Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Ja nepopieram, že to mohli urobiť Rusi. Samozrejme, aj táto možnosť je reálna.

 

Ale k tomu videu, mne sa nejako vidí, že je to to isté video, ako toto:

ktoré je staré pol roka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 54 minútami, irb napísal:

ktoré je staré pol roka.

Možno je, ale máš na to nejaký dôkaz? Ja nie som kompetentný hľadať dôkazy, pre mňa je za následky vojny zodpovedný agresor. A tým je Rusko, bodka. V 2. svetovej vojne, pri oslobodzovaní okupovaných území, zomrelo mnoho civilných obetí, aj v dôsledku vojenských akcií spojencov. No základný princíp posudzovania viny bol v tom, že Nemecko začalo vojnu tým, že napadlo suverénne štáty. A agresor musel byť porazený, inak by základné princípy civilizovanej spoločnosti prestali platiť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

video je stare, potvrdili to viaceri blogeri. Ale ja hovorim ze to nemohli byt ukrajinci. Cakam na nieco co potvrdi vybuch, ale nechodi to. A obe strany tam maju kamery a sleduju liniu. Tak moj osobny odhad je ze mohlo byt aj zlyhani hradze. 

Vina rusov aj pri nej je jasna, ale nebolo by to umyselne. Uvidime

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hrádza ti len tak z ničoho nič nezlyhá, podozrivá náhoda, hrádze zlyhávajú, keď je UA vo vojne. Čim to asi je :)

s čím rusaci nerátali je, keď psa poriadne zmastíš, tak začne aj protiofenzívu, keďže už mu je to trocha aj jedno a ta pachuť, že im sa nič nedeje je neprekonateľná, navyše je to aj strategický krok ako agresora odstaviť.

Mali protiofenzívu začať skôr.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mali prijať UA do NATO v nejako zrýchlenom konaní a konflikt by okamžite skončil. Tak zbytočne Ukrajinci trpia a zničí sa tým veľká časť Ukrajiny, ak to nie je zámer, tak potom jedine efektívne riešenie je prijať UA do NATO.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, tyso napísal:

Vina rusov aj pri nej je jasna, ale nebolo by to umyselne. Uvidime

Vina Rusov je jasná, nemali čo okupovať suverénnu krajinu. Argument Rusov, že Ukrajina by vstúpila do EU a NATO a ohrozovala tým Rusko nie je v civilizovanej spoločnosti obhájiteľný. Takýto naratív chápu len súdruhovia v Číne a Severnej Kórei. India a Brazília sa k Ruskej agresii postavili oportunisticky, v duchu, čo môžeme ekonomicky získať zo sankcií. Navyše komunistické ideály sú v Južnej Amerike stále populárne a vždy vedú k štátnemu bankrotu. Po vytriezvení potom mnohí emigrujú do nenávidenej USA. Afrika má stále traumu z histórie kolonializmu západu, ale tiež radšej emigrujú do USA a EU a nie do priateľského Ruska. Zarytý nepriatelia USA, ako Irán a moslimské krajiny, majú tiež svoj dôvod, nenávidieť USA, lebo demokracia je pre fundamentalistov výmysel diabla. Paradoxne, títo fundamentalisti tiež najradšej emigrujú do "diablom posadnutej" EU a USA. Asi, preto, aby nás spasili a obrátili na pravú vieru. No a to sú obhajovatelia Ruskej agresie. Samozrejme, zabudol som ešte na 50% Slovákov, pohrobkov totality a iredentisticky zmýšľajúcich Maďarov.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pozeral som nedávno dokument o Fukusime, kde nakoniec nenastal úplný kolaps, ale pri jadre bolo aj 10 Sivertov. Čo je už poriadna dávka rádioaktivity, väčšia ako zhodenie akejkoľvek jadrovej hlavice. Rusko nemôže použiť tieto zbrane, lebo by si zničilo aj vlastnú krajinu, pretože by na ňu okamžite smerovali NATO hlavice. Jadrová zbraň je IBA pre šialencov a rádioaktivita zamorí oblasť na desiatky rokov. Putin nemôže ľubovoľne niečo urobiť, aj keby bol na tom veľmi zle. Takže je to všetko len propaganda a zastrašovanie, že čo ak sa na to niekto chytí - v preklade znamená zľakne. Postup západu už nie je taký dokakaný, s čím sa Putin jednoznačne prerátal. Nemá silu bojovať proti západu, len je škoda, že si to ten "ruský cisár neuvedomil". Akurát ničí svoju krajinu ekonomicky a UA aj vojensky. Je to zbytočná zákopová vojna, pretože už je jasné, že to Putinovcom nevyšlo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vyhrážanie sa jadrovými zbraňami vychádza z Putinovho nartatívu, že západ je zhnitý, rozmaznaný. Väčšina obyvateľov západu má relatívne vysokú životnú úroveň, má čo stratiť a dá sa teda jadrovou hrozbou zastrašiť. Asi to vychádza z princípu, že bežný frustrovaný Rus už nemá čo stratiť, len svoju hrdosť, že je Rus  

Medvedev, ako Putinov mopslík, si túto agendu vyhrážania osvojil, ale neustálym opakovaním jadrovej hrozby "údernosť" jeho vyhrážok stráca účinnosť. Putin a jeho nohsledi sú iba obyčajná luza, ktorá sa dostala k moci. Obávam sa, že ak by mali sami skončiť, ako Hitler, budú ochotní urobiť čokoľvek. Aj použiť jadrové zbrane. K tomu by boli ale donútení, len zmenou pomerov v Rusku, občianskou vojnou. Ale to nehrozí, Putin a jeho agresia na Ukrajine má stále 80% podporu Rusov. Rusko svojou mentalitou nepatrí do Európy, ale do Ázie a doby expanzie mongolských hôrd. Civilizovaný svet by sa mal čo najviac od súčasného Ruska izolovať. Lenže biznis nepozná pojem morálky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, irb napísal:

Ja nepopieram, že to mohli urobiť Rusi. Samozrejme, aj táto možnosť je reálna.

 

 

 

Nik trosku normalny, vie ze to nemohli spravit Spanieli a popieram ,ze to spravili Nori.

Ziadna skoda sa nestala na russkom uzemi, ale obrovska na Ukrajinskom.

Teda vsetci russi co sa citia russmi odtial mozu v ich zaujme len prchnut, aj z Krymu. Aspon ja by som to tak vyhodnotil. Keby som sa citil ako russ aj na Kryme. To nepisem ,ze bol motiv,ale tak by som si to vyhodnotil. Motiv bol iny. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je unavujúce každý deň sledovať v spravách, ako "odporný" je na tejto planéte druh Homo sapiens. Samozrejme pojem "odporný" má zmysel len v kontexte morálky, evolúcia takýto pojem nepozná. Evolúcia podporovala rozvoj našej inteligencie v boji o prežitie. Výsledok je dnes ten, že sme sa vďaka svojej inteligencii stali druhom, ktorý ohrozuje existenciu ostatných druhov a seba navzájom. Evolúcia je slepá a nemá žiadny cieľ.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

ONLINE: Ukrajincom sa podaril prielom. Prenikli cez obranu Rusov, tí zomierajú na vlastných mínach

ČTK, SITA, TASR, Pravda | 10.06.2023 06:50, aktualizované: 10:14

Britskí spravodajcovia tvrdia, že na niektorých miestach východnej a južnej Ukrajine jednotky prerazili prvú ruskú obrannú líniu. Niekde Rusi chaoticky ustúpili a objavuje sa stále viac správ o tom, že Rusi majú straty, keď sa sťahujú cez vlastné mínové polia. 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/670733-online-voda-po-zaplavach-opadava-chladiaca-nadrz-jadrovej-elektrarne-je-pod-tlakom/

 

:vystraseny::driver:

:punk:

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://svet.sme.sk/diskusie/5223160/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-14-6-2023.html

Dnes v diskusii je tolko zaujimavych veci. Podporovatelia putina(najnovsie ma prezyvku puding - ho vystihuje) ci russka, si to prejdite. 

https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/1668958050613358593?t=NA21d2qZx9m-ctv4HoGRWg&s=19

Ved bojuje za svoju bezpecnost. Ako mozu byt ludia tak debilni? Myslim russov, kolaborantov na donbase,ci inych, ci aj u nas na Slovensku russofilov. Pre mna su najodpornejsi nasi russofili. Mozno az po russoch, co idu na Ukrajinu pre peniaze, kvoli 1500 - 2000 eurom.

Na Bozenu 5 sa zatial vyzbieralo 230 000. Slovaci 130 000 a asi nejaky cesky nadacny fond prispel 100 000. Pri 260 000 sa to vraj zacne vyrabat, mozno to tam poslu, dofinancuje sa to neskor.

https://www.donio.sk/bozena-na-ukrajinu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

„Som proti vojne a chcem mier. Zomierajú nevinní ľudia kvôli nezmyselnej vojne, je mi ľúto všetkých obetí na oboch stranách. Myslím si, že keď sa dve malé deti medzi sebou bijú, tak im nedáme do ruky nožíky,“ objasnil svoj postoj Húska.

https://sportweb.pravda.sk/hokej/ostatne/clanok/671206-hokej-adam-huska-slovensko-reprezentacia-ms-khl-rozhovor/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box

Povedal toto niekomu aj v Rusku prestante bojovat, vradte sa z kratsej cesty? Asi nie asi by uz nechytal v najlepsej hokejovej lige.

Toto ma reprezentovat Slovensko?

putinovi, russom aj huskovi su tito ludia u prdele. huska vies, keby sme im nepomohli,vsetci na tomto videu by boli mrtvi? aspon ti dospeli? a deti v detskych domovoch?

russky vojak zabije kludne russkeho vojaka, co by asi spravil s Ukrajinskym?

Dnes vraj mal mat prihovor nejaky general pred vojakmi, dva hodiny tam neprisiel(nastupeny aj z technikou ho cakali! a vraj ich zasiahol himars. to je dobre. russkych vojakov treba len pozabijat, inak sa ich nezbavia. Ale ta jednotka mala byt z Voroneze a som hladal, ci tam nieco o tom napisali, ci je to pravda. 

https://riavrn.ru/news/smertelno-opasnuyu-ustanovku-kondicionera-bez-strahovki-snyali-na-video-v-voronezhe/?from=maintop_news

Tohto mi prislo hned luto, aj ked sa mu snad do dnes nic nestalo a nikdy nepojde na Ukrajinu. Aj ked je mozno horolezec,ci povrazolezec. Jeho vek odchodu do dochodku nezaujima. Ale ze ani tich ludi co snim robia, ci ho zamestnavaju?

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-rusti-vojaci-cekali-nastoupeni-na-generala-misto-nej-prisly-rakety-himars-40434718

To len k tej prihode. Ak tych vojakov mi vobec nieje luto a vyzabijat ich treba vsetkych co najskor, okrem tych co sa nevzdaju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco rusi prehraju
story skopirovana od Strelkova :"
Prezident pred časom nariadil vytvorenie fondu na podporu členov NWO „Obrancov vlasti“. Na to boli z rozpočtu vyčlenené slušné  peniaze - 1,3 miliardy rubľov. Vo všeobecnosti želaná  starostlivosť štátu o ľudí.

Výsledkom je, že
97 % prostriedkov fondu pôjde na jeho zamestnancov. Napríklad 1,085 miliardy rubľov je vyhradených na platy zamestnancov fondu."
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a cital som dnes ako tuto vojnu vnimaju rusi
"Keď som sa pozeral na sociologické výskumy o tom, prečo Rusi podporujú vojnu, tak sa mi ako jedna z najväčších motivácií javila jedna konkrétna – Už sme tých Ukrajincov zabili veľa, už sme napáchali toľko škôd, že už nikdy nebudeme bratia a musíme to dotiahnuť do konca, inak sa nám najbližších sto rokov budú mstiť.“
Vedia co robia a boja sa, toto bola motivacia nemcov bojovat aj ked prehrali.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja si myslím, že oni bratia prestali byť už dávno

https://www.teraz.sk/slovensko/parlament-uznal-hladomor-na-ukrajine-v-r/722910-clanok.html

To len komunistická propaganda nám do hláv celé roky vtĺkala, akí veľkí sú tí rusi naši bratia. A pritom je to len mongoloidná zgerba, ktorá sa každému vyhráža jadrovou vojnou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len rusi si vazne mysleli ze su "bratia",teda ze ide len o menej vyspelych rusov.  A bohuzial nieco podobne si myslia aj o slovakoch, ze sme ubohy pomyleny narod co trpi pod zapadom.   A tak sa snazia nam pomoct, napriklad tym ze podporia  tie spravne sily co to mozu zmenit.  Fica, fasistov  a tak.  
A staci aby sme vystupili z NATO a uz sa o nejaky puc postaraju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ukrajinci a russi su ini ludia. Ale to nie je 20 rokov ale 200,ci 500 rokov.

Ak sa rozhodnu Ukrajinci tak budu spolu bojovat,proti nepriatelovi. Russ sa rozhodnut nemoze, nikdy sa nemohol a nemoze ani dnes. Co je smutne. 

Russi si nic nemyslia. Ci myslia len na seba, aj ti co boli proti vojne, su dnes zato ze tu vojnu musia vyhrat - teda pozabijat minimalne Ukrajinskych vojakov aby neplatili reparacie. Aby sa to ich nedotklo.

Ano ta propaganda je silna a aj velmi ucinna. Ale pre russa z Permu je ukradnuty russ z Belgorodu. Jemu je ukradnuty hocijaky ten russ. Keby nie ide branit hranicu oblasti Belgorod. Ze tam nejde znamena ,ze na to serie. Nechcu platit len reparacie. nechcu aby sa to ich dotklo,ich zivotnej urovne.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov