Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

pred 1 hodinou, alamo napísal:

Ja hovorím o rokovaní.. O "ponuke" s ktorou treba rusov (momentálne) podľa mňa osloviť..

O tom že to prijmú.. Som nič nehovoril..

A aký to má zmysel? Veď som tu citoval oficiálny postoj Ruska. 

„Nemôže existovať taký mierový plán pre Ukrajinu, ktorý nebude prihliadať na súčasnú realitu súvisiacu s ruským územím a pripojením štyroch regiónov k Rusku. Plány, ktoré na tieto skutočnosti nebudú brať ohľad, nemôžu byť mierové," vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Zastavenie bojov, bez stiahnutia Rusov z okupovaného územia by znamenalo iba poskytnutie času, aby Rusko naplno rozbehlo výrobu zbraní, vycvičilo zálohy a doplnilo zásoby. Ukrajina je už zničená, čas bez západnej podpory Ukrajiny pracuje pre agresora, Rusov.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 26 minútami, alamo napísal:

@Tono

To ty odmietaš rokovania..

Je hrozné, že kôli Putinovej zvrátenej ideológii, (ktorou sú nasiaknuté milióny Rusov), dnes zomierajú tisíce nevinných ľudí. Že milióny Ukrajincov stratili domov a museli emigrovať. Že deti na Ukrajine prežívajú strach o svoj život a život svojich rodičov, namiesto detstva. Ženy, ktoré stratili a strácajú mužov. Každý normálny človek by si želal na Ukrajine mier. Lenže mier sa dá dosiahnuť iba porážkou toho, kto začal vojnu. Odsúdiť a izolovať agresora by mal celý svet, ale to je naivná predstava. Nakoniec vždy zvíťazí oportunizmus.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Sniper @Tono

Bohužiaľ.. Ja nemám príležitosť "diskutovať" s Putinom..

Iba tu.. S vami..

A s tysom, o ktorom tu bolo povedané že je "schopný odškriepiť aj Archimedov zákon".

zaujímavý článok..

Citát

https://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie-clanku/mlha-valky-v-dilech-klasiku-clausewitz-a-tolstoj

Během války v Iráku si piloti ztěžovali, že při misi nemají cíl graficky znázorněn podobně jako při výcviku. Cohen k tomu dodává: „V budoucnosti by se vojáci mohli stát přespříliš závislí na detailních, dobře prezentovaných a přesných informacích, které ale během války neexistují. S tím jak roste věrohodnost počítačových simulátorů, budoucí válečníci si mohou připadat stále více ztraceni z toho, že reálný svět se tak ostře odlišuje od kybersvěta." 

Túto vojnu vedú cvoci, ktorý hrali príliš veľa počítačových strieľačiek..

Fakt..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 34 minútami, alamo napísal:

@Sniper @Tono

Túto vojnu vedú cvoci, ktorý hrali príliš veľa počítačových strieľačiek..

Iste, ale cynizmus a neschopnosť empatie nie je len výsledkom počítačových strielačiek. Stalinovi, "Najvýznamnejšou osobnosťou svetových dejín bol podľa Rusov Stalin", sa pripisuje výrok, že „Jedna smrť je tragédia, milión je štatistika“. Putin je obdivovateľom Stalina a dúfa, že sa do ruských dejín zapíše "Veľkým písmom", podobne, ako Stalin, alebo cár Ivan Hrozný.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, alamo napísal:

je "schopný odškriepiť aj Archimedov zákon".

nuz, na rozdiel od teba ja trenujem schopnost zmenit nazor na zaklade faktov.  Je to dolezite pri mojej praci.   Ty si vymyslis hlupost a drzis sa jej ako kliest.
A tak len zopakujem co ti tu pisu vsetci,   rokovania ktore maju za ciel prehru Ukrajiny nie su dobry napad.   V zakulisii zrejme prebiehaju rozhovory  ci uz cez Turecko a povrava sa aj o Cine.   Ale realne im chyba zaklad a ten sa zrodi na bojisku.  Mozes protestovat, mozes nesuhlasit ale to je tak vsetko co s tym mozes spravit.

pred 2 minútami, Sniper napísal:

Takže Moldavsko je ďalšie na rade

A scenar sledujme poriadne,   kedze ak bude uspesny, tak ho pouziju na Slovensko.   Ked nas Fico pre svoju beztrestnost preda na vychod.  A este budeme aj tlieskat, teda ja nie ale je dost Slovakov co to budu povazovat za svoju vyhru nad USA, buzerantami a liberalmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, tyso napísal:

  Ked nas Fico pre svoju beztrestnost preda na vychod.  A este budeme aj tlieskat, teda ja nie ale je dost Slovakov co to budu povazovat za svoju vyhru nad USA, buzerantami a liberalmi.

Ak sa Ficovi a jeho klonu Pellegrínimu podarí zostaviť budúcu vládu, táto vláda bude pod tlakom vlastných voličov, ktorí budú požadovať referendum, aby Slovensko vystúpilo z NATO a EU. Lenže to si Fico a ani Pellegríni naozaj neželá. Stačí sa pozrieť na Maďarsko a Orbánovú schizofréniu politiku. Orbán síce kritizuje EU a propaguje Putinovu "mierovú doktrínu", že vojenská podpora Ukrajiny iba predlžuje vojnu. No ani Orbán by nechcel, aby Maďarsko vystúpilo z EU a NATO a stalo sa satelitom Ruska, chcel by len zmeniť  EU "na svoj obraz".  

Lenže vášne nenávisti proti západu, "Anglosasom", NATO a EU a afinita voči Rusku už zapustili na Slovensku hlboké korene. Ak si bude chcieť Fico udržať voličov, bude im musieť ustúpiť. Pre tých mladších a schopnejších je to odkaz, aby si začali baliť kufre. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Referendum by aj tak nebolo uspesne. Bolo by za 35% a co? Pr. neuspesne referendum co v Estonsku bolo ale prislo nan 44% aj ked neviem ako hlasovali, potom uz museli dat do ustavy ,skoncenie vlady referendom. Ale 44% nie je 50% ale je vela. 35% nieje vela na dolezite otazky.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Diskutuje sa o tom, ze ci Rusi na Olympiadu ano alebo nie. Nuz kedysi sa pocas Olympiady zastavovali vojny. Ak sa teraz vojna nezastavila, mala by sa podla mna cela Olypiada zrusit, aby sa podciarkla zavaznost sucasnej situacie, ked sa rozhoduje, v akej buducnosti budeme zit my a nase deti: ci v takej, kde platia pravidla, alebo v takej, kde berie silnejsi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, slimak napísal:

Referendum by aj tak nebolo uspesne.

ake referendum ?  napriklad organizovane ruskymi turistami ?  To by malo ucast nad 70 percent a 95 percent by bolo za.  Kvalitny organizator to dokaze zabezpecit :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Šíri sa internetom. Aby bolo jasné, ktorí vojnoví štváči sa hrajú na mierotvorcov:

Citát

hoaxy, ktoré sa stali pravdou:

 

1. Práve dnes sa ukázalo, že vojna na Ukrajine je jeden gigantický hoax, ktorý su vymysleli Američania, aby rozoštvávali a strašili Európu.

– Ľuboš Blaha, 16.2.2022

 

2. „Eduard Heger a ďalší predstavitelia vlády, spoločne s liberálnymi médiami, spáchali trestný čin šírenia poplašnej správy – šírili klamstvo o tom, že dnes Rusko napadne Ukrajinu a začne vojna,“ 

– Ľuboš Blaha, 16.2.2022

 

3. Rusko nemá dôvod napadnúť Ukrajinu, ktorá je súčasťou ruského domu.

– Štefan Harabin, 16.2.2022

 

4. Myslím že je najvyšší čas pre vojnoštváčov a agresorov, aby si uvedomili, že tak ako Ruský národ, tak aj ostatné národy a obyvatelia si neželajú vojnu!

– Peter Marček, 19.2.2022

 

5. Všetci tí, čo tvrdili, že dnes Rusko napadne Ukrajinu, by mali okamžite odísť z verejných funkcií.

- Andrej Danko, 16.2.2022

 

6. Senilné proroctvá o tom, ako majú rusi napadnúť Ukrajinu. Permanentne sa ukazuje, že sa to nedeje. Že sa naopak deje presný opak.. Keď rusi volajú po diplomatickom riešení, nesnažia sa túto situáciu eskalovať. Sťahujú svoje armády z ukrajinských hraníc. A napriek tomu americká spravodajská služba šíri do sveta presne opačné informácie, aby vyvolala nejaký strach.

- Milan Uhrík, február 2022

 

7. Pre Smer Rusko nie je nepriateľom Slovenska. (rusko vyhlásilo Slovensko za nepriateľský štát)

- Róbert Fico, 26.1.2022

 

8. Nikto nikoho nejde napadnúť. To napätie tu, samozrejme, je, lebo je vyvolávané.

- Róbert Fico, začiatok februára 2022

 

9. Som presvedčený, že Rusko neplánuje žiadny útok na Ukrajinu bolo by to šialenstvo a Putin nie je šialenec, aj keď sa ho tak geostratégovia karpatského typu pokúšajú vykresľovať

- Eduard Chmelár 22.1.2022 

 

10. „Nielen fundovaným odborníkom, ale aj všetkým príčetným ľuďom je dávno jasné, že Rusko zaútočiť na Ukrajinu nechcelo a ani nechce. Tí, ktorí to tvrdili, sa dokonale strápnili, ale to nie sú ľudia, ktorí by boli schopní uznať chybu a ospravedlniť sa."

- Eduard Chmelár, 16.2.2022

 

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, slimak napísal:

Slovenský pochod za MIER v Trenčíne

Mottom manifestácie bol síce pochod za MIER, ale najväčší ohlas a skandovanie publika malo heslo "chceme vystúpiť z NATO a EU"

Chápem, že mnohí Slováci sú zo svojej ekonomickej situácie frustrovaní. Ale nechápem, ako by im pomohlo, keby Slovensko vystúpilo z NATO a EU? Malá krajina, bez prírodných zdrojov a surovín, sa môže spoliehať len na vysokú pridanú hodnotu vlastnej produkcie, špičkové technológie a vysokú vzdelanostnú úroveň. Ani jeden z týchto predpokladov nie je typický pre Slovensko. Iste, aj na Slovensku sú vzdelaní a talentovaní ľudia, ktorí sa dokážu realizovať, ale väčšinou len vďaka spolupráci v rámci v EU. Členstvo Slovenska v NATO zas dáva zahraničným investorom záruky stability investícií.

Jedinou alternatívou, ak by Slovensko vystúpilo z EU a NATO, je ekonomické a politické prepojenie Slovenska s Ruskom. No ale čo by tým získali propagátori takéhoto riešenia? 

https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/621313-zije-sa-u-nas-lepsie-ako-v-rusku-udaje-hovoria-jasne-v-prospech-slovenska-v-dvoch-klucovych-tahame-za-kratsi-koniec/

Ich ciele sú iracionálne, ak bojujú za to, aby sa mali ekonomicky lepšie. Čo je ich skutočným motívom? Aby sme sa mali všetci rovnako zle? Teda, okrem pár oligarchov, mafiánsky kolaborujúcich s totalitným režimom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bol tam chalan asi 25 rocny, ze chce skoncenie vojny a mier na celom svete a potom, ze vyzivam Vladimira Putina aby ztiahol russke vojska z Ukrajiny, hned ho vypiskali a zobrali mikrofon.

Muselo ich byt tam viacej mladych a mali asi ukrajinske vlajky, lebo na podiu sa nejaka babka rozculovala naco chodia provokovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jak provokovat, vsak to bola demonstracia za MIER, cize zakonite by tam museli odsudit agresora, ktory tu vojnu rozputal.

A kto iny si zela mier viac ako Ukrajinci, teda aj tie ich vlajky tam viali uplne spravne.

Mali to nazvat pravym menom: klananie sa vojenskemu agresorovi - potom by to boli provokacie.

2 hours ago, Tono said:

ale najväčší ohlas a skandovanie publika malo heslo "chceme vystúpiť z NATO a EU"

Vsak im to doprajme, ked to tak chcu: zaplatme im jednosmerny cestu na Krym, tam nebudu ani v NATO, ani v EU, konecne spokojni a slobodni v hrejivom objati Rusov....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

30:49 bol vystup toho chalana. Najprv vyzval , ze aby kricali Net Vojne, a potom,ze musime poziadat bratov russov aby si zobrali tanky a rakety a isli domov.   Chod domov ty.

-------

Ja si nemyslim ze ti ludia na namesti su Trencania ak tak tretina, z dedin okolo Hrabovka, ci Prievidza a Banovce

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 hodinami, Tono napísal:

Ich ciele sú iracionálne, ak bojujú za to, aby sa mali ekonomicky lepšie. Čo je ich skutočným motívom?

Som presvedčený, že v skutočnosti nemajú jasno v tom, čo vlastne chcú. Nemajú žiadnu reálnu predstavu budúcnosti, iba fantázie a sny. Všetko je to len o pocitoch. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mysleli si, že do týždňa budú vybavení, len akosi nevydalo. Od začiatku marca minulého roka sa im vojna predražuje každým dňom.

A ak TRUSko zasialo medzi Ukrajincami patologickú nenávisť, tak TRUSi dopadnú ako v Afganistane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no zabijanim sotva dosiahnu lasku.  A Rusku sa podarilo uzasne dielo,   susedna krajina kde su rodinne vazby polovice ludi, ukrajina bezne  pouziva rustinu a dokazali z nich vytvorit nepriatelov.  To doteraz zvladli jedine srbi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov