Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Je doslova žalostné sledovať, ako mnohí ľudia podliehajú Putinovej propagande. Ako sa v Rusku "posväcuje" vraždenie a niečie hodnôt iného národa, v záujme boja za Rusko. Nikto predsa Rusko nenapadol, ale Putin potrebuje nejako ospravedlniť svoju imperiálnu agresiu. Najlepšia propaganda je, že USA a západ sa snaží zničiť Rusko. Putin dúfa, že takáto propaganda zmobilizuje vlastenecké cítenie Rusov a vraždenie Ukrajincov bude synonímom "boja za vlasť". Úbohé na tom je to, že vždy sa nájde dosť "užitočných idiotov" , ktorí Putinovu propagandu "zožerú" a nie len v Rusku. Je mi nanič z takéhoto druhu homo sapiens. Dúfam, že tento druh tu nebude večne.

Keby sa každý Rus radšej zamyslel nad tým, či porážka Ukrajiny je práve to, čo dáva zmysel jeho životu.

   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak sa zamyslím, prečo napríklad na Slovensku narastá popularita politikov, ktorí šíria nenávisť, tak ma napadá analógia s fyzikou. Ladička v akustike sa rozkmitá, keď zachytí frekvenciu, na ktorú je naladená. Ak národ podľahol zlu, potom politik, ktorý šíri "vlny zla" rezonuje s väčšinou národa. Nie politik je dirigent. Ak by nikto nerezonoval s "vlnami zla" , ktoré politik vysiela, takýto politik by sa nepresadil, ani vo voľbách. Zlo sa rozmáha v nás, našlo si domov v našej spoločnosti a politici šíriaci zlo, iba rezonujú s názormi väčšiny.   

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco russi prehraju?

Podla mna, je v russku velmi vela ludi co nepodporuje tuto vojnu. Cast mozno odzaciatku a cast sa obracia.

Na topware(vojenska stranka a tam podporuju vsetci russku armadu a velmi velka vacsina aj tuto vojnu) bol clanok ako sa v roku 2022 znizila chudoba v russku, vydal to statisticky urad. Bolo tam cez 150 prispevkov, a vsetci sa tomu bud smiali, ci povedali ze to je klamstvo. Jeden asi napisal pravdu, ze je to kvoli tomu, ze vela chudobnych si vojnou financne polepsilo, teda to byt pravda moze byt. Inak najvacsi motiv, pre vojakov , su fipeniaze, ked si pisu so zenou, planuju ako zrekonstruuju byt, splatia hypoteku, pojdu na dovolenku. 

https://v1.ru/text/economics/2023/03/14/72129617/

Tu je clanok ako sa zmensuje obsah tovaru. Si z toho robia srandu.

Mas tam kazdy den clanky o padnutych na Ukrajine . Ze preco uz nenapisu, ze sa niekto vratil zivy a zdravy. Ci a to som asi po mesiaci na taky koment narazil,je to hrdina, branil vlast na russkom uzemi. A dalsi, ze by si mal zopakovat dizertacnu skusku zo zemepisu. 

Rad chodim na tu stranku volgogradskej oblati, kazda oblast ma svoju stranku moskva M1.ru , 76.ru je Jaroslavska oblast,ale asi vsetky maju taketo novosti. Na volgogradskych sa mi paci, ze maju zmysel pre humor.

Preto russi prehraju, lebo vela russov z touto vojnou nechcu mat nic spolocne. A som rad,, ze je V1, a ze su  aj takyto ludia, pre moje dusevne zdravie.

--------------------

U nas, russke dezinformacne weby urobili trh a Fico sa musel len prisposobit. Sam Fico nikdy taketo nazory ako ma dnes, nikdy nemal, ale zmenili sa mu volici. Oni maju tieto nazory. inak aj preto aj Pellegriny aj Matovic, vajataju. Chcu tohto volica.

A preco su na Slovensku dezinformacne weby tak uspesne? Nizka vzdelanost, spoplatnene media.

Venujte nám pár sekúnd, aby sme sa mohli naplno venovať tvorbe článkov, ako je tento

Citát

 

Na Postoji prinášame dôležité témy, správy a názory, ktoré inde chýbajú. Naše články môžeme tvoriť nezávisle najmä vďaka podpore od tisícov čitateľov ako ste vy.

 

Budeme si veľmi vážiť, ak nás aj vy začnete podporovať teraz. Sľubujeme, že vašu podporu premeníme na hodnotné články o dôležitých témach, ktoré radi čítate.

 

Nečakajte, prosím, podporte nás teraz. Zaberie to len pár sekúnd

a znamená to pre nás veľkú pomoc.

 

Ďakujem. 

 

Este minuly tyzden tam mali napisane nieco ine, v simli ste si to niekto? Tiez to kvoli niecomu zmenili. Myslim na Postoji, ze maju to zadarmo aby k normalnym informaciam mali pristup aj ludia co nemozu nechcu platit. Na postoji su normalne informacie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To, že Vojna na Ukrajine je súčasťou dejín aj 21. storočia mi nedáva nádej v budúcnosť civilizácie. Dúfam, že Newton sa nemýlil a koniec bude v už roku 2060. Za miliardu rokov evolúcie je zrejmé, že človek je slepou uličkou evolúcie. Ak nás ale stvoril Boh, tak by si mal pred svojím dielom radšej "zakryť oči".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nenavist. Kto v ludoch vyvolal tu nenavist? Fico ani Kotleba ,Slota to nevedeli urobit ani voci Madarom,  Ciganom, ci inym mensinam. Tato tema skoncila. Este su buzeranti. kde najviac neznasaju buzerantov a volaju Gayropou. Tlacia do Europy utecencov, ci z blizskeho vychodu, ci z Afriky a sami ich odtial vyhanaju(robia tam vojnu). U nas platia politikov co su proti utecencom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sme druhom homo sapiens, ktorí vraždí blížneho. Môžeme sa tu baviť o politike, náboženstve, civilizácii, humanizme, pokroku... Ale pokiaľ budeme vraziť v mene čohokoľvek, odlišujeme sa od zvierat. Zvieratá zabíjajú, aby sa najedli. My vraždíme, aj keď sme sýti. Je to deviácia, ktorú máme zakódovanú v génoch, ako keď Kain zabil Ábela. Je to vlastnosť, ktorá urýchlila náš evolučný vývoj. Mali by sme byť za túto deviáciu vlastne vďační, ak je zmysel nasej existencie, dominovať na tejto planéte. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ruSSi vraždia preto, lebo je tam mentálnych defektov plný Kremeľ. Normálni už dávno zdrhli za hranice a zvyšok populácie permanentne fičí na vodke. Tam sotva nejaká evolučná teória uspeje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, slimak napísal:

Kto v ludoch vyvolal tu nenavist?

Buď niekto hlúpy, alebo niekto veľmi prefíkaný.

V prvom prípade by bolo divné, že by masa ľudí nasledovala hlupáka - ale bolo by to možné, ak by masy sami boli hlupákmi.

V druhom prípade by takému prefíkanému muselo o niečo ísť, aby tú nenávisť vyvolával - takže tam by sa hodila otázka: Komu to prospelo? Kto tým čo získal?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, irb napísal:

Buď niekto hlúpy, alebo niekto veľmi prefíkaný.

A tretia možnosť by bola, že tú nenávisť nevyvolal nikto. Že my ľudia sme skrátka takí nenávistní od prirodzenosti.

Akurát máme obdobia, kedy sa trochu skľudníme a potom obdobia, kedy nenávisť prejavíme. :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, Sniper napísal:

Ale ruSSi vraždia preto..

Spomenul som si..

Citát

1) Kto verejne hanobí

a) niektorý národ, jeho jazyk, niektorú rasu alebo etnickú skupinu..

et cetera..  et cetera.. 

potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až tri roky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, tyso napísal:

a teda navrhujes...

alamo minule tuším písal, že Ťa má v ignore, takže ak to píšeš jemu, zrejme sa Tvoj úmysel minie účinkom, lebo si to neprečíta. :niee:

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

https://www.lidovky.cz/nazory/machacek-valka-rusko-ukrajina-plynovod-nord-stream-utok-sabotaz.A230315_131029_ln_nazory_hma?zdroj=LN_nazor-top

Kdo odpálil plynovody? Prokáže-li se, že za útokem nebyli Rusové, může to mít dalekosáhlé následky

..

Komu tím prospějete?

Na druhou stranu se nemůže Zelenskyj divit, že zrovna v Česku působí jeho napomínání poněkud úsměvně, protože zde máme zlidovělé repliky z filmu Pelíšky v rámci známé scény s nerozbitnou skleničkou z RVHP, která se rozbije. „A komu tím prospějete? Druhé straně?“ zuří ve filmu herec Donutil.

Komu už kedy prospela "pravda"?

:detektiv:

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Sniper

"Politicko korektné" je nadávať na Putina, alebo nejakú jeho ideológiu "putinizmus".

Ani "studená vojna", nebola "proti rusom", ale proti ideológii komunizmu - Marxizmu Leninizmu.. Boľševizmu.. (alebo ako tomu chce kto nadávať)

Keď urážaš celý "národ", divne "interpretuješ" jeho kultúru atď..

Tak si rovnaký primitív ako Mazurek. A dopúšťaš sa trestného činu. (ja som ten zákon nevymyslel)

Bolo by síce zaujímavé, sformulovať na teba a toto fórum.. trestné oznámenie. 

Ale za a. takto sa "presláviť" nechcem.

Za B. mám pochopenie, že ľudia si v dnešnej hyper politickokorektnej a posthumanistickej (navýsosť postfilosofickej dobe) potrebujú nejak otvorene vyventilovať.. nenávisť..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mýliš si pojmy s dojmami, zrejme ti evidentne uniklo, že pojmom "ruSSi" sa označujú agresori, ktorí na Ukrajine porušili snáď všetky Ženevské konvencie. Navyše, keď množstvo ruSSkých útokov mieri na čisto civilné objekty, ako obytné objekty, školy či nemocnice, o čom je nespočetné množstvo dôkazov.

V tejto téme ma oslovuj alebo cituj, ak máš niečo fakt k veci.

IMG_20230315_144556.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusko je štát.. Rusi sú národ..

A logika, je odnož filosofie.

Apropó.. "zofia" v gréčtine znamená "temnota".

Pojem "filozofia" - "láska k temnote", potom dostáva svojrázny kontext.

A to že radšej "komolím spisovnú slovenčinu", má hlbšie dôvody.

:cool_glasses:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a k ruskemu narodu, kontext je jasny. A ano su rusi co protestuju, rusi co usli, rusi ktori bojuju za ukrajinu. Ale podobne ako nemci za hitlera vacsina podporuje vojnu, podporuje genocidu. Nie je to genetika, je to kolektivne pobluznenie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

https://kfi.zcu.cz/katedra/

Slovo filosofie (φιλοσοφία) pochází z řečtiny a vzniklo složením dvou jiných slov - slovesa filein (φιλειν) „milovat“ a podstatného jména sofia (σοφια), tedy „vědění“, „poznání“ či „moudrost“. Proto se také filosofie obvykle překládá jako láska k moudrosti. Současný úzus stále více používá modernější fonetickou podobu psanou se „z“. Vyskytuje se v názvu většiny filozofických ústavů, a to i přesto, že pak již neodkazuje k moudrosti, ale jinému řeckému termínu zofos (ζόφος), tedy „temnota“, „mrákota“. 

Ja neviem.. Kto by si vlastne mal teraz nechať, nainštalovať "V chip"?

https://m.mojevideo.sk/22qz

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://v1.ru/text/world/2023/03/15/72132623/

Russko uz toto nemoze financne ustat. Ak mu takyto bojovnici tam sli bojovat. Tento si nechcel zarobit 200 000 rublov mesacne(ved neprezil tam ani dva mesiace). On ako predajca nabytku mohol zarobit v hrubom 50 000 rublov? Vraj rodina za mrtvolu dostane 12 milionov a pozostalostne dochodky 150 000 mesacne. 

Ja by som tam videl, resp. mozno aj ja by som to spravil. Keby boli ti chlapci boli starsi 17-18 rocni. Isli by na vysku a teda 5,6 rokov by nemohli byt povolani. Ak to bude vsetko platit, a aka bude u nich inflacia? 

V diskusii jeden napisal ze to je pravy russky chlap ako to myslel neviem a zaprial uprimnu sustrast. Ostatni sa na to inak pozeraju. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sme a Republika tychto ludi len pozbierala. Pripravili si ch v skolstve, zmiatli dezinformacne stranky a takyto je vysledok. Rozpraval niekedy Fico ci ten novy Kotleba,ze mame byt vo sfere russka? Len oni si ich pozbierali. teda na Slovensku je 10-15% dezolatov co to chce. 

Smer a republika.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov