lukas Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Ja som prave uspesne zmaturoval. Planujem nastupit na FIIT STU v BA. Jedneho dna zo mna mozno bude programator :lol:
Polaris Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Ake vyhody vlastne dava PhD? Alebo PhDr. alebo tieto kravinky? Su z toho aj vyssie platy, alebo co vlastne?
Proteus Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Polaris.. 1) sebauspokojenie,2) môžeš učiť na výške,3) je toľko vysokoškolákov, že v najbližšej dobe môže zavážiť aj to, že máš PhD.
chorche Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 A navyse mas asi tri litre hrubeho, cize liter cisteho ku platu. Je to dobra vec. Mozes robit vedu a vyskum a Polaris uviedol aj to, ze skor zoberu cloveka s PhD. do prace, ako "len" Ing. alebo Mgr., lebo tych su nepreberne haldy a kazdym rokom je ich viac....
Proteus Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Heeej, to som povedal ja. Kde to vidíš u Polaris-a??? :lol:
Nokia Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 hmm kvoli trom litrom hrubeho zabijat cas na skole s PhD? :lol:
chorche Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Pardon, PROTEUS!!! Nie je to len kvoli peniazom. Ako PhD. mas omnoho sirsie moznosti, presnejsie sance, uplatnit sa na trhu prace, navyse je to celosvetovo uznavany titul, nas titul Ing. alebo Mgr. je v EU ozaj plad prtny....
Proteus Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 No, to je už lepšie chorche. :) :lol: :) Tak tak. A prečo zabíjať čas na škole. Nikto ťa nenutí študovať. Je to len na tebe. Tak ako celá výška. Ked nechceš, nemusíš. Ale je to jedno plus k dobru. Aj ja uvažujem nad doktorantúrou. Človek nikdy nevie, čo ho v živote čaká.
Nokia Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 no proteus aspon podla mna je lepsie tie roky stravit naberanim rozumnej praxe
Darkman Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Nic proti, ale phd. je titul 'teoreticky', vacsina ludi co ho dostane uz ostane vo vyskume, dalej pracovat na fakulte. V praxi (aspon technickej) je naozaj slabo aplikovatelny. A 3 roky praxe ti zarucia platovo daleko viac ako phd. Nehovoriac o tom, ze zamestnavatelia uprednostnuju ludi s praxov, a nie cistych absolventov (aj s phd si furt cerstvy absolvent)A samozrejme, ze z toho co ta naucia v skole v praxi vyuzijes mozno 1%-2%. Takze sa kludne nahanajte za phd, doc, prof... ale uvedomte si, ze to nie je pre prax :lol:
Nokia Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 konecne mudra rec :lol: prax je proste prax... a hlavne ked ju mas v obore nikde som sa este nestretol aby clovek s PhD robil niekde v reale, akurat tak v skole sa venuje uceniu, alebo vyskumu
Hedgehog Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Nic proti, ale phd. je titul 'teoreticky', vacsina ludi co ho dostane uz ostane vo vyskume, dalej pracovat na fakulte. V praxi (aspon technickej) je naozaj slabo aplikovatelny.Nielen ten titul je v praxi slabo aplikovateľný - myslím, že aj tí titulovaní ľudia. V našej pobočke v Prievidzi mali dvoch šéfov, z ktorých jeden bol PhDr. Napísal akýsi program (vtedy sme ešte bežali na pracovných staniciach Apollo), ktorého kód bol na dobré tri obrazovky. Prišiel ten druhý s bohatšou praxou, pozrel na to a s poznámkou: "Toto všetko tu máš načo?" to prepísal na asi 10 riadkov. Robilo to to isté, len podstatne rýchlejšie. Niekedy je lepšie pre prax nebyť zaťažený vedou... :lol:
chorche Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Asi o tom niektori naozaj neviete, ale tri roky interneho studia, ktoreho cielom je ziskanie titulu PhD., okrem ineho, znameaju TRI ROKY PRAXE!!! :lol: :) :)
Nokia Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 chorche ked si robis PhD na skole nemozes to porovnavat praxi niekde v realnej firmezoberme si ze skoncim informatiku a idem si robit PhDsi myslis ze tri roky na PhD sa vyrovna trom rokom v nejakej firme kde by si sa venoval tomu co si vystudoval naplno?
Sniper Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 A prečo zabíjať čas na škole.No vieš, sú aj takí ktorí na školu chodia nielen kvôli učeniu :lol:
doll Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 no ale v tom pripade pochybujem ze sa venuju studiu...potom je to vlastne o tom, ze na ziadnu vysku ani nechodis :lol:
game Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 doll, nie je mi celkom jasné, o čom hovoríš ... na škole sa nemožno zaľúbiť, či mať kamaráta, či sa to vylučuje so štúdiom ? permanentne som bola zamilovaná na škole ... aj na výške - a zato som namojdušu na výšku chodila potom je to vlastne o tom, ze na ziadnu vysku ani nechodisno veď nechodí, chodí na inú školu, ale aj tak nechápem ... no to je jedno, je to téma o dosiahnutom vzdelaní.
Darkman Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 no, chodim na skolu, kde pripada jedno dievca na asi 100 chalanov... Takze gamein dovod na studium ignorujem :lol:
game Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 dočerta, Darkman, to nie je môj dôvod :) to bol len sprievodný jav :lol:
doll Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 no ja som to pochopila tak, ze axel myslel iba chodit na vysku z dovodu zalubenosti, nie kvoli studiu....proste chodit do skoly len z dovodu jedineho, a to kvoli niekomu, nie kvoli titulu, nie kvoli vzdelavaniu... joooj, tak som asi zle pochopila... :lol: uz chapem
Nokia Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 ja mam milion spoluziacok, som tam uz tri roky a zatial nic, ziadna speci co by ma zaujala :lol: :)
Sniper Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Nokia chodíš na blbú školu :) :lol: no ja som to pochopila tak, ze axel myslel iba chodit na vysku z dovodu zalubenosti, nie kvoli studiu....Na školu sa chodí kvôli štúdiu, ale žena môže byť motiváciou aby tam človek vydržal.
Nokia Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Axel ja mam okolo seba dost zien, nepotrebujem to este v skole :lol:ja chodim na taku skolu kde mi staci byt par krat do roka a ktoru lahko prejdem... nie kvoli zenam :)
Recommended Posts