Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

pred 10 hodinami, Sniper napísal:

Len by ma teda zaujímalo, prečo títo nohsledi čo vykrikujú na USA, , NATO proste neemigrujú do toho ruSSka, keď je také úžasné? 

Veď toto a že si tak nekúpia moskviča, ako super auto :smile1:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aha, a zabudla som, vedela som, že som ešte niečo chcela napísať, vďaka páni za pripomenutie:

Mám rada diskusie. Parádne klasické diskusie.

Diskusia nie je ja vymením názor tebe, ty ho vymeníš mne, ale diskusia nie je ani ten moderný bruselskoausa fenomén: 

Uškŕňajúca sa Ursula a jej parťáčky, akonáhle niekto vystúpi s iným než trendy trenčkotom, a okamžite reagovať označením spoludiskutujúceho za ruského trolla, za ruskú propagandu, za rusko z čias ZSSR,  posielať kúpiť s výsmechom moskvicha, ktorý rozhodne nevyzerá zle ani ako prototyp a čo je vrchol umenia diskutovat, a čo milujem najviac!!!: "keď to takmiluješ, presťahuj sa do Ruska".

Toto ale vonkoncom nie je k diskusii, ani len odpoveď. A už vonkoncom čokoľvek iné, prípadne iné nazretie do akejkoľvek politickej debaty inej než aktuálny mainstream nie je trollovanie a všetky tie ostatné nezmysly.

Vy sa tiež nesťahujete inam, označiť každého za proruského trolla je perla každej diskusie...

A tak mi napadlo, srdcomoje buky, spýtaj sa Ursuly , možno jej po roku 2030 dobre padne aj Moskvich jazdiaci na starý dobrý benzín vyrobený z ruSkej ropy... 

Jop, a nebolo by od veci spýtať sa jej a Jej trollov, prečo ničí demonštrativne v žltej sukni a modrom svetri vedome európsky priemysel a pol miliardy  Európanov. 

A pripravujú deviaty!!! balík sankcií proti Európe... 🤕 

pred 11 hodinami, slimak napísal:

Takze este nesuhlasia russi game a alamo.

Vyprosujem si.. keď už, tak jedine  rusi. Teda ja, neviem ešte ako alamo 😇

A toto je presne rovnaký nezmysel do diskusie ako tie vyššie spomínané. Keď s nami nesúhlasíš, prípadne chceš kuknúť aj opačnú stranu mince a skutočne diskutovať, si ruSS a bež do russka trollovať.

Hovorím. 😉 To sú perly dnešnej európskej politickej diskusie. 😘 👍

  • Díky! 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 17 minútami, game napísal:

 😉 To sú perly dnešnej európskej politickej diskusie. 😘 👍

No šak konečne napíš, v čom sú klady russkej politiky lepšie od tej . To že ľudia migrujú na západ má svoj dôvod. Tak skús aby to malo aspoň náznak politickej kultúry.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, znicili to rusi. Chyba bola im doverovat, teraz to uz len treba bolestivo napravit. 

A pravda je ze si naozaj v divnej bubline, hovoris veci ktorym neveria ani ruski propagandisti. A zda sa ze im veris, aj ked do diskusie sa nepustas. Vojna sa u proruskych ludi prejavila dvomi sposobmi, bud ju priznali a zmenili svoje postoje s tym ze sa zmenili okolnosti (Zeman). Alebo presli k uplnym bludom ( Fico). A zda sa ze ty si v tej druhej skupine, obhajujes neobhajitelne a snazis sa pre seba to nejako obhajit. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vedeli ste, že slovo debata je významovo odlišné od slova diskusia? Nie je to vseobecne známe, ale kto študuje prekladateľstvo a tlmočníctvo to počuje ako prve.

To len ze to prekvapilo aj mna... : )

 

@buky, srdcomoje, preco teda nediskutuješ tak, aby to nebol výsmech? Vysvetli mi, preco sa neprestahujem 😘

@tyso prekvapí ťa veľmi, keď napíšem, že som za posledných 6 mesiacov nevidela ani jediné ruské video, vyhlásenie, prehlásenie, propagandu, hlásenie z frontu?

🙂

Správy som sledovala inác. Pozerala som Zelenskeho a jeho vystúpenia a poziadavky, pucuvala politologov, bezpecnostnych a kdejakych ekonomickych a inych,  moderatorov politiky, poslancov ep a ek, u ktorych sa dalo predpokldat, ze im este zostal mozog v predúhovaných hlavách,  od usa az po europu. 

Napisala som to uz sem, ale je toho tu vela, kdesi to zapadlo 🥰

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, mne je jasne ze si nevidela rusku propagandu, ved ta uz je inde. Je to ovela desivejsie. A je tak jasne ze mas informacie zo svojej bubliny, deformovane a jednostranne. Je to ako archiv, nereflektuje to zmeny reality.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, tyso napísal:

game, mne je jasne ze si nevidela rusku propagandu, ved ta uz je inde. Je to ovela desivejsie. A je tak jasne ze mas informacie zo svojej bubliny, deformovane a jednostranne. Je to ako archiv, nereflektuje to zmeny reality.

Jj, je to jasné 😀

posledné zastarale zdeformované bubliny sú spred dvoch dní od zopár odborníkov na bezpečnostnú politiku, vlastne tentokrát ich bolo menej... spred dvoch, lebo už je dnes... hlavne ako povedal napriklad Tokajev (ano, viem viem,  tento sa nebude pozdavat ani tysovi ani ani, nech), pred dvomi dnami ze uz je treba hned zacat s prípravami na mier,  ako hovorí Szijjártó, treba zacať rokovat o mieri, ako hovoria ludia, ktori este pouzivaju hrcu v hlave: zatial v Bruseli nikto o mieri, len o vojne.

Jo a este aj ten supervychvaleny novy superbohaty supervzdelany pán premiér, na ktoreho by bol aj  Gándhí hrdý... ach ano. Len mozno.

jop... a zabudol si na to, ze sledujem Zelenskeho khaki tricka a vystupenia. 

Zatial umieraju na oboch stranach mladi ludia a o mieri ani slovo, ako povedal jeden klasik: kde chces mier, neposielaj zbrane... velmi zjavne mier je neziaduca komodita... mimochodom, ano mily  tyso viem, zastarala bublina... no a  medzitym posledne spravy, ktore v novinach  len tak nebudu, hovoria o otukavaniach ohladom mieru na viacerych stranach... ksefty a obchody v pozadi idu po cely cas vojny,  uz by nebolo zle ani trochu primeria, mieru, cohokolvek .. prakticky kazdemu okrem pana Volodymyra... ked oblecie svoj vojensky kostym, precituje svoju rolu hlboko... zalezi mu na Ukrajincoch? Pred odpovedou myslite... 🤫...

... ked tu dokaze ktosi napisat tú takmer necitatelnu desivu vec so zavrazdenymi ,"russkymi" vojnovymi zajatcami... nepresetroval to New York Times s americkymi odbornikmi a shledal duse vinniku lehkymi? 🙂 len sa pýtam 😇

...a kruci, som si spomenula, viete, ze mi chyba  nezdolny tvrdy diskutér informator, aspon vedel napisat spisovne rusky... 😉😀

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, game napísal:

Zatial umieraju na oboch stranach mladi ludia a o mieri ani slovo, ako povedal jeden klasik: kde chces mier, neposielaj ...

ked tu dokaze ktosi napisat tú takmer necitatelnu desivu vec so zavrazdenymi ,"russkymi" vojnovymi zajatcami... 

 

Je to jasné, umierajú mladí ľudia a teba zaujímajú len ruské obete. Posielajú sa zbrane a tie ruské sú použité na ničenie okrem infraštruktúry aj vraždenie ukrajinských žien a detí. 

Tiež sa nedočkám od teba odpovede, kto vedie útočnú vojnu. Len aby bolo jasno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, sama hovoris ze si vybrala a obmedzila zdroje, ktore sledujes. To je presne bublina, sledujes len to co potvrdzuje tvoj nazor. A navyse je vidiet ze siris ruske narativy urcene pre madarsko. A uz sa ani nesnazis vnimat ich kriticky, overovat fakty, snazit sa dostat nazorom druhej strany. A tak je jasne ze tomu sa neubranis, zapojis sa do siete. Skoda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Atómové bomby, majú nejakú tú expiráciu.

Napríklad neustále z bomby pomaly uniká plyn radón, a ten treba odvetrávať. Nie je to nič jednoduché, skladovať atómovky a je to drahé.

Sú plné rádioaktívneho materiálu, radiácia tak nejak pomaly poškodzuje všetko ostatné v bombe, elektroniku, degradujú iniciačné výbušniny, rozbušky, iniciátory..

Treba to furt kontrolovať, udržiavať a vymieňať..

Naozaj si myslíš, že práve o atómovky sa ruský "kompetentný" starali vzorne?

A za peniaze, na ich údržbu si napríklad nekúpili nejakú peknú veľkú vilku na Azúrovom pobreží?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, a tak ruske tvrdenia ze wagnerovci neberu zajatcov tiez spomenies? Pretoze to teraz vyzera ako o trieske a brvne. Vojna je zla ale podla vsetkeho sa ukrajinci spravaju radovo civilizovanejsie. A kedze neverim na to ze rusi su rasovo barbarskejsi tak vysvetlenie je v tom ze ruske velenie podporuje a ziada brutalitu voci ukrajincom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 24 minútami, tyso napísal:

To je presne bublina, sledujes len to co potvrdzuje tvoj nazor. A navyse je vidiet ze siris ruske narativy urcene pre madarsko. A uz sa ani nesnazis vnimat ich kriticky, overovat fakty, snazit sa dostat nazorom druhej strany.

zaujímavé že to píšeš práve ty, čo tu už roky zásadne píšeš v výhradne mantineloch generálnej línie stanovenej bruselským politbyrom, neuhneš od nej ani o milimeter, doslova nekriticky tu obhajuješ akúkoľvek jeho absurditu, a kvôli jej obhajobe si schopný prekrútiť aj Archimedov zákon, ak by náhodou nebol v súlade s Bruselom ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pisem to co povazujem za pravdive, ale sledujem aj tych co tvrdia opak. Btw sotva obhajujem absurdity, len nemam rad ten protieu absolutizmus  ako predvadzas ty.  Napriklad nesuhlasim s nemeckou protijadrovou politikou ale na rozdiel od teba chapem ze to je dosledok viery nemeckych volicov a nie sprisahanie.  Ale ked to napisem, tak to citas ako podporu bruselu.  Kto nie je ROVNAKEHO nazoru, tak je nepriatel.   A to nie je moj postoj. 

A tu je len smutne sledovat ako game pada do konspiracii a straca vlastny rozum. Je mi to ludsky luto.

 

alamo, neverim ze sa rusi staraju poriadne o atomovky. Ale rozhodne nechcem na to stavit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, tyso napísal:

A tu je len smutne sledovat ako game pada do konspiracii a straca vlastny rozum. Je mi to ludsky luto.

Zabudol si fakticky vymenovať, ktoré tvrdenia od game sú konšpirácie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, game napísal:

 

... ked tu dokaze ktosi napisat tú takmer necitatelnu desivu vec so zavrazdenymi ,"russkymi" vojnovymi zajatcami... nepresetroval to New York Times s americkymi odbornikmi a shledal duse vinniku lehkymi? 🙂 len sa pýtam 😇

 

Co citas za bludy? Vyhlasenia Medvedeva?

https://topwar.ru/205557-tri-protiv-dvenadcati-pochemu-sluchilos-tak.html

Je tu russmi rozoberana tato tema. Je tam jeden nazor z 405 , ze ich niekto povrazdil?  Nie, preco? Ty v tom mas jasno. 

Oni to zajatci este neboli a kazdy normalny clovek to chape. Zajatci by boli, keby boli vsetci odzbrojeni, prehladani a zobrali by ich do zajatia Ukrajinci. Boli to zajatci, podla teba?  Zabity zajatec na uteku uz si take pocula? Kto neuposluchne rozkaz.

Len sa pytam o com chces diskutovat, o svojich klamstvach? 

Citát

ked tu dokaze ktosi napisat tú takmer necitatelnu desivu vec so zavrazdenymi ,"russkymi" vojnovymi zajatcami

Co je vtejto vete pravdive? A co vysetrili v NYT je nejaky odkaz?

Russom vadi ze sa vzdali. preto ich netrapi ,ze su mrtvi. Autor clanku, jedineho spravneho videl toho, pre mna hlupaka co "zabil" 11 russov a zrejme jedneho Ukrajinca(asi toho kameramana). Neboli tam 3 Ukrajinci minimalne 4,vraj 5. Dvaja si tam vylozili nohy hore a oddychovali. Ti dvaja podla mna si mali vybrat ine miesto,jeden byt pri kameramanovi, ak to natacal na mobil. Niekto co by mal pred sebou dvere odkial vychadzali, toho russkeho debila mohol odstrelit hned.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@slimak

Človek buďto môže chcieť aby vojna pokračovala, alebo aby skončila.

Aj ty chceš, aby táto vojna pokračovala do "víťazného konca".

Teda podľa mňa, aj ty si ochotný "obetovať" nejaké tie "obete".

Nechápem to rozčúlenie nad obeťami, ani potrebu riešiť "kto si začal" alebo kto spáchal viac násilia a teroru, od niekoho kto chce aby vojna pokračovala. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na prvu  a druhu vetu,chcem aby skoncila,ale ona moze skoncit len porazkou russka. 

Ano som im ochotny posielat aj peniaze aby Ukrajinci vyhrali.

To co spravil ten 12ty russ, to keby spravil hocikto a ja lezal na zemi a prezil, by som ho domlatil.

Tu tyso neveri, ze ich ten gulomet mohol pozabijat. 

https://video.aktualne.cz/dvtv/zelinka-rusove-si-kupuji-cas-v-ostrelovani-muzou-pokracovat/r~42f1def86c3411ed93abac1f6b220ee8/

Plukovnik Zelinka v case 16:30 tomu veri, aj samotni Ukrajinci tomu verili, tak to asi mozne je. Ved na to tam bol aj ten chlap s gulometom. Kludne troch tam uz mohli aj dorazit,aby sa netrapili. Ci ich mali osetrovat?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 minútami, alamo napísal:

 

Nechápem to rozčúlenie nad obeťami, ani potrebu riešiť "kto si začal" alebo kto spáchal viac násilia a teroru, od niekoho kto chce aby vojna pokračovala. 

Veď toto, koho zaujíma, že rusko pravidelne ostreľuje ukrajinskú infraštruktúru a sem tam padnú aj "nejaké" civilné obete. Nasleduje odpoveď, kto túto vojnu chce vlastne  ukončiť, či ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viktorovi začal rásť mozek

Citát

Suverénna Ukrajina je potrebná na to, aby Rusko nepredstavovalo pre Európu hrozbu, uviedol maďarský premiér Orbán. V čase vrcholiaceho sporu o vyplatenie peňazí z fondov Európskej únie ide o zmenu rétoriky šéfa maďarskej vlády.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/23077980/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-27-11-2022.html

Peniaze hýbu svetom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Orbán ale zároveň vyhlásil, že invázia Moskvy na Ukrajinu je "jasnou agresiou" a jeho vláda podporuje ukrajinskú územnú celistvosť.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/23077980/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-27-11-2022.html

No a madarski trollovia su ta..  Ako im vysvetlit,ze Krym nieje a nebude russki a ,ze Ukrajinci na Donbase nepozabijali 15 000 russov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov