Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

pred 4 hodinami, game napísal:

Szijjarto mevybavoval len mier... mimochofom jeho misiee koncili tak, ze z Moskvy prinasal ochoti sadnut k rokovaniu o mieri, pokial oblasti dnesnej Ukrajiny obyvane Ukrajincami decimovanym a vrazdenym ruskym obyvatekstvom zostanu ruske. Okamzite moze nastat mier.

Game, ale takto sa politika v civilizovanom svete nerobí. Otázka je, odkiaľ máš relevantné zdroje o vraždení ruského obyvateľstva Ukrajincami? Z Moskvy, alebo od Orbána? Daj mi nezávislý zdroj, že došlo k vyvraždeniu 14 000 obyvateľov ruskej menšiny Ukrajincami. Ruská invázia už stála desaťtisíce životov na oboch stranách, obrovské utrpenie miliónov nevinných obetí, stovky miliárd dolárov zničenej infraštruktúry. 

Ak by aj došlo k tomu, čo ruská propaganda uvádza, to v civilizovanom svete nedáva právo Rusku, na vojenskú agresiu a anexiu území. V Nemecku napríklad žije viac než 3 miliónov Rusov. Podľa teba má Rusko právo vojensky napadnúť Nemecko, ak by sa v Nemecku ruskí občania cítili diskriminovaní? 

Ak niekde vo svete dochádza k porušovaniu ľudských práv menšín, ich vraždeniu, svet by nemal byť ľahostajný. Na medzinárodnej úrovni v OSN by mal existovať konsenzus, ktorý by dával mandát vojensky zakročiť. Lenže tam má Rusko právo veta. Napríklad USA, v prípade občianskej vojny v bývalej Juhoslávii, tento mandát nezískalo a doteraz je preto terčom kritiky rusofilov. Lenže USA v tomto konflikte nemalo záujem anektovať územia bývalej Juhoslávie, tak ako sa o to dnes na Ukrajine snaží  Rusko. Zisti si, aké územie po 2. svetovej vojne anektovalo USA a aké anektovalo Rusko.

Problém je, že nechceš akceptovať realitu, ale svoje pocity. Anexiu časti teritória Ukrajiny obhajuješ právom Ruska, chrániť svoje menšiny. Ak by sa takáto politika akceptovala, bol by to chaos, ktorého výsledkom by boli občianske vojny.

V skutočnosti je to ale presne naopak. Putin chce anektovať územia Ukrajiny a zámienkou pre neho sú vraj Ukrajincami diskriminovaná a vyvražďovaná ruská menšina. To dáva viac logiky, ako tvoje emociálne ladené názory o diskriminovaných ruských menšinách Ukrajincami, s vytetovanými hákovými krížmi. Game, naozaj tomu veríš? Ukrajina mala pred vojnou problémy s korupciou a demokracia sa tam len rodila. Bolo to preto, že bola dlho súčasťou ZSSR. Ukrajinci bojujú za ideály, veria že pripojením k EU sa dostanú do civilizovaného sveta. V skutočnosti bojujú preto, že, vidia svoju budúcnosť v EU a nie v Rusku. Vkladajú dôveru v európskych politikov, ktorí si to bohužiaľ často ani nezaslúžia. 

Ja som doteraz akceptoval tvoj racionálny a kritický postoj v mnohých otázkach.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

2 hours ago, game said:

Szijjarto mevybavoval len mier... mimochofom jeho misiee koncili tak, ze z Moskvy prinasal ochoti sadnut k rokovaniu o mieri, pokial oblasti dnesnej Ukrajiny obyvane Ukrajincami decimovanym a vrazdenym ruskym obyvatekstvom zostanu ruske. Okamzite moze nastat mier.

Veci sa maju trochu komplikovanejsie, o com nas poucuje aj historia:

V roku 1938 boli oblasti Ceska, obyvane Cechmi "decimovanymi"  nemcami odovzdane Nemecku, aby mohol okamzite nastat mier. Vysledok bol ale uplne opacny: agresorovi dostal cas a prostriedky, aby mohol zacat najvacsiu svetovu vojnu v dejinach ludstva.

Kto vtedy hovoril o mieri, podporoval vojnu. Sucasna situacia je ako cez kopirak: agresor so zamienkou udajnej ochrany svojich ludi za hranicami zacne chciet mier, aby sa mohol pripravit na vojnu.

Trvaly mier teda moze nastat iba vtedy, ked sa Russko stiahne z Ukrajiny. Pokial ma starost o svojich, moze tam pozvat pozorovatelov OSN. Rusko ale prave naopak vyslanie pozorovatelov OSN vetovalo, takze to asi bude inac.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 46 minútami, Tono napísal:

Napríklad USA, v prípade občianskej vojny v bývalej Juhoslávii, tento mandát nezískalo a doteraz je preto terčom kritiky rusofilo

Len to doplnme,  ze v pripade Juhoslavie BR odsudila Srbsko a prikazala sa zdrzat akcii v Kosove.  Ale nedala mandat na zasah.  Nasledne vsak BR dala mandat na vyslanie sil do Kosova,  to je zaklad pre KFOR. A tam boli aj rusi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

3 hours ago, game said:

Zspad zblbnuty amerikou ovsem o mieri  ani slovo.

Ale kdeze iba zapad, na strane Ukrajiny stoji cely civilizovany svet. Rusku ostali len zlocinecke staty a sem-tam nejaki ti politici spravajuci sa ako ruski agenti.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusko a väčšina jeho obyvateľstva je v dnes zajatí nenávisti a túžbe po krvi. Nenávisť má iba deštruktívny potenciál a zmätie aj tých, ktorí by zlu chceli odporovať. Súčasná ruská politika môže šíriť iba zlo a aroganciu... Putinova vízia svetovej politiky je na západe zatiaľ odmietaná a tak si Putin vo svete hľadá pochopenie u politikov v totalitných režimoch.

To ale neznamená, že západná civilizácia a sloboda je "odsúdená" na úspech. Práve naopak, západná civilizácia sa akoby vnútorne vyčerpala. Vo voľbách v USA a mnohých krajinách EU získavajú prevahu politici, ktorí síce formálne obhajujú západnú demokraciu, ale v Putinovej politike nevidia morálny problém. Ak by bol takýto postoj akceptovaný, naznačovalo by to budúce problémy aj u nás.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nech len kopú koľko chcú, práve preto Ukrajinci dostali rakety s volfrámovými guľôčkami, presne na tieto ciele sú určené :agree:

Raz keď v ruSSku zavládne rozum, tak Putlera budú hnať tými lopatami až do Sýrie, či Eritreii alebo inej superveľmoci patriacej do ruského miru, lebo ako on zdevastoval vlastnú armádu a ekonomiku, to nedokázal pred ním ani Stalin.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 21 hodinami, tyso napísal:

alamo, :)  cim viac ustupuju tym horsie ? 

Áno je..

Čím dlhšie konflikt potrvá, tým väčšie problémy vzniknú.

Napríklad.

https://www.euractiv.com/section/all/short_news/weapons-sent-to-ukraine-may-have-ended-up-in-finnish-underground/

Fíni poslali na Ukrajinu zásielku zbraní. Nepríjemne veľa z nich, našli doma vo Fínsku. Boli nimi ozbrojený zločinci. 

Citát

Správa o pašovaní zbraní nie je žiadnym prekvapením. 22. júla Europol vydal vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že „šírenie strelných zbraní a výbušnín na Ukrajine by mohlo viesť k nárastu zbraní a munície, ktoré sa do pašujú prostredníctvom zavedených pašeráckych trás alebo online platforiem“.

Toto proroctvo sa naplnilo. Podľa Christera Ahlgrena z NBI sa zbrane zaslané na Ukrajinu našli aj vo Švédsku, Dánsku a Holandsku.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1 hour ago, alamo said:
22 hours ago, tyso said:

alamo, :)  cim viac ustupuju tym horsie ? 

Áno je..

Čím dlhšie konflikt potrvá, tým väčšie problémy vzniknú.

Cim skor ustupujuca strana sa stiahne uplne, tym skor vojna skonci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aspon 30 percent,   to ze sa nejake pusky dostanu na cierny trh sa da cakat pri kazdej vojne.   Rovnako sa teraz aj ruske zbrane objavuju.   Problem by to bol ak by to bola systemova vec,  to by znamenalo ze na tom spolupracuju aj ukrajinski tajni a policia. To by bol problem. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaujímavé.

Na masaker pred podnikom Tepláreň, stačil jeden kus.

Vždy keď sa niečo také stane v USA, tak pokrokári spustia aspoň pol roka trvajúcu kampaň za zákaz predaja zbraní a ich prísnu kontrolu.

Veľa s toho humbugu, potom obvykle prevezmú aj naše masmédiá.

Len teraz akosi nič, protestuje sa na ochranu LGBT+ QUEEN o dušu.

Len zrazu nikomu nevadí, že na to bolo treba mať zbraň.. Nijaké výzvy, na prísnejšiu kontrolu zbraní.. 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ten rozdiel medzi situaciou v USA a Slovenska ti unikol ?  Tu mal vrah pristup k otcovej zbrani v trezore,  dalsi co sa nim inspirovali uz museli zobrat sekeru pretoze si nemohli kupit zbran v obchode.  Toto je naozaj individualne zlyhanie jeho otca, nie problem predaja zbrani.  A nastastie si nemohol dokupit ani naboje, takze nemohol zabit dalsich. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Áno tyso, v USA je trochu iná.. kultúra.. 

Napríklad..  Za tvoj posledný argument, by si si tam vykoledoval obvinenie s toho že si hnusný agent, ktorý za mrzký peniaz obhajuje záujmy odpornej zbrojárskej lobby. 

:kvetinka:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak cherson je oslobodeny, zaujimave su ruske blogy.  Skalni snivaju o jarnej ofenzive, velka cast nadava na vladu a kresli cierne scenare.  No moralke tento ustup nepomohol aj ked vyzera dobre naplanovany a vojensky uspesny.  UKrajinci sa snazia to prezentovat ako ich vytlacili ale nie, zadne voje ich drzali dost daleko ked evakuovali cherson a potom ustupili aj oni.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cherson je už takmer celý pod ukrajinskou kontrolou, osloboditeľov vítali stovky rezidentov

https://www.teraz.sk/zahranicie/cherson-uz-takmer-uplne-kontroluje-ukr/673810-clanok.html

Ukrajinskí osloboditelia prečesávajú ulice a hľadajú zvyšky rusofašistov, ktorí nestihli takticky utiecť na druhý breh Dnepra.

Môžeme tipovať čo bude najbližšie dni, ale počítam, že nejaká tá priehrada sa môže z ničoho nič roztrhnúť a zaplaviť mesto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že Kremeľ nepovažuje ústup z Chersonu za ponižujúci.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že Kremeľ nepovažuje ústup z Chersonu za ponižujúci. Stiahnutie sa ruských jednotiek na ľavý breh rieky Dneper podľa neho nijako nemení štatút Chersonskej oblasti, ktorá zostáva subjektom Ruskej federácie.

https://www.teraz.sk/zahranicie/maxarna-velkej-priehrade-pri-chersone/673930-clanok.html

Štekoty tohto PESka je zaujímavé čítať, už len Mars vyhlásiť za územie RuSSkej federácie a vsjo bude jásno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Podle reakcí na sociálních sítích hladina Dněpru pod přehradou každopádně stoupá.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kachovska-prehrada-cheron-exploze-vybuch-rusko-ukrajina-valka.A221112_101429_zahranicni_remy

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem mozno niekedy bolo Cherson Ruske mesto, a mozno nikdy. Ze to bola vzdy loz. russke klamstvo.

Na videu je asi 1000 ludi, aky dlhy had to je neviem. Uz len ze sa tam zucastnilo 1000 ludi je sila. Oni to mali byt russki obcania. Moskve si toto nedovolia.

Takych to obkluceni Ukrajinskej armady boli iste dost.

https://svet.sme.sk/c/23068192/v-chersone-po-odchode-rusov-zavladla-euforia.html

Im pomohli aj novinari aj ich mozu stiskat. Mozno to je najlepsie video.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov