Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

je skutocne tazko predstavitelne aby si rokoval s putinom o obchadzani sankcii,  taketo nieco sa deje vzdy na nizsich urovniach a staci k tomu tichy suhlas.
A su tak realne dve moznosti, Si zvazuje otvorenu podporu a to je tema co za to.  Alebo naopak Si chce tlacit na Rusko aby zacalo hladat odchod z vojny. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este k tomu dronu USA, ktory sundala ruska stihacka. Kde rusi najprv tvrdili, ze oni nic, po com nasledovalo video, kde bola vidiet ta zrazka:

Quote

1. My sme to nespravili.
2. Na vine su Americania.
3. No a co ked sme to spravili?

Vsimni si, ze to tak vzdy prebieha. Vzdy. Vzdy to konci otazkou "no a co?"

Trollobijec 16.3.2023 - 12:16 https://svet.sme.sk/diskusie/5197256/dron-rusko-usa-stihacka-zrazka.html#postId=20142540

Quote

alebo:
1. sankcie nefunguju
2. ublizujete sami sebe
3. stiahnite sankcie!

Vaso1111_   16.3.2023 - 12:32  https://svet.sme.sk/diskusie/5197256/dron-rusko-usa-stihacka-zrazka.html#postId=20142578

Quote

A najvtipnejsie je, ze to ide v loope.
Po "stiahnite sankcie" opat nasleduje "sankcie nefunguju

Trollobijec 16.3.2023 - 12:34 https://svet.sme.sk/diskusie/5197256/dron-rusko-usa-stihacka-zrazka.html#postId=20142583

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Ruský minister obrany Sergej Šojgu navrhol na štátne vyznamenanie pilotov dvoch ruských stíhačiek Su-27, ktorí americkému bezpilotnému lietadlu MQ-9 Reaper zabránili narušiť hranice priestoru "špeciálnej vojenskej operácie", ako Moskva nazýva inváziu svojich vojsk na Ukrajinu. Oznámilo to v piatok ruské ministerstvo obrany.

Len na doplnenie Smileyho. Ze zelenych muzickov a aj pilotov, co tam neboli, nakoniec vyznamenaju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Russi su na tom zle. U nas na namestiach ich matriosky bliakaju za mier. Na armadninoviny.cz, plno trolov. 

Preco nebliakali pred rokom, pol rokom,ale teraz. To sa dozvieme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja viem, ze rusi klamu, kradnu, znasilnuju, mucia a vrazdia, ale najviac mi poistky vyrazilo toto: novo postaveny chrám ozbrojených síl Ruskej Federácie, kde su na obrazoch svati stylizovani medzi vojakov s gulometmi, a pokial maju stastie, tak aj vedla Stalina a Putina... :cotisisi:

https://blog.sme.sk/macuha/spolocnost/v-moskve-nie-je-vsetko-s-kostolnym-poriadkom

55d11a5f-f0bd-4d7c-940a-ad37bdb134aa.jpg

911e3fe2-3de3-433f-9a0f-f783ec0fbb48.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dezolat : 2. protagonista dezinformační scény, většinou trvale nespokojený jedinec na okraji společnosti, který si životní frustraci kompenzuje odmítáním společenských autorit a příklonem ke konspiračním teoriím a politickému extrémismu

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slováci sa prezentovali, ako výnimoční národ...  Opäť sme ukázali svetu svojou "svojstojnosť". Obsahu tohoto pojmu "svojstojnosť" rozumel možno len Augustín Marián Húska, ale to nevadí.  (že by tento pojem súvisel s erekciou? To sa už od Augustína Mariána Húsku nedozvieme...) Tento pojem znie tak ľubozvučne a írečito, že nás Slovákov, naplňuje hrdosťou. My si predsa nič diktovať od nejakého "anglosaského" NATO a USA nenecháme !!!

https://www.aktuality.sk/clanok/W4TK1HJ/za-zotrvanie-v-nato-je-len-kazdy-druhy-slovak-horsie-je-to-uz-len-v-ciernej-hore/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to zase nie  je take prekvapenie, na forach sa podobne reci objavuju tiez. Ale to ze to niekto nahral, hovori dost o tom ako to dnes funguje v Rusku. Tak pockame ci nahodou nespadnu z okna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"aktérmi mali byť prominentný ruský hudobný producent Josif Prigožin a miliardár Farchad Achmedov."

Sankcie určite nie sú "po chuti" ruským oligarchom. Bežní Rusi, s priemerným platom 300 Eur, sú viac ochotní strádať kvôli vojne. Veď nemajú toho veľa, čo by stratili. A ešte ich to naplňuje pocitom hrdosti, že sa obetujú za vlasť, ktorú im chce imperialistický západ zničiť. A tak sú "nútení" bojovať za Родинu, na Ukrajinskom území. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 minútami, Tono napísal:

sú viac ochotní strádať kvôli vojne.

K tomu chybaju prieskumy,  to co vieme je ze rusi nie su ochotni protestovat az do okamihu ked zrazu zacnu revoluciu.   Tak hovori historia. 
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bežní Rusi sú presvedčení, že sú príslušníkmi výnimočného národa. To z historického hľadiska nie nič výnimočné. To si o sebe mysleli mnohé národy, už od počiatku civilizácie. To, čo sa nám javí ako absurdné, že Rusi chcú diktovať iným národom svoje doktríny je pre Rusov celkom prirodzené. Sú predsa najväčšou krajinou na svete a  jadrovou veľmocou.

Rusi len nechápu, prečo to nechápu aj iní, hlavne na západe. Svet by mal byť podľa Putina rozdelený do sfér záujmov, ako počas studenej vojny a ZSSR. Neprekračovali by sa "červené čiary" a bol by mier.    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je ten smutny upadok imperia.  A preto je to take krvave,  Rusko uz nie je velmoc a uz nikdy nebude.  Ale nedokaze sa s tym zmierit.  Ale nie su v tom ziadna vynimka,  imperia len zriedka kedy koncia bez krvaveho konca.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://76.ru/text/gorod/2023/03/28/72166841/

Pisu tam, ze 180 vojakov je na Ukrajine z Gavrilov-Jamskij okresu .

Počet obyvatel Gavrilov-Jamskij okresu: 26 558 ( Sčítání lidu 2010 ); [3] 28 923 ( sčítání lidu 2002 ) ; [8] 32 770 ( sčítání lidu v roce 1989 ) .

Teda ten pokles tam bude este rapidnejsi. To kludne mozu byt 2 rocniky chlapov. Alebo 7-10% z 20-40 rocnych.

V diskusii su aj dalsie cisla. Je to v Jaroslavskej oblasti(1,34 miliona ludi). Vedla Moskvi  cca 270 km. Vraj tam planovali mobilizovat 400 vojakov. V celej Jaroslavskej oblasti zmobilizovali 3 500.  Oficialne mrtvych z nich je 200. realne to budu nasobky. 

https://v1.ru/text/tags/pogib-na-ukraine/

Tu pisu z Volgogradskej oblasti(2,7 miliona ludi), priemer na den o jednom,skor dvoch pohreboch, isto nepisu o kazdom.  

Teda Gavrilov-Jamskij okrese, uz pomaly ani nebudu mat koho zmobilizovat a kazdy clovek tam bude poznat nejakeho padleho zmrzaceneho. 

Pre porovnanie neviem si predstavit, ze by z revuckeho okresu slo 350 chlapov bojovat niekde do Jemenu. A bez postihnutia by sa vratili 50. A dalsiu mobilizaciu 350 vojakov si uz ani predstavit neviem, ved to by ich uz nemal asi ani kto osatit a vyzbrojit. A dalsich 350. Ci aj nasobky ,ze 700, 700, 700 pri 2 100 by to isto skoncilo.

A to kanonfuter ako beru ti russi presne z takeho okresu ako Revuca. A to my sme mali kasaren v Jelšave, ci vojaci su v Rožnave. V tom ruskom okrese kasaren nieje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Zlo je nedeliteľnou súčasťou evolúcie, ale pojem zla má zmysel iba v morálnom kontexte, ktorý sme si vytvorili, aby fungovala naša civilizácia. Ak neakceptujeme dobro, ako absolútnu hodnotu, potom môžeme dobro zrelativizovať. Snaha o absolutizovanie doba je úzko spojená s vierou, že dobro je univerzálna hodnota. Ak nie, potom dobro nemá žiadnu hodnotu a je len prejavom oportunistického správania, ktoré prináša evolučné výhody. Ak je to tak, potom je dobro zbavené všetkých spirituálnych hodnôt.

To, čo čítam v médiách, ohľadne Putinovej agresie ma iba utvrdzuje v tom, že sa stále správame, ako opice.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov