Vilma Flinstonova Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 ale on to má s príplatkom :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Áno vo väčšine zamestnaní aj pred tým som mal sviatky s príplatkom s výnimkou nepretržitých prevádzok lebo tam bol harmonogram teda že nepracovali sme viac hodín ako tí čo robia podľa kalendára iba sme mali rozhádzané na rôzne dni a tak sviatok mohol pripadnúť na šichtový deň ale zase potom boli voľné dni keď iní boli v práci. To je dobré keď si človek potrebuje povybavovať. Pekne sa to dopĺňa že policajt či požiarník cez víkend pracuje keď má zubár a úradník zatvorené ale potom má v pondelok a utorok voľno a môže ísť vybavovať. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted May 4, 2019 Author Share Posted May 4, 2019 každé zamestnanie má svoje. to takto funguje a takto je to normálne. štátne sviatky sú nejakým spôsobomm preplatené alebo kompenzované všade.to riešia zákony, tak netreba plakať, tisíce ľudí pracujú na zmenách a kdekade v službách cez štátne sviatky. takto to je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted September 1 Share Posted September 1 Že radosť zo štátnych sviatkov? Mne veru ten dnešný radosť neurobil. Dostal som zníženú gážu (čo bola prvá rana) a bol som v tom že je štátny sviatok, tak som šiel automaticky na predražený nákup do večierky keďže u nás cez sviatok je otvorené len to alebo pumpa a obe sú predražené. A už keď som mal nakúpené vtedy som sa dozvedel že vraj štátny sviatok je zrušený a potraviny sú otvorené kde by som tie veci kúpil za polovicu. No ale kto vedel? Ja som bol v tom že je dnes sviatok. Takže riadna podpásovka. Ja na pumpu a do večierky chodím zásadne len cez štátne sviatky a v noci. A už ma tak pozná aj personál, že keď idem dnu už ma vítajú so slovami: No zase ťa zastihol ten hnusný státny sviatok… Dokonca na jednej menšej pumpe zvyknem pokecať s personálom tam robia vždy tí istí a že “stavili sme sa že dnes sa tu ubjavíš” tuším na cyrila a matoda či čo bolo naposledy… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellé Posted September 1 Share Posted September 1 No myslim ze statne sviatky ma tu zmaknute kazdy pracujuci clovek. Btw najblizsi je 15. 9. To je zas nedela tak si nakup skor. Nemas zac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted September 1 Share Posted September 1 Ale dúfam neurobia zase takú kulehu že si budem myslieť že sú zatvorené potraviny a oni otvorene budú ako dnes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellé Posted September 1 Share Posted September 1 Ta co si To cirkevny sviatok, neboj bude zavrete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted September 1 Share Posted September 1 Ach tí veriaci, bez nich by bol život ľahší… 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proteus Posted September 1 Share Posted September 1 2 hours ago, Tomáš said: , tak som šiel automaticky na predražený nákup do večierky Bola to chyba statu ci tvoja ze si o tom nevedel? 2 hours ago, Tomáš said: Takže riadna podpásovka. Od koho? 2 hours ago, Tomáš said: No ale kto vedel? Napriklad vsetci co pracuju? Zaujimave, ze ty, co potrebujes mat internet aj v 100m tunely, aby ti nic dolezite neuslo ti uslo prave toto. Neskutocne, ze? Za toto kto teraz moze? Nemali o tom informovat rozhlasom? Alebo nebodaj letakmi? Alebo do kazdeho vchodu mali vojst, zaklopat na dvere a oznamit, ze 1.9. Si kludne mozete ist nakupit? Vies o tom, ze kazdy obchod ma na dverach otvaracie hodiny a ak su sviatky, kedy je zatvoreny, tak to ma vyvesene? Aj tyzden dopredu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted September 1 Share Posted September 1 Take veci ja nesledujem. Otvorené obchody beriem ako samozrejmosť a na štátne sviatky som zúfalý že sa nedostanem do potravín. Neskoro som sa dozvedel že dnes to bude ináč. Nenapadlo ma ani hladať o tom info, lebo doteraz bolo vždy cez sviatok zatvorené. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted September 1 Share Posted September 1 pred 5 hodinami, Tomáš pridal: A už keď som mal nakúpené vtedy som sa dozvedel že vraj štátny sviatok je zrušený a potraviny sú otvorené kde by som tie veci kúpil za polovicu. No ale kto vedel? Zvláštne. Vzhľadom na to, ako často vypisuješ, že ako máš rád politické relácie, lebo vždy pri nich dobre nažereš, tak by som čakal, že o takých udalostiach ako smeráci pred pár mesiacmi oznámili, že 1. september už nebude dňom pracovného pokoja, máš prehľad lusknutím prsta. U mňa sviatky nehrajú rolu pri home office a vedel som to. Tak potom fakt neviem, ako to ty tie relácie sleduješ. Či hlavne žereš a len tupo hľadíš na obrazovku ako tam nejakí ujovia v kravatách gestikulujú? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted September 1 Share Posted September 1 Toto som nezachytil. Možno práve tú debatu som nepozeral. Teraz napríklad rušia NAKU čo sa opozičným nepáči. Tak viem o dianí. Len toto som fakt nezachytil alebo zabudol alebo niečo. Viem aj to že sa spájajú obchody NAY a Datart pričom my v meste nemáme ani jedno z toho, lebo máme Planeo. Aj to viem že bude Biedronka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts