Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

pred 1 hodinou, slimak napísal:

Ja ako starsi clovek by som siel branit svoju krajinu,

Ja nemám žiadny vzťah k tejto krajine a nebol by som pre ňu ochotný žiadnej obete. Kvôli čomu? Po Nežnej revolúcii sa všetky moje ideály rozplynuli. Položiť život za príslušníkov ŠTB, komunistov a ich potomkov, ktorí ovládli politiku po roku 1989? Mečiar, Lexa...? Prezidenti, po roku 1989 Kováč, Gašparovič, Šuster... bývalí komunisti. Premiéri, Mečiar, Fico, bývalí členovia KSČ. Majetok ČSSR sprivatizovali nomenklatúrne kádre, ktoré boli vo vedení a zlodeji. Ich potomkovia by určite neboli mobilizovaní, podobne ako teraz aféra so synom Putinovho hovorcu Peskova. Ani na kurie oko by som si nenechal pre Sovensko stúpiť. Nestoja za to jeho obyvatelia, ich mentalita, ich oportunizmus, lakomosť, zlomyseľnosť, závisť... Väčšinou sú to ľudia, pre ktorých sa "počíta" iba to, čo je za ich plotom.

Zdevastovaná krajina, lesy ohradené plotmi, kde je vstup už zakázaný. To nebolo ani za feudalizmu, za Márie Terézie. Jazerá, kde som sa kedysi kúpal, sú ohradené plotom, ako súkromný majetok. Znečistené a zregulované rieky. Čo mám chápať pod pojmom vlasť? Tatry, z ktorých si developeri spravili biznis? Wellness centrá s masážou, lyžiarske strediská? To nájdem aj v zahraničí. Štúrovci sa opájali krásou krajiny, keď im už nič iné nezostávalo. Chceli ju stotožniť s charakterom Slovákov, čo bola iba romantická ilúzia.

A navyše prognóza budúcnosti, podľa preferencií politikov, nič dobré neveští. Iba to, že Slovensko nemá ani perspektívu. 

  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Moja motivacia,ak by si syn zachranil zivot, mal by cas zmiznut, siel by som do toho. Siel by som do toho ze by som branil,hocikoho na gemeri ci aj above. Branil by som sa proti agresorovi. Inak kto by bol agresor,ak russ, tak syn zmizne, ak madar, syn bude bojovat vedla mna. Tu by sme aj utokom mohli ziskat Eger.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Iste, keby nejaký "mužíci" zo samopalmi vtrhli do môjho domu a znásilnili by mi dcéry, zavraždili ženu... tak by sa vo mne ozvali atavistické pudy a bol by som ochotný bojovať. Ale to nie je vlastenectvo. Ak vstúpiš do armády, už nerozhoduješ o ničom. Môžeš len veriť, že bojuješ za nejaké ideály, pomstu, alebo peniaze. V prípade, ak si sadista, tak aj pre vlastné uspokojenie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

„Vycvičení 18letí vojáci budou muset být posláni na frontu, aby se účastnili bojů. Místo toho, abychom povolávali 40leté, kteří mají vyšší vzdělání, byznys, ženu a tři děti a jejichž smrt na frontě způsobí nutnost platit penzi ženě a dětem a tak dál. Půjdou 18letí, jakkoliv to může znít cynicky. Jinak to nejde,“ prohlásil 61letý Pučkov.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-dalsi-silenost-z-ruskych-medii-posilejme-na-frontu-18lete-deti-at-nemusime-platit-vdovam-40413756

 

Vie ze nijak vycviceni nebudu, nebudu mat ani s cim bojovat. Len ked zomru budu stat stat, teda jeho menej. Russki dochodcovia chcu vojnu, hned by som im zobral polovicu dochodku aby bolo na vyplacanie pozostalostnych dochodkov(vdovetskych,sirotskych). A tohto by som dal do prvej linii.

Inak russky dochodca si buducnost  seba aj celej krajiny vybral. Ten dochodok znizeny aspon na polovicu dostane, uz si ho zabezpecil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už musia platiť.. 

Vyhodiť do luftu Kachovskú priehradu a spláchnuť do Čierneho mora polovicu Ukrajinskej armády aj s celým mestom Cherson a všetkým čo bude stáť v ceste prívalovej vlny.

Keby to len tak "zadarmo", to by neprešlo ani Putinovi.

Ale keď dá aspoň pár rubľov, tak národ bude nadšený "ako s tými Ukrajincami vypiekol.."

Bojujeme proti "náture", ochotnej podpáliť aj vlastné hlavné mesto.. 

Ukrajinci to vedia, a preto sa moc do útočenia na Cherson nehrnú. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

len nezabudni ze su to rusi, podla mapy to sice zaplavi aj cherson ale hlavne to pojde na ten breh kde su rusi,  odplavi to celu rusku obranu co tam teraz buduju.  A ak to spravia pred mrazami, tak za par tyzdnov s ukrajinci dojdu na hranicu s Krymom.
https://en-us.topographic-map.com/map-cx6wcz/Kherson-Oblast/?center=46.72857%2C33.02353&zoom=10

chreson je totiz vyssie ako lavy breh

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To, že ruSSi rozpútali vojnu, čert to vem, ale že vojnu prehrávajú a za to sa mstia ničením infraštruktúry, či už ide o elektrárne, rozvody, priehrady, útočia na civilistov atď, to u mňa padli na samé dno, medzi rovnakú spodinu ako sú tí, čo im v tejto tzv. trojdňovej špeciálnej operácii fandia ako pri nejakom futbalovom zápase. Ale svoj podiel má aj OSN, práve ona je tu na to, aby k takémuto niečomu nedošlo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Rusi tam na ľavom brehu nijakú masívnu obranu nebudujú, ani tam nehromadia armádu ani vybavenie

Keby to urobili.. Tak tú priehradu vyhodia do luftu Ukrajinci, a spláchnu Rusov do mora.

Ani Ukrajinci by neboli "útlocitný".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no prave ze buduju,  pretoze to bude dalsi ciel,  po oslobodeni chersonu prejst na druhu stranu donu.  A pretat zasobovanie z Krymu.

pred 55 minútami, Sniper napísal:

Ale svoj podiel má aj OSN, práve ona je tu na to, aby k takémuto niečomu nedošlo

to je problem,  OSN je sama o sebe diskusny klub,  nieco moze spravit BR lenze tam maju rusi pravo veta.   Cele je to postavene na tom ze sa velmoci maju dohodnut ako spravit poriadok. Ale Rusko uz nie je velmoc, uz je len darebacky stat s jadrovymi zbranami. A tak pomaly dozrieva cas na to s tym nieco spravit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 47 minútami, tyso napísal:

pretoze to bude dalsi ciel,  po oslobodeni chersonu prejst na druhu stranu donu.  A pretat zasobovanie z Krymu.

Snívať o tom môžeš. 

Tých priehrad je tam celá kaskáda.

Ak bude Putin zatlačený do rohu, a dá odpáliť hneď tú prvú nad Kyjevom, spláchne to celú kaskádu.

Naše masmédiá furt básnia o atómovkách.  A že je Putin kruťas ktorý ich neváha použiť. 

Áno..

Lenže má tam niečo "lepšie" ako atómové bomby.. Iba veľa, veľa, véľa vody.. To je tam to hlavné riziko. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mno..

Citát

https://www.sme.sk/c/2059612/hradze-na-dnepri-najnebezpecnejsie-na-svete.html

Hrádze na Dnepri najnebezpečnejšie na svete

Hrádze na ukrajinskej časti Dnepra spolu s jadrovou elektrárňou v Záporoží, ktoré sa nachádzajú pod úrovňou možnej povodňovej vlny, sú podľa niektorých vedcov asi najnebezpečnejším miestom na svete.

Kritickým bodom celého komplexu je Kyjevská nádrž. Na jej dne leží 500 miliónov ton rádioaktívneho ílu ako dôsledok černobyľskej havárie. Najväčší pesimisti zahrnujú do svojich katastrofických predpovedí práve pretrhnutie tejto priehrady. Nielenže by zmizol z povrchu planéty Kyjev, ale rádioaktívna voda by na svojej ceste spláchla aj milióny ton chlóru, ropy, síry, soľných kyselín a ďalších chemikálií. Táto vlna by ničila ďalšie priehrady stojace jej v ceste. Dosiahla by rýchlo Záporožie aj s jeho atómovou elektrárňou a situácia by zrazu prestala zaujímať len Ukrajincov.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto je sialene. Myslim,sprievod deti s fotkami zabitych otcov.

Ten mlady vyskierajuci fasista asi nedrzi svojho otca, by sa nevyskieral, a vyskiera sa bud kvoli tomu ze chce byt pekny a hrdy na fotke, ci mozno sa tesi ze zabili stareho fasistu. Ten na lavo to aspon pietne nesie a napravo asi nesie fotku svojho otca, nejaku vyssiu sarzu,ale je znich najmensi - normalne by tam dali rovnako vysokych chalanov.

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1590292237023580160?s=20&t=rVmcJh0_CZH4UzSXIWS4fw

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Ruská armáda ustúpila zo Snegirevky v Chersonskej oblasti
Ako sme informovali, po masívnych útokoch nepriateľa došlo k stiahnutiu sa do záložných pozícií a v tejto oblasti dnes naši vyhodili do vzduchu most.
Ukrajinské zdroje zverejňujú fotografiu so vztýčením vlajky pri železnici. Stanica Snigirevka. Mesto je pod ich kontrolou.
Ozbrojené sily Ukrajiny tiež vstúpili do Kalininskoje, frontová línia sa neustále pohybuje smerom k Chersonu.

Surovikin práve oznámil evakuáciu jednotiek z pravého brehu a opustenie Chersonu. Hnus do špiku kostí, iná dohoda. Možno niečo neviem pre nízku informovanosť o prebiehajúcich udalostiach a zákulisné dohody sú pre nás prospešné a dochádza k nejakej výmene koncesií, ktoré ešte neboli verejne oznámené.

https://topwar.ru/204754-protivnik-predprinjal-popytku-prorvatsja-v-rajone-snegirevki-na-hersonskom-napravlenii-idut-ozhestochennye-boi.html

Dnes bol pri "autonehode" zabity zastupca ruskeho Chersonu,co nadaval Sojgu. Asi sa Ukrajinci pohli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pre koho to nie je dobra sprava?

Russkofilni obcania na Slovensku si uvedomte, tak ako russke vojnove lode uz nebudu prechadzat Baltskym morom, nebudu ani Ciernym morom ani Azovskym. Krym je russky? Uvidime do pol roka. Krym russi nebudu vediet dotovat. Priklad vodou. Ukrajinci ano. Krym ako vojenska pevnost ako uvidete, dnes nema vyznam,pre russko. Lebo ho strati velmi rychlo. Ako aj ciernomorsku flotilu. Potom je im naco Sevastopol?

Tak ako odkracaju dnes z Chersonu ,odkracaju aj z Krymu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Szijjarto mevybavoval len mier... mimochofom jeho misiee koncili tak, ze z Moskvy prinasal ochoti sadnut k rokovaniu o mieri, pokial oblasti dnesnej Ukrajiny obyvane Ukrajincami decimovanym a vrazdenym ruskym obyvatekstvom zostanu ruske. Okamzite moze nastat mier.

Zspad zblbnuty amerikou ovsem o mieri  ani slovo. Szijjarto jediny z ministrov hovori o mieri. Toho chlapa by mali povinne klonovat. 

Bidenov syn vlastni na Ukrajine tretinu vsetkych oblasti, ktore pestuju pre svet psenicu. A to je len jeden zaujem z xy dalsich americkych, preco maju hrozu z mozneho mieru. 

Aj EU aj usa idu brat miliRdove pozicky,caby ich mohli naliat do bezodnej skorumpovanej jamy .. davno by bolo po vojne nebyt roxhodnuti politikov, ktori dovtedy netusili, ci sa Ukrajina je akebo pije... okrem Bidenovcov a spol. a firiem  ktore potrebovali svoje pofiderne cinnosti schovat. P

No... a tie uvery budu splacat aj nasi vnuci... to budu tak nehorazne sumy.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, :)  cim viac ustupuju tym horsie ? 
Realne sotva,  toto je dalsia porazka ktora bola nevyhnutna.  Vojensky od okamziku ked ukrajinci dokazali znicit mosty cez Dneper bolo jasne ze to raz pride.  Prilis neverim ze ukrajinci dokazu prejst za nimi ale uvolnia si vyznamne  sily a na jar rusom predvedu niecio dalsie a inde.  Sme vo faze vojny, ked  vyhra schopnost zapadu vyrabat viac a rychlejsie.  
Na zapade je nam jasne ( teda tebe nie ) ze existuje realna moznost ze sa daju rusi porazit vojensky a nejde o nekonecnu vojnu.  Kazdy rusky ustup to potvrdzuje.  A ukrajinske vitazstvo moze zabranit dalsej vojne, ktora by inak bola nevyhnutna. Rusky revansizmus nebude mat materialnu zakladnu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov