Jump to content

Recommended Posts

Posted

nie, normálne staré sporožíro ... dnes pekne povedané osobný účet

Posted

a kolko pohybov musis mat minimalne na ucte? ten 10 000 limit je tam fakt vysoky, preto som si myslela, ze to mas asi podnikovy ucet

Posted

netuším, a nechce sa mi prehrabávať poplatky banky, je ich tam milión ... ale zbežne som spočítala pohyby, bežne ich mám okolo 15 a viac.

nebola som fyzicky v banke veľmi dávno, ale najbližšie sa na to spýtam, ako to vlastne je.

Posted

Vsetky tie poplatky a uroky - su velke ale co chcem povedat je to na klientovi a jeho vedomostiach.  Ak je ochotny platit 200 euro jednu patinu, ci sestinu(z jeho prijmu - pritom ani uver nepotrebuje) len na urok - pritom pritom by mohol ak by mal rozum platit ozaj jedno percento. CI 4 percent.

Niekto za vedenie uctu neplati nic - myslim v tej iste banke lebo robi obrat a druhy 17 euro a urobi mesacne cez 100 000. A on tam aj dajme tomu 50 000 ma a na urokoch dostane 1,5 eura co mu zdania a daju mu poplatok 17 euro?

Teda oni kasiruju aj ovela bohatsich - hlupych - neinformovanych.

Posted

podnikatelske ucty su na tom (myslim) vo vseobecnosti horsie ako osobne = nedaju sa na podnikatelskom ucte ziskat nejake vyhody

v SLSP urcite

Posted

Ano ide o slsp  - jeden ma 9 stran a plati -ak nema platby do zahranicia asi 75 centov, druhy co ma jeden a pol strany 17 eur. Nic ine v tom nieje - neni medzi nimi iny rozdiel - ani v obrate,ani vo vyske zostatku - len ten jeden co chcel platit minimum - vedel o moznosti - ze si tie podmienky aj sam vie vydupat.

Moze byt rozdiel - jeden ma kartu a vybera si na 10 krat po 400 euro a druhy si ide do banky po 5000 raz za mesiac - dva.

A jeden si tych 9 stran zada IB a druhy dve platby cez prikaz na uhradu. Ale aj tak si myslim - ze ten jeden tam prisiel a povedal im ze robte nieco s tymi poplatkami - lebo odchadzam. Keby to spravil aj ten druhy mal by to tiez za nulu.

Ina ak to pisem - skusim to aj ja. Aj ked mi take obraty tam nemame,ale hlavne ani take zostatky - oni maju 5-10 krat vyssie. Platime asi  11 euro za 3-4 strany,ale nemame kartu a vbanke sme neboli aspon 5 rokov.

• 1 month later...
Posted

Zajtrajší sviatok mi narobil pekný bordel. V stredu by malo odísť inkaso za byt, na účte samozrejme mám len minimum, tak som presunul peniaze z iných účtov, však pošlem si dnes, zajtra to tam mám. Lenže zajtra je sviatok, tak peniaze zrejme dorazia až v stredu poobede, ale inkaso sa zvykne vyinkasovať už krátko po polnoci. No a keďže máme to zázračné SEPA, tak v prípade nízkej sumy sa inkaso už opakovať nebude a je možné, že bytové si ma zaradí do kolónky

NEPLATIČI

:D

takže len dúfam, že berú na vedomie, že zajtra je sviatok a inkaso sa zrealizuje až vo štvrtok.

je to tam ale podmienené tým, že mám veľmi veľa pohybov mesačne.

Každá banka to má zariadené ináč alebo podobne. Ja som im v SLSP povedal, že dávať takmer 6€ mesačne za vedenie účtu je proste veľa. A keďže za účet zadarmo chceli, aby som mal na účte sústavne aspoň 10 000€, tak som im povedal, že účet zruším.

Účet ešte bude bežať nejaké 2-3 mesiace, už teraz mám vo FIO, neplatím nič a nikto nerieši aký tam mám zostatok (a či vôbec) a koľko pohybov.

Posted

...zrealizovane splatenie istiny uveru mimo vyrocia fixacie, 850 EUR (resp 4%) ... fasaaaaa :oook:

Posted

No dovolenka pre dvoch vprdeli. Ale na to treba vzdy mysliet -ked sa das do styku s bankou. Proste nastudovat si system.

Posted

...vsak ja nevravim ze to mna konkretne trapi ... to ma musel "drahy" vyplatit, takze banka si zauctovala takyto poplatok, ktory ho urcite "potesil" :)

Kazdopadne na zamyslenie, ak by vyrocie fixacie bolo o 5dni, ake ine ukony su hodne tych 850E :)

Posted

Ja som hypoteku nemal - este sa nerozviedol - nebol som pod casovym stresom.

Ja by som si mozno s drahou aj poslednu noc - dovolenku dal. Banke by som to neplatil.

Ved tie peniaze mohol dat tebe a ty by si to na vyrocie splatila - ja to nepoznam --- neviem ake to je - ved vsetci ojeklamari zarabaju na ludskom nestasti ci stasti.

--------

Ja som 30 eur zaplatil za zrusenie zenijejho stavebneho sporenia - potreboval som svoje(ci jej ) peniaze - keby som vydrzal rok(polrok), som to mohol usetrit. 

Posted

no to by nebolo take jednoduche, keby mi dal peniaze a ja to zaplatim v den vyrocia fixacie ... namietal by, ze v ten den to bude nizsia suma, a tu nevieme v danom case zistit, nakolko sa platia (hlavne) uroky, kazdopadne, faktom bolo, ze som sa chcela zbavit uveru, kvoli inym investicnym zamerom, takze bol nuteny zaplatit hned

dovolenka naplanovana bola, aj zaplatena, ale vzal tam novsi model :) Takze zaplatil jej dofcu a mne navyse poplatok :) Dali sme mu zabrat :D

A nie, nerozvadzala som sa :)

Ale to je uz do inej temy... :)

• 2 months later...
Posted

Ja mám kreditku, neplatím za platby žiadny bankový poplatok, navyše, každý mesiac mi vrátia 1% zo všetkých platieb a dokonca sa dá získať ešte viac ako len 1%. Všetko smeruje k tomu, aby sa skôr míňalo ako šetrilo.

v ktorej banke?

SLSP, ale určite aj iné banky majú páky na prilákanie oviec.

mala som to rovnako, ešte nedávno som tu o tom písala ... pozor, SLSP menila poplatky a podmienky.

tiež som o tom nevedala, vracanie 1% poplatku z nákupu kartou sa ruší, a bezpoplatkový účet je podmienený aj sporením

http://banky.sk/22099-sk/slovenska-sporitelna-as/

Posted

To sa týka debetných kariet, či sa to týka kreditných, to zistím na konci mesiaca (nezisťoval som to) :D ale ak by to zrušili aj tam, tak to by bol jeden z dôvodov už nemať viac kreditnú kartu. Na jednej strane to zrušili, na druhej strane dávajú možnosť získať zľavy vo vybraných predajniach (odmenaplus es ká), tak sa vyznaj teraz.

Posted

a aky mas rocny poplatok za vedenie kreditnej karty?

Posted

mno..

ja mám debetnú (poštová banka, najdostupnejšia v mieste trvalého pobytu.. "líšky dávajú dobrú noc" - "všivavé diery" - "psia mater")

ale že so dobrý klient, furt som v pluse, konto narastá

tak mi ju "vylepšili"

môžem ísť "do mínusu", môžem vyberať prakticky bez limitu

bankomat ma furt otravuje ponukami aby som si vzal pôžičku

poplatok za každé "uprdnutie" si stiahnu furt..

je v tom ešte nejaký rozdiel oproti "kreditke"?

Posted

...ja neplatim za "uprdnutia" ... tak v tom rozdiel vidim :)

Posted

a aky mas rocny poplatok za vedenie kreditnej karty?

Pokiaľ viem tak 0€. Bol tam akurát poplatok 8€ za vydanie karty, ale dali mi ultimátum, že ak spravím do mesiaca aspoň 3 platby v hodnote aspoň 100€, tak tých 8€ mi pripíšu naspäť.

je v tom ešte nejaký rozdiel oproti "kreditke"?

• Do mínusu môže ísť hocikto, kto si o to požiada. Základný "mínusový balík" býva pár stoviek, u mňa 300€. Mám to len preto, že keby sa mi náhodou peniaze na nájom strhli skôr ako keď si ja stihnem previesť z účtu na účet peniaze, tak aby sa mi malo z čoho strhnúť.
  • S pôžičkami ťa otravujú v každej banke. V dnešnej dobe nízkych úrokov sa aj bankám znižuje manévrovací priestor na investície, tak je im dobrých aj tých 7-8% od obyčajných ľudí.
  • Keď si účtujú poplatok za každé prdnutie, pozri si čo platíš a za čo vlastne platíš. Ja okrem poplatku za vedenie účtu neplatím nič. A keď kartou zaplatím aspoň 200€, tak aj ten poplatok mi odpustia.
  • Oproti kreditke je rozdiel ten, že banka ti na kreditnej karte peniaze požičiava, ktoré môžeš míňať bez poplatkov a sankcií určitý počet dní (u mňa 50). Na bežnom účte ak ideš do mínusu, tak ti hneď úročia každý deň.

píšem tak ako to je v SLSP, v PB môže byť niečo inak.

Posted

Nevyhoda toho celeho je, ze kreditkou vies robit zadarmo iba bezhotovostne platby. V dnesnej dobe ludia funguju aj na cashi, takze aby si sa vyhol nejakemu poplatku, tak presuvas peniaze a platis aj z kreditky.

Nakolko ak sa pri debetnej karte dostanem do minusu, platim stale menej ako poplatok za vedenie kreditnej karty, nevraviac o ostare okolo prevodou, pouzivania a podobne.

Z akeho dovodu mas vlastne kreditku?

Ja by som ju riesila v jedinom pripade, a to keby zvyknem pravidelne cestovat a platit ubytovanie v hoteloch.

Posted

Ano, kreditka je IBA na platenie kartou. Minule som sa skoro zdesil, keď som v cenníku videl, že za výber z bankomatu si rátajú tuším až 5€ poplatok. Takže vyberať z bankomatu NIE, iba v nutnom prípade.

Neviem ako to je v tvojej banke, každá banka si dáva iné podmienky, u mňa keď idem do mínusu na bežnom účte, tak si rátajú 18,90%. U kreditky platím nejaké penále + nejaký úrok, ale teraz z hlavy neviem koľko. Každý mesiac na kreditku presuniem peniaze, čo som minulý mesiac vlastne minul, vždy do dohodnutého termínu. Takže nejako moc neriešim aké sú tam penále.

A z akého dôvodu ju mám? Nanútili mi ju :D No ja radšej platím kartou kde sa dá a platením kreditkou sa mi zdá výhodnejšie ako klasickou debetnou, tak som si ju zobral. Samozrejme, ak dodržiavaš podmienky, to je bez debaty. Pre mňa je to výhodnejšie, na bežnom účte mávam peniaze tak akurát (na nájom a pod.) tak si nemusím robiť starosti, keď treba niečo zaplatiť, zaplatím kreditkou. Keď mi prídu peniaze, tak všetko dorovnám a začínam od nuly znovu.

Posted

@Axel
"mínusový balík" na mojej "debetke" je už cez 1000 eur..
normálne sa to samo prirátava akože ku kontu, na účte napríklad 5000 e, bankomat ukáže že si môžem vybrať 7000
(šialenstvo)
posledná ponuka na pôžičku znela 10 000 eur (odklikol som ďakujem nie nemám záujem..)
vyberám (použijem kartu v bankomate) asi tak dvakrát do mesiaca, potom z vybratej sumy platím v hotovosti
každý mesiac na účte zostane viac
som "dobrý klient", ale bankári sú asi z toho smutný

Posted

Neviem ako to je v tvojej banke, každá banka si dáva iné podmienky, u mňa keď idem do mínusu na bežnom účte, tak si rátajú 18,90%. U kreditky platím nejaké penále + nejaký úrok, ale teraz z hlavy neviem koľko. Každý mesiac na kreditku presuniem peniaze, čo som minulý mesiac vlastne minul, vždy do dohodnutého termínu. Takže nejako moc neriešim aké sú tam penále.

To je rocny urok, takze denne je to 0.05%, za 50dni je to 2.58%.

To su uz samozrejme detaily, ktore neriesim, pretoze ak som aj niekedy isla do debetu, tak to bolo na par dni, takze ten urok bol blizky nule.

Ale OK, ak si spokojny, to je zaklad.

Posted

https://www.freespace.sk/tema/5984-zru%C5%A1enie-z%C3%A1kaz-platieb-v-hotovosti/?do=findComment&comment=233589

Ja mám kreditku, neplatím za platby žiadny bankový poplatok, navyše, každý mesiac mi vrátia 1% zo všetkých platieb a dokonca sa dá získať ešte viac ako len 1%. Všetko smeruje k tomu, aby sa skôr míňalo ako šetrilo.

mozem sa opytat, co to mas za produkt ?

my (vediem s manzelkou len jeden ucet - jej podnikatelsky) sme pred casom zmenili u SLSP tak, ze uz nemame 0,20 (ci kolko to bolo) za kazdy pohyb, ale pausal 5,90 mesacne za vsetko.

Urobil som vtedy taky hruby prepocet, vysla nam tam uspora mozno 2-3 eura mesacne.

ps - som to precitoval z inej temy, ale ci som pouzil dobry postup, neviem...

Posted

"mínusový balík" na mojej "debetke" je už cez 1000 eur..

normálne sa to samo prirátava akože ku kontu, na účte napríklad 5000 e, bankomat ukáže že si môžem vybrať 7000

Čo znamená, že mínusový balík na tvojej debetke je už cez 1000 eur?

To je rocny urok, takze denne je to 0.05%, za 50dni je to 2.58%.

Samozrejme že 18,90% je úrok za rok, keby to bolo za deň, tak to by bola už úžera :D Povolenie ísť do mínusu mám len pre ten jeden prípad, čo som písal vyššie. Ak by som mal na účte 50 eur a peniaze z inej banky mi prídu za dva dni a inkaso na 175€ sa mi má strhnúť zajtra, tak aby kvôli tomu jednému dňu sa nestalo, že sa mi inkaso nezrealizuje. Raz sa mi to už stalo. Povolenie ísť do debetu je proste iba pre tieto prípady, aby si náhodou niekto nemyslel, že môže ísť do mínusu preto, aby mohol tie peniaze prechlastať, či vybrať a nakúpiť kinderčukoládových mikulášov.

mozem sa opytat, co to mas za produkt ?

my (vediem s manzelkou len jeden ucet - jej podnikatelsky) sme pred casom zmenili u SLSP tak, ze uz nemame 0,20 (ci kolko to bolo) za kazdy pohyb, ale pausal 5,90 mesacne za vsetko.

Urobil som vtedy taky hruby prepocet, vysla nam tam uspora mozno 2-3 eura mesacne.

ps - som to precitoval z inej temy, ale ci som pouzil dobry postup, neviem...

Kreditku? Štedrú kartu od SLSP, to je základná kreditná karta, čo majú v ponuke. Majú aj iné, kde sú iné výhody, ale tam už sa niečo platí, to je proste pre ťažkých biznismenov.

Ten účet v SLSP mám aj ja (osobný, ten má rovnaký poplatok ako podnikateľský), dosť drahý, ale ako som písal vyššie, dá sa poplatok znížiť na nulu, stačí kartou zaplatiť aspoň 200€, čo bežná rodina za mesiac bezproblémov dá. Musíš tam mať ešte na účte nejaké tri trvalé príkazy alebo inkasá (to dáš) a založené sporenie (stačí 10€ mesačne), kde sa časť klasicky úročí 1% a časť ide do podielových fondov. Podnikateľský mám vo FIO, ten mám zadarmo bez ohľadu na to, aké tam mám pohyby, ten mám proste len na príjmy z podnikania a platenie výpalného VšZP.

• 4 months later...
Posted

Prosimvas pekne chcem sa opytat: Mate nejake realne skusenosti s tym Ficovym uctom zadarmo pre chudobnych? Len tak matne som pocul ze to je nejaky okresany ucet ale zadarmo pre nizkoprijmovych. Tak ja ucet pouzivam len ako nutne zlo lebo zamestnavatelia to vyzaduju inac by mi ani nechybal. Ja mam len dva pohyby ked mi nabehne vyplata a ked ju vyberiem na nic ine to nepouzivam...