Skočiť na obsah

Výpadky a presun Fóra

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Po istú dobu prakticky každý deň vidím výpadok, že stránka je too busy.

Nerozumiem prečo web vypadáva keď:

• Fórum ťahá dáta z optimalizovanej databázy (optimalizácia prebehla dnes rano)
  • je tu v reálnom čase asi 20 ľudí online
  • používa profesionálny software ktorý je krok po kroku starostlivo naprogramovaný aby fungoval najlepšie ako vie
  • a otvorenie každej stránky trvá v priemere 0,2 sekundy

Keďže podobné zvláštne výpadky hlásia aj iní majitelia webov u toho istého providera ako my a moja trpezlivosť má tiež svoje hranice ako som už zistil, tak je viac-menej jasné že sa web presunie k inému providerovi.

Presun bude vyžadovať istý čas na rôzne práce, isté je že napr. taká Fotogaléria bude musieť vyť vypnutá na nejaký ten čas pred presunom lebo budem musieť stiahnúť všetky fotky z webu a to potom uploadnúť na web takže medzitým nepotrebujem aby mi tam niekto niečo uploadoval).

Takže by ma zaujímal výsledok horeuvedenej ankety.

• Odpovedí 37
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

11

• Mgr. L.E.G. von Trips

3

• weirdo

2

• aljak63

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Vadia mi, mali by sme sa presunúť inam

inak kto zase nezanechal ZÁZNAM !!! :lol:

Zverejnené

sem tam to vypadne ale Nevadia mi, nevnímam to ako katastrofu

Zverejnené

No, keby to bolo raz denne - budiž, ale keď je to viac ako 10 krát, to už človeka nase**...hlavne keď niečo píšeš a pak ti to zhltne "čierna diera"...

Zverejnené

Hlasoval som za poslednú možnosť - čiže vadia mi tie výpadky a mali by sme sa presnúť inam...zas neberiem to ako tragédiu, ale neraz sa mi aj tento týždeň stalo, že kým som dopísal príspevok, tak zrazu fórum padlo a samozrjeme potom som už nemal znovu chuť písať dlhý príspevok...a denne sa mi to stáva minimálne 3-4 krát.

Zverejnené

aj ja hlasujem za poslednú možnosť:

Vadia mi, mali by sme sa presunúť inam

Zverejnené

tiborco,

trošku off topic, ale keď má fórum muchy, po dopísaní príspevku ho automaticky označím a ctrl+c istí, že moja robota nevyjde nazmar

je škoda prísť o príspevky, hm ? aspoň zatiaľ je to riešenie : )

Zverejnené

Presun bude vyžadovať istý čas na rôzne práce

este ake prace a na aky cas by si to vyziadalo?

Zverejnené

V poslednom čase sa mi dosť často stáva, že to vypadne. Aj mi to vadí, ale prežijem...

Zverejnené

game

Som si vedomý tejto možnosti, a sem tam ju aplikujem, ale proste človek nemyslí vždy na ctrl c, pri písaní príspevku... :lol:

Zverejnené

este ake prace a na aky cas by si to vyziadalo?

Kompletné uploadnutie všetkých súborov čo je asi 1 GB dát (takže na mojom uploade 256 kbit/s pol dňa budem v kuse uploadovať), rozbehnutie Fóra na novom serveri bude vyžadovať niekoľko správnych zásahov do jadra Fóra no a samozrejme sa treba modliť aby sa podaril úspešný import všetkých databáz lebo inak z príspevkov zostane iba toto: ĞščżŞýáíÊúäôĹ?ĹŻĂĽĂ?ÍÉÚĽŠČŤŽĚĚĹ?ÓÖĹ?ŇÚÜŰ
Zverejnené

Vadilo by mi to,ak by som nevedel,čo sa deje.

Ak mi niekto vysvetlí o čo ide /netvrdím,že vždy to pochopím :lol: /,tak s tým nemám problém - žiaden :)

Zverejnené

a samozrejme sa treba modliť aby sa podaril úspešný import všetkých databáz lebo inak z príspevkov zostane iba toto: ĞšÄ�żŞýáíÊúäôĹ?ĹŻĂĽĂ?Ă�Ă�Ă�ĽŠÄ�ŤŽÄ�ÄšĹ?Ă�Ă�Ĺ?Ĺ�Ă�Ă�Ű

No neviem ci by som to riskoval aj za takuto obeť ... !

Keby to vypadavalo na pol dna, alebo na nejaky dlhsi casovy usek, tak nic nepoviem. Ale ze mi to nejde 4-5 minut tak to v pohode prezijem a myslim si ze to nestoji za namahu a nieto este za risk aby sa nieco presuvalo a menilo.

Zverejnené

Teoreticky ani tá diakritika by nemala robiť problém.

MySQL je u terajšieho providera nastavené takto:

character_set_client cp1250 
character_set_connection cp1250 
character_set_database utf8 
character_set_results cp1250 
character_set_server utf8 
character_set_system utf8 
collation_connection cp1250_general_ci 
collation_database utf8_slovak_ci 
collation_server utf8_czech_ci

Ak u nového sa to nebude príliš líšiť (čo nepredpokladám) tak problém by to nemalo robiť. Trochu ma znepokojuje, že toto Fórum sa kóduje v iso-8859-2, ideálne by bolo utf8, ale iso-8859-2 je pre tento software vhodnejší. Keď som nastavil utf8 tak niektoré písmená sa nezobrazovali správne, preto som nastavil iso.

Zverejnené

zatial mi to nejako extremne nevadi, ale ked to robi take problemy a provider to nejako nevyriesi tak to moze byt riskantne u nho zostat nie? co ak to bude vypadavat potom castejsie a castejsie alebo na dlhsie...ked je moznost zmenit na nieco ide tak som za

ale taktiez ak nie je ten risk ze sa forum zmeni na kopu necitatelnych prispevkov moc velky :lol: :) :)

Zverejnené

Týka sa to iba diakritiky, konkrétne tvôj príspevok nebude nijako zmenený :lol:

Zverejnené

ale tvoj bude :lol:

budes potom rucne prepisovat vsetky ako na starom fore :) (sa mi nieco mari ze bol uz raz takyto problem, nie?) :)

Zverejnené

To bol problém priamo s Fórom.

Ak nenastanú komplikácie tak počas prvého decembrového týždňa dôjde k presunu k websupportu.

Zverejnené

sa mi nieco mari ze bol uz raz takyto problem

no uz to vidim. toto nabeton postihne vsetky moje (pre mna) drahocenne etymologie a preklady. daju sa prispevky v teme aspon exportovat ako textovy subor?

Zverejnené

Samozrejme. To si môžeš urobiť aj ty sám.

Ale hovorím, je to malá pravdepodobnosť že by sa niečo malo po...

Samotný presun možno ani nespozorujete. Všetko záleží od rýchlosti transferu .info domény od starého hosta k novému. O tom čase všetky dáta už budú nakopírované na nové FTP. A keď sa aktualizujú DNS záznamy domény tak už bude všetko OK.

Snáď.

Zverejnené

ok, ale len aby som vedel - ako sa to robi?

Zverejnené

Vo Firefoxe:

Klikneš na: Súbor > Uložiť stránku ako

a vyberieš formát súboru. V tvojom prípade by bolo asi najvhodnejšie vybrať "Webová stránka, iba html".

Zverejnené

myslim ze lepsie to ma vpravo hore pri teme v ponuke moznosti - stiahnut tuto temu

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov