Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Citát

 

Nejprve se pravděpodobně musíte rozhodnout o funkcích těchto praporů. A teď to vypadá, že prostě pojďme něco udělat, vytvořit tyto prapory. A kde se budou bránit, pod jehož velením ... nebo budou jako partyzánské oddíly za nepřátelskými liniemi po vzoru války z roku 1812?
Měly by tam být pevné body obranné linie s opevněním. Kde by se v případě nebezpečí invaze měli místní obyvatelé shromáždit, obdržet zbraně a začít se bránit. A abyste dostali zbraně ve vojenských jednotkách na stejném místě, a kromě zbraní potřebujete mnohem víc, včetně lékárniček, proviantu a munice, přileb, neprůstřelných vesty... A obrannou linii frontové linie (
hranice ) oblast by měla mít velení ministerstva obrany v úzkém spojení s místní správou a orgány činnými v trestním řízení.

https://topwar.ru/218212-podrazdelenija-territorialnoj-oborony-belgorodskoj-oblasti-budut-gotovit-na-baze-voinskih-chastej-minoborony.html

 

russi sa spamatavaju. Len ci to bude? Pred rokom jasali za vojnu dnes ju maju.

Tam aj tak bude musiet byt naraznikova zona.  50 km russkeho uzemia a 50 ukrajinskeho.

Citát

Před rokem to byl jeden granát týdně, před půl rokem 10 granátů týdně, před pár měsíci tucet nábojů denně, před týdnem to bylo 500 a více nábojů denně a dnes už Gladkov nepíše o počtu příchody, protože se to nedá spočítat. To se děje vždy, když nepřítel nedostane žádnou opozici. Každopádně jsem nikdy nečetl, že by nepřítel, který ostřeluje Shebekino, byl zasažen přepadením, dělostřelectvem nebo raketovým útokem.
Jediným řešením by tedy bylo přesídlení obyvatel z hraničního pásu.
Úřady sice na to nejdou, ale není jiný způsob, jak obyvatele ochránit.
Chtěl bych se zeptat našeho vrchního velitele, je to tak dobrý plán?

Z tej istej diskusie. russovi na inom russovi nikdy nezalezalo. Nezalezi ani dnes. MOzu sa stahovat,tam uz byvat nebudu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 17 hodinami, slimak napísal:

russi sa spamatavaju

Myslím, že Tvoja túžba po tom, aby sa spamätali, je oveľa väčšia, než ich skutočné spamätávanie sa.

Preto s takou nádejou vítaš každú správu, ktorá by aspoň trochu naznačovala, že Tvoja túžba sa ide naplniť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ked sleujem ruske diskusie, tak sa to skutocne meni.  A to sledujem tych co aktivne sleduju armadu, vacsinou ide  o nacionalistov.  Od pociatocneho hecovania, potom tlaku na mobilizaciu sa dnes dopracovali k depresii.   A boja sa ukrajinskej ofenzivy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nacionalizmu sa darí tam, kde frustrácia obyvateľstva rastie. Pre psychopatických jedincov s ambíciami delegovať sa za vodcov národa, je to vhodná príležitosť, chopiť sa moci. Typickým príkladom bol Hitler. Likvidačné reparácie, ktoré muselo Nemecko splácať po porážke v 1. svetovej vojne, hyperinflácia, nezamestnanosť, vytvárali obavy z potenciálne možnej bolševickej revolúcie v Nemecku. To bol vhodný čas, aby prišiel "Mesiáš" Hitler a našiel vinníkov. Vinníkmi boli okrem štátov Dohody, Veľká Britania, Francúzko, ktoré Nemecko po porážke ponížili, hlavne židia, do značnej miery ovládajúci ekonomiku a Slovania, ktorí "zbytočne" zaberali teritórium, pre Lebensraum. Také jednoduché riešenie... a pritom ho ponúkol nedouk a "český kaprál", ako Hitlera nazval Paul Von Hindenburg. 

Je zaujímavé, ako sa dejiny opakujú. Samozrejme "nevstúpiš dva krát do tej istej rieky". Ale opakuje sa stále ten istý scenár. Ak rastie frustrácia, treba nájsť vinníka. A to je príležitosť pre psychopatických jedincov, ktorých ambície presahujú ich schopnosti. Tí vždy najlepšie vedia nájsť "vinníka" a sľubovať, že "vyvedú" národ z poroby, ako to urobil Mojžiš. 

Človek by si myslel, že takýto primitivizmus nemôže fungovať. Že takáto ideológia môže osloviť len mentálne retardovaných. No opak je pravda. Nemecko bolo kolískou Európskej kultúry, vedy a nacistická ideológia dokázala z nemeckého národa urobiť barbarov. Podobný proces dnes prebieha v Rusku. A bohužiaľ, mnoho Slovákov a nie len nás, v takejto ideológii teraz nachádza riešenie vlastnej frustrácie.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie je pravda, že súčasnú vysokú infláciu spôsobila vojna na Ukrajine a s tým spôsobená energetická kríza. Príčinou nie ani Covid. Pandémia Covidu dnes už fakticky odznela a ceny energií sa dostávajú na úroveň, pred inváziou Ruska na Ukrajinu, ale ceny nie. Príčinou súčasnej inflácie je bývalá politika ECB, v podobe kvantitatívneho uvoľňovania, ktorá na trh emitovala stovky miliárd nekrytých eur. Tieto "papieriky" devalvovali menu. Ak chcú obchodníci reálny zisk, tak im nezostáva nič iné, ako ceny zvyšovať, no sú limitovaní kúpnou silou obyvateľstva. Emitovanie nekrytých peňazí začína ich transferom do bánk. Banky ich musia investovať tak, že ich požičajú za úrok. No to je prvý nezmysel. Zisk bánk nie je závislí na ich schopnostiach investovať, ako v minulosti, ale na objeme vytlačených nekrytých peňazí, ktoré musia za každú cenu niekomu požičať. V tomto pretlaku  nekrytých peňazí sú ochotné akceptovať aj toxické úvery.  Spoliehajú sa na to, že ak úvery nebudú splatené, nakoniec banky odškodní štát, na úkor všetkých daňových poplatníkov, ako sa to už mnoho krát stalo. Eufemisticky sa to nazýva reštrukturalizácia bankového sektora. Paradoxne, po takejto reštrukturalizácii zhrabnú státisícové odmeny bankový manažéri, ktorí tento stav spôsobili. To sa udialo aj počas krízy v roku 2008, tak prečo by to nemali robiť znova?  Veď, ako povedal "expert", bývalí minister financií Ján Počiatek, banky sú nenahraditeľné...  Tlačenie nekrytých peňazí a dotačná politika EU, vytvára korupčné prostredie, na ktorom bohatne len určitá skupina podnikateľov a nožnice sociálnej nerovnosti sa otvárajú. To vytvára frustráciu väčšiny obyvateľstva a nakoniec to bude mať aj politické dôsledky, o ktorých som sa zmienil v predchádzajúcom príspevku.

No nie je to len problém EU. Senát USA dnes schválil navýšenie dlhového stropu. Ak by k schváleniu návrhu nedošlo, Spojeným štátom by hrozilo, že by sa od 5. júna dostali do platobnej neschopnosti. Túto politiku podporujú demokrati, čím zvyšujú podporu psychopata Trumpa a dôsledky jeho politiky, ak bude zvolený.

Pri tejto príležitosti ma napadá, ako je možné, že za ekonómiu je udeľovaná Nobelová cena? Za túto pavedu pôvodne nebola Nobelová cena udeľovaná. No ekonomický lobisti dokázali presadiť aj to, že za ekonómiu sa Nobelová cena každoročne udeľuje. Zrejme preto, aby sa ekonómia "dôstojne" zaradila medzi také vedy, ako napríklad fyzika. Lenže pravdivosť ekonomických teórií potvrdená praxou, na rozdiel od prírodných vied, ma životnosť podenky.    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja mam nasporene 60 000 euro.. Mi stratia hodnotu? Ci mam kupit byt? Co je to tych 60 000 euro. Ja som ich naspoil neukradol, ani v erofondch. 

Co je 60 000? Ukrajine som posunul 5,5tisic. Maju tie penize vyzam?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, slimak napísal:

Maju tie penize vyzam?

Poslednú akciu v podnikaní, ktorú som robil, bol návrh harawaru a softwaru. Koľko práce, zodpovednosti a úsilia ma to stálo, o tom viem len ja. Pritom dnes stačí získať dotáciu z EU na banálnu hlúposť. Treba to len vedieť obhájiť.  Načo sa teda snažiť? Na tabak a víno mám a viac už nepotrebujem... Treba podnikať v zmysle lacno kúpim a draho predám, to sa viac vyplatí, ako zakladať si na vlastnej invencii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 2. 6. 2023 at 19:30, Tono napísal:

Pri tejto príležitosti ma napadá, ako je možné, že za ekonómiu je udeľovaná Nobelová cena? Za túto pavedu pôvodne nebola Nobelová cena udeľovaná. No ekonomický lobisti dokázali presadiť aj to, že za ekonómiu sa Nobelová cena každoročne udeľuje. Zrejme preto, aby sa ekonómia "dôstojne" zaradila medzi také vedy, ako napríklad fyzika. Lenže pravdivosť ekonomických teórií potvrdená praxou, na rozdiel od prírodných vied, ma životnosť podenky.    

Ekonomia je velmi dolezita veda. Ti co vedia pocitat naklady vynosy a suvislosti. 

Ekonom, je clovek co si spocita co sa da a ma zmysel a co nema zmysel. Ci to co ma zmysel aby sa vyrabalo efektivnejsie. Teda viac a bolo toho viac.

Teda ekonom, by mal byt clovek odktoreho vypoctvov  a rozhodnutia , bude hocicoho najviacej. Teda najvacsie bohactvo. 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/222411058091015/

Laureat nobelovej ceny za ekonomiu, je to hlupak? Ci hlupaci su volici co vo volia hlupakov politikov? Ruzhoduju politici.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to nie je take tazke uverit.   Kedze priehradu mali obsadenu rusi a zaminovali ju.  Zahada je skor ako ta druha polovica dokaze uverit ze to boli Ukrajinci.  
A racionalne, este je moznost ze spadla sama, kedze bola poskodena uz od ustupu rusov z chersonu.  Ale kedze rusi vyhlasili ze to spravili ukrajinci, tak ja osobne to beriem ako potvrdenie ze to spravili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Schopnosť rozoznávania čohokoľvek na tomto svete, tá záleží na tom, koľko a akých pojmov onen rozoznávač ovláda a na akom stupni.

V podstate sa človek od detstva učí rozoznávať jedno od druhého. Keď sa narodíme, nerozoznávame takmer nič. A ten proces učenia sa, ten závisí od mnohých faktorov - aj od učiteľov, vychovávateľov aj od vlastných sympatií či antipatií k tomu či onému, ktoré ho ťahajú na tú či hentú názorovú stranu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale schopnost prijat fakty je nutna, napriklad  mozes mat nazor ze ruska agresia je dobra pretoze siri civilizaciu. Alebo mozes nesuhlasit.  Ale ak niekto popiera ze k nej doslo, tak to je problem. 
Ale nejde len o rusko,  rovnako su na tom debaty o plochej zemi, iluminatoch, svetovom sprisahani.   Ak sa nasa spolocnost uplne odpoji od reality a kazdy ju moze mat vlastnu, tak sa straca aj moznost diskusie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Určite, prijať fakty je normálne pre každého normálneho človeka.

 

Lenže tých, čo odmietajú prijať fakty, tých veľa nie je.

Hlavný problém nespočíva v neprijímaní faktov, ale v rozdielnom vysvetľovaní si faktov.

Napríklad nik normálny nespochybňuje, že priehrada bola poškodená a spôsobuje záplavy. Rozdielne sú iba názory na to, kto ju poškodil a prečo. Keď sa človek nemôže osobne presvedčiť, tak potom ide o sympatie a antipatie: Týmto dôverujem, oným nedôverujem. Moji hovoria pravdu, cudzí klamú.

A zaradiť niekoho do "nepravdivej skupiny" z dôvodu, že v inej oblasti verí nesprávnemu názoru, to samo osebe nie je rozumné.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale tu su  fakty,  priehradu  ukrajinci nemali ako vyhodit.  Mozes ich nemat rad, mozes sa tesit ze su vytopeni. Ale fakt je ze ju mali obsadenu rusi.  A potom sa dostanes do kognitivneho problemu,    rusi hovoria ze ukrajinci co je nemozne.   V rusku s tym nemaju problem,  vedia ze vlada klame a povazuju to za normalne.  Ale na Slovensku sa s tym ludia nevedia vyrovnat a tak odmietaju realitu kedze nesedi so sympatiami.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Faktom je akurát, že Ukrajinci ju nemali ako podmínovať a vyhodiť do vzduchu náložami v priehrade.

Ale ty sám píšeš: "este je moznost ze spadla sama, kedze bola poskodena"

 

Takže nejaké možnosti sú stále ešte v hre.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 59 minútami, irb napísal:

Takže nejaké možnosti sú stále ešte v hre.

Neviem, či si videl zábery z kamery na hrádzy. https://www.youtube.com/watch?v=SjwrFRtYRko Na nich bolo jasné vidieť explózie, ktoré vychádzali zo strojovne, umiestnenej v suteréne. Statický narušená hrádza by sa nezničila výbuchmi zo strojovne. Nie je vylúčená ani sabotáž, ale to by bolo veľmi čudné, keď objekt bol obsadený Rusmi. Taký významný strategický objekt sa obyčajne počas vojny prísne stráži. Navyše, keď pred výbuchom Rusi napustili priehradu na maximum. Ak by som očakával vojenskú inváziu, tak by som asi nenapustil priehradu na maximum. Iba v prípade, že by som ju chcel využiť, ako zbraň. To je jediné, čo nedáva logiku. V každom prípade Rusi umiestnili v priehrade nálože. Že by si tam zas nejaký Rus zapálil cigaretu? :smile:

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov