Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Ved nebud posraty, dnes uz Ukrajinci vedia ze ich vystrielaju,resp. oni to vedeli skor(niektori mozno hned na zaciatku). 

https://dennikn.sk/autor/michael-romancov/

Je zvlastne kolko ma clankov za poslednu dobu. Dva dni dozadu mal nazor ze russov len izolovat. Ja som to mal hned.Ukrajinu vyzbrojit aby tam uz nikdy neprisli. Teda urobit plot a minove pole.

Ako severnu Koreu. NIeje problem dat dole kyma v severnej korei. Juzna korea to nechce. AKO spojit krajinu(ja osobne ak by to chceli im poslem 2000 euro,aj ked russi napadnu kazachstan im pomozem). Ze by ich to stalo vela penazi. Ani by to nezvladli, nechcu. Ti severokorejci su uplne ini ludia uplne ini aj ako tavunci. Tavunec je normalny clovek, je od nich minister obrany- sojgu,ale normalnejsi odtial kludne moze zmiznut a ked sa bude chciet vratit. Prisiel prvy krat na ukrajinu, nikoho nemusel zabit, videl zachod. cesty, kanalizaciu. Prvy krat videl ,ze inde sa zije inak. 

https://sk.wikipedia.org/wiki/Tuviansko

O tomto chlapkovi ste uz pocili od maja?

https://en.wikipedia.org/wiki/Valery_Gerasimov

V Slovenskej armade je chlap na jeho mieste, za ktorym by som siel bojovat. A historicky ak napadnu Rumunsko - im to musim vratit.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lenže ľudia sa správajú väčšinou oportunisticky. Pre väčšinu ľudí je dôležitý ich osobný prospech a blahobyt. Počíta sa pre nich iba to, čo je doma, za ich plotom.

Pobaltské krajiny napríklad odmietajú udeľovať víza pre ruských občanov, z morálneho princípu. To má samozrejme pre tieto krajiny aj ekonomický a politický dopad, ale sú ochotní ho znášať. Nie všetci Rusi vnútorne súhlasia s Putinom, aj keď to verejne nemôžu demonštrovať. Nemecko už ale avizovalo, že nie je možné aplikovať princíp kolektívnej viny. Lenže pobaltské krajiny majú historickú skúsenosť s Ruskom. Tu nejde o kolektívnu vinu, cestovanie do EU nepatrí k základným ľudským právam. Je to politický nástroj, ktorý má podkopať domácu autoritu Putina a tým aj vraždenie, na Ukrajine. Čo má teda morálnu prioritu?  Pre oportunistov je to samozrejme vždy ekonomika. Rusi, ktorí nesúhlasia s Putinom a jeho agresiou odmietanie udelenia víz určite chápu, na rozdiel od niektorých oportunistických politikov v EU. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale je dolezite ktore staty to chcu. Chcu to pobaltske staty a fini a cesi a este dva tri ine(slovensko nieje podstatne). neviem ci polsko. Kazde ma ine zaujmy. Ak to chcu fini a pobaltske staty,tak to zaviest a realne zabezpecit vieme, nemusi nas zaujimat nazor Orbana, Nemecka. Tie staty zatvoria hranice. Russ sa tu dostane len cez Istanbul. Samozrejme rozumnejsie je aby sa dohodli vsetky staty. Ale to je asi otazka 3 minut.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co im dochadza? Luhansko je pre nich oslobodene. 3.7 to oslobodili? Putin povedal, teda uz nechcu bojovat, chcu mat pokoj, nechcu umierat.

Nechu umriet na vybojovanie dediny pisky.

https://www.google.com/maps/place/Pisky,+Donecká,+Ukrajina/@48.062182,37.6611971,36842m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x40e09b615c8091ad:0x38358d72d09955c0!8m2!3d48.0643351!4d37.6741329

Ta, sa fronta neposunula o km za 9 rokov. Oni by tam len umreli. Su z luhanskej casti, ich tam nanutili ist a svoju - putinovu vojnu vyhrali,je to ina oblast Luhanska nie Doneska. Som si isty ,ze vedia ze tu vojnu prehraju. Teda ze Ukrajinci russov odial aj co oslobodili vystrielaju. Cast aj z nich russov vystriela aj z Luhanska.

Sniper ,je to spravne ze si tu dal ten link. Len aby si chapal, preco tito prezivsi nechu bojovat, lebo nikdy bojovat ani nechceli(pozberanci z ulice, ti co chceli bojovat(luhanski separatisti) su uz mrtvi). Nevedia. Ak nevies bojovat umries.

Preto je dolezite co robia anglicania aj ine krajiny, tych ukrajincov co chcu bojovat ich aj vycvicia a aj vyzbroja. Maju ovela vacsiu sancu prezit. Nemyslim na techniku, isto na Zuzanu aspon 50 ukrajincov na tie 4 zuzany vycvicili na Slovensku, budu tam lietat aj na F 16, teda budu mat aj 100 ukrajinskych pilotov vycvicenych v amerike. Himars. ci na kazdu techniku.  Ale dolezite je vycvicit aj tu pechotu. Alebo pre nich velmi dolezite nie 2000 vojakov, 50 000 vojakov vycvicit a vyzbrojit.

Ukrajinci keby sa snimi stretli s tymi luhanskymi, nezomrie mozno ziaden ukrajinsky ,ale ten luhansky, bude ak bude mat stastie bude zajaty. Vela mrtvych.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dochádza im to, že celá táto vojna je len hra Putinova a jeho poskokov. Rusko sa začalo aktívnejšie miešať do ukrajinskej politiky ešte pred Juščenkovou kandidatúrou na prezidenta, aktivita zosilnela počas Oranžovej revolúcie, potom tu bola plynová kríza v roku 2009 a vyvrcholila separatizmom v Donbase. Rusi a Ukrajinci by na Ukrajine žili pokojne doteraz, keby sa Rusko neustále nemiešalo do jej vnútorných záležitostí. Však Donbas majú Rusi hneď pri hraniciach, treba vydrancovať bane a ropné polia, keď je príležitosť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tam rusom ide o plyn. Loziska plynu, ktore su pod donbasom azovskym morom a ciernym morom. Preto tam prisiel Strelkov. Taky strelkovia prisli kvoli tomu aj do syrie aj do lybie. Aby europa mala co najmenej alternativ na plyn.

https://www.teraz.sk/ekonomika/kyjev-shell-dolar-plyn/35649-clanok.html

To niesu separatisti - dobrovolnici - ti su uz mrtvi. Tito chlapy su co ich zobrali z roboty, ci z ulice. Mobilizacia.

Naser Ukrajinca. To letisko maju na zapadnom pobrezi, saki. Sevastopol maju este juznejsie, nikdy tam uz nebude russka lod. Ukrajinec to vie odstrelit z hocikadial. Na mapke ta cervena "bodka" by malo byt to co im lieta dnes. Takto lieta municny sklad, rakety.

 

krym.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pechotu musis vycvicit. Vojak zobraty z autobusu na ceste do prace ti je nanic. Vojak motivovany, dobre vyzbrojeny a hlavne dobre vycviceny - to Ukrajina potrebuje. Preto Kanadania vycvicia nejakych vojakov.

Som si isty,ze ti ukrajinski vojaci budu lespi ako kto ich  skoli,ze sa zlietaju a cvicia ich v anglicku, myslim aj ine krajiny tam poslali instruktorov, mari sa mi Norsko, lebo ich vycvicia na rovnake zbrane.

https://www.rbc.ua/rus/news/stalo-izvestno-rossiyane-hranili-aerodrome-1660640677.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Vraj toto je co dnes letelo to vzduchu. Tam ozaj stacila cigareta a liter benzinu vyhodena z vlaku.

Kolko tam maju Ukrajincov, Slovakov, ci inych narodnosti,kolko ludi co su proti vojne(ani nevedia kde je Ukrajina), kolko sikanovanych vojakov(ja som zakazal aj bitku z krcmy ked prisli,kde spolu pili),kolko je ich tam je znasilnenych vojakov. Ved to je milion ludi ci miliony,co im to zapalia.

Nehovoriac o tejto vojne co su pustihnuti. Nechat vojensky material, len tak. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako funguje ruská propaganda: Rusi sa sťažujú na Ukrajicov, že vedú masívnu delostreleckú paľbu:

IMG_20220816_145441.jpg

Ale zároveň tvrdia, že

IMG_20220816_145404.jpg

HIMARSy nemajú významný vplyv.

Buď Rusi kvikotajú podľa toho čo sa im hodí alebo medzi delostrelectvo počítajú aj hádzanie kameňov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cely ten russky kvikot,je len pre russke obyvatelstvo, vkuse ich klamu. Nieje pre Ukrajinske ci zahranicne. Tie vie fakty. relativne aj so spozdenim dvoch troch dni, ci ukrajinska armada neda sama odseba nic von, nic nepotvrdi. Ona tam je na nieco ine aby informovala. Klamat Ukrajincov som nevidel. Rusi to robia bezne. A je to pravidlo. Vcera vyslo ze zabili zoldnierov 100(poliakov a nemcov) 50 zraneniych. Pri Charkove. Mohlo sa to stat. Ale ja im neverim ale vies ze zabili 150 wagnerovcov v Popasnej.

Ked rusi zostrelia 3 ukrajinske lietadla to citaj tak ze ukrajinci im zostrelili dve. Ani ruska armada neda ziadne udaje. ten general plukovnik spamati Konasenko,je len tliachac pre russke publikum, ani to mu neveria aspon to inteligentnejsie uz nie 10% ale trebars 30%.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak k tomu dam postreh Girkina ako to vznika :
Recept na správne hlásenie veleniu , ktoré zaručuje úspešné povýšenie a udržanie vysokej morálky v hlbokom tyle:

Dané: v oblasti obce Malye Vyperdyshi prápor  v počte 18 utoči pod nepriateľskou paľbou
Veliteľ práporu volá veliteľovi pluku:
- Hláste výsledky útoku!
Veliteľ práporu (tlačí sa do hlbín zákopu a rýchlo si natiahne prilbu spadnutú v tesnej medzere):
- Poďme! Ideme vpred na pozície nepriateľa! Potlačiť 2 palebné stanovištia bolo možné pomocou mínometov.
Veliteľ pluku - veliteľ brigády:
- Prápor  vtrhol do prvej línie zákopov! Nepriateľ ustupuje!
Veliteľ brigády-veliteľ divízie:
- Blížime sa k druhej línii obrany! Nepriateľské palebné body zničené. Získané trofeje!
Veliteľ divízie - Komkor:
- Prelomenie tretej obrannej línie na okraji dediny! Na bojisku... ehm... 50 mŕtvol nepriateľov.
Hlavný veliteľ:
- Bojujeme na ulici.... (Pozerá sa na mapu Yandex) v oblasti 2. obchodu so zmiešaným tovarom! Vzali sme kaderníčku a stánok so zmrzlinou! Stovky nepriateľských tiel!
Tlačový tajomník jednej z inteligentných milícií:
"Podľa správ 5009. brigáda ukrajinských nacionalistov opúšťa Malye Vyperdyshi a opúšťa vojenské vybavenie!"
Náčelník Chatterbox-on-TV:
- Dnes, štvrtý deň po sebe, naši vojaci oslobodili osadu mestského typu Malye Vyperdyshi a čoskoro sa priblížia ku Kyjevu! Zničených... uh-uh... až 500 nacionalistov.

Od 10 do 12 preživších vojakov práporu sa stiahne na pôvodné pozície a vytiahne svojich zranených.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Partneři zasadili třetí ránu na letišti u vesnice Gvardejskoje v Simferopolské oblasti. Trubec.
Takže teď si říkám: možná to byla jejich žádost o nepřítomné vítězství v mezinárodních armádních hrách?

Strelkov, tu informaciu som videl uz doobedu. Teda Ukrajinci im spravili nejaku paseku na dalsom letisku na Kryme. 

Len poznamka,neviem ci to je fakt, ale pre Putina bude viac wagmerova skupina ako armada russka. Hitler tiez veril viac SS ako armade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

FaSkKiOXkAA7o9w?format=jpg&name=large

Mna neudivuje sprostot russsov. Len na vysvetlenie, to je na vcera otvorenej Putinom vystave Army 2022 v mokve. Vam slovenskym pritakavacom z Putina nieje zle? Mne z vas je zle.

Aby som dovysvetlil, tam vystavuju aj inu techniku ako russku, toto je ukrajinska arozbila pieskovisko. resp. inteligentni russi to tak naaranzovali. Nie je mi zle z russov, grcam z 30% slovakov.

Kazdemu odteraz co mi zaklame ako russ,rozbijem papulu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cena elektriny na burze, prekročila 500 eur za MWh. Pred rokom bola 70 eur/MWh, čo je nárast viac, ako 7x. V odkaze sa uvádzajú dôvody.

https://openiazoch.zoznam.sk/cl/227214/Cena-elektriny-na-Slovensku-opat-lame-rekordy-prekrocila-uz-eur-za-MWh

Spotreba el. energie v EU je približne rovnaká. Z grafu je zrejmé, že plyn sa v EU podieľa na výrobe energie 14%, pričom mnohé štáty EU plyn nedovážajú z Ruska. Podieľ dovážaného plynu z Ruska do EU je 45%.

image.png.10fb85f77cd18fce19f7bdd1047a305c.png 

Podiel Ruského plynu v EU sa podieľa na výrobe primárnej energie menej ako 7%!

image.png.f803a8c6dce125b4d9eb6f1495eac4e9.png

 

Ceny na burze sú samozrejme špekulatívne, nereflektujú realitu. Môžu teda neobmedzene rásť, priamo úmerne s emóciami na trhu.  

Na Slovensku sú podiely zdrojov el. energie na obrázku:

image.thumb.png.f29cf7163cb449c1506d1578cc9a591e.png

Jadrová energia predstavuje 55,8% a plyn iba 10,2%. Elektrická energia vyrobená na Slovensku sa však pre spotrebiteľov na Slovensku nakupuje na Pražskej burze, momentálne za cenu vic, ako 500 eur za MWh. Opravte ma, ak sa mýlim.

Ak je to tak, potom Putin v EU nemusí vynakladať prostriedky na hybridnú vojnu. Biznis model model fungovania ekonomiky EU je účinnejší, ako Putinova hybridná vojna a jeho politika energetického vydierania. Nie som zástancom Putina, ale kto je väčší vydierač a Putinov kolaborant, ak nie biznis úzkej skupiny obchodníkov, ktorá na súčasnom save profituje? Špekulatívny nárast cien energií na burze, ktorá nezodpovedá realite, oslabí podporu Ukrajiny, lebo za vinníka tohoto stavu mnohí občania v EU považujú vojnu na Ukrajine. Ale obchodník predá aj lano, na ktorom ho raz obesia, ak na tom teraz zarobí. 

Tieto kalkulácie samozrejme neplatia pre Nemecko, Česko, Slovensko, Maďarsko, ktorých závislosť na Ruskom plyne je omnoho výraznejšia. Ekonomika Nemecka má rozhodujúci vplyv na ekonomiku celej EU. No to len podtrhuje fakt, že Merkelovej politika, ktorá sa spoliehala na Ruské zdroje, je hlavnou príčinou súčasnej krízy v EU.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to strojove prelozene do cestiny, cestinu vyberam, ze bude to lepsie prelozene ako do slovenciny, co vedia anglicky si to prekladaju do anglictiny - lebo to bude presnejsie.

Citát

Tady je Pan Zelenskij (pro každý případ - považuji ho za vzácného zmetka (noha by neucukla, aby mu zpod nohou vyrazila stoličku) a "vážený partner" - na rozdíl od některých - nikdy mu nevolal) - říkají mu pán premiér Matovič". Protože to byl opravdu dlouhá léta profesionální komik (a podle mnohých - velmi dobrý ve srovnání s jinými vulgárními bafuňáři).

Ale teď přišla válka.
Pan Zelenskij:
- neutekl, neskryl se v bunkru;
- oznámila, zahájila a provedla všeobecnou mobilizaci;
- dosáhl masivních dodávek zbraní z NATO;
- "kolem prstu" obletěli kremelské partnery "deeskalací" (dostávají hodně a nic nedělají ze své strany);
- pevně a sebevědomě oznámil cíle války a stejně pevně - i o podmínkách jednání o příměří.
A máme?
A tady na konci 6. měsíce války (o předchozích 8 letech nemluvě) stále hrají pozlacení kohouti tankový biatlon a pořádají festivaly vojenských kapel...

Otázka tedy zní: „Kdo je tady ten pán premiér Matovič ?"

https://m.vk.com/wall347260249_661317

Ako je mozne ze ten clovek je este nazive? On asi funguje a pise to ano ten vrchnacik na tlakovej nadobe, co ju podlozite vidlickou aby para isla von. Na to sluzi. Teda to ma pisat, a za nim niekto stoji co ho nezabije, zatial. Ten preklad na konci by malo byt kto je vlastne ten pán premiér Matovič - prelozilo pan premier Matovic.Ale sa pyta kto je vlastne pán premiér Matovič? Putin ci Zelensky? 

Citát

A tady na konci 6. měsíce války (o předchozích 8 letech nemluvě) stále hrají pozlacení kohouti tankový biatlon a pořádají festivaly vojenských kapel...

Otázka tedy zní: „Kdo je tady ten pán premiér Matovič ?"

 

Matovic a Rusko.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bola zabitá dcéra rusofašistického ideológa Dugina 

https://svet.sme.sk/c/22989615/darja-duginova-umrtie.html

Sama vystupovala ako hlásna trúba ruského režimu, keď sa napr. fotila v tzv. oslobodenom Azovstale.

Pôvodne mal byť obeťou (aj) Dugin ale zmenil plány a do auta, ktoré vybuchlo pod riťou jeho trúby, nenastúpil.

Proruská chunta v okupovanom Donbase okamžite obvinila Ukrajinu, Ukrajinci však odmietli, že by sa toho zúčastnili, pretože nie sú teroristický štát, ktorý by vraždil občanov druhého štátu na jeho území.

Pár hodín po útoku sa k nemu prihlásila Národná republikánska armáda Ruska, ktorá pôsobí proti ruskému režimu a za cieľ si začala vyberať priamo hlavných predstaviteľov tohto fašisticko informatorskeho teroristického štátu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Schutz k vyrociu ruskej kupacie Ceskoslovenska v 1968:

Citát

... všetci, ktorí uznávajú nároky Kremľa na Ukrajinu, neodkazujú Slovákom nič iné, než že politickú legitimitu mali pred 49 rokmi aj Brežnevove „dôvody“ na „internacionálnu pomoc“. Alebo tu vidíte nejakú dieru?

Viac na https://komentare.sme.sk/c/22989693/rusko-je-nebezpecne-v-kazdej-historickej-chvili.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak, konečne už vieme, kto je tu nacistom, či Rusi alebo Ukrajinci, člen ruského Wehrmachtu to povedal jasne a priamo:

Citát

Zákonodarca Štátnej dumy Leonid Sluckij na rozlúčke s Duginovou v Moskve počas prejavu vyslovil slogan podobný tomu, ktorý používali nemeckí nacisti počas druhej svetovej vojny. „Jedna krajina. Jeden prezident. Jedno víťazstvo,“ vyhlásil Sluckij, ktorý iba mierne upravil nacistické heslo „jeden národ, jedna ríša, jeden Führer“.

https://svet.sme.sk/c/22990011/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-23-8-2022.html

@informator dúfam, že si to už raz a navždy pochopil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Super článok, čo sa dialo pár dní pred vojnou, ako Rusi ešte dva dni pred inváziou "vyvracali mýty o útoku" a čo sa stalo začiatkom vojny. Zelenskyj musel spraviť rozhodnutia, ktoré boli buď alebo a od toho závisela budúcnosť východnej Európy. Ten 160 centimetrový Liliput mu nesiaha ani po členky.

https://svet.sme.sk/c/22993631/ukrajina-rusko-vojna-kyjev-zelenskyj.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov