Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

OLANO a SAS svoj volebný potenciál "utopili" v osobných animiozitách ich lídrov. Sulík, ani Matovič nikdy  nemali morálne a ani odborné kvality na to, aby naplnili očakávanie ich voličov.

Bohužiaľ, žiadna reálna opozícia, voči stranám SMER a HLAS dnes na Slovensku neexistuje. Naplnia sa teda bonmoty opozície, že táto vláda je neschopná, treba skrátiť jej agóniu a je najvyšší čas ju nahradiť. Ale prečo nevypočuť "hlas ľudu", veď o tom je demokracia.     

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som sa pytal.: V com je OLANO volic iny ako KDH? (hore vyssie na predchadzajucej strane mas vysledky za jednotlive strany)

Resp, kazdy jeden volic na Slovensku? Rozdiely mozu byt ,aj asi trosku vacsie ako medzi krajmi, ale nie ze jedny maju 9  a druhy necele 3.  Ved ked tu bude smer a hlas a kotlebovci, a je medzi nami taky rozdiel, ved sa medzi sebou musime ubit. Nie ze si spravime v Bratislave jedny aj druhy 5 tisicove demostracie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Chersone v meste sa dnes striela. Toto na dobytie mesta nebude mat vplyv, kolaboranti zmiznu, russkych vojakov je tam 20 000 a nemaju ako utiect s technikou. Teda poslednych 5000 aj utecie, ale zabit 15 000 russov trosku bude trvat.

https://twitter.com/DrazaM33/status/1571212328049278978

https://twitter.com/DrazaM33/status/1571215171095330819

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1571205985598951426

https://twitter.com/kr007t/status/1571223601843511298

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nasledovny monolog je z roku 1995 - rok predtým než ho rusi zabili. Bol ich generalom...teda rusov poznal...DOKONALE!

https://www.youtube.com/watch?v=ddtnFJvrbns

 Preklad

Ukrajina eventualne bude konfrontovana s ruskom ako dôsledok nezlucitelnosti a to vojensky. Dovtedy kym rusko existuje, sa nikdy nevzdá svojich ambícií. Oni to obaľujú pod ruskom Slovanstva  ako vzdy predtym. Údajne zjednotiť slovanské národy. Zhltnut Ukrajinu, Belarus, a tak sa posilniť … Dnes nik nechce byt vo vojenskej aliancii s ruskom. A nie iba vo vojenskej. Ale ani v ekonomickej, politickej a dokonca ani v obchodnej. Pretože tie boli poriadne preskumane.Tak isto ako sa svet boríl s fašizmom, teraz bojuje s rusizmom. A tato borba sa bude eskalovat. Pre rusov nema zmysel domyšlat, ze oni ohromia svet so svojou armádou, kriminalnikmi a nuklearnymi zbranami - nie oni nezastrasia. Kazdy uz bol strašeny, kazdy už prešiel peklom rusizmu. A rusov daju kam patria , bud k ludskej civilizacii, prestanu byt ako krajina alebo sa vrátia k spolocenstvu  krajin sveta. Rusi sú už teraz pred celým svetom “nahi”.  Ale nie su iba  nahi zvonka, ale su vyvrateni z vnútra az po ich vnútornosti. Celý svet videl co su rusi  zac co je rusizmus a akī sú nebezpečnī pre ľudstvo. Zabíjajú civilistov… CIVILISTOV! Ktori nemaju ziadnu ochranu. Zabíjajú z nedosiahnutelnej vzdialenosti, zo vzduchu a artileriou. Vymažu vsetko z existencie. A potom vstúpia do toho mesta/dediny a zacnu znasilnovat a rabovat. Beru vsetko - aj pouzité spodne pradlo. Rusizmus je hroznejsie ako fašizmus, nacizmus, rasizmus a vsetky mizantropicke (nenavist k ľudstvu)  ideologie. Jediná krajina na svete, ktora neverí v nič, bezduché, nemoralne a retardovane od evolúcie ludstva a dlhy cas beznadejne - to su rusi.Čečensko je iba zámienka, ale faktom je, že podstatou ruskeho naroda - naroda ktory je nemocny rusizmom - mizantropickou ideológiou kvôli nekontrolovatelnej agresii vsetko je zničené (v Čečni). Všetko. Začnúc skolkami konciac univerzitami. Od  fabrik pre naprstky po tazke stroje. Vsetko je prec. Vsetko zruinovane, vsetko znicene. Ale to nie je hlavny problem. Hlavny je ze zničili vieru v ludskost. Ani rusky lud hlavne jeho verchuska nie su ochotni si uvedomit, ze to mnozstvo zla co spachali a  pachaju a budu pachat. Ak rusi neprídu k rozumu aspon pre seba samých aby sa sami uchranili od tragedie vojny, si musia uvazit ze vojna moze prist do ich domov. A ta pride. A ruske mesta budu horieť ak rusi neprídu k rozumu. Ešteraz - ak rusi neprídu k rozumu ich mesta budu horiet modrym plamenom, (intenzivne). Oni  sami strhnu na seba katastrofu vlastnými rukami  povzbudzovanim kriminalitou svojich politickych lidrov.Dnes rusko je Kartago, ktore musi byt znicene. Bud sa ma stat demokratickou legalnou krajinou aj ked tam nic cosi take ako demokracia (ani zďaleka) nie je, aspon by mali sa prisposobit pravu a zakonom inak tato krajina musi zmiznut z máp historie. Niet miesta pre kompromis. Ja a všetci čečeni sa dívame na to vsetko zlo co pachaju rusi na tych kriminalov, zaskodnikov, vrahov,  dívame sa tym znechutením pohladom ... nic viac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 23 hodinami, smiley napísal:

Vedla v Ukrajine ludia bojuju a umieraju za slobodu - muzi opustaju zeny a deti, ktore mozno vidia naposledy. Tuto ohromnu obetu prinasaju preto, aby im zaistili lepsiu buducnost.

Prekvapilo ma, že v Európe je ešte národ, Ukrajinci, ktorí sú ochotní bojovať za ideály slobody. Pre nás tieto ideály existujú už len v deklaratívnej podobe. V mojom veku, by som už aktívne nebojoval. No ak si položím otázku, za koho, alebo čo, by som bol dnes ochotný za Slovensko položiť život, tak ma nič nenapadá. 

Iste, keby mi niekto vyvraždil rodinu, znásilnil dcéry, asi by som neváhal zobrať zbraň. To by už ale nebol boj za budúcnosť, ale atavistické pohnútky pomsty. Je to však zidealizovaná predstava. Ak sa niekto stane vojakom, v armáde už o jeho osude rozhodujú iní.

Kiež by Ukrajinci svoj boj za slobodu vyhrali. No netreba zabúdať na to, že Ukrajina bola pred vojnou korumpovaná domácou oligarchiou, mafiou, tak, ako sme to zažili na Slovensku, počas Mečiarovej a neskôr Ficovej vlády. My sme v roku 1989 iba "štrngali" kľučami za lepšiu budúcnosť, ale k moci sa dostali bývalí komunisti, príslušníci ŠTB a dnes mladí oportunisti. Teoreticky, ak by "nežná revolúcia" nebola nežná, položiť v 1989 život za takúto budúcnosť, by bolo výsmechom hrdinstva. Dúfam, že ak Ukrajinci, ktorí teraz pre svoju slobodu obetujú životy, nebudú potom tak zhovievaví ku kolaborantom, ako sme boli my. My sme si vlastnú slobodu nevybojovali, ale v roku 1989 ju dostali zadarmo. A podľa toho sa aj správame. Viac, ako 50% Slovákov je ochotných obetovať slobodu za lacný plyn, energie a sociálne "istoty". Podľa Putina a našich proruských trollov, nás porazí aj nadchádzajúca zima. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ináč Poliakom sa vôbec nedivím, že tak podporujú Ukrajinu, veľmi dobre vedia v akej situácii sú Ukrajinci.

Najprv na nich zaútočili nacisti zo západu, o dva týždne neskôr boľševici z východu. Nemali šancu sa ubrániť, keď na východe sa otvoril taký široký front.

Ukrajina má podporu zo západu a bráni sa voči Mordoru len z východu. Poliaci a Ukrajinci majú veľa skúseností v tým tzv. "panslovanstvom" pod vedením Ruska.

Rusko môžu podporovať len socky a zadubenci, ktorí nevedia nič o histórii.

 

2220px-Rzeczpospolita_1938.svg.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja Ukrajinu nepodporujem ,ze su slovania ci nacionalisti. Podporujem, ze som clovek. Ze mame vyhodu ,ze si lepsie rozumieme jazykovo, to je fajn, s obcanmi  Ceskej republiky sme boli  v spolocnom state.  Ale vazim si ich ako sa zachovali  - Cesi, ci Poliaci.

A madari to maju trosku inak a nie kvoli tomu ,ze by neboli slovania. Zas oni si teraz trosku rozumeju so Srbmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 36 minútami, Sniper napísal:

Rusko môžu podporovať len socky a zadubenci, ktorí nevedia nič o histórii.

Poliaci majú vlastnú historickú skúsenosť s Ruskom. V Katynskom lese bolo začiatkom roka 1940 NKVD popravených asi 20 000 - 26 000 zajatých poľských dôstojníkov, k čomu sa Rusi v 2004 aj priznali. Dnes, na Rusmi okupovaných územiach Ukrajiny, sú odhaľované masové hroby, prevažne civilistov. Rusi a ruský trollovia na Slovensku to samozrejme popierajú. 

Netreba si robiť ilúzie. Nepotrestaní vrahovia často prežijú celý život v pohode, majú vlastné rodiny, vychovávajú svoje deti a na verejnosti sa javia, ako milí a obetaví občania. V ZSSR boli kati z Katynského lesa vyznamenaní národní hrdinovia. Takých sme mali aj na Slovensku https://cs.wikipedia.org/wiki/Karol_Pazúr 

"Po propuštění působil jako hrdina protinacistického odboje na lukrativních státních postech a obdržel řadu vyznamenání. Jako funkcionář Svazu protifašistických bojovníků se pravidelně účastnil oslav SNP.[7] Rovněž byl agentem Státní bezpečnosti."

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Kariéra za druhé světové války[editovat | editovat zdroj]

Za druhé světové války se stal členem HSĽS a Hlinkovy gardy, posléze vstoupil do Slovenské rychlé divize, bojující v Sovětském svazu na straně Třetí říše.[7] Když upadl v roce 1943 do zajetí Rudé armády, stal se rychle nadšeným komunistou a nechal se zařadit mezi příslušníky nově vznikajících československých jednotek. Jako důstojník a zpravodajec působil poté u 1. československého armádního sboru po boku Bedřicha Reicina. V prosinci 1944 vstoupil do Komunistické strany Československa.

 

To nieje obycajny Slovak. To je hvno. Karol Pazur.

On ma aj potomkov, to su ti co dnes chcu aby povrazdili Ukrajincov. Dnes nemate fasistov, ci komunistov? Aj v parlamente a je ich tam aj vacsina,len sa este nevedia dohodnut. Ktory predseda strany , ci strana je normalna? Koho mame my normalny volit? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak ta prestrelka v Chersone bola cudna. Uz ste videli 4 zabery z nejakej prestrelky?  Ja som ich dal naraz,kratko ako sa to odohralo,keby to bolo realne russ by to nedal na web nikdy. Teda ti co to tocili neboli nahodny ,ale kameramani. 

Bolo to kvoli tomuto?

https://topwar.ru/201971-ukrainskaja-razvedyvatelno-diversionnaja-gruppa-likvidirovana-rossijskimi-silovikami-v-hersone.html

Aby mali nieco co vyhrali? Preco ti kameramani vedeli kde maju stat?  Vedeli o tom divadle, keby to bol boj nikto by tam nenatacal.

 

Toto video, bolo predtym zostrihane. Ukazali nam trosku. Nie to ze boli ostrelovani, potom prchas. Nemozes dat do vojny nepripravenych vojakov, lebo to tak dopadne.

 

https://t.me/horevica/6052

Toto ta Ruská hypersonická střela Zirkon,je toto. Je to strela co to maju aj v kaliningrade a vypustiato z lietadla velkej vysky. Iskander. Vedia to uz aj rusky obcania na topware.

 

Rusky dobrovolnik, bojoval 5 minut a dnes opravuje ukrajinske tanky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://topwar.ru/201763-nuzhna-li-mobilizacija.html

Preco russi nebudu mobilizovat? Koho a co im daju nemaju nic. Najprv by museli mobilizovat vojenske hospodarstvo. Dnes vedia vyrobit 6 lietadiel a 60 tankov za rok a to im daju Ukrajinci dolu za tyzden. Dnes to bolo pred vojnou. Dnes nevyrobia nic.

Uniformy ,prilby,lekarnicky,topanky, oni to nic nevedia vyrobit. Ani zbrane. Nevedia to ani kupit.

Ani ukrajinci dnes,(ci oni aj dnes nieco vyrobia co vedia) ale im to darujeme.

Podla mna uz dnes su vyzabijani vojnuchtivi russi. Ti co su na Ukrajine chcu odtial len zmiznut.

Naco je russku mobilizacia 1 000 000 ludi co snimi budu robit? Vycvicit nic, obliect nic, dat zbran nic,motivacia nic? 

Anglicania vycvicili 5 000 Ukrajincov, vsetko co im dali aj zbrane,im nechaju,ved tak ich vycvicili a chcu aby boli co najupesnejsi. Teda anglicania ich aj osatili a dali zbrane.

Rusi uz vsetko stahuju na obranu krymu. Podla mna je krym zo strategickeho vyznammu velmi dolezity(odtial ich napadli, Charkov je tazko dobyt z ruskej strany aj Donbas) - teda ze ich vystrielaju aj z Krymu. Teda ak chcu prezit musia to spravit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ciste ako kreslovy general :) 
Aj prechod na vojnovu vyrobu trva nejaky cas,  amerike v 2 sv. to trvalo rok.  V rusku by to bolo ovela tazsie,  zmenit vyrobu civilnych fabrik pre vojenske potreby to vyzaduje giganticke logisticke zmeny a nezda sa ze by v Rusku mali dnesneho Beriju.
Ale nechcem podcenovat rusov,  vo vojne sa vzdy odfiltruju mizerni velitelia a pod dobrymi velitelmi sa rusi urcite dokazu zarputilo branit.  A navyse prichadzaju jesenne dazde a podla skusenosti z hstorie sa vtedy neda viest vojna.  Ukrajinci maju teda uz len male casove okno na posun a potom  fronta prejde na staticku, kde sa budu len ostrelovat.   A potom uvidime co sa udeje  zime.
A Krym ? 
Pre ukrajincov sa Krym stal hrozbou,  z neho predsa rusi obsadili juznu Ukrajinu a hrozili aj obsadenim Odesy,  neviem si predstavit ze sa ho nepokusia obsadit.  Ale ked sa prepracuju na pobrezie, tak znicenim mostu vedia Krym dostat do efektivneho obklucenia a nasledne ho vyhladovat. 
Aj ked pri vyjednavani mozno budu rokovat aj o jeho demilitarizacii a zvlastnom statuse.  

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Niekolko dni nieje  ziadne video z Ukrajiny, to byva vtedy ked na nich utocia, Ukrajinci na russov. Razputica je problem na severe ukrajiny , baziny mokrade. Na juhu nie. A cez zimu nie, zamrzne to(ale to je okolo charkovska  a kyjeva,nie na juhu. Ukrajinci poznaju asi svoju krajinu kedy maju utocit.

Putin mal dnes recnit a uschlo mu v hradle. Ten jeho parlament dal vyssie tresty pri mobilizacii, stannom prave atd(teda nechcel ani mobilizovat , to nevie, podla mna tam chcel dat zakladakov a vojakov co odisli z Ukrajiny a hlavne aby sa nevracali, neutekali). Mal sa vyjadrit k referendam na Donbase. Mozno sa dozvedel ze uz tam 27.9 budu v meste Lugansk a bolo by trapne tam ho vidiet ako chce tam vyhlasovat referendum.

Len debil moze napadnut Ukrajinca.

Ked im pomozeme, zomrie len menej Ukrajincov. Aj menej russov,ale ti su mi volni. Ja chcem aby tie deti ukrajinske boli co najmenej dokalicene(a stresovane) a aby videli svojich otcov. 

Dnes bolo video chalan skoro ako moj syn, mozno o rok mladsi ako skocil na otca. Ja Ukrajincovi poslem peniaze aby mal vsetko co potrebuje na ubranenie svojej Ukrajiny. A aby nebol ani velmi zraneny, samozrejme to sa neda vzdy, boli co polozili zivot. Ale nech ich je co najmenej.

Mozno su len umyselne natocene videa, ja som take videl tri z Ukrajinskej strany - boli to tie najkrajsie. russi ani toto nevedia spravit. 

Ukrajinci tu vojnu aj obranu aj utok robia velmi dobre, 1 vedia bojovat, 2 maju inteligenciu. 3 motivaciu, 4 ak budu dostavet zbrane zo zapadu russov vystrielaju. Mozno aj do zimy. A potom im treba dat viac zbrani. Kazdy zivot poznaceny, zmrzaceny, ci zabity na ukrajinskej strane je zbytocny. Dat im tie zbrane skor a ich vystrielaju skor.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Putin je chorý psychopat, v Rusku by malo dôjsť k prevratu, lebo je evidentné, že je mimo zmyslov ako Hitler pár dní pred koncom vojny.

Myslím, že už aj dosť Rusov vie, že celá táto vojna je jeden nezmyslel, to len zopár šašov v Kremli má potrebu si niečo stále dokazovať.

Prehru by možno aj prijali, ale tú hanbu a poníženie nikdy, toho sa boja ešte viac ako samotnej prehry. Preto si Rusko nesmie dovoliť prehrať, lebo sa zopakuje scenár ZSSR po Afganistane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

i obcania vypoculi volanie velkeho vodcu po mobilizacii a zautocili na Finsko

pred Finskou hranicou sa vytvorila 35 kilometrova kolona, a rastie. Buriati sa zasa rozhodli, ze podobe zautocia na Mongolsko

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono su oblasti ako Buriatsko, kde vojnu  flakaju. Ci proti nej protestuju. Takych je asi 5 (z80).  Ze oni do ziadnej vojny z nikym nepojdu. Nesuhlasili ani s cecenskymi vojnami.

Tu ani nejde o to ,ze pobaltske krajiny zatvoria hranice, fini este nezatvorili, kto chce ma moznost ujst do konca septembra.

https://www.ta3.com/relacia/25595/boris-kollar-v-mensinovej-koalicii-postoj-k-hracom-khl-rozdeluje-hokej

Chlapci co hraju KHL. Nech ju hraju,nech sa hraju ,kde ludia umieraju aj v tom russku. Ale ozaj nemaju co robit v reprezentacii. A uz nikdy. 

Ked si pozriete(druha polka relacie) tych sportovcov v TA3 volejbalista by galisovi dal hned na pysk. Ale domlatil by ho ten trencan. Inak ak tam chlapci budu chciet hrat aj na buduci rok, russ im zakaze ist na MS, ved jeden z nich to uz zazil. Chod na MS a sa tu nevracaj, ako ti chlapci to vedia. Tak vymleti zas nemozu byt.

Preto nik normalny nepojde hrat do russka. Mne je viac luto russkych sportovcov co nemozu ist do europy(priklad biatlonistov, vsetkych). Ale aj to je spravne. Ten zakaz. Co tu chces bezkovat, bez zabijat Ukrajincov. Ci zabi Putina.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusi zatiaľ počúvali iba Putinovu propagandu o "denacifikácii" Ukrajiny. Ak budú odvedení ruský "fotrovia"  na fronte konfrontovaný s realitou, budú zrejme veľmi prekvapení. Možno, že im to odhodlanie, bojovať za Putina a jeho oligarchov ochladne. Neviem koho by naplňovala hrdosťou predstava, zomrieť, alebo nechať sa zmrzačiť, za pochybnú ideológiu psychopata s jeho suitou.  

Z dejín je zrejmé, že každej reforme v myslení, musí predchádzať katarzia. A to sa netýka len Ruska, ale aj EU, alebo USA. Bez nej nemôže nastať pozitívna zmena. Bohužiaľ, bez obetí sa to nikdy nezaobíde. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nič ho neospravedlňuje. Chcel iba pomstiť smrť svojho syna. On nepochopil nezmyselnosť tejto vojny, kritizuje iba neschopnosť ruského velenia. Keby bola organizácia ruskej armády lepšia, mohol by zavraždiť viac Ukrajincov. Skutočný "geroj". Kiež by takýmto na Ukrajine odstreli gule, aby už viac synov nesplodili. Jeho syn by si zaslúžil Darwinovu cenu. https://sk.wikipedia.org/wiki/Darwinova_cena

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved to sa stane. Ukrajinci postrielaju este 100 000 a to skonci. Snad aj skor. Som napisal nazaciatku vojny, ze ich Ukrajinci vystrielaju - tych 200 000, co chvila to bude pravda. Zabili asi 60 000 russov, dalsich 60 000 je bez ruky. Ved vsetci russi co su v boji 6 mesiacov uz z toho su cvoknuti(oni tam mohli doiest 100 000 dalsich). Preto ta mobilizacia(Ukrajinci im postrielaju ci im odchadzaju viac ako vedeli naverbovat). Aby ich mohli vystriedat,aj neviem kym, Ukrajinci to spravili. Vymenili chlapov v zakopoch.

Ale pochopil, ze  proti nim nema vyznam bojovat. Ze su to taky isty ludia ako on ,spolu bojovali v Afganistane.

Ked postrelaju 100 000 vajec sa uz rozmnozovat nebudu. Putin to chce.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov