali mat tie cudesne nazvy a clovek si nevie ktomu ani priradit prilohu. Malo by to byt na kucharovi a ak ti to nevyhovuje, ich poziadas o nieco ine.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten článok som čítala už včera doobeda, Grob, kam sa chodí na husacinu, je pekný kúsok od BA, a chodí sa tam nielen z BA, ale aj z druhej strany Karpát

 

je pravda, že sa necháme okrádať, a je to na nás ... ešte poďakujeme, aké to bolo dobré.

v tom Grobe je to trochu tak, že sú na to zvyknutí, že ľudia celé porcie nezjedia, takže automaticky donesú sáčik ...

to naúčtovanie každého kúska zvlášť a zaprášené kytičky a kopa ďalších vecí je pravda. necháme to so sebou robiť.

 

:lol:

je tu jeden podnik, dávno som v ňom nebola, kedysi sme tam chodili z práce na obedy, ináč to bolo fajn, dokonca aj dobre varili, nemali siahodlhý jedálny lístok, ale mali tam na striedačku dvoch kuchárov, z ktorých jeden bol horší, jeden lepší, ale jeden z nich dokonalý nervák. nie raz sa cez lietačky ozýval rev z kuchyne, keď ho chytali nervy. raz sa stalo, že som sa zdvihla o odišla, lebo mi to bolo nepríjemné ... čašníčke som povedala, že neviem, či ho vytočilo, že má priveľa objednávok, alebo zrovna tá moja.

 

raz sme tam mali firemnú akciu, klobúk dolu, starali sa, a varili dobre, ale práve sme sa museli pýtať, čo sa skrýva pod tajuplnými názvami jedál ... pamätám si z toho Karpatské vrchy ... bolo to opečené mäso, naň naukladané celé guľaté šampiňóny, prekryté syrom, a zapečené ... tie hrbolčeky pod syrom boli karpatské vrchy ...

 

:)

na jednom inom mieste, ktoré malo skutočne vyhlásenú kuchyňu, len si účtovali ešte papier minutý na záchode, ale vtedy nič lepšie nebolo, a bolo tam príjemné prostredie. ale aspoň dobre varili.

 

potom majitelia podnik predali, už mali asi dosť, a noví majitelia, dvaja mladí, priveľa predstáv o pohostinstve nemali, jedna firma tam mala krátko po tej výmene vianočné posedenie ... vrátane nemeckých a rakúskych hostí a manželiek a manželov a tak ...

tak odporné vysušené od rána navarené a v trúbe ohrievané jedlo som ešte nejedla ... za ten účet, čo im tam narobili, každý dostal kus nechutnej plnky, nas okrajoch dokonale vysušeného kuraťa bez chuti, ryžu zrejme ani neprikrytú odkedy sa uvarila, lebo bola na okrajoch priam sklovitá a tvrdá, a tuším tam bola kukurica z plechovky a kapusta.

bolo to príšerné, a nemec mľaskal, ale či mu to skutočne chutilo, alebo bol len náhodou zdvorilý, to neviem.

 

 

:)

v tom článku sa ďalej píše o zákusku, posiatom zlatým pásom, zlatom, aké používajú na maľovanie písmen na kríže ...

 

práve včera sme akože na vianoce dostali od jednej firmy fľašu "luxusnej" borovičky, ktorú keď človek potrasie ako guľu so snežením, sa začne vo fľaši trblietať hromada drobných kúskov zlata - na kartičke na fľaši je napísané, že je to 22 karátové zlato, a lieči choroby srdca ... ;)

 

 

takže takéto skúsenosti, ale toto je len špička ľadovca, tieto mi napadli pre ten článok s pánom luxusným kuchárom ... aké sú tie vaše ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten článok zo sme, ktorý sem dal slimak, rozhovor s kuchárom s michelinskou hviezdou, v tomto príspevku, má dnes pokračovanie

 

Ak mi nebude chutiť, už sa nevrátim

 

... článok vraj mal rekordnú čítanosť a vyše 1500 diskusných príspevkov.

 

Pán Pospíšil nám povedal, že sme hlupáci – konzumujeme Mešce pytliaka Ondreja rozmrazené v mikrovlnke, nechávame sa klamať a okrádať. A stovky Bratislavčanov mu pritakávajú.

 

Hostia hovoria, že problém je v ponuke. Je málo miest, kde sa dá slušne najesť za rozumnú cenu a pán Pospíšil hovorí, že ani tie s nerozumnou cenou nie sú slušné. Popri nahnevaných Slovákoch majú gastronomické nedostatky dosah aj na cestovný ruch – turisti sa nebudú radi vracať niekam, kde sa nemôžu dobre najesť.

na cestovný ruch to má dosah určite

 

Reštauratéri však vidia problém aj na strane dopytu. Spotrebitelia sú zvyknutí na svoj gordon blue a nie sú ochotní priplatiť za kvalitné jedlo z čerstvých surovín.

v tom predchádzajúcom rozhovore odznelo, že nemôžu nakupovať na trhu od babky, pre x príčin, nakupujú vo veľkom mrazené, konzervované či v kamiónoch dozrievajúce zeleniny z Metra.

našla by sa v ich chladničkách skutočne čerstvá zelenina ?

 

také čosi že ráno nakúpi na rybnom trhu a na zeleninovom trhu a varí pre svojich klientov, keď už iné nie, aspoň šalát by bol čerstvý ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak ma vo vela veciach pravdu, vsetky stravovacie normy a cela SOI-ka vznikla z paranoje minuleho rezimu, lebo sa automaticky predpokladalo, ze kazdy kradne (co ostatne bola aj celkom pravda). Preto nebolo mozne ani nakupovat potraviny na trhu, ale len od statnych dodavatelov.

 

A co sa tyka tej univerzalnej hnedej omacky, tak ta sa vola vyvar B a bol to zaklad 75% schvalenych receptur

http://www.f-plus.sk...tail/oc/4.xhtml

 

doporucujem pozriet si aj zaklady omacok a hotove omacky Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a vyrába sa a kvitne stále, 350 l vývaru

 

priveľa čerstvej zeleniny tam nebude.

lenže už dvadsať rokov sme mimo, kradnúť sa síce neprestalo, ale ako Pospíšil hovorí, babka rukou vypíše papier, dátum, meno, 5 kilo mrkvy, dovidenia. dojde soi, mrkva je v chladničke. možno o kilo menej, ale to je na majiteľovi. bez ohľadu na to, kde je kúpená.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

pán šéfkuchár Pospíšil tu má oponenta ...

prípad od prípadu je zrejme iný, ale ten rozhovor stojí za to ... pravda je uprostred či vo hviezdach ? :lol:

 

Paul Day: Bratislavské reštaurácie? Oceňujem ich kvalitu

 

Kritika vašich reštaurácií kuchárom Pospíšilom vôbec nie je pravdivá, cítiť z nej frustráciu a hnev. V Bratislave sa dokonca šéfovia podnikov snažia viac ako u nás, tvrdí v rozhovore anglický kuchár.

 

Kritické vyjadrenia kuchára Pavla Pospíšila na adresu našich reštaurácií vás vraj zaujali natoľko, že ste si rozhovor dali preložiť do angličtiny a jeho tvrdenia následne konfrontovali s vlastnými skúsenosťami. Ako sa vôbec anglický šéfkuchár dostane k rozhovoru v slovenskom denníku?

 

Už prakticky rok a pol pôsobím v Prahe, vďaka čomu tam mám pomerne veľa priateľov. Medzi nimi sú aj Slováci, respektíve ľudia, pre ktorých som už v minulosti varil, a tak dôverujú mojim kulinárskym schopnostiam. Vaším rozhovorom s Pavlom Pospíšilom boli doslova šokovaní, a zrejme preto ich zaujímal môj názor.

 

Čítajte viac: http://bratislava.sme.sk/c/5316973/paul-day-bratislavske-restauracie-ocenujem-ich-kvalitu.html#ixzz0kzJKZnJf

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov