Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Ničenie ruských zákopov ťažkou technikou. Russká húževnatosť je zarážajúca. Aj  po vystrelení z kanóna s tesnej blízkosti je schopný ešte hodiť granát 10:10

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Buky vies ako to skoncilo? Ten tank im prehrabal tie zakopy, povodne tam boli Ukrajinci. Teda ukrajinske. Presiel ponich.  Kde hodil ten granat? Ako ho hodil? Nezmyselne tam bol udupany tankom, namiesto aby sa vzdal.

Toto je  len cast , ja som videl dalsie tri videa, ako sa tam russi dostali kolmo pozdlztoho pasu stromov, ich ostrelovali ukrajinci minometmi, russi sa do tych zakopov aj dostali. Potom ich poprehrnal zasadil ten tank. A posledne video ukrajinci si prisli pre svojich mrtvych vojakov. Davali ich do vriec, pozberali zbrane. Mesiac stare videa? 

Tu je dlhsie video. Potom tam este ukrajinci si prisli pozbierat svojich.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak, ja som zažil výstrel z tanku a bol som za ním asi 300 m. Je to taká a, že sa ti podlomia kolená. Neviem si predstaviť silu tlakovej vlny pred kanónom. Musí ťa to omráčiť do bezvedomia, preto sa nečudujem,  kde hodil ten granát. Nemôžu sa vzdať, lebo ich postrieľajú  vlastný.  Vedel som ako to topadlo, v  zákopoch ostali možno ranený a pochovaný za živa.  Je to masaker a dúfam, že nikto to nechce zažiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som tiez raz zazil vystrel z tanku ,v Sucanoch to raz vystrelili, mal prist nejaky americky general a na generalke. Nebol som asi 300 metrov za tankom. Mozno 150 metrov(mozno ani tolko),  mozno to bola nie ostra municia. Tu strelu si videl ako to lo do malej fatry. Samozrejme sa necudujem kde hodil ten granat, oni uz museli byt davno v ,kym tam prisiel ten tank a potom na nich strielal. Pri tom na nich stacil gulomet. Si pozri to video.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 hodinami, slimak napísal:

Ja som tiez raz zazil vystrel z tanku ,v Sucanoch to raz vystrelili,

Od Sučian som rodák a mám blízko strelnice chatu, užil som si svoje :smile: Bola to cvičná,ale ostrá munícia (T-55A) vypálené kilo malo spožďovač, ktorý tvoril dojem svietiaceho náboja. Takže strelu bolo pekne vidieť a po 3-4 sekundách na úpätí malej Fatry explodovala. Niekedy sa odrážala pomedzi kmene stromov, inokedy sa zarila do zeme. Neskoršie aj T - 72, ale len krátko. Aby som nadviazal na vojnu UK. Tam  russi zo zálohy už spomínané T- 55

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len pre zaujímavosť,  T- 72 sa za socíku vyrábali aj v Martinských strojárňach. Málokto o tom vedel, ani mnoho domácich. Bolo to rafinované, lebo v tesnej blízkosti boli kasárne, tak nikomu neprišlo divné, že sa tam nahádza vojenská technika. Celá utajená výroba bola prestrešená výrobou traktorov. Je ťažko uveriteľné, koľko financii sa dokázalo minúť na russkú paranoidnú demagógiu imperialistického nepriateľa.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este blizsie je zimny stadion. Aj tam som strazil na jednom, dvoch zapasoch. Ja som bol na PS, teda chodil cez slimak.

A dam tu z diskusie. z ineho fora.

Citát

 

Cisty stredovek. Rusi sa stazuju, ze ich spoluobcana mucili jeho spolubovnici. Ti si to mucenie este aj nahrali a poslali im to.

a dalsi

Fascinující, jak vymletí musí být. Oni si fakt myslí, že na nich někomu záleží a někoho jejích problémy zajímají. Jsou na úrovni obnovitelných zdrojů energie.

 

https://v1.ru/text/gorod/2023/05/12/72295091/

Normalne z basy co su prepusteni sa do basy v Rusku dostanes na 50%. Snad na Slovensku maju aspon o 100% lepsiu uspesnost, ze sa tam opat vrati 25%. Ale na tej diskusii vidite,ze tam nediskutuju debili. A vedia co ich caka.

Nas generalny prokurator sa bol "ucit"(ci pre noty) u russkeho.

Ale o nieco sa ti russi posunuli, uz neklacia na kolenach. Uz su ako hrdi narod, co nieco ziada. Ci prosi,namiesto toho aby napisali trestne oznamenie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som poslal(ci rodina islo to zo zeninho uctu) 1000eur na Bozenu 5. Snad sa na mna nebude dlho hnevat. Poslala to ona(ona ma mobil a zapisovala tie chybajuce cisla v kode),ale asi5 dni dopredu,ci ked ma to napadlo som jej povedal,ze tam posleme dalsiu 1000.

Ja budem na 3 mesiace kludny. Spravil som co mal. 

https://www.donio.sk/bozena-na-ukrajinu

Je to v spolupraci s Cechmi.

https://www.zbraneproukrajinu.cz/kampane/bozena

A ak si to zle nevysvetlujem.  My mame vyzbieranych 82 000 a cesi cez 90 000. Tak o mesiac ci dva ta bozena bude odminovat uzemie. Aj keby to bolo 3,4 mesiace ona uzitocna bude vzdy, kym sa nepokazi definitivne. Snad o 6 rokov.

https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova/96082668-poliacik-pracuje-v-kyjeve-sama-bude-ukrajina-odstranovat-miny-757-rokov-desi-ma-co-najdeme-v-mariupole

Aj 6 rokov je hrozne cislo,ale skorej to nepojde. Ale 757,aj ked je to hausnumero, nech maju co najskor od vojny pokoj.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tu len potvrdenie ze som to poslal. Mne je to aj trapne sa tym vychvalovat. Mam aj potvrdenie ze som im poslal peniaze ale dve obrazky stacia, ten treti potvrdenie prisiel dnes rano o 9.

Ale som rad ,ze viem ze tie peniaze zaregistrovali a pouziju na tu BOZENU 5.

Inak som len 4 ty co poslal 1000 eur. Tam su zverejnene sumy asi len od 10.05. Traja predo mno poslali 1000.

Tie dve obrazky co spaja, cas 20:23. a datum. Teda su to moje peniaze. Teda uz im nepridu dalsie, ze by som sa nadejal ,ze to bude trvat 2 dni a budu mat na ten ucel viac penazi. Oni tie peniaze maju hned.

Este jedna poznamka som im to platil z uctu ,nie z kreditnej karty. Aby im nestrhli 1000 0,8,ci2%. Ja chcem dat na bozenu5 1000 A nie 980.

darca1.png

darca.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak na zaklade tejto zbierky vidime co sme za spolocnost. Poslednu hodinu tam dali traja po 100,co je super. Super je aj 10 euro.

Mne je jedno ako sa zachovate. Ja len uvidim aki su moji spolubcania, ja ich poznam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak na zaklade tejto zbierky vidime co sme za spolocnost. Poslednu hodinu tam dali traja po 100,co je super. Super je aj 10 euro.

Mne je jedno ako sa zachovate. Ja len uvidim aki su moji spolubcania, ja ich poznam.

Ja som vas vela nahanal, teraz to spravim aj v rodine, ci medzi tenistami. Zistim medzi kym zijem,

Inak moj kamarat tenista putinista, ci ho oberiem o 1000. Ci da 1000 euro na spravnu stranu. Podla mna da.

Ja som ani svoju vlastnu matku nechcel vidiet. Ani ju nevidel. Ona asi chce, ja som ze ju nechcem trapit. Ale bude sa spravat roumne. Netliachat mi putinovciny a uzna si ze tliachala blbosti. Vlastny rozum. 

---------------------

Ukrajina vyhrala, a uz si to musia uvedomit aj tito nasi blizky. Teda ja knim krok dam, ale oni musia dat dva kroky. Viem ze su to dezolati, ale taki boli vzdy. Aj budu,pomyli sa. Sa budu vzdy mylit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mame 5000 lekarov ktori si vydieranim prisli na svoje. Nasli sme sa 4 ria co na Bozenu dali 1000 euro.

Mas tu plno vojakov, policajtov hasicov. Vsetci maju vacsie platy ako ja, prispel tam niektory? NIe? Co su to za ludia?

Chcel by si vtakejto krajine zit? Alebo sa inak zariad.

Tato krajina nikdy naviac nebude mat - len na 3-4(myslim v triede,teda polodebila) policajta ako starostu.

Vlaky zadarmo a v Seredi maju zavrety nefunkcny jedinny most. Ja im mam poslat 1000 euro? Im preco?

3hodina telocviku ,co skoly co nemaju telecvicnu. Ja som mal telocvicnu aj plavaren- preto sme mali 3hodiny -jednu hodinu v plavarni. TO zmysel malo. Ziaden reprezentant z nas nevysiel.. Lebo ti ucitelia celocviku ta nic nenaucia . Aninemaju zaujem. Ten v Sirku ma zaujem. Aj moja zena. Robia viac ako je v ich naplni prace.  

Bratislavski poslanci si odsuhlasili 3 hodiny telocviku, kde ani v Revucej nemas dobreho ucitela ,ale asi pre bratislavu ,kde chcu mat lepsie zaplatenych ucitelov, to fungovat bude. Bude to ucit Riso Nemec. Ci Kucera.

------------------------------------------------

Je nenormalne ze moj najmensi chalan v triede, odbehol najlepsie,to sa da pochopit(keby mal v triede biatlonistu uz by asi prvy nebol), ale aj odskocil najdalej, a on aj granatom najdalej dohodil. Najmensi chlapec. Jeho spoluziaci ziadny niesu tucka, normalne vyzerajuci o 30 cm vyssi. Len nesikovni v vpohybe.

Ten 30 cm, hadicap bol z minuleho roka. Dnes aj on ma cez 175.Minuly rok ma 145

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tragikomicka vlozka,  ruske dezinformacne weby siria spravu ze nas zasiahol radioaktivny oblak z uranu.  A bohuzial nasi dezolati tomu veria,  ale ako pomoc vraj pomoze 3x denne sa sprchovat.  Tak budeme mat aspon okupanych dezolatov.

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja už ani neriešim tých dezolátov. Evidentne majú dostatok času sa zapodievať každou krajinou. Nuž keď inú zábavu nemajú, tak nech sa bavia. Zrejme aj to je odpoveď na to, prečo drvivá väčšina týchto pošukov nemá poriadne vzdelanie, veria ficovym kecom, ďalej ako na robotníka to nedotiahli, za všetkým vidia sprisahanie a kričia že Rusko chce mier. Toľko vecí majú spoločných, že náhoda to nebude. A koľko mindrákov musia mať!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, Sniper napísal:

 Toľko vecí majú spoločných, že náhoda to nebude. A koľko mindrákov musia mať!

To si píš, keď ťa vo fabrike považujú za otroka, bežný kus. Hnus, chrapač Slovenského menežmentu, ktorý nedokáže vo veľa prípadoch finančne ohodnotiť odbornosť. Vyjadrenie finančného riaditeľa: Na pracovníka treba byť tvrdý, ktorý má 5 EUR na hodinu ?!!  Nečuduj te sa, ak žijete v štáte, kde sa ku vám nadriadený správajú ako hov.dá že tu je potom toľko dezolátov. O spravodlivosti ani nehovoriac. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Tomáš, že to sedí na teba, ty dezolát. Tvoje 40% výkony tiež NEVEDIA nikde doceniť, preto každé dva týždne meníš firmy jak trenky, chváliš pána Fica a po múdrosti si chodíš na infovojnu. Ty kolaborantské prasa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 15 minútami, Sniper napísal:

Tvoje 40% výkony 

Zase čísla, ak sa ti ale blíži k 60, tak nikto neberie ohľad. Bezohľadná egoistická spoločnosť, korá plodí dezolátov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 19. 5. 2023 at 19:03, buky napísal:

To si píš, keď ťa vo fabrike považujú za otroka, bežný kus. Hnus, chrapač Slovenského menežmentu, ktorý nedokáže vo veľa prípadoch finančne ohodnotiť odbornosť. 

Väčšina firiem na Slovensku nemá biznis založený na vlastnom know how. Vo firme, kde je biznis založený na princípe lacno nakúp a draho predaj, alebo kde zamestnávajú lacnú pracovnú silu, tam menežment nikdy neohodnotí odbornosť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov