Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

napodiv nie,  sledujem ruskych blogerov a ti  ziadaju aby sa to prestalo volat specialna operacia a aby sa rusko do toho pustilo mobilizaciou,  prechodom ekonomiky na vojnovu vyrobu a plosnym nicenim ukrajiny.   Voci nim je Kremel skutocne umierneny :),

vid napr. strelkov https://vk.com/igoristrelkov

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

editol som prispevok na zaklade odporucenia kamosa zijuceho v UK on povedal ze nemam pisat v prospech rusov lebo u nas uz je diktatura. Ja vydany zatykac na Danyho Kollara len za to ze povedal pravdu a musi zit v exile v UK. Ano aj ja si to myslim ze na SK je diktatura. Tak bohuzial. Nemozem napisat pravdu.

Viac sa k takymto veciam vyjadrovat nebudem kedze v krajine v ktorej zijem je diktatura.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomas, jedna dobre mienena (ako inak :zubiska:) rada:

Prestahuj sa do Ruska, tam budes moct pisat v prospech Ruska kolko len budes chciet, ba dokonca aj viac - podal tvojich meritok je to konecne krajina, kde nie je diktatura.

Poskladame sa ti na jednosmerny listok do Ruska, budes to ma zadarmo...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Tomáš nemam pocit, ze by som zil v diktature. To iba taki ako ty, co su nespokojni sa budu vecne stazovat.

Danny Kollar zije v Uk niekolko rokov a pokial neurobil video o plackovej, tak nik o nom poriadne nevedel. 

Pravdu? Tvoju pravdu. Ja napriklad tvrdim, ze si neschopny jedinec, ktory je zakerny, lakomy, zavidiaci, nescopny sa cosi naucit, lenivy sa ucit a ktory by najradsej vyuzil system tak, aby nic nemusel a mal dost oenazi, aby mohol iba jest a byt v 7nebi.

No a teraz mozes tvrdut, ze to nie je pravda, tvrdit svoju.... Ty diktatura. Ty bud rad, ze si v ziadnej diktature nezil. To, ze musis plnit normy, ktore nestihas ani na 50% nie je diktatura. Ty by si vemi rad diktoval podmienky zamestnavatelom, nie? Nechajte ma robit na 50% ale plat mi dajte cely. Aj premie... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie nie, diktatura je že nemôžem napísať nič na podporu ruska. Ak budem tvrdiť to čo Putin o Ukrajine tak hneď porušujem zákony, hneď ma idú zatýkať, a že kolko rokov je za to.... Toto je diktatúra. Ak napíšeme v prospech ukrajiny OK ak napíšeme v prospech Ruska už je to zakázané. Toto je diktatúra.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

13 hours ago, Tomáš said:

Danyho Kollar

Tomas,  tak si predstav ze bude pisat ze Tomas z Galanty a  uvedie tvoje meno a adresu znasilnuje chlapcekov,  zabija macicky.  Pretoze to je analogia toho co pisal.  Je to nazor a budes to branit ? 
Nie su to fakty, len "nazor".   Alebo nanho das trestne oznamenie ? Pretoze ti zacnu chodit vyhrazky a mozno niekto zoberie spravodlivost do vlastnych ruk.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, Proteus napísal:

nemam pocit, ze by som zil v diktature.

To sa musíš pozerať na to z jeho pohľadu. On za diktatúru považuje už len to, keď sú obchody vo sviatok zavreté a nemá si kde naplniť ten svoj svinský 150 kilový bachor.

 

Citát

Spoločnosť Meta odstránila sieť instagramových účtov prevádzkovaných trollou farmou v Petrohrade v Rusku, uvádza the Kyiv Independent podľa najnovšej správy o globálnych hrozbách. (The Guardian)

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22975769/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-6-8-2022.html

Aspoň o trochu menej sprostostí bude na internete, z ktorých si Tomáš a jemu podobné bravčové hlavy berú inšpirácie.

 

Citát

USA pripravujú ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške jednej miliardy dolárov, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na tri anonymné zdroje oboznámené so situáciou. (...)

Podľa Reuters by mal obsahovať muníciu do mobilných raketových systémov HIMARS, až 50 pásových obrnených transportérov M113 a muníciu do systémov protivzdušnej obrany NASAMS

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22975769/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-6-8-2022.html?ref=njct#sm22978232

Orkov čakajú krušné časy, nateraz to vyzerá, že už im dochádzajú prostriedky na útoky, na juhu už prechádzajú do obranných pozícií.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto je zase západná propaganda ktorej podlahol sniper. Keď na Rusov píše že psychopati a schvaluje to čo robí západ ako pomáhajú ukrajine. Tak ja tak isto môžem povedať že nech Rusi udupú ukrajinu do zeme nech vyhrajú vojnu. Aj ja mám právo na názor. Ak to zmažú je to jasná diktaturá. Nech žije Putin, Orbán, Trump. Informátor nedaj sa ja ti fandím.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 21 minútami, Tomáš napísal:

Toto je zase západná propaganda ktorej podlahol sniper. Keď na Rusov píše že psychopati a schvaluje to čo robí západ ako pomáhajú ukrajine. Tak ja tak isto môžem povedať že nech Rusi udupú ukrajinu do zeme nech vyhrajú vojnu. Aj ja mám právo na názor. Ak to zmažú je to jasná diktaturá. Nech žije Putin, Orbán, Trump. Informátor nedaj sa ja ti fandím.

Práve si sa dopustil trestného činu

Citát

Zákon č. 300/2005 (Trestný zákon)
§ 417

(1) Kto v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až desať rokov.

tyso nahlás ho polícii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tvoj problém nie v tom, že nemôžeš slobodne prejavovať svoje názory. V podstate ty ani žiadne politické názory nemáš. Tvoja frustrácia je príčinou, že vnútorne inklinuješ k antisystémovým postojom. Nie si sám a podobne "postihnutých", ako ty, je v spoločnosti stále viac. Priamo úmerne s ekonomickými a sociálnymi problémami, ktoré v čase krízy postihujú stále väčšiu časť populácie. To sú obyčajne ľudia, ktorých potreby nezodpovedajú ich schopnostiam. Očakávať od frustrovaných jedincov, že pochopia príčiny disproporcie, medzi ich potrebami a schopnosťami, vyžaduje určitý stupeň sociálnej inteligencie.

Chápem, je ťažko akceptovať, že niekto je úspešnejší, ako ja. Ľahšie je hľadať príčiny v systéme. Ak je však spoločenský a ekonomický úspech založený na korupcii a klientelizme, potom sú tvoje výhrady opodstatnené a riešením je politicky sa angažovať.

To ale nie je tvoj problém. Ty a tebe podobní potrebujete silného vodcu. Systém, v ktorom osobná kariéra a sociálny status závisia od lojality k vodcovi a totalitnému režimu. Odmenou za to je sociálna istota. Také režimy tu už boli, ale žiadny z nich sa neosvedčil. Tí starší, podobní ako ty, naň doteraz s nostalgiou spomínajú. Príťažlivosť takéhoto systému bohužiaľ znova "objavujú" aj mnohí frustrovaní mladí, ktorí s ním nemajú historickú skúsenosť. V určitom štádiu frustrácie sú emócie silnejšie, ako racionálne argumenty a pokiaľ týmto náladám prepadne väčšina populácie, idei demokracie stratia argumenty.

 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 21 minútami, Tono napísal:

Tvoja frustrácia je príčinou, že vnútorne inklinuješ k antisystémovým postojom. Nie si sám a podobne "postihnutých", ako ty, je v spoločnosti stále viac. 

Je inak zaujímavé, že Rusko v prvom rade podporujú najmä všelijakí skrachovanci.

Väčšinou ide o nevzdelanú luzu s kopou problémov, ktorá si touto podporou antisystemových postojov niečo kompenzuje alebo lieči. Toto jelito z Galanty je priam exemplárnym príkladom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Sniper napísal:

Väčšinou ide o nevzdelanú luzu s kopou problémov, ktorá si touto podporou antisystemových postojov niečo kompenzuje alebo lieči. 

To je síce pravda, ale na vrcholové posty totalitného systému sa často dostávajú inteligentní sociopati. Takýto systém je pre uspokojovanie ich zvrátených ambícií živnou pôdou. Ak opomeniem morálne kritériá, sú sociopati svojím spôsobom "sociálny geniovia", ako Putin, Hitler, Stalin, Mao Ce-tung, Kim Ir-sen... ktorí dokážu zmanipulovať masy do tej miery, že ich dovedú ku kolektívnemu masochizmu. Sociopati vo významnej miere determinovali dejiny našej civilizácie, na ktorú sme dnes tak hrdí. Možno sú masy evolučne uspôsobené tak, aby sa chovali ako stádo a sociopati túto vlastnosť dokážu vždy zneužiť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusofašistom sa to začína rúcať, na tých takzvaných oslobodených územiach majú čoraz väčšie problémy s partizánskym odporom

https://www.teraz.sk/zahranicie/na-ruskom-okupovanych-oblastiach-silnie/652763-clanok.html

 

V Donbase dosahujú len minimálne zisky. A to že po úteku z kyjevskej oblasti poslali do Donbasu väčšinu armády, celkom trapas

https://www.teraz.sk/zahranicie/briti-ruske-sily-nedokazu-v-donbase/652718-clanok.html

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemal som cas sledovat co sa deje na Ukrajine, na lehatku som si precital ako "stojime". Dnes som sa trosku dostaval do obrazu, myslim,ze sa to zlepsuje. 

armadnenoviny maju k Ukrajine 100 000 prispevkov.

Citát

 toto su presne rus pokial im niekto nesiaha na ich komfort su v klude, mozu okolo nich miznut, zomierat ludia, moze sa diat cokolvek ak sa to netyka ich nezajem...akonahle pride na udalost ktora narusuje komfortnu zonu prichadza bengal, plac,hysteria...rus su vedeni genracie k tomu aby boli bezohladni k utrpeniu inych, preto je vela rus v klidku s tym co sa deje na ua...ic to nezaujima, nedeje sa to im takze pohoda a propaganda ktora im podsuva ze na vine je UA im vlastne pride vhod pretoze pomaha ospravedlnit tento ich postoj...ved UA si to nakoniec zasluzia.

toto prispevok je prispevok k nejakemu videu, kde im na kryme na dovolenke asi povybijalo okna a ruska sa bali na cestu spat.

Ja nechapem tych rusov, ja som ukrajine poslal 2000 euro, lebo mi to nedalo co tam stvaraju a musia tie ho... vyhnat z krajiny.

Priklad v slovinsku som bol na kruhaci co smeroval do bledu, zapcha a ja som nemal sancu sa dostat do kruhaca ak ma niekto nepusti, asi po troch autach ma pustil nejaky belgican, nejake velke(drahe) biele auto. Potom sa zaradil vedla mna a nieco mi ukazuje, co mi asi bude rozpravat ja mu rozumiet nebudem. Ztiahli okienko, a zena mi cesky povedala,ze mam otvorene veko od nadrze, kratko predtym som bol tankovat.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja urobim vsetko preto  aby Ukrajinci vyhrali.Su slabdi,su tak im treba pomoct.Maju nejaky zaujem americiania, nejaky ukrajinci a nejaky rusi. Ja podporujem Ukrajinu. Ja chcem mat suseda Ukrajinu.

Slava gerojom a slava Ukrajine.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Velitelia ich uz opustili zapadny breh Dnepra a vraj sa vytracaju aj vojaci, ja ani nechcem aby pozabijali russov. Nechcem aby to Ukrajinsky vojaci museli zazivat, zabijanie. V co najmensej nutnej miere - lebo aj na ukrajinskych chlapov to na tych vojakov bude mat vplyv. Teda sa vyparia z Chersonu, z celej Ukrajiny,teda aj  Krymu. Som si isty, ze Ukrajinci aj Krym obsadia(pre Ukrajinu je to zivotne dolezite), hlavne aby to bolo co znajmensi stratami na Ukrajinskej strane, ale zbytocne tych chudakov tiez nemusia zabijat. Nech len to zmizne ako russky smrad.

Russ chape silu,silu Ukrajiny. Vcera bola sprava 4 zuzany, cim viac zbrani tym menej krviprelievania. Russky smrad zmizne. My- Slovensko co sme mali, dali sme, spravne sme urobili. Sme mali stat, ale mozno Ukrajine sme pomohli 1%, ci 0,1% spravili sme najspravnejsie ako mohli. Nikdy to lutovat nebudem, verte tomu ze si to vsimnu aj rusi. Zmeni sa u nich nazor.

https://topwar.ru/200269-pervaja-partija-slovackih-sau-zuzana-2-pribyla-na-ukrainu.html

Preco Slovaci posielaju Ukrajine lietadla, S 300, helikopteri, ci sme im predali Zuzany? Ti inteligentnejsi v petrohrade, ci moskve to velmi dobre vedia. Staci si im precitat moje prispevky, ci armadne noviny, ci hocico so strednej europy, a ti inteligentnejsi si to uz davno precitali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak

Sama Ukrajina zvíťaziť nad Ruskom nedokáže. Dokázala by to len s jednotnou podporou EU a USA.. Napríklad Orbán už od začiatku invázie tvrdí, že vojna na Ukrajine "nie je našou vojnou", viď. Maďarov. V podobnom zmysle sa vyjadruje aj Fico. Keď mal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v marci príhovor v talianskom parlamente, počet prázdnych miest bol badateľný. Približne jeden z troch poslancov sa ho nezúčastnil. https://www.trend.sk/spravy/aj-naprik-draghiho-snahe-presadzuje-talianska-krajna-pravica-nazory-ruska  

Rovnako vlažný postoj voči Putinovi, má Francúzsko a Nemecko. Mimochodom Francúzsko a Nemecko sú globálny hráči, ktorí formujú politiku EU. V podstate iba pobaltské republiky, Poľsko, USA a Británia, zaujali voči Putinovej agresii jednoznačný postoj. Ostatní sa správajú skôr oportunisticky. Typickým príkladom oportunizmu je Nemecko. Počas vlády Merkelovej sa v obrane Nemecko spoľahlo na USA (vraj nedokázalo dodať Ukrajine techniku, lebo bola nefunkčná), v dodávke surovín a energií na Rusko a v tovaroch na Čínu.

Bola to progresívno idealistická vízia všeobecného dobra, ktorú v ekonomike prezentoval globálny trh. Vytriezvenie pre Nemecko je tvrdé a bude nejakú dobu trvať. Vyžadovalo by to kriticky prehodnotiť celé obdobie Merkelovej politiky. Dnes však nie je v Nemecku konsenzus ani na tom, aby sa kriticky postavili k aktivitám Gerharda Schrödera, nie to ešte k Merkelovej.

Nedáva mi to nádej, že vojenská podpora Ukrajiny bude pre politikov otázkou morálky, ale skôr otázkou miery ich pragmatizmu a oportunizmu. Rovnako ich voličov, pre ktorých výhody lacných surovín a energií budú determinovať ich budúci politický postoj. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 27. 2. 2022 at 19:51, slimak napísal:

Ja len ze nech tam Rusi nechodia so zbranou. Ukrajinci ich isto zabiju.do 24 hodin. Samozrejme nie tych co sa vzdaju ci nebojuju, ich neohrozuju. Im zoberu zbran.

Nemam rad rusku agresiu, da sa povedat nemam rad rusov. Nema rad zabijanie zbytocne. nechcem aby ukrajinci strielali rusov. proste nechcem aby boli zbytocne mrtve tela ci dokalicene. Ukrajinci tuto vojnu vyhrali. SLAVA UKRAJINE.

ukrajincom nevycitam nic ,branili sa statocne a rozumne aj hrdinsky= porazili rusov(mozno dnes to nieje cele ale ukrajinci porazia rusov).

Ti co su nafotke,nech preziju vsetci a nech nech si ani nebudu musiet vystrelit. Ja som v madarsku nejedol, netankoval nesral pri kriku, som im ho ostal.Dcera tam aj nazad spal, syn in krik ostal.

 

Neodhadol som cas, myslel som si ,chcel aby to bolo rychlejsie. Ale ,ze Ukrajina vyhra som citil spravne, ja vlastne hladam,nejake stare videa,kedy som uveril ze Ukrajinci to vyhraju v maji ked som im poslal prvu 1000 som to uz vedel. Videa, Ukrajinskeho vojaka, nebojte sa cecencov to su len taky sakaly, ako cecnci das im po pysku a 12 spadnu, maju briadky ako kozy a len ich oholime. A druhy tlsty ukrajinsky vojak sa len zasmial. Vtedy som uveril ze Ukrajina to vyhra. Bolo este jedno video ukrajinskeho vojaka a tej babky co odporucala zrna kukurice,aby bol aspon ciastocne uzitocny.

---

Koho Tono zaujima Madarsko? Pre mna je to fajn krajina, co ma vcelku dobre dialnice, prejdes su za 4-5 hodin(v noci,po polnoci). Vysrat sa tam mas do krikov a ceny benzinu su ine ako pre madarov, ci neviem ake. 

Pisal som tu nieco o madarsku, mna ani orban ani madarsko nezaujima. Pre mna je dolezitejsie ako sa spravame my, poliaci,rumuni, slovinci, bulhari pobaltske krajiny,cesi,ci fini a svedi, nori a dani. benelux. Ked madari chcu nieco ine, dobre je to spravne, ci nemci a francuzi, ci taliani, ci portugalci. 

Na svojom uzemi sme panmi my. My na slovensku v cesku cesi, v polsku poliaci, na ukrajine ukrajinci a tak to bude. Vlastne tato vojna ukazala,ze my si musime vladnut - nemci ani francuzi nam to ani nevyriesia,ani nebudu robit, ani nikdy nechceli. A my ich nepotrbujeme. Aby nam utierali zadky.

 

Ukrajina.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 54 minútami, slimak napísal:

Koho Tono zaujima Madarsko? Pre mna je to fajn krajina, co ma vcelku dobre dialnice, prejdes su za 4-5 hodin(v noci,po polnoci). 

V Nemecku sú diaľnice lepšie. Výhody globalizácie sú nepopierateľné. Vyžadujú však spoluprácu, založenú na vzájomnom ekonomickom prospechu. Lenže Rusko má imperiálne ciele, za ktoré je ochotné obetovať aj ekonomickú prosperitu. Je to ideológia, kde strádanie a obete obyvateľstva sú prejavom hrdinstva. Čína má podobné ambície, no globálny trh je pre ňu stále dôležitejší, ako pre Putina. Ten mentálne žije ešte v 19. storočí. Spolieha sa na taktiku "vyhladovania" nepriateľa (surovinami a energiami). Rovnako na ideologickú diverziou, ktorá ma demoralizovať vlastné obyvateľstvo, ako aj vonkajších nepriateľov.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov